(非會員)
2009-11-15 76 瀏覽
澳門人介紹的老舖, 中山杏仁餅, 佢最好, 有炭燒, 蛋黃, 仲有好多... 老舖人, 或者夠一家人吃, 就沒想過發大嚟做, 只係默默咁做, 用心咁碌... 大概唔係好知自己啲餅好食過人, 少少地, 謙虛啲, 十倍咁啦! 亦唔會叫經過者試吓啦!老老土土, 啲餅盒係紅紅黃黃印刷, 啲設計係七十年代. 本來, 追唔上時代, 只有一個透明膠袋袋住十幾塊杏仁餅, 並唔知做公司手信, 最好一餅一獨立包裝. 今次再去, 發現了主打的炭燒杏仁餅出現了獨立包裝, 個盒用了四色印刷, 但係袋入去時, 亞姐仍係會粗暴咁整縐個盒條脷 不過, 講到鬆化, 講到味道, 真係零舍唔同, 食到dump一聲, 超鬆化!!!!如果食其他的名店食到膩, 覺得已經不外如是, 想尋幽探秘, 但又想一擊即中好食杏仁餅, 荷包又慳啲, 收到的人又叫好的話, 呢度啦~~~ 喺福隆新街後面之嘛~

最香餅家
炭燒杏仁餅出現獨立包裝了