2019-01-07 2187 瀏覽
💁🏻‍♀️Mr. Lady (高士德)🍴-2018年年尾去左澳門一日遊,朋友介紹左間甜品店,認真多人排隊,但味道不錯👍🏻.由於果日系紅日,所以都幾多人排隊,排左足足差不多20分鐘先有位😵😵.原味梳乎厘鬆餅🥞($65)之前香港食過有間梳乎厘完全冇味,好似食空氣咁😑但呢間嘅梳乎厘第一啖食落去,覺得好重蛋味😍好似食左幾隻蛋落肚咁🤤texture好軟綿綿,但唔係話係食空氣果種,再配埋cream食,好夾👍🏻~草莓🍓梳乎厘鬆餅🥞($65)草莓嘅甜品真係百試不厭,值得讚嘅係佢呢隻草莓醬完全冇藥水味,仲有啖啖果肉,加埋啲鹹鹹甜甜嘅吉士醬,每一啖都好幸福🥰.呢間甜品店嘅食物唔錯,可惜:😢地方太細,要等好耐😢如果叫梳乎厘要等40分鐘,等到花兒也謝了🤦🏻‍♀️如果改善埋呢兩點就好啦🙆🏻‍♀️/📍 Mr. Lady (高士德)#澳門 #高士德高士德大馬路5-G號信佳閣地下C舖#小丸子搵食記 #小丸子澳門-#hkig #hkigfood #hkfoodblogger #hkfoodie #食好西 #香港美食 #香港 #hkfries #hkiger #852 #hkfoodlover #hkfood #hkfoods
💁🏻‍♀️Mr. Lady (高士德)🍴
原味梳乎厘鬆餅🥞($65)

草莓🍓梳乎厘鬆餅🥞($65)
呢間甜品店嘅食物唔錯,可惜:
😢地方太細,要等好耐
😢如果叫梳乎厘要等40分鐘,等到花兒也謝了🤦🏻‍♀️

如果改善埋呢兩點就好啦🙆🏻‍♀️
📍 Mr. Lady (高士德)
#澳門 #高士德高士德大馬路5-G號信佳閣地下C舖
#小丸子搵食記
#小丸子澳門
#hkig #hkigfood #hkfoodblogger #hkfoodie #食好西 #香港美食 #香港 #hkfries #hkiger #852 #hkfoodlover #hkfood #hkfoodstagram #食評 #泰國菜