2018-06-23
未發育,未發育,全部都未發育。話說老公生日過大海,提前在旅行網站預訂金沙自助晚餐。晚上六時多入席,幸好尚未客滿,還有大量座位。 先到凍海鮮檔看看,真係好細隻,全部好似未發育。蟹腳 粗幼度剛好是手指公,係我的手指公!生蠔 未發育,有部份蠔味OK,部份生蠔的蠔味不足。要看自己的運氣! 翡翠螺 都係細細隻,而螺殼硬度不足,以叉子篤一篤,螺殼即碎。可能翡翠螺還未完全發育! 青口 肉質唔霉但鮮味欠奉。小龍蝦 無食到。因為全部凍海鮮都好似未發育,所以只取了几件,碟子仍有大量吉位。 還要被隔枱的男遊客問(普通話):怎麼吃得那麼少? 真係好想同佢講:凍海鮮好細隻,好似未發育!馬上轉移目標,去熟食區。長枱排列的食物盤,真係好多美食呀!即使每款只取一件,也很滿足。烤牛肉 没有肉味,又老又鞋又硬,可能已放置一段時間,以致肉汁流失/蒸發。如果在剛烤好時享用,應該會更美味。其實還有多款前菜小食,麵包和芝士。最後來到甜品部 勁多甜品,但特別喜歡這個芋頭水晶包。 中間軟棉棉的芋頭蓉,不太甜,很美味。又再添几件。事後要多吃菠蘿,有助消化。每位只有一杯餐飲。二百几蚊,已包加一,真係好抵食。所以對於未發育的凍冰冰海
話說老公生日過大海,提前在旅行網站預訂金沙自助晚餐。
晚上六時多入席,幸好尚未客滿,還有大量座位。
先到凍海鮮檔看看,真係好細隻,全部好似未發育。
蟹腳
粗幼度剛好是手指公,係我的手指公!
生蠔
未發育,有部份蠔味OK,部份生蠔的蠔味不足。
要看自己的運氣!
翡翠螺
青口
肉質唔霉但鮮味欠奉。
小龍蝦
還要被隔枱的男遊客問(普通話):怎麼吃得那麼少?
真係好想同佢講:
凍海鮮好細隻,好似未發育!
馬上轉移目標,去熟食區。
長枱排列的食物盤,真係好多美食呀!
即使每款只取一件,也很滿足。
烤牛肉
如果在剛烤好時享用,應該會更美味。
其實還有多款前菜小食,麵包和芝士。
最後來到甜品部
勁多甜品,但特別喜歡這個芋頭水晶包。
中間軟棉棉的芋頭蓉,不太甜,很美味。又再添几件。
每位只有一杯餐飲。
二百几蚊,已包加一,真係好抵食。
所以對於未發育的凍冰冰海鮮,不能挑剔太多了!