2015-01-07 1037 瀏覽
這天是上司既生日,上司在外國生活左一段時間,跟同事傾左陣,決定同上司係依間美式店同上司慶祝生日。說實話,地方還算好走,在民政總署旁邊的斜路一直走上去,大概走2~3分鐘就到,環境黎講幾昏暗,有D似酒吧FEEL,ANYWAY我地主要黎食包的,我地落左3個包,同埋一堆小食,包括薯條,麥樂雞之類。薯條幾好食,薯條食落去唔乾,配塔芝士汁,一絕,但食唔到幾多條,一來芝士好易飽肚,二來仲有個漢堡要食。洋䓤圈賣相係幾好,但食落去只能講唔係我杯茶,可能係我唔鐘意食洋䓤。麥樂雞,強烈不推薦,我認為跟超級市場裹買的,然後回家自己炸的味道差不多,冇咩肉汁,偏嚡。美式牛肉漢堡份量黎講,可以接受,漢堡扒是即場做的,聽到廚房係度整(這是必然的吧,百幾蚊食漢堡,不然我去麥當勞食都得啦),對比之前食過既幾間漢堡店黎講,我認為只能算是中規中矩。其它漢堡、三文治因為係同事點的,所以我就直接上圖不便評論太多。憑我感覺黎講,不論係賣相味道,都應該是有保證的。最後,因為食完感覺好膩,Last Order左個沙律。

炸薯條
最後,因為食完感覺好膩,Last Order左個沙律。
2014-10-23
生日