2016-10-10 1141 瀏覽
一早plan好o左係24/9過澳門睇煙花匯演。去完大三巴個頭買好曬手信,就去搵下有咩好野食做晚餐。咁o岩朋友同我都鍾意食韓國野,所以就走左去筷子基果頭食最近新開既韓燒鋪。呢間鋪係韓國最大既韓燒連鎖店既澳門分店,有韓籍師傅睇場。店家仲要講明所以肉類(牛同豬)都係由美國運過黎,保證食物係有質素!店家推介我地試下beef combo套餐,包牛護心肉,薄牛腩,牛小排,牛小排壽司,仲有蝦,菠蘿,菇,大醬湯送。見係咁抵食,我地就點左個combo連埋豬既護心肉同五花腩,再點o左海鮮煎餅同飯團。首先一上黎係牛小排壽司。上枱果時仲係生牛肉,服務員之後係面前用火槍燒d肉,好似出面既燒牛肉壽司咁。味道唔錯,但係壽司飯太少。之後就係combo出場,一個仿英式下午茶既籠分三層放曬所以有材,好有心意,又唔佔地方。韓籍師傅會幫你燒曬d肉,食客完全係到食肉同睇表現,保證燒出黎既質素。護心肉係好琳,好易入口,薄牛腩更加係入口就溶,好食到停唔到口。後來上豬護心同五花腩。腩肉好有韓國風味,護心肉依舊好食。最後食埋海鮮煎餅同飯團。飯團都係好值食,30蚊都唔洗就有飛魚子同埋其他料組成既飯團,真心抵食推介。海鮮煎餅出面唔油,略嫌

飯團都係好值食,30蚊都唔洗就有飛魚子同埋其他料組成既飯團,真心抵食推介。海鮮煎餅出面唔油,略嫌海鮮配料唔夠。
食到中後期我地3個人已經覺得好飽,所以d野有咁上下份量,建議大家分開幾次落order。成餐4位數都唔洗就可以享受到有品質保證既肉,大家可以過黎試下。
2016-10-06