2024-01-11 42 views
今年未食過羊腩煲,friend 子話想食。所以今次去左間有得食煲同打邊爐放題嘅餐廳!🤤職員好有心機咁menu上面嘅款式,勁有heart😆我地最後叫左set B 同加左錢食無限時仼食羊腩煲放題😍羊腩煲入面勁多羊腩,啲羊腩好𣺉好入味!🤤一啲都冇好重嘅羊嘅臊味👍🏻仲有有好多嘅配料,有馬蹄、支竹個啲😍都好入味。成個煲都唔會話食到好貮好油🤤。除咗羊腩煲之外仲有雞煲個啲😂但食完個羊腩煲再食嘅話以肥米嘅食量會食唔落,所以就冇叫到~打邊爐叫左個養生滋補鷓鴣鍋,入面好多藥材,職員介紹話會冇咁燥,所以就一於試下。個湯底飲落都幾清甜~食物方面嘅選擇都幾多🤤啲安格斯牛都好好食,唔韌,同埋佢會寫埋係咩牛!咁可以覺得邊款好食就叫邊款👍🏻覺得總體唔錯,會再黎食#二鍋頭 📍尖沙咀漆咸道南53-55號嘉芙中心1樓

#二鍋頭
📍尖沙咀漆咸道南53-55號嘉芙中心1樓
2024-01-11 28 views
密製火焰牛尾。這道菜色香味俱佳,火焰澎湃,給人一種很有震撼力的感覺。牛尾肉經過密製的烹調,肉質鮮嫩多汁,帶有一點點甜味。與普通的牛排骨不同,牛尾肉更容易入口,而且口感豐富。吃下一口,肉汁在口中散開,讓人回味無窮。羊腩煲。這道湯底甜鮮可口,讓人感到溫暖。羊腩與配料腐竹、荸薺和竹筍一起燉煮,羊肉鮮嫩,入口即化。在寒冷的冬日,一鍋熱騰騰的羊腩煲絕對是暖胃的最佳選擇。養生滋補鷓鴣鍋。這道鍋菜以鷓鴣肉為主要食材,搭配多種滋補材料,如中藥材和蔬菜。湯底清澈,鷓鴣肉鮮嫩,滋補成分讓人感到身體得到了滋養。這道鍋菜適合追求健康和滋補的食客,是一道美味又兼顧健康的選擇。

2024-01-09 30 views
今次行過呢間火鍋舖,心諗一定要入去捱一捱。開胃一試就愛上佢隻火焰牛尾煲,啲牛尾咁嫩咁滑,簡直就係寶寶膚質咁有彈性,牛味夠晒香,唔洗講,當然係即刻扮鐘意!😜再嘆個羊腩煲,嘩,啲羊腩煮得啱啱好,個肉質綿密到化喺口,一啖咬落去啲汁液馬上四溢,香到飄三樓。跟住蘸吓佢哋提供嘅特色腐乳,食完全身都暖笠笠,冬天食咁啱冇得頂!🍲食緊火鍋,當然唔少得爽口嘅青菜,自助區嘅選擇多得黎計,咪話好似街市咁完齊,但拎啲時令青菜嚟涮涮,啖啖爽口,有得揀真係一流。最後,咪以為滿足就算,仲有杯滑溜溜嘅雪糕俾你嘆!講真,雪糕質感同味道都唔輸專門店,真係令人驚喜。食罷今次,我心諗,下次一定要再嚟,預咗點解呢嘢會成為人氣熱點!🍨

今次係我第3次同朋友來幫襯,但今次比頭兩次幫襯既差左好多,嗌左中價位+無限任添羊腩+無限任坐”,個羊腩煲我都係睇到好多評價話ok 我先嗌,點知都係要失望。羊腩煲一上菜個陣,好香好濃,賣相又ok,以為好得,但係食第一舊, 好un!😓😓個羊腩會唔會彈牙左少少... 用左好耐時間先咬完一舊....全晚生根變左最多人食,牛都ok,因為穩穩陣陣,其他配料真係食完一次唔想食第二次,唔係話啲咩,打個邊爐399蚊任飲任食任坐,我期望既質素應該係要再好啲,打頭陣話賣羊腩煲但個羊腩都要un到咁,真係要檢討下。其次就係:魚片,魚滑一擺上檯就成陣腥同埋廁所勁臭勁污糟....

其次就係:
魚片,魚滑一擺上檯就成陣腥

同埋廁所勁臭勁污糟....

羊腩煲
秘製牛尾煲
2023-12-20
$399 (Dinner)
Celebration
Birthday
呢間餐廳每晚都好旺場滿座。三款肉類放題套餐任你選,食足120分鐘。特別位係湯底可以揀升惹味雞煲、黑椒豬手煲或火焰牛尾煲或升級至滋補羊腩煲/鷓鴣湯底。滋補羊腩煲(升級)羊腩汁好濃,色澤係淺啡色,羊腩索晒d精華好入味,本身廚房炆左好耐,枝竹同冬菇好冧,加埋蔥全個煲都好好味!火焰牛尾煲打卡位!一上菜侍應會係牛尾煲內點火,藍色火焰好靚,睇住佢炒牛尾後火熄後便食得!個汁真係好惹味同勁香。細細舊牛尾好易食,牛尾肉質軟身又有少少肥膏好有口感。養生滋補鷓鴣湯底(每日限量)配料:紅棗桂圓蟲草花依個湯底真係好有住家湯既感覺,我飲左幾碗完全唔口渴。煲耐左會變得金黃色,鷓鴣同配料愈煲愈濃,用來煮瓜菜類勁正索味。安格斯牛板腱&封門柳必食之選,肉類色澤淺紅色代表好新鮮。寫住煮6秒食得,肉完全唔鞋,係超軟身又重牛味!想食火鍋放題,來「二鍋頭」,由選個靚鍋底開始你既火鍋之夜啦~

滋補羊腩煲(升級)

火焰牛尾煲

養生滋補鷓鴣湯底(每日限量)配料:紅棗桂圓蟲草花

安格斯牛板腱&封門柳

• 秘製火焰牛尾煲
  • 安格斯封門柳
  • 養生滋補鷓鴣鍋
天氣涼涼哋, 最正就係食下雞煲打邊爐, 嚟到尖沙咀嘉芙中心嘅二鍋頭, 地方又大又舒服, 食放題都零舍開心。先食牛尾煲和雞煲, 牛尾煲炆得好腍滑, 雞煲就夠曬香, 兩個煲都好美味。今晚有養生滋補鷓鴣湯, 變形亞鷓鴣首先煲咗四個鐘, 加入紅棗, 圓肉, 杞子, 五指毛桃和蟲菜花等, 於飲完湯先至打邊爐。飲咗幾碗鷓鴣靚湯, 啲湯真係幾夠火路, 滋潤清甜。牛肉有安格斯牛, 牛板腱, 金錢展和封門柳等, 好有牛味, 淥幾秒就食得。白鱔片和花枝片好大爽脆, 生菜, 粟米和萵筍都好新鮮。多款雪糕雪條任食, 食得好滿足。二鍋頭 (嘉芙中心)尖沙咀漆咸道南53-55號嘉芙中心1樓#尖沙咀美食 #港式火鍋 #火焰牛尾煲 #雞煲 #滋補鷓鴣湯#相机食先 #手机食先 #美食博主 #香港美食 #香港探店 #香港旅游攻略 #香港旅游好去处 #香港美食推荐 #hkfoodie #foodporn #hkfoodblog #foodies #foodiehk #instafood #hkfoodporn #foodblogger

先食牛尾煲和雞煲, 牛尾煲炆得好腍滑,

雞煲就夠曬香, 兩個煲都好美味。

飲咗幾碗鷓鴣靚湯, 啲湯真係幾夠火路, 滋潤清甜。

白鱔片和花枝片好大爽脆, 生菜, 粟米和萵筍都好新鮮。

多款雪糕雪條任食, 食得好滿足。

二鍋頭 (嘉芙中心)
尖沙咀漆咸道南53-55號嘉芙中心1樓

2023-12-24 27 views
天氣開始上冷喇,好合適打邊爐。咁啱見到二鍋頭有任食羊腩煲雞煲豬手煲牛尾骨煲,所以就去試下。❣️每一款煲都真材實料,十足份量,味道很好。每款都試下,過口穩當晚店員介紹💓💓💓五指毛桃鷓鴣湯💓💓💓,湯料有紅棗、五指毛桃、杞子、蟲草花,此湯藥味不重,清甜可口,男女老少皆宜。湯滾起來後,可以先飲湯,之後做火鍋湯底。五指毛桃鷓鴣湯我飲了3碗喔😋😋。另外餐廳有提供無限量飲品,有台灣特色飲品 及支裝鴻福堂飲品,自助區有台灣產地肉丸,以及有大量粟米、蘿蔔及多種蔬菜提供。掃QR code下單有多款肉類選擇,我哋選了牛肩肉、本地鮮牛肉、白鱔、魚腩、海蜆、青口、海蝦等。

2023-12-19 24 views
踏入秋冬時節, 最啱食熱煲和打邊爐, 我就最鍾意食羊腩煲和雞煲, 羊腩煲得夠腍, 冬筍就夠曬爽脆清甜, 支竹和馬蹄吸收曬醬汁, 特別美味。雞煲辣辣地, 雞件嫩滑, 濃郁又惹味。店員有禮貌又細心, 食完每款熱煲都會更換, 檯面保持得好清潔。食完熱煲就飲靚湯, 二鍋頭有養生滋補嘅鷓鴣湯, 煲咗幾個鐘真係好夠火喉, 材料都唔少, 有鷓鴣, 蟲草花, 五指毛桃, 紅棗, 圓肉 和杞子, 飲多兩碗就夠曬滋潤。食完熱煲飲完湯已經飽咗一半, 打邊爐環節當然唔少得牛肉, 牛板腱, 封門柳和金錢展新鮮有牛味, 灼幾下就食得。白鱔片好爽脆, 鵝腸新鮮又洗得乾淨, 蔬菜方面就最鍾意唐生菜, 蓮藕片和甜粟, 清甜, 爽脆又嫩滑, 土魷魚夠爽脆。打完邊爐食下雪糕雪條就夠曬涼快, 汽水飲品夠曬冰凍。
踏入秋冬時節, 最啱食熱煲和打邊爐,

打完邊爐食下雪糕雪條就夠曬涼快, 汽水飲品夠曬冰凍。
2023-12-16 27 views
依家放題超級抵食,呢個火放題套餐除咗有普通火鍋之外,就仲有得食雞煲,牛尾煲同埋豬手煲。想想食得再再豐富啲嘅話,依家冬天有得以$88加配羊腩煲,而且仲會配一個腐乳醬,而羊腩煲亦都非足料,有冬菇,腐竹芋頭等等。佢雞煲牛尾煲都幾好食,都非常之推介大家試吓,,不過個人覺得份量都比較多。可能食完呢個煲就已經飽飽地。去到火鍋嘅時候佢居然有一個養生滋補鷓鴣鍋,而且每日限量20煲咋,所以我即刻叫咗呢個去養下身。湯底非常之清甜,而鍋裏嘅鷓鴣唔會太老,都幾好食。建議大家都飲幾碗之後先至打邊爐。而打邊爐方面佢啲牛肉都唔錯,而且選擇都幾多,除咗有QR code掃單之外,亦都有得出去拎唔同嘅配料,真心覺得依一間好抵食。

見開始涼涼地,朋友就話想打邊爐,見到呢間120分鐘火鍋放題好多野食,就即刻試下啦。原來佢係可以鍋+打邊爐兩食既,佢有分3款唔同既餐,價錢係200-300幾蚊左右,我地今次就揀左C餐—最貴既特級極上和牛餐(其實可以食埋A+B餐既野,大人都係$318蚊/位,好抵。 🟠 火焰牛尾煲佢呢度有三款揀:包括二鍋頭惹味雞煲、香濃黑椒豬手煲、秘製火焰牛尾煲。我地今次就揀左火焰牛尾煲,店員仲會幫我地撈勻佢,再點火😯😯好吸睛,牛尾夠入味又有咬口,份量十足,我地叫左小辣,都幾香幾惹味。 🟡 羊腩煲 (+$88)咁岩見到星期日至四加錢有無限時羊腩煲放題,必叫🥰🥰 羊肉炆到夠晒林,而且羊羶味唔係好濃,好食(因為我好怕超重羊羶味),呢期開始凍凍地,食返個羊腩煲補補身就岩晒了,仲夠晒入味添。 🟢特級極上和牛餐佢包左牛胸腹、滑牛、頂級安格斯牛、極黑和牛、熊本豚肉等等A同B餐都有既野之外,仲包左安格斯牛板腱、封門柳、鵝腸、花枝片同白鱔片添,佢地呢度既牛質素都唔錯,牛味濃郁😍鵝腸都夠晒爽口彈牙!🔴湯底聽店員推薦就叫左呢個鷓鴣湯,裡面有五指毛桃、鮮淮山、大量蟲草花、紅棗,熬足4小時,一滾既時候飲啖湯先,感覺夠晒養生!🟣

🟠 火焰牛尾煲

🟡 羊腩煲 (+$88)

🟢特級極上和牛餐

🔴湯底

🟣自助吧
可以去拎蔬菜同丸,仲有好多款唔同野飲,想飲茶、汽水、蘆薈汁等等,都一應俱全,而且有甜品櫃,好多選擇。
2023-12-12 29 views
今次行過茶餐廳,睇到個牌頭寫住「手工撈麵」,口水即刻流晒出嚟😋。入去坐低,服務員笑咪咪咁叫我揀餸,我就跟佢推介點咗份牛腩撈麵。麵條夠彈牙,真心唔係呃人,好似彈簧咁,一撈就出嚟,啱啱好嘅韌度!熱辣辣嘅牛腩就更加惹味,啖啖肉感覺到啲肉汁,好夾😍!同普通嘅牛腩撈麵唔同,佢地啲牛腩帶啲微微香辣,入口即化嘅感覺真係得意得嚟!另外,佢哋個餸嘅選擇仲真係足夠曬,有啲頗具創意嘅組合,好似鹹魚雞粒撈麵,試過一次,味道鮮到爆,成碗香飄四溢,得閒真係要再黎試下其他款!唔知係咪寒冷嘅天氣影響,食完呢碗熱辣辣嘅撈麵,成個人都暖笠笠。行到茶餐廳要食飽嘅同時,都想食得開心啲,下次搵日順路,真係要再過嚟試下其他嗰啲新款嘅撈麵添!🍜👍🏽💕

2023-12-12 47 views
這間火鍋真心大推,超多東西食,還要很高質,款款都好好食😋120分鐘任食,有雞煲、豬手煲、牛尾煲,最近天氣開始涼,還有羊腩煲任食,加錢$88位,食完還可打邊爐🤩🤩勁抵食👍🏻💠嚴選安格斯牛~成人 $268/位💠羊腩煲 $88/位份量多,材量很足,有枝竹、冬菇、竹筍、還有羊腩,大件炆得很香,而且超有味,口感軟稔,相當高質.💠秘制火焰牛尾煲可叫辣或者不辣,因為我們也不能食辣,叫了不辣.店員會加火再炒,很惹味😚牛尾煲有酒香,還有點香甜的味,很好吃😋😋💠養生滋補鷓鴶鍋 $68這個鍋是用來邊爐的湯底,但打邊爐之前店員會自叫我們飲湯先,因為這個湯很特別,就是很多藥材材料,還有鷓鴶,超補身,味道清甜,有少少藥材味但不苦,有甘香.飲夠就可以叫職員加湯打邊爐.除了可以出面自助區自取,肉類和海鮮用qr code 下單.有安格斯牛板腱,安格斯封門柳、美國牛胸腹、活海蝦,活海蜆.每款叫了一次都很飽了☺️☺️最後還可以食雪糕🥰

💠嚴選安格斯牛~成人 $268/位
💠羊腩煲 $88/位

💠秘制火焰牛尾煲

💠養生滋補鷓鴶鍋 $68

2023-12-11 45 views
前陣子朋友生日飯揀了這間二鍋頭,真係食到飽上心口。因為做緊加$88有任食羊腩煲,所以雞煲反而無叫,火鍋亦由主角變配角,主力食盡羊腩煲、火焰牛尾煲同埋黑椒豬手煲。羊腩真係堅好味,肥瘦剛好,食入口真係好似feel到食緊膠原蛋白咁,炆得好軟淋,枝竹、冬菇亦好多。牛尾煲份量都好大煲,睇住店員加火再攪拌,完全係打卡必影之作,肉質淋滑又重膠質,香而不膩,辣味剛好。至於黑椒豬手煲,個人認為就偏咸了一點,未知是否前兩個煲都已經食得太濃味。店員亦有推介了法國生蠔,都唔錯,不過味道淡了一點點。至於火鍋就不再多介紹,食過的都知道此店分A,B,C三個餐(精選牛肉餐/嚴選安格斯牛餐/特級極上和牛餐),其他食材亦任料,外面的自助火鍋配料區亦有大量供應。由於食頭幾個煲都已好飽,再食火鍋的戰鬥力大減,不能詳細介紹了。
店員亦有推介了法國生蠔,都唔錯,不過味道淡了一點點。
2023-11-15
最近生日,朋友約我去尖沙咀二鍋頭打邊爐🍲呢間除咗有任食雞煲、豬手煲,仲有火焰牛尾煲🔥最近冬天仲有羊腩煲揀,真系好多選擇啊羊腩煲好入味,而且肉質軟腍🤤肥瘦適中羊肉冇乜羊羶味,真系好好味!👍🏻食完羊腩煲仲可以打邊爐另外叫咗養生滋補鷓鴣鍋打邊爐湯底加入鷓鴣、杞子、蟲草花等多款煲湯材料熬制幾個鐘,足料之余打邊爐嘅配料非常入味!湯底以養生暖身為主,啱曬冬天補一補🥰打邊爐配料種類好多,除咗有安格斯牛肉片、新鮮牛肉、風門樓、鵝腸、花枝片、墨魚滑等仲有台灣直送嘅墨汁墨魚丸、麻吉燒等,真系多到食唔曬呀🤣🤣而且牛肉非常高質,特別系鮮半肉,口感嫩滑!最後仲叫埋火焰牛尾鍋🔥即場加酒點火香氣四溢,牛尾充滿灑香味,而且有豐富嘅骨膠原🫢雪糕海鹽味出面比較少,味道幾特別好味🤤大滿足!
最近生日,朋友約我去尖沙咀二鍋頭打邊爐🍲
呢間除咗有任食雞煲、豬手煲,仲有火焰牛尾煲🔥
最近冬天仲有羊腩煲揀,真系好多選擇啊

羊腩煲好入味,而且肉質軟腍🤤肥瘦適中
羊肉冇乜羊羶味,真系好好味!👍🏻
食完羊腩煲仲可以打邊爐

另外叫咗養生滋補鷓鴣鍋打邊爐

湯底以養生暖身為主,啱曬冬天補一補🥰

仲有台灣直送嘅墨汁墨魚丸、麻吉燒等,真系多到食唔曬呀🤣🤣
而且牛肉非常高質,特別系鮮半肉,口感嫩滑!

最後仲叫埋火焰牛尾鍋🔥即場加酒點火

香氣四溢,牛尾充滿灑香味,而且有豐富嘅骨膠原🫢

雪糕海鹽味出面比較少,味道幾特別好味🤤
大滿足!

2023-12-07 28 views
之前都食過一次 最吸引嘅地方就係可以任食火焰牛尾煲 黑椒豬手煲 同埋雞煲🤩 另外我地仲加左錢食羊腩煲放題 每款煲都食一次 真係食得好飽好滿足🥰 🍀養生滋補鷓鴣鍋湯底我地揀左個養生鍋 熱辣辣飲 真係好補身嘅感覺☺️ 問完店員 原來加左鮮淮山 杞子 五肚毛桃 紅棗 蟲草花等嘅材料 熬製四個鐘而成 滋陰補腎架😎 之後我地叫左幾款吾同嘅牛 安格斯封門柳味道濃郁 好鮮嫩🐮 牛板腱有嚼勁 味道濃厚☺️ 滑牛肉真係好滑 一夾就滑走左🤣 仲有鵝腸 墨魚滑 其他海鮮等嘅食飯 包你一定食到飽飽😍

🍀養生滋補鷓鴣鍋