(非會員)
2006-10-24 21 瀏覽
我同boyfriend睇住地圖行下行下由松山公園行到一條好有萄國特色街道-- 荷蘭園正街,又由萄國特色街道行到古老街道行行下發覺\'乃\'野..... 佢\成條彌敦道甘長........行到死....行到慶恰恰食雪糕就最好不過啦.... 於是我地叫棷子,香芋,朱古力同有懷舊包裝雪糕三文治, 雪糕三文治包括花生,蜜瓜同棷子雪糕, 不過我就覺得棷子,香芋同蜜瓜最好味 ,boyfriend 就覺得雪糕三文治都唔錯, 不過估唔到塊薄過一亳米的威化, 味道香濃, 唔會食到只係得雪榚味, 推介! 於是又叫咖啡,薄荷同芒果......不過,點解雪糕溶左之後水還水,汁還汁....棷子似棷汁西米露糖水,香芋似棷汁芋頭西米露糖水,咖啡好似茶餐\廳咖啡,薄荷似綠箭,芒果似芒果布甸??唔通呢就係80年代雪糕口味?http://vlinkup.blogspot.com/2006/10/macau.html<br />