2017-05-09 2104 瀏覽
澳門真係好細 但要食正野 真係冇得唔捐窿捐罅😂 呢間以窩夫為主題嘅小店 幾特別😋----------韓式芝士辣雞荷蘭薄餅 ( $75 )薄餅四邊整到好薄脆 但個餅底竟然係窩夫😆 窩夫唔厚 煙煙韌韌😄 餅面舖滿好多材料 雞肉有少少似照燒雞肉嘅感覺 有芝士 沙律醬 椰菜 等等材料 個汁有少少辣但幾刺激😁 店員仲教埋你點食最好😗-格仔餅漢堡 ( $82 )第一次食鹹窩夫 配上漢堡、芝士、牛油果、蕃茄、青紅椒😂 漢堡肉鬆軟 唔係平時食好實嘅漢堡 不過易散啲😅 調味方面啱啱好 牛油果加左分😄-紫薯卷餅 配紫薯蓉、草莓、紫薯雪糕 ( $68 )紫薯pancake加埋紫薯粒雪糕☺️ 好大pat紫薯蓉喺入面 唔會太甜 不過皮略嫌厚左啲啲 食哂都幾飽 可以當正餐食都得😂-雜果黑糖麻糬窩夫 配香草雪糕 ( $68 )中間係麻糬餡 令個waffle煙煙韌韌 不過雪糕融得好快😂 雖然係甜品 但伴碟勁多生果 感覺上都健康啲😋-歡樂奇遇 ( $34 )用奇異果 荔枝 青檸 加梳打整成 飲落唔會太甜 真係飲得出奇異果味同有粒粒生果😬-原個菠蘿沙冰 ( $36 )沙冰偏酸 因為係原汁原味😬比較杰身 唔會成個都係冰😂
----------

韓式芝士辣雞荷蘭薄餅 ( $75 )

格仔餅漢堡 ( $82 )

紫薯卷餅 配紫薯蓉、草莓、紫薯雪糕 ( $68 )

雜果黑糖麻糬窩夫 配香草雪糕 ( $68 )

歡樂奇遇 ( $34 )

原個菠蘿沙冰 ( $36 )
沙冰偏酸 因為係原汁原味😬比較杰身 唔會成個都係冰😂