2015-02-12 1654 瀏覽
今天和太座享受完美味嘅竹昇麵之後,太座話想食好多名人推介嘅馮記三盞燈豬腳姜..本來我個人對於D所謂名人推介其實無乜信心,好多食肆出名之後都好粗製濫造,今次又一次證明惡夢喺會重複..我哋日落時分,大約黃昏六點半到達馮記,當時應該喺店主坐陣, 個路邊攤檔只有我們二人幫襯..太座問了消費細節後,清楚要求了一客30元只要蛋,豬腳和姜嘅拼盤..我用了一張50元澳幣比店主找,店主居然只找回10元澳幣,我話佢知應該找20元,但佢理直氣壯兼好唔耐煩,擺哂款咁話 : 啱㗎啦,我唔會呃你嘅!我感覺有如被人強搶..為免爭吵亦免掃慶,10元我唔同佢計教,只希望D食品令大家滿意,但喺現實令人失望..豬腳姜的酸度酸到簡直有如飲純醋,我完全感受唔到食物本身嘅味道,更唔好提人地做到好嗰種酸中帶甜,令人回味嘅味道..D姜同豬腳亦好明顯炆得唔夠淋,好明顯啱啱煮熟就匆匆攞嚟賣,我完全感覺唔到佢做嘅豬腳姜有D乜吸引力..為免浪費,我哋盡力食完D食材,D汁就唯有倒咗去,之後大家都要飲大量清水去中和番..本來打算如果D豬腳姜好味,會速遞番香港孝敬外母,最後大家決定,可以慳番!以後都唔想再信D名人所謂推介..真喺希望越大,失望越大
我感覺有如被人強搶..

以後都唔想再信D名人所謂推介..
真喺希望越大,失望越大..

2015-02-11