2018-11-15 581 瀏覽
🇫🇷Pierre Hermé下午茶☕️.來到澳門最新既Morpheus酒店,欣賞住骨骼結構、8字空中設計之際,仲可以係地下嗰層嘆返個Pierre Hermé既甜品😚餐廳光鮮亮麗既環境,頭頂透入自然光,配合酒店風格有個骨骼型既蓋頂 ,感覺好高貴😍.💕紅桑子荔枝馬卡龍配玫瑰忌廉🥧🌹Ispahan呢個係巴黎Pierre Hermé最招牌既甜品❣️Macaron size比普通既大十倍!大版macaron食落更有口感同滿足感🤩外面圍住粒粒紅桑子,酸酸甜甜咁;裡面更加驚喜,係好有奶香既cream再加埋甜到入心既荔枝肉❣️甜甜既macaron加上微酸既水果,真係超夾。小編並無誇張,一邊食一邊講左十次好好食🤩😋.💕荔枝紅桑子玫瑰🌹☕️Lait Ispahan 呢杯其實係牛奶黎🍼,配料就同上面既一樣,超級特別頭半杯係打到好綿既泡,好似食緊紅桑子mousse咁,底嗰半杯先真正係飲品黎,反而似果茶咁,好新鮮既體驗🤩.💕雲呢拿軟芝士忌廉及雲呢拿脆餅及朱古力法式千層酥 🧀🍰 Millefeuille Infiniment Vanille 千層酥有三層,好鬆化啊,中間夾住充滿雲呢拿籽既cream,滑得黎又唔會膩!面層仲
🇫🇷Pierre Hermé下午茶☕️
💕紅桑子荔枝馬卡龍配玫瑰忌廉🥧🌹Ispahan
💕荔枝紅桑子玫瑰🌹☕️Lait Ispahan
千層酥有三層,好鬆化啊,中間夾住充滿雲呢拿籽既cream,滑得黎又唔會膩!面層仲有多一層忌廉,加左幾件脆餅,好有層次感😚金箔令到整件甜品變得更grand添!
💕香橙及百香果汁•有氣礦泉水•蜜餞香橙片🍊🍹Satine
充滿果香既飲品,有氣既飲料仲好解渴,底下仲有啲百香果籽,真係真材實料架!👍🏻❣️
非常建議大家去澳門時到訪,會有一種置身巴黎做貴婦既服務同味蕾體驗💕🤩