2019-08-21 961 瀏覽
話說琴日係澳門去大三巴附近找素,一路行一路諗住要食上次一試愛上嘅vegan crème brûlée,又要打包啲純素曲奇&朱古力香蕉冬甩...點知去到落晒閘😔原來店家逢星期一休息😅失望之餘,就立即行去附近嘅VEGA VEGA我行我素。有驚喜!佢哋居然都有純素堅果奶蓋奶茶,濃厚綿密的奶蓋上還灑上烤烘過的果仁,奶蓋跟茶香配搭得啱啱好,飲到一半,讓奶蓋隨隨落下與茶自然混成一起成為堅果奶茶😋 另外仲有泰式茶同抹茶選擇。另外點了焗釀大蘑菇&泡菜雜菌意粉👍🏼😋個焗釀大蘑菇買相好靚,我轉咗純素芝士,芝士味唔算濃,白色醬汁就夠濃夠多,大蘑菇仲有切碎咗嘅椰菜花,旁邊伴碟有香草茄汁(我就鍾意個白汁多啲),啱啱晒重口味嘅朋友😁泡菜意粉屬小辣,泡菜味中滲着些菇菌味,但不唔算十分突出,意粉份量足,一個人食可能無位食小食和甜品😜今次有啲趕,希望下次可以慢慢嘆埋甜品😊

另外點了焗釀大蘑菇&泡菜雜菌意粉👍🏼😋

今次有啲趕,希望下次可以慢慢嘆埋甜品😊