2017-08-07 1919 瀏覽
其實每年都會去澳門1/2次,之前睇Facebook post 已經介紹呢間卜卜蜆好好食 今次就預早預訂去食一黎到 都幾多人已經預先book walkin 應該冇位 入到去見到台台都係卜卜蜆 緊係第一時間叫啦 再加左個雙拼滑(蝦+墨魚)同埋娃娃菜都幾快 鍋卜卜蜆就到左 真係好多好多蜆 佢再落左蒜同埋辣椒 一路煲 一路等佢開 食落路錯 幾新鮮 同埋冇咩沙 但食食下覺得唔夠蒜同唔夠辣 就加左 (事後先知蒜唔洗錢 但辣椒係要10蚊架) 個滑 都好好食 特別係墨魚滑娃娃菜就吸晒d味 正!食晒之後 發覺唔夠喉 想加蜆 點知唔比加 因為佢地話會開唔到 所以強烈推介 一開始加左蜆先! (唔好以為好多 食食下其實好快食晒)Overall 算係澳門黎講 其中一間最好食既餐廳 下次會再到!

個滑 都好好食 特別係墨魚滑

娃娃菜就吸晒d味 正!

(唔好以為好多 食食下其實好快食晒)