2017-05-13 3713 瀏覽
因朋友突然要出差到澳門,所以就臨時計劃澳門珠海一日遊,放工即刻去澳門匯合享受第一餐澳門晚餐,黎之前一晚上網搵專攻葡式菜,呢間地點好好,又易搵旅遊景點議事亭大噴水池附近,經過中間的橫街上一条少少斜路就到起初門口有一個只睇得明set的粉筆字板,其他應該是葡文,座底以英文一問之下原來是set dinner ,由於我們晚上8:00先到只剩魚的set可點,仲點左葡萄牙臘腸,一支啤酒原本想點焗馬介休但怕食唔哂,唯有下次!Set dinner (湯,一支水,主菜配飯,4選一甜品,especial) ,炸魚真心有驚喜,一向出街食西餐好少點,因好怕雪藏味但呢個完全部,魚炸很啱啱好又唔油外脆內軟👍🏻👍🏻葡萄牙臘腸第一次試幾得意有啲似煙肉,即燒,上菜個豬仔盤仲好cute甜品 - 又係第一次試點左焗蘋果,好好甜味道幾特別有肉桂味,細細杯里面仲附有肉桂條,感覺好真材實料,雖然好甜但配附送的especial非常襯好滿足的一餐,人均消費只係百幾蚊,好抵又好食,下次黎一定會再試

,雖然好甜但配附送的especial非常襯

每枱都有的  脆脆麵包
炸魚