2018-07-27
雖然已經去左好多次澳門,但想食的仲未食得曬🤷🏻♀️上次黎到食唔到8,今次終於book 左,聼講呢到的點心做得好出色,好食又精緻,今次終於有幸吃得到🙆🏻♀️甘難得book 到位,所以當然要一次過把出名的都點黎食!先來一碟餐前小食金魚餃$84賣相做得非常精緻,而且帶有金薄,金魚就是跟餐廳的theme 很吻合,說真的,味道就是蝦餃吧,hahaha ,可是賣相已經贏了。葡香焗蟹撻$66蟹🦀的造型也是很別緻,就是看到造型才點的一個點心,點了後才發現原來吃上去有點咖哩的味道,撻皮造得很酥化,而且很重牛油香。金絲脆網叉燒卷$48外層的酥皮同樣造得甘香酥脆,性價比超高。金瑤海皇米網腸粉$88呢個腸粉係服務員介紹比我地,入面有d帶子,蝦,脆玉瓜,脆米等,食落很有口感,味道唔錯,不過估唔到甘大條,我地仲差D 食唔晒😵香煎琵琶燕盞$78呢個係蝦膠加上燕窩一齊煎,味道不錯,煎得廷香口的。脆香叉燒包$66箭豬型的叉燒包,外型非常可愛,有脆和不脆兩款選擇,賣相都是一模一樣的,服務員強烈建議我們選脆的,說味道好吃一點,白色的包面看起來不像脆脆的,吃起來卻是脆脆的~其他的還點了河蝦肉鬆手袋酥$75,原隻鮑魚羊肚菌雞粒
甘難得book 到位,所以當然要一次過把出名的都點黎食!
先來一碟餐前小食
金魚餃$84
葡香焗蟹撻$66
金絲脆網叉燒卷$48
外層的酥皮同樣造得甘香酥脆,性價比超高。
金瑤海皇米網腸粉$88
香煎琵琶燕盞$78
呢個係蝦膠加上燕窩一齊煎,味道不錯,煎得廷香口的。
脆香叉燒包$66
其他的還點了河蝦肉鬆手袋酥$75,原隻鮑魚羊肚菌雞粒酥$78 說真的他們家的酥皮真的做得很有質素,可以吃得出一層層的,只是原來點了太多酥皮,吃得都很膩🙈
最後仲有贈送的蛋撻和奶茶,不過我們仲令外點了楊枝甘露$48同蛋白杏仁茶$60,味道同樣很好!大滿足😋😋😋