2016-03-17 1366 瀏覽
友人之前試過呢度既熱朱古力, 所以介紹我黎試, 果然見到覺得驚訝, 好大杯, 仲有火熱住既.今次揀左2款甜品黎試, 入座後見menu有早餐都好吸引, 就叫左個同友人分享.一去到已經被大大個甜品櫃吸引, 超多款甜品, 而且件件都好想試.旁邊仲有馬卡龍, 比一般既大個少少, 而且都超多口味.班尼迪蛋早餐 ($58):見到價錢抵食, 就立即落單, 一份有2件, 份量好正常. 估唔到質素都好好, 絕對用心製作.有少少煙肉同烤蕃茄配菜. 煙似香口, 唔會過咸. 蕃茄微甜濕潤.切開班尼迪蛋, 蛋汁流出黎真係好誘人, 早餐應該要食呢d啦. 全日都精神哂.夾柔軟微咸火腿, 底層既麵包好鬆軟, 吸哂蛋汁同醬汁. 好好味.熱情果布朗尼蛋糕 ($45) :外層濃郁黑朱古力, 加上中間有酸酸熱情果慕絲, 可以平衡朱古力既甜膩. 最底仲有札實既布朗尼蛋糕夾著合桃碎. 口感有層次味道又豐富.香草酥條 ($48):酥條超鬆脆, 中間的吉士有雲尼拿籽真材實料, 好香雲尼拿味.桑莓忌廉酸酸甜甜好清新. 仲有幾粒桑莓好好味.瑞士特級馬拉開波熱朱古力 ($68):今日既主角出場, 一大碟有火熱住超大杯熱朱古力, 仲有鮮忌廉

旁邊仲有馬卡龍, 比一般既大個少少, 而且都超多口味.
班尼迪蛋早餐 ($58):

熱情果布朗尼蛋糕
熱情果布朗尼蛋糕 ($45) :

香草酥條
香草酥條 ($48):

桑莓忌廉酸酸甜甜好清新. 仲有幾粒桑莓好好味.
瑞士特級馬拉開波熱朱古力 ($68):

今日既主角出場, 一大碟有火熱住超大杯熱朱古力, 仲有鮮忌廉同綿花糖, 可以加入熱朱古力.

附送原味果仁曲奇, 朱古力粒曲奇.
瑞士特級馬拉開波熱朱古力
先飲熱朱古力, 唔算好濃, 奶味比較重. 雖然唔太重朱古力, 但飲完唔會好膩, 又岩大人小朋友飲.

超大杯, 仲有得熱住慢慢飲, 都唔怕會凍左. 加入鮮忌廉同綿花糖會更甜, 同埋開始膩.

二款曲奇都好鬆脆可口.
朱古力泡沫咖啡
朱古力泡沫咖啡($45):

朱古力味同樣唔算濃, 但奶泡打得又滑又綿. 咖啡味好濃. 飲落順喉唔甜.

總括, 甜品好出色, 飲品主要為朱古力而來. 但估唔到早餐類都好好味.

服務貼心會留起甜品, 食完主菜才上甜品.
2016-03-13
熱情果布朗尼蛋糕