2017-09-10
一大早就揸車入來路環搵食,如果搭巴士來,我估計過程肯定比較曲折,分分鐘成為難忘嘎覓食經歷,路程偏遠(既偏僻又遠)山咔啦咁遠。來到路環有兩間店必須大力推薦:一間係我宜家執筆推薦#安德魯餅店#而另一間相信好多人都必定知道#漢記咖啡#呢個就稍後再去寫。記得個日適逢假期 可能真係起得早 街上還是算冷清的 到目的地了.. 就睇到咁嘎情況 咁早已經咁多人排隊了!估計係本地人或者遊客居多排隊呢d咁gentlman嘎事 我F好自覺咁去做 然後我就係車度等 不過距等外賣 我等距 又咪要等 ~so 我落車影翻兩張相分享下好過餅店隔離就係黑沙環了 真係好近然後普及下個沙灘點解叫黑沙環 因為黑沙環d沙真係黑色嘎 oh熱辣辣新鮮葡撻 Mop·$9一啖咬落去 最真摯嘎感受就係俾瑪嘉烈嘎葡撻仲要好食!嘴刁嘎我反正就這麼認為。 其實葡撻最佳嘎食用時間應該係放涼隻撻10min左右 因為稍微放涼一下 蛋撻皮會更脆 但美食當前我又真係忍唔住 ..點佐杯white coffee☕️「牛奶咖啡」因為好飲👍所以力薦Mop·$30派好車之後 隔離就係黑沙公園 weekend過來放鬆下 都係個捂錯嘎選擇 遠離城市煩喧 給我片刻寧靜學
餅店隔離就係黑沙環了 真係好近
然後普及下個沙灘點解叫黑沙環