2024-07-07 139 views
今日係旺角睇完戲就出左去搵野食,係彌敦道行行下見到呢間好光猛又新淨嘅粉面店,睇佢餐牌抵好多選擇,而且性價比高,崩沙腩麵都唔使60蚊,我哋就入去試吓啦。坐低左之後我哋就叫左招牌八寶麵,崩沙牛腩墨魚鬚撈粗,炸墨魚丸小食同兩杯凍檸茶。個八寶麵上枱先,見到都好足料,個麵底都唔少,食落爽口,唔好煮得太軟熟,而啲配料都好高質,牛腩唔會韌,牛肚好爽,魚蛋類大大粒,𡯁其個胡椒豬肚丸,食完齒頰留香。而個撈粗就更加大份,配料份量充足,崩沙腩真係好有牛味,墨魚鬚好爽口,個撈粗都煮得啱啱好。最後個炸墨魚小食有五粒大大粒,炸得香脆,仲食到啲墨魚粒,配埋杯凍檸茶真係一流。有機會大家都可以嚟試吓!

2024-07-07
2K
2024-07-02 118 views
酷熱嘅天氣.唔想食飯搵到旺角呢間主打牛雜粉麵嘅餐廳#崩沙牛腩河 都係 $57 性價比高唔怪得吸引咁多人嚟食仲有常餐 同 唔同款式嘅小食多款火鍋配料.可以買返屋企打邊爐 / 加餸✨招牌八寶河幼滑嘅河粉.伴著8款不同配料湯底清甜不油膩.份量充足啫喱般的牛筋.口感軟腍牛腩入味.充滿嚼勁✨咖喱牛腩撈河粉撈河淋上香濃咖哩汁牛腩好足料.加上清湯係完美配搭✨麻辣墨魚鬚墨魚鬚配上麻辣味道份外惹味.口感軟彈✨香茅雞翼雞翼大隻厚肉.加上香茅一齊炸香係必點嘅小食✨凍奶茶港式奶茶.茶底香濃奶嘅比例恰好.醇香幼滑
酷熱嘅天氣.唔想食飯

2024-07-01
Type of Meal
Lunch
2024-07-01 99 views
招牌菜「冬瓜鴨腿湯飯」,一碗熱騰騰的湯底清澈透亮,喝下去口感清甜醇厚,飽含著冬瓜和鴨肉的鮮甜滋味。鴨腿肉質軟嫩入味,與白飯相配成了一道絕配。「崩沙牛腩河粉」,河粉Q彈有勁,牛腩肉質細滑軟嫩,而且還帶有一點點勁道,加上香脆的崩沙粉,每一口都是滋味無窮。「番茄炒蛋三明治」,沒想到竟然如此出眾!麵包外酥內軟,完美襯托出松軟綿密的蛋餡,配上醇厚的番茄醬,口感超級豐富,簡直是人間極品。價錢合理,食物質素很高,特別適合吃晚餐

價錢合理,食物質素很高,特別適合吃晚餐
2024-06-28 94 views
在繁華的油麻地街頭,有一家粉麵小店,作為一個地道的香港人,最近造訪了這家店品嚐了他們的招牌菜色,感受到了香港特色小店的獨特魅力👍🏻崩沙牛腩飯絕對是不容錯過的美食。入口即化的牛腩肉,每一口都能感受到香濃醇厚的滋味。牛腩在緩慢烹煮下變得軟嫩可口,帶有微微咸香,令人回味無窮😆不得不提的還有這家店的另一絕品牛魔王河 ,湧動的牛肉湯底配上彈牙的河粉,再加上爽脆和香噴噴的蔥花,是一道經典的粉麵料理。湯頭鮮美濃郁,soup飽滿醇厚!每一口都能感受到香港街頭小店的獨特韻味👀除了粉麵之外,這家店的香矛雞翼也值得一試。外皮酥脆,雞肉鮮嫩多汁😍最後還點了腐乳通菜。翠綠欲滴的通菜配上醇厚的腐乳醬,清新爽口之餘又帶有一絲微鹹。這道菜不僅清爽可口,而且健康美味🤤

2024-06-25 85 views
係旺角行街,見到有間粉麵店,就入去食個湯麵醫下肚。店員好似發緊夢咁,落完單又打錯單,米線變咗米粉,跟住就要再等過,其他枱都好似有同樣狀況,慢吞吞又落咗單。個湯底咁油膩嘅,牛肉勁多肥肉,食到好膩。
2024-06-10 104 views
呢間位於旺角嘅粉麵店真係一個唔可以錯過嘅好去處! 首先要試下佢哋嘅墨魚河粉,真係無話說。佢哋用嘅墨魚又新鮮又Q彈,配上滑溜溜嘅米粉,實在係絕配。 另外,佢哋嘅牛腩河粉同樣超級好味,牛腩燒得又軟又嫩,湯底個味道都好香濃醇厚,實在令人垂涎三尺。 😋除咗粉麵,呢間店嘅其他小菜都好值得推介。特別係佢哋嘅香茅雞翼,又juicy又帶點微微香茅香氣,炸得外脆內嫩,真係一絕! 🤤 仲有佢哋嘅雲吞,餡料夠料又唔會太膩,皮薄餡多,每一口都令你流連忘返。 🥟服務態度同環境都好好,職員態度親切,環境都整潔乾淨。 👍 價格方面都幾平民化,以呢間店嘅質素嚟講,真係非常劃算。無論係想食墨魚河粉定係其他粉麵,抑或係想食啲小吃,呢間店絕對值得一試。 💰 我相信唔論係食家定係普通市民,都會喜歡呢間粉麵店嘅。你等咩,快啲去試下啦! 🍜 🏃‍♂️

服務態度同環境都好好,職員態度親切,環境都整潔乾淨。 👍
2024-06-09 101 views
睇戲前先食飽飽,剛巧附近有間主打,崩沙腩,牛筋牛肚,雲吞,丸類的粉麵店,價錢合理,性價比高!牛魔王河粉🔶牛雜,牛大腸,牛腩,牛肚,牛蒡等集而唯一無牛不歡,這一定要試!重點一提,牛肚非常入味,不黐牙👍爽口沙瓜牛河🔶第一次食,未食之前諗緊牛的什麼位置,原來係牛胃的最後一個胃~真係唔係度度有得食!口感超爽,值得一試!白烚墨魚凈食白烚墨魚鬚🔶份量多到誇張🙈爽口彈牙好好食如果鍾意辣的朋友,可以叫另一款麻辣墨魚酥總結:份量超多大大碗,湯底濃,店舖地方大仲有卡位,本身想試吓崩沙牛腩,點知售罄🙈唯有下次吧 🩵

牛魔王河粉
🔶牛雜,牛大腸,牛腩,牛肚,牛蒡等集而唯一
無牛不歡,這一定要試!重點一提,牛肚非常入味,不黐牙👍

爽口沙瓜牛河
白烚墨魚

凈食白烚墨魚鬚
🔶份量多到誇張🙈爽口彈牙好好食
如果鍾意辣的朋友,可以叫另一款麻辣墨魚酥

2024-05-19 132 views
夠膽喺彌敦道開粉麵餐廳,一定對自己嘅食物質素好有信心,見佢主打崩沙腩,所以我就去試下惦唔惦我同朋友叫咗兩碗河粉、一碟油菜、一個小食,再加兩杯嘢飲,埋單$200,喺呢個地段黎講都唔算貴⭐崩沙牛腩河估唔到有咁多牛腩,而崩沙腩肥瘦均勻,肉質好嫩滑,醃得好入味好淋,牛味亦好濃郁,而且河粉好滑,份量超級多,女仔甚至未必食得哂,咁都只係$55蚊,性價比超高!⭐招牌八寶河呢碗河好豐富,有崩沙腩、牛筋、金錢肚、魚皮餃、白魚蛋、墨魚丸、牛丸、貢丸,每款都幾高質,而牛丸幾有驚喜,咬落去有好多牛肉汁,好正⭐麻辣墨魚鬚墨魚鬚幾爽口彈牙,面頭啲麻辣粉幾惹味,不過都幾辣下⭐腐乳通菜⭐熱杏霜⭐凍檸茶點粉麵有得加錢叫油菜同飲品,所以順手點埋我覺得呢間真係幾好食,喺旺角想食個快靚正嘅晚餐的話,絕對可以考慮呢間

⭐崩沙牛腩河

⭐招牌八寶河

⭐麻辣墨魚鬚
墨魚鬚幾爽口彈牙,面頭啲麻辣粉幾惹味,不過都幾辣下
麻辣墨魚鬚

⭐腐乳通菜
⭐熱杏霜
⭐凍檸茶

點粉麵有得加錢叫油菜同飲品,所以順手點埋

2024-05-17
$100.5 (Dinner)
麻辣墨魚鬚
2024-04-14 105 views
性價比高粉麵店😍 環境寬敞舒適,人流多 好熱鬧,晚上6點去已經滿座🥳 食物方面提供多款招牌牛腩麵飯及小食,選擇豐富,價格合理(不設加一服務費),質素高 有驚喜,值得一試!招牌雙沙腩飯🐮必食,質素高牛肉!兩款腩肉煙韌可口,肉質軟嫩,鹹香味十足 好入味,配上白飯及腩汁,簡直係絕配!👍🏻 腩汁生菜🥬 以清脆新鮮的生菜加上濃郁的腩汁,爽口又美味😆鮮蝦雲吞🦐推薦!皮薄餡靚,蝦肉爽脆,滑溜可口,配上清湯啖啖滋味紫菜湯🍲大量紫菜口感好豐富,湯汁味道鮮美😋💟凍朱古力💟冰凍檸茶香甜解膩😚😚

招牌雙沙腩飯🐮

腩汁生菜🥬
以清脆新鮮的生菜加上濃郁的腩汁,爽口又美味😆

鮮蝦雲吞🦐
推薦!皮薄餡靚,蝦肉爽脆,滑溜可口,配上清湯啖啖滋味

紫菜湯🍲
大量紫菜口感好豐富,湯汁味道鮮美😋

💟凍朱古力
💟冰凍檸茶
香甜解膩😚😚
2024-04-14 69 views
首先我哋叫咗一碗牛腩麵,轉魚麵。佢嘅牛腩麵好有特色,牛腩燉得好軟好入味,湯底香濃。而且,如果你想有啲特色,佢哋都有提供魚麵選擇,魚麵爽口彈牙,好似食魚蛋或魚丸咁。牛四寶麵都係一個必試嘅選擇。佢嘅幼麵彈牙有嚼勁,配上豐富嘅牛肚、牛筋、牛腩等,味道層次分明。如果你鍾意炸嘢,呢度嘅「炸雲吞」絕對係你嘅首選。佢哋嘅雲吞炸得香脆金黃,內裡嘅餡料鮮美,有鮮蝦同豬肉,每一口都好滿足。配上泰式辣醬,味道更加出眾。

2024-04-11 58 views
之前食過佢哋嘅崩沙腩覺得好正,今次決定要食埋佢哋嘅招牌菜牛沙瓜😋🍜招牌雙沙河$65崩沙腩與牛沙瓜嘅組合,牛沙瓜外表似豬肚,其實係牛嘅第四個胃,比較罕見,唔係度度有得食,質地煙韌有嚼勁而帶爽口; 至於崩沙腩牛味都幾濃,肥瘦適中,肉質軟腍,筋膜位爽口彈牙🍜牛筋牛肚米$60牛筋軟腍得嚟亦有咬口感,牛肚爽口好趙,湯底夠哂香濃,米粉索哂啲湯汁一齊食非常滋味,而且份量都唔野少🐙麻辣墨魚鬚(細)$52爽脆嘅墨魚鬚配上麻辣汁,滋味又好味🥬芥蘭配腩汁 跟餐+$12 芥蘭亦可配蠔油,我哋就鍾意配腩汁,可減低菜青味亦多份肉香味,而且份量都唔少☕️熱檸茶 跟餐+$8靠牆全部都係卡檯,坐得十分舒適,鋪面乾淨企理,仲發現有全日特價飯餐,有我哋至愛鴨腿湯飯,下次經過一定要試下

🍜招牌雙沙河$65

🍜牛筋牛肚米$60

🐙麻辣墨魚鬚(細)$52
爽脆嘅墨魚鬚配上麻辣汁,滋味又好味

🥬芥蘭配腩汁 跟餐+$12

☕️熱檸茶 跟餐+$8

2024-04-10 32 views
朋友話呢度嘅牛腩湯河好好食所以我就過嚟試吓, 啲牛肉真係好正又有牛肉味而且又唔韌, 湯底又好啲河粉又夠滑, 最主要係夠熱, 而且份量十足, 如果一個女仔可能大半碗已經好飽😃
2024-03-30 38 views
今晚老公帶我去食河粉,久違了既味道,帶返讀書時陪伴我成長嘅畫面。舖面裝修得靚好光猛,都幾多卡位,我地都坐到卡位,侍應服務都唔錯,點完嘢食好快上枱。牛魔王河$60喜歡食牛雜既一定非常滿足,咩都有,個湯底夠濃郁,牛筋、牛肚、粉腸、大腸同崩沙牛腩都入哂味,好有咀嚼感。招牌8寶河$60同樣有牛筋牛腩牛肚等,再加埋唔同既丸類,手打牛丸同白魚蛋爽口彈牙,貢丸食落微辣似扎肉,魚皮餃皮薄好滑,連同湯底,夠哂好味,不得不提,啲河粉好薄好滑粗幼適中。紫菜湯$20我地另外點了個紫菜湯,夾紫菜連同d河粉一齊食,d紫菜好多,抵食。油菜$20蠔油芥蘭,油菜都翠綠,好爽口。淨鮮蝦雲吞$40如果冇記錯,都有7-8粒,份量都幾多,食落味道都唔錯,皮薄,蝦肉唔少,兼彈牙。食物質素不錯,本身怕唔夠飽,專登叫多d,不過估唔到佢d湯河都幾大碗,一碗一定夠飽,真係可以當飯食,俾唔想食飯又怕唔飽既人多個選擇。

牛魔王河$60

招牌8寶河$60

紫菜湯$20

油菜$20
蠔油芥蘭,油菜都翠綠,好爽口。

淨鮮蝦雲吞$40

位於旺角的港式粉麵店,地方寬敞,環境企理、舒適,很多卡位座位。餐牌選擇很多,飯麵都有。各式粉麵:秘製牛三寶魚麵一般的河粉、米線、粗麵等麵條都有,最特別的是這家麵店供應的魚麵,顧名思義,魚麵是魚肉手打而成的,一條條魚蛋口感的麵條,很特別,份量也很多,富飽肚感。牛三寶分別有牛筋、牛肚及牛腩。每份都是大大件。牛腩炆得很軟腍,略帶點肥,濃香牛味;牛肚很有嚼勁;牛筋軟糯,滿滿的骨膠原。湯底充滿牛腩味,很濃郁。各式粉麵:潮州魚蛋、鮮甜墨丸魚麵雙併兩款配料,白魚蛋及墨魚丸,白魚蛋彈牙;墨魚丸爽口大粒。麵條也是加錢轉了魚肉麵。本身魚麵不太掛湯,所以額外加點辣椒油,更加提升味道。另外跟麵餐可享有優惠價的飲品、油菜。
餐牌選擇很多,飯麵都有。
各式粉麵:秘製牛三寶魚麵

牛筋軟糯,滿滿的骨膠原。
湯底充滿牛腩味,很濃郁。
各式粉麵:潮州魚蛋、鮮甜墨丸魚麵

雙併兩款配料,白魚蛋及墨魚丸,
白魚蛋彈牙;墨魚丸爽口大粒。
另外跟麵餐可享有優惠價的飲品、油菜。
2024-03-01 74 views
一個月總有幾日好想食牛腩河 、炸魚皮和油菜,路過旺角彌敦道「九鼎記粉麵世家」已經聞到浸香味 ,而且見到人氣滿滿,梗係要即刻入去朝聖😋▪️招牌雙沙河最愛吃崩沙腩幾驚賣晒,好彩仲有,點嘅時候姐姐推介我試吓佢哋嘅招牌雙沙河,有崩沙腩和牛沙瓜,說是很少地方可以吃到,崩沙腩是筋膜連少少肉半肥瘦 ,入口充滿牛脂香超美味,牛沙瓜第一次食,口感爽口又粉嫩,蛋白質超豐富,配上河粉和香蔥,加少少辣椒油和香醋,就是我時常掛念的味道▪️牛魔王飯牛雜愛好者必食,有齊牛肚、牛筋、牛腸、牛肺 、牛膀、牛腩,所有材料軟腍入味 ,仲有生菜墊底,配上香飯特別再加埋腩汁,超級美味▪️炸魚皮大大份厚身又香脆,口感酥脆可口,就咁食或者放湯一樣嘅美味▪️芥蘭叫咗湯粉加$12就可以享用蔬菜一客,點可以坐過,芥蘭翠綠爽口,加上腩汁,簡單又美味

▪️招牌雙沙河

▪️牛魔王飯

▪️炸魚皮
大大份厚身又香脆,口感酥脆可口,就咁食或者放湯一樣嘅美味

▪️芥蘭

• 招牌雙沙河