2012-03-03 227 瀏覽
真係好難搵的一家餅家, 行左好多路, 問左好多人, 從遠處見到路口及對面馬路都企左廿人以上(不包括舖頭入面的人客), 心諗終於搵到了…第一時間迫入去睇下有無得試食杏仁餅, 真係有呀. 一食就決定要買喇 !! 好食之處係有一種炭燒的味道, 而且鬆化得黎唔會散晒, 真係有別於其它的杏仁餅家, 唔怪得食過最香餅家的杏仁餅, 唔會幫襯其它的餅家啦, 確實係真有其事. 當我帶返公司請印度的同事食, 佢地原本唔想食, 佢地話曾經食過類此的餅係非常難食, 我就將我枱頭迷你小樽裝比佢地試食, 點知佢地食完即刻話 this is very good. 隨即開左盒regular size 一路食一路讚. 真係行咁遠去搵好野食都抵呀 !!

食晒先記得影相
題外話/補充資料: 我見意買迷李樽裝, 一粒一啖, 唔駛一咬D碎跌到成枱都係, 不過一開左就忍唔到口架喇, 因為太方便, 一路做野一路食. 一個下午就可以清左一樽架喇. 我只買左粒粒杏仁餅, 分四種. 20件盒裝 - $41- 10件盒裝 - $21- 10件膠袋裝 - $20- 迷你裝 - $18-
2012-02-26
10 分鐘 (外賣自取)
食晒先記得影相
  • 粒粒杏仁餅