2012-11-23
澳門 d 街道真係好難搵 , d 名又奇怪 , 呢日我地o係新葡京 , 行到大三巴 , 再走返落大馬路 , 左穿右插 , 硬係搵唔到禮記於是就地截架的士 , 講低禮記電糕 , 點知 ... 過幾個燈位就好喇黎講好幾次澳門 , 都無特別想黎呢度 , 係因為妳鍾意食雪糕知道呢間禮記o係澳門出名雪糕係自家製 , 又老字號 , 難得咁遠過到黎 , 難搵都要走黎試下 , 睇下係咪真係咁正 ,點知 ..... 不論服務還是食物質素 , 都完全唔合格 , 勁失望1. 椰子雪糕~ 估唔到係咁普通 , 椰子味係幾香 , 但雪糕口感不軟不滑 ,好似有 d 冰碎咁 , 一小球杯上 , 上面加左 d 好奶o既 cream , 同樣實而不綿 , 味道 , 賣相 , 就連份量都比相像中落差太大2. 雪糕菠蘿冰~ 諗住叫杯飲品 , 唔使淨食雪糕咁甜咁膩 , 點知呢杯菠蘿冰根本就係一杯糖水 , 連 d 菠蘿都係淨係得甜味 , 好可怕 !!雪糕係雲尼拿味 , 佢本身唔係好甜 , 但混o係糖水度就甜到不行 !## 至於服務 , 幾位阿姐就好似見我地唔到咁 , 客人唔多佢地索性坐晒o係度 , 由我地入門口到自己坐低 ,
知道呢間禮記o係澳門出名雪糕係自家製 , 又老字號 ,
點知 ..... 不論服務還是食物質素 , 都完全唔合格 , 勁失望 1. 椰子雪糕
2. 雪糕菠蘿冰
佢地索性坐晒o係度 , 由我地入門口到自己坐低 , 都可以無人招呼
睇完 menu 要落單喇 , 都仲係懶懶閒咁 , 真係有 d 後悔搭的士黎食 !!