Restaurant: 串爆
Info:

2023-11-28 33 views
呢間之前已經幫襯過好多次😋每次嚟食都係食佢個串串放題 有超多野食揀👍🏻有串串、小食、麵食同埋飲品!棒棒雞每次嚟都必叫嘅小食😍芝麻醬青瓜雞絲 呢3樣野超夾 解辣必食!滕椒雞軟骨滕椒味好出好好食 雞軟骨脆得嚟又容易咬😋每次都會叫2碟香辣無骨鳳爪鳳爪處理得好乾淨 應該加咗麻油花椒油 聞落去超級無敵香😍食落辣嘅但好過癮 食落好爽脆麻辣豬紅一送上嚟仲係熱辣辣冒煙 豬紅幾入味同埋豬紅 味道唔錯蒜泥青瓜清新開胃 夠晒多蒜其實基本上每款小食我都食過晒🤣🤣雖然唔係每一款都好有驚喜 但全部都冇伏 大家可以放心叫🤣推介棒棒雞同滕椒雞軟骨終於講到串串🤣我今次叫左小辣 之前試過叫中辣辣到食唔到🤣串串超多選擇 可以揀返自己鍾意食嘅野最特別係泡椒牛肉 因為唔小心食埋舊泡椒真係好辣🔥鍾意食辣嘅朋友可以試吓老壇酸菜牛肉麵呢碗麵超有驚喜 面嘅係有幼身嘅手擀麵 個湯底好濃郁又好鮮 牛肉係牛腩入口即溶 整體配搭超好食而且係細碗 可以叫一碗嚟試又唔洗驚食麵食得太飽食唔落串串👍🏻👍🏻成都老冰粉每次食完辣野都會必食冰粉解辣😋唔會太甜又夠晒多料 超正😍整體嚟講每次嚟串爆食野嘅體驗都好好👍🏻店員好nice服務態度好👍🏻餐廳播嘅廣東歌都

棒棒雞

清新開胃 夠晒多蒜

老壇酸菜牛肉麵

成都老冰粉
每次食完辣野都會必食冰粉解辣😋唔會太甜又夠晒多料 超正😍

整體嚟講每次嚟串爆食野嘅體驗都好好👍🏻店員好nice服務態度好👍🏻餐廳播嘅廣東歌都好有氛圍

$250 (Dinner)
任飲飲食兩小時麻辣串串放題位於旺角區四川風味冷鍋串串,店舖名都好特別叫^串爆^店內坐位唔係太多,記住預先book位, 好彩我地book定位同朋友兩個人係 選擇咗食黃金時段120分鐘放題,$248一位(加一服務費)檯面嘅紙仔兩面食物任食任飲我同朋友都唔食得太辣,所以我哋就叫咗半少辣同埋小麻,湯底辣度只需第一次落單填寫,如需更換辣度之後可再同店員講串串種類多,點好食物會放係所點湯底上枱我地點辣度同麻度剛好適合,食到麻辣味又食到食物鮮味第一次食都幾得意,食左d 竹籤就放係 檯面準備好嘅竹筒裏面就得架啦仲有好多風味小食選擇棒棒雞 蒜泥青瓜 涼拌海帶絲 藤椒雞軟骨 水煮麻辣豬紅 記住要食解辣必備 成都老冰粉飲品選擇都好多Cheers!食到好飽好滿足
任飲飲食兩小時麻辣串串放題
位於旺角區四川風味冷鍋串串,店舖名都好特別叫^串爆^

同朋友兩個人係 選擇咗食黃金時段120分鐘放題
$248一位(加一服務費)

檯面嘅紙仔兩面食物任食任飲

串串種類多,點好食物會放係所點湯底上枱
我地點辣度同麻度剛好適合,食到麻辣味又食到食物鮮味

仲有好多風味小食選擇
棒棒雞
蒜泥青瓜
涼拌海帶絲
藤椒雞軟骨
水煮麻辣豬紅

記住要食解辣必備 成都老冰粉

飲品選擇都好多Cheers!

食到好飽好滿足
2023-11-25
$270 (Dinner)
2023-11-25 18 views
這家成都麻辣串串放題聽起來非常吸引人!他們提供多達九十款食物,還有風味小食、不同的麵食、成都冰粉和飲品供應,而且價格也相當實惠,每位低至$208。這種放題形式讓客人有機會品嚐各種不同的菜式,特別是成都的麻辣串串,這是一種以辣椒和香料為基礎的串食物,非常受歡迎。你可以選擇各種不同的肉類、蔬菜,廚師將食物串上而且煮熟。此外,風味小食和不同的麵食也是一個很好的選擇,可以增加飲食的變化。成都冰粉是四川地區非常受歡迎的傳統甜品,它由涼爽的冰粉配上各種配料和糖水製成,非常適合夏天享用。另外,他們的飲品任飲任食,你可以選擇喜歡的飲料來配合你的餐點。

2023-11-24 24 views
今次同大家介紹串爆呢間正宗成都風味串串小店,喺香港旺角東區一帶,雖然佢唔算喺最熱鬧既地段,但去喺都幾方便。一入去,你會發覺店內環境寬落,冇呢種壓迫感,同埋好清潔整齊,佢地好明顯重視乾淨度,令人覺得好舒服。 串爆最大既特色,就係佢既放題形式,你可以任點串串,所有食物種類,都係我哋平常打邊爐時會食到既丸類同蔬菜類,隨便你揀。如果你中意吃辣,佢地仲可以自選辣度,就算你同行既朋友食唔到辣,都可以選清湯鍋,無需為左食唔食辣呢個問題而互相遷就。  食物方面,孜然牛肉同雞胗絕對係必點項目。孜然牛肉香濃可口,牛肉質地鮮嫩,再配上孜然既獨特香味,簡直係人間美味。雞胗就更加無得輸,烹調得恰到好處,鮮美彈牙,一食難忘。 仲有樣野好值得一試,佢地既魔芋切得好薄,口感爽脆,食落去有D驚喜,絕對值得一試。佢地仲有幾款小食任點,例如棒棒雞,雞軟骨同無骨鳳爪等等,都非常美味。  最後,講到飲品,串爆所有飲品都係任飲,連啤酒都包括在內,真係超值。如果你中意打邊爐,又或者想試一試成都風味既串串,串爆絕對係你唔可以錯過既選擇。
2023-11-17
2023-11-17 29 views
旺角都有得食麻辣串串香啦👏仲要係放題,食得好滿足飽肚感滿滿❤️湯底:有唔同辣度可以揀,食辣新手建議可以食小辣,今次我就點咗小辣,辣度啱啱好,加上有麻香,每串食物都索咗湯汁,超好食!串串香:第一轉就點咗20串,上菜時用大碗放咗好多串串,令我係咁打卡😂。我哋幾乎每樣都點咗2串。大家一定要食牛肉同牛肋肉!肉本身孜然同麻辣味好足夠,又唔會搶到牛肉味,加上湯汁掛晒喺面,一啖有三個層次,呢個牛reorder咗好多串!每一款串串都掛晒湯汁,愈食愈辣,好爽😄成都菜當然要嗌成都小香腸,味道似臘腸,細細條好易入口,又唔會太硬,食下食下就食咗好多條👏另外值得一提係菜類,白蘿蔔、薯仔等等都好大塊,大過手掌,又煮得好淋,唔會好硬,當然佢索咗湯汁,啖啖湯味好正。實在太多串串,大家可以每樣都食,放題任嗌,我哋最後2人共食咗80串。小食:有12款小食任嗌,因為想留肚食串串香,所以試咗幾款。當中棒棒雞係類似麻醬手撕雞味,係解辣好幫手。另外,麻辣千層肚索晒辣汁,好好食。甜品:最後埋尾要解辣,所以就嗌咗個成都老冰粉,黑糖配啫喱,仲有啲提子乾糯米等等,食完個口好舒服,係完美嘅句號。服務都好好,老闆好nice,仲叫我哋食多啲!

湯底:
串串香:

小食:

甜品

服務都好好,老闆好nice,仲叫我哋食多啲!
2023-11-16 43 views
天氣開始變涼,揀左間成都串燒暖暖個身😋門口大大個牌寫住串燒放題,睇見都流口水🤤入到去原來除左串燒放題仲有二人餐、小龍蝦可以叫😍見串爆放題都有麵食同小食飲品任飲任食緊係食放題!淨係可以揀嘅款式已經好多!先叫左啲小食!捧棒雞原來係手撕雞,雞絲好滑好好食!藤椒雞軟骨有驚喜,勁惹味,再三encore🤣賣相真心吸引😍睇落好豐富!每串份量唔會好多,方便試多幾款唔同嘅串燒🤣👏🏻湯底我地叫左少麻少辣,味道啱啱好😍麻辣牛肉同孜然牛助肉好好食,入味得黎仲好腍好重牛肉味😋蔬菜超索味!萵筍同娃娃菜勁正😍第二轉叫左堆豆製品,百頁結不錯😋麵底好幼身,但食落口感幾好,唔會好軟👍🏻兩碗麵嘅牛肉粒都好易咬,川味牛肉湯唔太鹹幾好飲😋冰粉份量唔會好大碗,甜度控制得好好,而且面頭仲加左酒糟😍好滿足
天氣開始變涼,揀左間成都串燒暖暖個身😋

門口大大個牌寫住串燒放題,睇見都流口水🤤

先叫左啲小食!

賣相真心吸引😍睇落好豐富!
每串份量唔會好多,方便試多幾款唔同嘅串燒🤣👏🏻
蔬菜超索味!萵筍同娃娃菜勁正😍

第二轉叫左堆豆製品,百頁結不錯😋
酸菜牛肉麵

川味牛肉麵
冰粉
Type of Meal
Dinner
川味牛肉麵
冰粉
2023-11-14 14 views
串爆係一間喺旺角嘅串燒店,佢地嘅美味麻辣醬汁同埋放題任食吃到飽吸引左我最近去試下,其中香辣無骨鳳爪、魷魚、滷水雞翼尖同老成都雜醬麵等都令我印象深刻。首先,我要介紹佢哋嘅香辣無骨鳳爪。呢道菜以鳳爪為主要材料,再加埋香辣調味汁,味道一流。鳳爪本身肉質鮮嫩,加上辣椒嘅刺激,帶出一個獨特嘅風味。無骨設計令食用更加方便,唔使擔心會咬到骨頭。然後就係佢哋嘅魷魚串燒,內部保持住鮮嫩嘅口感,再加上惹味麻辣汁,令魷魚嘅鮮味更加突出。每一口都帶嚟滿滿嘅海鮮風味,令人食過翻尋味😋滷水雞翼尖係旺角串爆嘅招牌菜之一。雞翼尖經過滷製,入味均勻,加上啤酒任飲,用嚟送酒一流,真係無得輸😍最後就係老成都雜醬麵,呢個係一道濃郁川味嘅麵食。麵條煮得剛剛好,有彈牙嘅口感,再加上濃郁嘅川味醬料,層次好豐富。麵上嘅配料有豬肉碎,再加啲葱吊一吊味,對於鍾意川菜嘅人黎講,絕對唔可以錯過。總括而言,旺角串爆係一間值得一試嘅小食店。除咗任食之外,仲有好多款唔同嘅串燒,配合精心調製嘅醬汁,令人食到欲罷不能。鍾意食辣同埋串燒嘅你,我又想叫餸嘅時候唔使就住就住荷包,今晚不妨試吓串爆食返夠本🤩

2023-11-11 22 views
串爆120分鐘冷鍋串串放題🌟麻辣牛肉🌟孜然牛肋肉🌟泡椒牛肉🌟肥腸🌟單骨雞翼🌟薯仔🌟蓮藕🌟粟米🌟麵筋🌟牛肉丸🌟芝士腸冷鍋串串喺香港都比較少見,自己都係第一次食,本身以為啲串串會比較偏凍,點知係熱辣辣好似打邊爐咁。串串嘅選擇都幾多款,個人比較推薦麻辣牛肉、孜然牛肋肉、薯仔同粟米。呢幾款都好入味,而且湯底本身調得幾唔錯,唔會太辣。除咗串串之外,仲可以叫啲麵食、小食同飲品,全部都唔使另外加錢。我試咗一兩款小食,覺得個棒棒雞同麻辣豬紅都幾唔錯。餐廳雖然細細間,但係都好多人食,夜晚嘅時候仲有啲人喺度排隊tim。
串爆
🌟麵筋
🌟牛肉丸
🌟芝士腸

2023-11-01 24 views
❤️串爆位於旺角廣華街2-20號翠園大樓地下2號,這間串燒店提供兩小時任飲任食串燒,他們的串燒款式很多,而且餐廳服務員服務很好,他經常幫我哋收拾枱面。❤️******************************早鳥時段 13:00-19:15 大人/位 $208 小童/位 $128💕晚市時段19:15-21:30 大人/位 $248 小童/位 $168💕深宵時段 21:30-00:00 大人/位 $228 小童/位 $148💕******************************❤️我們點了幾個涼菜做頭盤,包括有糖醋蘿蔔、蒜泥青瓜、涼拌海帶絲、香辣無骨鳳瓜等。這些涼菜全部都好新鮮。❤️推介指數:9/10******************************❤️我們還點了很多串燒、包括有麻辣牛肉、鴨胸肉、泡椒牛肉、千層肚、滷水雞翼尖、孜然牛肋肉、鮮魷魚、西蘭花、五花肉、午餐肉、粟米、豬頸肉、豬皮、牛肉九、肥腸、雞肉、炸魚蛋、黑胡椒腸、雞翼、芝士腸、蓮藕、成都小香腸,全部串燒質素都很好,串燒的味道調得剛剛好,麻辣湯底食到麻辣的味道,豬骨濃湯湯底令到串燒的豬骨味很入味。❤️推介指數:9/

推介指數:9/10

❤️我們每人飲了兩支竹蔗茅根飲品,有助清熱解毒,啱晒食串燒嘅時候一齊飲。❤️

推介指數:9/10

❤️最後,他們還送了我們兩個涼粉,這個涼粉整得很好吃,透明的涼粉浸有很多糖水及提子粒,食落去很滋味,有益健康。❤️

2023-10-24 48 views
喺大陸就食得多麻辣燙,今次都係第一次喺香港食麻辣燙放題,估唔到有幾抵食喎!😍😍放題已經包晒所有前菜、小食、麻辣燙、主食同埋飲品,選擇都唔少架👍🏻👍🏻小食方面,我最推介棒棒雞、蒜泥青瓜、同娃娃菜,因為麻辣燙已經叫咗中辣,有呢啲清爽嘅小食就可以平衡下。因為主要想食麻辣燙,所以今次就無叫主食喇🤣🤣咩都叫左一d,最好食嘅係麻辣牛肉、孜然牛肋肉,都真係幾有四川風味😋😋不過叫泡椒牛肉就要小心,都真係好辣,食得嘅人應該覺得好正,不過對我嚟講就有啲太辣😂😂蔬菜方面都係嗰d,索晒啲辣汁食得好過癮🤤🤤另外有個火腿金針菇,逐串咁去串,都幾特別幾有誠意👍🏻👍🏻嘢飲方面,種類都好多,有自家冷泡茶、竹蔗茅根、啤酒、椰汁,應有盡有,仲有冰粉做甜品!總結嚟講係一個唔錯嘅麻辣燙體驗👍🏻👍🏻

2023-10-16 62 views
唔得閒番大陸都可以係香港食到成都風味既串串! 可以簡放題/ 套餐架! 今日同朋友都叫左放題形式,感覺會食得開心D! 除左串串,仲有D小食同面食架! 小食叫左棒棒雞,姐係麻醬雞絲,好開胃,麻醬配雞絲真係絕! 香辣蓮藕角,辣味岩岩好! 食物選擇都幾多,好多款都想試。一上台,好多串串! 好震撼! 串串方面,個人推介麻辣牛肉同埋孜然牛肋肉,肉質好鮮嫩! 另外,豆卜一定要叫,吸汁之選。萵荀好爽口。娃娃菜原來都好襯呢個汁,吸曬D精華。白蘿蔔都推介,新鮮冇渣,唔會苦,同好吸汁。丸方面,魚蛋同埋花枝丸我都encore左好幾次! 因為好好食~食到最尾,一定要叫成都老冰粉,好透心涼,入面有提子乾,山楂粒呢D,酸酸甜甜,好解膩。

食物選擇都幾多,好多款都想試。一上台,好多串串! 好震撼!

一般食開嘅串燒都係逐串逐串咁樣叫,而今次嚟到呢一度嘅地方,就係一個串燒放題,可以盡情開心咁隨便叫!只要食得曬的話,想叫幾多串就幾多串!對於美食愛不釋手嘅我,越多美食我越開心,呢一度簡直係天堂!所以今次就帶埋朋友一齊嚟,一齊開心放題!呢一個地方叫串爆,主打正宗成都風味嘅冷鍋串串香。一開始最緊要嘅就係揀咗鍋湯底嘅辣度同埋麻度,食得辣嘅就可以揀中辣,甚至大辣,而佢最高係可以去到魔鬼辣。但係費事咁刺激,最後就同朋友決定左揀少麻同小辣。喺點放題串燒之前梗係要試下佢唔同嘅風味小食,同埋佢川味廚房所整嘅唔同種類嘅粉麵啦!佢嘅涼伴海帶絲同埋香辣蓮藕角嘅味道幾唔錯。小小嘅辣味,作為一道開胃菜最為適合,可以畀我慢慢適應一陣接下來嘅辣味。而且我都有叫到一碗老成都雜醬麵,呢一碗雜醬麵雖然只係得肉碎同埋麵底,以及少少辣油混合而成。但係當呢三者融合為一體嘅時候,果一種地道風味同埋肉碎內濃鬱嘅味道,令到你一碗麵口感上大大咁提升咗一個層次。而最唔少得係一定要叫佢嘅成都老冰粉,冰粉嘅質地有少少似係透明啫喱咁樣,口感非常滑流,除咗冰粉上面仲會有少少配料,當撈勻嘅時候,冰粉嘅味道會帶有少少微甜,而因爲冰粉嘅質感比較清爽,整

呢一個地方叫串爆,主打正宗成都風味嘅冷鍋串串香。

當撈勻嘅時候,冰粉嘅味道會帶有少少微甜,而因爲冰粉嘅質感比較清爽,整體食落去嘅口感層次大大提升,而解辣嘅程度簡直一流!

去到主角方面,咁就當然係一串串嘅串燒啦!佢其實每一串串燒都非常之好食,而且每一串串燒嘅質素,以及肉質,抑或係蔬菜嘅新鮮程度都非常之高。而且因為係放題方面,亦都唔使擔心份量嘅不足,即管係第一次叫完,覺得未食飽,亦都可以繼續叫第二次,並且將所有種類嘅串燒都試匀。

我自己比較推薦嘅有孜然牛肋肉,麻辣牛肉,泡淑牛肉。呢幾款牛肉嘅肉質非常之鮮嫩,非常之值得多叫幾串。雞胗同單骨雞翼嘅質素都非常之高,我最鍾意雞腎嗰個口感非常之爽口彈牙!而千層肚同鮮魷魚亦都好唔錯!
蔬菜方面,杏鮑菇,海帶,娃娃菜,白蘿蔔,同埋萵筍,呢幾樣嘢都係一定要叫!唔止我哋,我見到其他食客都好鍾意食呢幾種蔬菜,所以非常之推薦!

野飲上鍾意飲啤酒嘅可以點藍冰啤酒。而冷泡茶方面,我一定推薦蜜桃烏龍茶!茶包內有住淡淡嘅蜜桃鮮味,再加埋烏龍茶,呢個配搭簡直絕配!

除咗食物質素方面,店員嘅態度亦都好好,服務質素上面都好好。整體嚟講呢一間放題十分內,我會比十分!
2023-10-01 67 views
旺角一向出名多好野食,同朋友行行下誤打誤撞發掘到呢間食麻辣燙嘅串爆,估唔到又有驚喜。餐廳可以散叫或者二小時放題,由於太肚餓關係,豪無疑問選擇左放題,任食串串之餘仲有得食埋小食同面食。串串選擇都幾多,迎合到唔同口味既客人,特別係湯底可選辣定唔辣,仲可以換湯底。個人認為豆卜、娃娃菜同萵荀都好好食。另外,呢度既小食都好值得一試,特別係水煮麻辣豬紅,豬紅夠新鮮,好滑溜,而且個汁非常入味,忍唔住點左幾次。另外無骨鳳爪都可以一試,一樣夠晒入味!最後食埋佢個甜品成都老冰粉,食到飽又滿足!

最後食埋佢個甜品成都老冰粉,食到飽又滿足!
2023-10-01 56 views
依幾日天氣熱到一個點,令人食慾都降低咗,行完旺角都搵唔到心動嘅感覺,直到見到串爆。佢哋係一家以四川成都串串香出名嘅食肆,所以我揀咗2小時任飲任食冷鍋串串香,擼串串唔似扒餐咁要完整食曬一份,佢哋切成一啖一粒嘅大細,絕對係想試多啲口味,又唔想浪費食物人士嘅天堂。一進入店,麻辣香氣撲鼻,令無胃口嘅我有流口水嘅感覺。串爆的菜單實在令人垂涎欲滴,包括又香又滑嘅麻辣牛肉、風味特別嘅泡椒牛肉、爽口嘅千層肚、鮮嫩嘅孜然牛肋、鮮魷魚、五花肉、軟糯嘅肥腸、午餐肉、豬頸肉、鴨胸肉、雞肉、黑胡椒腸、單骨雞翼、雞軟骨、芝士腸、成都小香腸、花枝丸、牛肉丸、鵪鶉蛋、火腿金針菇、冬菇、杏鮑菇、豆卜、百頁結、魔芋、腐皮、白蘿蔔片、麵筋和魚片頭等等。多樣性嘅選擇確保了每位顧客都可以搵到自己鐘意嘅口味。除咗串串香,串爆仲提供各種美味的小食,例如棒棒雞,撕成一塊塊嘅雞肉配搭切得均勻纖細青瓜絲,係麻醬嘅調和之下十分惹味。仲有藤椒雞軟骨、麻辣千層肚、蒜泥青瓜和涼拌黑木耳等,依啲小食清爽可口。仲有解辣嘅成都老冰粉做甜品,提升咗用餐體驗。無論是辣味控定係喜歡溫和口味嘅人,串爆都可以滿足你嘅需求。每一啖串串香都充滿了豐富的香料和鮮美的

仲有解辣嘅成都老冰粉做甜品,提升咗用餐體驗。

無論是辣味控定係喜歡溫和口味嘅人,串爆都可以滿足你嘅需求。每一啖串串香都充滿了豐富的香料和鮮美的口感,令人回味無窮。此外,店內的服務態度友善且迅捷,令用餐體驗更加愉快。
2023-09-27 45 views
經過廣華街,見到串爆個名咁特別,而且又想食串串,店員又好熱情咁係門口解釋餐牌同招待,所以決定同媽媽試下!120分鐘任飲任食放題,真係好多野食,好豐富😍😍🌞🌞冷鍋串串香🌞🌞串串的種類有很多,有四十多款,真係太豐富,葷素都有好多選擇👍🏻串串的食材好新鮮,鍋底好香好辣,好野味!牛肉鮮嫩入味,越食越辣🤤食到停唔到口❤️🌞🌞風味小食🌞🌞小食的種類都有好多,而且真係碟碟都咁好食😋不得了!水煮麻辣豬紅:豬紅嫩滑多汁入味,夠辣麻辣千層肚:口感爽脆,而且辣汁好食凉拌海帶絲:酸辣過癮上湯娃娃菜:菜新鮮,好嫩,上湯都飲埋所有嘅小食都好出色,淨食小食都好飽!❤️🌞🌞成都老冰粉🌞🌞冰粉係食完串串完美嘅結束,紅糖甜而不膩,而且非常解暑,味道剛剛好!今次我哋食左50幾串,再加小食真係好飽,真心高質正宗成都串串,越食越想食!🤭😋

120分鐘任飲任食放題,真係好多野食,好豐富😍😍

🌞🌞冷鍋串串香🌞🌞

🌞🌞風味小食🌞🌞
小食的種類都有好多,而且真係碟碟都咁好食😋不得了!
水煮麻辣豬紅:豬紅嫩滑多汁入味,夠辣
麻辣千層肚:口感爽脆,而且辣汁好食
凉拌海帶絲:酸辣過癮
上湯娃娃菜:菜新鮮,好嫩,上湯都飲埋

所有嘅小食都好出色,淨食小食都好飽!❤️

🌞🌞成都老冰粉🌞🌞

2023-09-27
TakeAway
$250 (Dinner)