2019-01-11 1302 瀏覽
去澳門點可以唔食豬扒包!見有人推介呢間世紀咖啡,一於就試一試佢啦!佢嘅地點好唔顯眼,位處於一條巷仔嘅盡頭,唔行到入去都見唔到佢個招牌,初時我哋都行過咗龍。鋪頭地方唔算大,淨係做外賣,有一張長凳可以比客人坐喺度等,大約可以坐四至五個人。嘢食都係即叫即做,所以都預咗要花啲時間等待。首先梗係試咗佢個「秘製豬扒包」先啦,豬扒係即叫即做,熱辣辣,不論係個包定係塊豬扒,都好好味!事後我哋仲encore 咗一個再黎就係佢好出名嘅「花生奶油方塊」,初頭諗住都係一般食開嗰啲奶油多,冇乜特別,不過見好多人讚,就一於都試下!叫咗,真係食唔停口,好多醬,好香,面頭仲有花生碎!好味!最後,黎得咖啡店梗係要飲咖啡。冬天本來應該要飲啲熱飲,不過人太多,佢實在煮唔切,所以只可以叫涷飲。「瓦煲咖啡」有嗰陣燶燶哋嘅味,都幾香,熱飲應該會更香!「香滑奶茶」嘅茶味好濃。嘢飲黎講,冇我想像中咁出色,但可以一試嘅。

外賣自取
  • 豬扒包