2023-04-23 193 瀏覽
食埋lunch先離開澳門,上網search 咗間cafe好似幾好,因為我俾佢個cube croissant 吸引咗,所以就去試吓。地點都幾山旮旯,食物同飲品都好正常無乜特別,唔需要特別嚟😂我淨係想講下件cube croissant ,我去到既時候只有3款甜嘅croissant 俾我選擇,藍莓、開心果同埋栗子,栗子係期間限定,所以就揀咗栗子。因為我真係愛鍾意食。但係呢個栗子蒙布朗乳酪可頌就⋯⋯栗子蒙布朗乳酪可頌 - 係croissant 𥚃面會有啲酸酸地嘅嘢,好似cream cheese 咁,佢話係yogurt ,不過無所謂啦,都係啲酸酸地嘅嘢,而croissant 上面有栗子、栗子蓉同埋忌廉。重點嚟喇!我第一啖落去,食到酸味加栗子,好壞咗咁,即吐🤮,我就非常欣賞呢個組合,酸+栗子,我覺得好難食,但係之後食croissant 加酸酸哋嘅味又可以喎,只係栗子唔可以溝埋酸嘅味,我認為。