喺旺角、尖沙咀兩大旺區都有分店,主打多樣化火鍋款式放題,以無限時放題形式作為店舖賣點🥳套餐分為A、B、C餐,主要分別係肉類款式上有分別!號稱全港獨一無二嘅羊腩煲火鍋放題,平時出去食一煲閒閒哋都講緊三、四百蚊起跳,呢度每位加$88就食得到😱🙀每逢星期日至四,揀選指定任食套餐,加$88就可以無限時任食羊腩煲放題!火焰牛尾煲,店員會落酒🍷然後再點一點火,視覺效果已經十足🤪牛尾嘅肉質好淋、夠嫩,煮完夠晒入味🤩重點嚟喇,我都係第一次食羊腩煲嘅放題👻枝竹、冬菇、馬蹄等等嘅配料都做得非常入味🤤羊腩嘅肉質腍滑、多汁,蘸少少腐乳食真係冇得頂😋安格斯牛板腱,脂肪比例較少,肉味好濃郁😜自助區有好多款蔬菜、瓜類、丸類可以自取🤪飲品櫃都有好多選擇,啤酒、汽水、茶類都有😁就算食到飽晒,最後都要食返杯雪糕,或者食返條雪條先完滿😎
套餐分為A、B、C餐,主要分別係肉類款式上有分別!
安格斯牛板腱,脂肪比例較少,肉味好濃郁😜
自助區有好多款蔬菜、瓜類、丸類可以自取🤪
飲品櫃都有好多選擇,啤酒、汽水、茶類都有😁
就算食到飽晒,最後都要食返杯雪糕,或者食返條雪條先完滿😎
2023-11-07 22 views
多煲選擇之《二鍋頭》之前試過一次二鍋頭,覺得唔錯,今晚再again先,餐廳算大,坐位舒服,menu好多鍋選擇,頭一輪可以先揀(二鍋頭惹味雞煲、香濃黑淑豬手煲、秘制火焰牛尾煲、羊腩煲+$88、特別時令推介養生滋補鷓鴣湯鍋:+$68),頭三款都可以揀辣度,我地試咗羊腩煲同豬手煲,羊腩都算幾入味,而且好多料(有冬茹、蓮藕、馬蹄、芹菜),豬手好淋,黑椒味都幾重,因為朋友想飲湯,所以有試到養生滋補鷓鴣湯鍋,職員講用左淮山、杞子、圓玉、蟲草花、鷓鴣用左5-6小時淆制而成,飲落好清順喉,飲完好舒服,絕對唔係味精湯,絕對推介,大雪櫃出面有好多唔同既火鍋料,全部日日台灣直送,飲品都算多,仲有啤酒任飲,甜品都有雪糕雪條,$268嚴選安格斯牛套餐,主打係安格斯牛肉︰牛胸腹、封門柳、牛板腱,全部淥幾秒就食得,肉質脂肪少鮮嫩,薄切淥完唔會韌,封門柳肉質嫩滑,豬肉片、羊肉片同樣好食,好出色係鵝腸,我地order8次,中意食鵝腸既人一定要試,總括呢個價錢算係好抵食。
多煲選擇之《二鍋頭》

總括呢個價錢算係好抵食。
2023-11-02
2023-11-04 32 views
入秋必備暖身嘅羊腩煲,佢哋放題鍋底都好多選擇,我哋一開始先點咗羊腩,然後再食打邊爐。確實,他家的羊腩煲,🐑真的真的沒有讓我們失望它裡面滿滿的都是配料,腐竹蘿蔔等等都超級入味,但是全部不會掩蓋主角的風頭。羊肉真的滿滿一大口,🥢又軟又嫩,還超級香。而且一點羶味都沒有,絕了。大家還可以點上一些火鍋配料,😙就著一起吃,真的又香又入味。除咗羊腩,牛尾煲都是任食,🥰濃郁牛尾,連皮都是充滿膠質,煙煙韌韌,好有口感。

確實,他家的羊腩煲,🐑真的真的沒有讓我們失望

2023-11-01 57 views
準備入冬,吃羊腩煲的時間來了!羊腩煲、牛尾煲、滋補湯火鍋,一次性吃了三個煲,親身驗證沒有滋補過頭流鼻血🤣晚市人均 $430 羊腩煲 $88 惠顧任何一款火鍋放題 +$88 即可享用羊腩煲放題,作爲本餐的第一個鍋十分足料;燉得怡到好處的羊腩并不會太肥膩,口感柔韌彈牙,羊肉味甘而不膩;配菜腐竹吸收了湯汁,推薦再加半個即食面👍🏻 120分鐘火鍋放題 $228 / $268 / $318@1 二鍋頭惹味鷄煲 / 香濃黑椒豬手煲 / 秘製火焰牛尾煲 (3選1) 大推秘製火焰牛尾煲!仿佛在吃牛肉版本的鷄煲,香而不膩;牛尾肉質軟嫩而不爛,特別一提秘製醬汁很不錯,微辣已經足夠 嚴選安格斯牛 $268@1 火鍋湯底方面 +$68 至養生滋補鷓鴣鍋,鷓鴣放入鷄湯熬煮3-4小時後取其精華,其間會加入蟲草花、中藥材、紅棗、杞子等材料,因此湯頭味道鮮美 喝完第一碗湯後便可開始吃火鍋,我們選擇了中間價位的嚴選安格斯牛,一共有一百多款的火鍋配料、蔬菜等供應,亦有提供額外收費的海鮮配料;店員特別推薦台灣直送的丸類,當中有一款章魚丸印象頗為深刻

羊腩煲 $88
羊腩煲

嚴選安格斯牛 $268@1

2023-10-25
$430 (Dinner)
羊腩煲
2023-10-29 22 views
秋風起,當然係時候食羊腩煲同打邊爐啦!原來尖東的二鍋頭就可以一次過滿足哂兩個願望。 佢既任食火鍋放題係可以先選惹味雞煲,黑椒豬手煲或者火熖牛尾煲。餐廳主打牛肉,大家可以按自己喜好,叫精選牛肉火鍋放題、安格斯牛火鍋放題或特級極上和牛。最後,加$88仲有羊腩煲。 🔸火熖牛尾煲:平時食得多雞煲,所以今次決定叫牛尾煲。牛尾煮得好諗,又好入味,加埋佢秘製既醫汁非常好食!🔸羊腩煲:羊腩煲絕對對得住價錢!羊腩煲非常足料。羊腩煲加入鮮冬菇、冬筍、炸枝竹、馬蹄、南乳等熬製,唔錯唔錯!羊腩炆得岩岩好,唔會好硬,亦無膻味。🔸牛肉火鍋放題:湯底絕對係今日既重點!首先湯底有好多選擇,但大家一定一定要試養生滋補鷓鴣鍋。店員上菜前都專登介紹一下依個心機之作。原來廚房用左十個鐘以上去煮依個湯底。首先廚房會蒸鷓鴣,再將佢既肉汁加埋雞湯、五指肚毛、蟲草花、圓玉、紅棗、杞子等再煲。飲落去非常清甜,一啲都唔油膩,絕對係養生之選!所以一定要係落食材前飲一飲湯!牛肉方面,我就叫左安格斯牛。我就首推美國牛胸腹、安格斯牛板腱同封門柳。牛味都好濃郁同埋肉質嫩滑。至於其他配料方面,我就介紹花枝片、花枝丸、鵝腸同醬爆肉丸。配料都非常高質,

至於其他配料方面,我就介紹花枝片、花枝丸、鵝腸同醬爆肉丸。配料都非常高質,絕對唔係平時係出面火鍋放題食到既普通野。順帶一提,二鍋頭既丸都係台灣送黎,同平時食開既都好不同!
今日心思思想食餐好,於是嚟咗上次食過嘅尖沙咀二鍋頭,再嚟試吓呢個三合一滋味,食勻任食羊腩煲放題、牛尾煲、火鍋,食到肚仔飽到捧住走😆一嚟就加咗錢叫咗個羊腩煲,因為星期日至四加錢可以無限時任食,非常抵食,羊腩完全冇異味,而且好有咬口,配搭埋啲腐乳醬,滋味滿瀉,仲有佢啲腐竹非常索汁,好正😊除咗羊腩煲之外仲有正常嘅雞煲,仲有豬手煲同埋牛尾煲都可以試,牛尾好有咬口,微微辣辣,非常惹味😆食完兩個煲之後我哋仲叫咗火鍋,加咗$68鷓鷓鴣湯,呢個湯真係好有驚喜,聽講鷓鴣蒸咗4個鐘,然後用雞湯紅棗、淮山、五指毛桃、蟲草花等等一齊煮,啖湯飲落去非常鮮甜,冇諗過喺放題嘅舖頭飲到老火湯嘅質素,夏天飲落滋潤又唔會燥熱✌🏻火鍋套餐都有三種,我哋叫咗中間嗰種,有幾種靚少少嘅牛,叫咗牛板腱,同埋新出嘅金錢戰,兩個都切片均勻,好有肉味;丸類方面都高質,全部都係台灣直送,喺出邊放題舖頭好少見,另外佢啲海蝦都好新鮮,都食咗好多隻😆雪糕呀嘢飲呀都非常之多選擇,特別鍾意佢玄米茶雪糕,好正😋餐廳整體非常之闊落,而且最值得人一讚就係老闆同員工嘅態度都好好,久唔久都會嚟慰問吓好唔好食,非常之貼心,今晚真係食得好滿足呀🩷

2023-10-25
$420 (Dinner)
  • 羊腩煲
2023-10-12 41 views
雞煲火鍋,現在開到成行成市!論份量和味道,二鍋頭其實很不錯!除了雞煲之外,餐廳主打任食豬手煲和牛尾煲!雞煲可以選擇辣度,一行幾個朋友最好就是選擇小辣,曾經食過不辣的雞煲,絕對不夠惹味啊!雞煲今次有驚喜,除了雞件大之外,還可以選擇加鳳爪,鳳爪吸收雞煲醬汁味道,份外滋味,幾特別!豬手煲的味道也很不錯,但是豬手烹調稍為不夠時間,豬手肉和皮不夠軟身!朋友喜歡爽滑的豬手皮,他倒覺得剛剛好!建議大家如果想試試幾件留肚吃火鍋就可以向店員提出要少量,不致浪費!鷓鴣雞湯火鍋湯底的確一流,店員先建議湯滾起先飲,品嚐湯底原本味道。果然湯底有鷓鴣鮮甜味,令火鍋突然間滋潤一百倍🤭其他火鍋食物都很不錯,夠新鮮!而且在雪櫃保存,感覺整潔!除了飲品、蔬菜、雪糕雪條任食之外,還有不同的麵類選擇,包括出前一丁、烏冬、韓國拉麵和粉絲等等,絕對夠多選擇!

二鍋頭 📍尖沙咀漆咸道南53-55號嘉芙中心1樓 💰$268 (星期六日及假期或前夕 +$10)嚴選安格斯牛餐 🐄用餐時間為120分鐘,可以任食火焰鴨煲、馳名雞煲、豬手煲,食夠就可以揀湯底打邊爐。簡單嚟講,就係喺用餐時間內按喜好轉鍋,非常高自由度,亦好適合有選擇困難症嘅朋友。餐廳嘅火鍋食材主要係用QR code落單,而飲品、蔬菜、丸類、醬汁、甜品等則可以自助形式自取。火焰鴛鴦鴨煲 🦆上菜時好似有得睇表演咁,因為鴨煲有酒,所以一點火就會著晒火,同時令酒精揮發,散發酒香味。我哋揀咗小辣,對我嚟講都係辣咗少少,但鴨肉好紮實,而且無羶味。佢嘅醬汁偏濃,鍋內枝竹索滿醬汁,非常好味。二鍋頭惹味雞煲 🐓呢個小辣嘅雞煲認真惹味,料頭香氣四溢,雞件嫩滑多汁,份量好足,呢個價錢食到咁高質嘅雞煲都幾抵食。香茜皮蛋鍋 🍲食完兩個重口味煲之後,我哋揀咗款清淡啲嘅香茜皮蛋湯底打邊爐。同一般嘅火鍋湯底唔同,佢嘅食材一啲都唔馬虎,皮蛋仲係溏心嘅,可見餐廳選材認真。呢度嘅火鍋配料有好幾十款,我就唔一一介紹啦,加上我自己無食到牛肉,所以喺度想分享幾款我個人認為味道不錯嘅嘢食,大家不妨參考一下。泡菜餃子 🥟一般火鍋店嘅餃子
二鍋頭
📍尖沙咀漆咸道南53-55號嘉芙中心1樓

[價錢 Price]
💰$268 (星期六日及假期或前夕 +$10)
嚴選安格斯牛餐 🐄

火焰鴛鴦鴨煲 🦆

二鍋頭惹味雞煲 🐓

香茜皮蛋鍋 🍲

泡菜餃子 🥟
一般火鍋店嘅餃子皮都好厚好粉,但呢度嘅餃子皮咬落唔會成口粉,餡料有淡淡嘅泡菜味,肉汁豐富,我食咗好幾隻!

炸魚皮 🐟
脆炸魚皮無油膉味,而且嚿嚿都好大嚿唔會碎晒,無論就咁食定浸湯食都好好味。

活海蝦 🦐
海蝦非常新鮮生猛,鮮味十足啖啖肉,好味!
  • 雞煲
  • 飲品
  • 火鍋配料
  • 火焰鴛鴦鴨煲
  • 二鍋頭惹味雞煲
  • 惹味雞煲
  • 海鮮
第一次嚟食二鍋頭覺得真係幾有驚喜,值得分享一下。👍🏻特價生蠔 - $38/隻都幾抵食,味道好鮮甜,口感屬爽口唔會太重海水味,個醬汁味道帶少少黑椒同香草都幾特別。👍🏻任食火焰牛尾煲 - 店員會即場加玫瑰露點火再爆炒,個醬汁非常惹味~連洋蔥都好好食!👍🏻呢度打邊爐係先食完爆炒煲,店員再換另一個新煲打邊爐,咁就唔會俾濃味嘅牛尾煲影響打邊爐湯底。👍🏻湯底好多款式 - 有泰式冬陰功鍋、越式牛肉鍋、胡椒豬肚雞鍋、麻辣鴨血鍋,但我地揀左養生滋補嘅鷓鴣鍋嚟試,湯底有好多藥材,眼見有蟲草花、淮山、紅棗、圓肉、杞子、仲有半隻鷓鴣好真材實料,好啱依家入秋滋補一下。👍🏻火鍋配料幾款值得推介 : -封門牛柳油花好平均-皮蛋貢丸,台灣直送嘅-鵝腸洗得好乾淨、好爽口-卜卜蜆、蝦都好鮮甜-墨魚滑夾雜有少少墨魚碎,好有咬口另外,仲有椰子水、有汽利賓納、芝麻雪糕、榴連雪條,出面比較少見。總結:爆炒牛尾鍋、養生鷓鴣湯,睇得出好用心整。火鍋材料唔算係好多,但好多款食材都係唔馬虎!另外店員都好親切、好熱心介紹佢哋嘅食物嘅特色。
第一次嚟食二鍋頭覺得真係幾有驚喜,值得分享一下。

👍🏻火鍋配料幾款值得推介 :
-封門牛柳油花好平均
-皮蛋貢丸,台灣直送嘅
-鵝腸洗得好乾淨、好爽口
-卜卜蜆、蝦都好鮮甜
-墨魚滑夾雜有少少墨魚碎,好有咬口

總結:
另外店員都好親切、好熱心介紹佢哋嘅食物嘅特色。
2023-09-24
  • 火焰牛尾煲
  • 鷓鴣湯
2023-10-04 54 views
就快就中秋節,跟住好快就入秋了,入秋後我最期待就係羊腩煲、蛇羹、生炒糯米飯🤤先拔頭籌見二鍋頭有無限時任食羊腩煲放題,當然要嚟試吓啦😍秋涼時食羊就最岩,羊腩煲是冬天必食補品,真係可以暖身架😆每次嚟我主要都唔係打邊,而係不停食唔同既煲,例如主打火焰鴛鴦鴨煲、惹味雞煲、黑椒豬手煲、火焰牛尾煲等等,而佢亦不定時會有期間限定既煲,就好似例如今次嘅羊腩煲咁😋羊腩煲材料十足,每煲都加入鮮冬菇、冬筍、炸枝竹、馬蹄、南乳等熬製,羊腩軟綿,馬蹄爽脆,整體質素十分不錯。出面有自助區,可無限拎生菜🥬、響鈴😁 呢兩樣食羊腩煲必須的❣️‼️‼️星期日至四食指定B/C套餐加$88可無限時任食羊腩煲放題‼️‼️
出面有自助區,可無限拎生菜🥬、響鈴😁
呢兩樣食羊腩煲必須的❣️

• 羊腩煲
  • 二鍋頭惹味雞煲
知道二鍋頭出咗秘製🔥火焰牛尾煲,所以特登再嚟,呢度地方依然咁☺️闊落,自助區嘢食全部喺櫃入邊👍乾淨衛生,嘢飲款式亦都好🧃足夠,而且亦有啤酒🍺任飲。佢哋有三款煲🍲可以任食,之後先至揀湯底🥣打邊爐。我的首先叫咗個秘製🔥火焰牛尾煲,佢着晒火咁🤩勁吸引,辣度🌶️可以自訂好細心,牛尾入口都幾重🥃酒味,又腍又滑又重🐂牛味,啱晒我口味!另外佢哋嘅黑椒🐖豬手煲亦都好惹味🤤,亦都係我心水😍之一。🥣湯底方面我哋揀咗十分滋補嘅胡椒🐖豬肚雞鍋,入邊嘅🐓雞件同埋豬肚又腍又入味😋,個湯充滿胡椒香味十分之🥰好飲。我哋揀嘅💰中價餐主打安格斯🇺🇸牛板腱同埋封門柳,其中我就比較鍾意🐂牛板腱,油花均勻而且好腍滑🤤。另外佢哋嘅🦐海鮮質素亦都十分之出色👍,尤其係活海蝦、海蜆同埋🐟白鱔片,超級鮮味!🍮甜品方面佢哋有多款嘅🍨雪糕同埋雪條,口味多元化😍,絕對係大滿足嘅一餐!

另外佢哋嘅黑椒🐖豬手煲亦都好惹味🤤,亦都係我心水😍之一。

2023-09-25 36 views
B嚴選安格斯牛,268蚊位💰嚴選安格斯牛套餐😍首先有三款任食嘅煲😊三選一惹味雞煲,黑椒豬手煲,火焰牛尾煲☺️之後可以打邊爐🍲有大約100多款火鍋配料,10多款養生湯底☺️肉類有安格斯牛板腱,安格斯封門柳🥩海鮮方面有青口,活海蝦,墨魚滑🦐飲品方面有各種汽水,檸檬茶同任食多款不同牌子嘅雪糕🥤個人推介食物🙋🏻‍♂️養生滋補鷓鴣鍋🦆滋補鷓鴣鍋有半隻鷓鴣,加上用咗蟲草,當歸,紅棗等滋補材料,湯底好有養生功效,係打邊爐前飲啖湯潤一潤,湯底清澈透明,口感鮮甜😊火焰牛尾煲🦬店員會係牛尾鍋灑朵玫露,再點火炒牛尾,牛尾香氣滲入其中,口感豐富,有柔軟的肉質,牛尾肉保持了鮮嫩口感☺️安格斯封門柳🐄細緻軟嫩的口感,勁有油香肉汁,豐富嘅牛肉味😍安格斯牛板腱🐃油花分布平均,牛板腱食起嚟更有層次多汁可口😍蜆🐚蜆肉飽滿鮮嫩,每隻都冇沙,清甜湯底帶陣陣好鮮甜😍養生火鍋湯底‼️🍲同朋友去咗尖沙咀食火鍋😊預約咗間叫二鍋頭火鍋🔥餐廳環境好闊落☺️提供任食任飲火鍋😌多款大眾化的火鍋湯底👌🏻主打雞煲及牛尾煲😋個人口味真實食評☺️

B嚴選安格斯牛,268蚊位💰

嚴選安格斯牛套餐😍
首先有三款任食嘅煲😊
三選一惹味雞煲,黑椒豬手煲,火焰牛尾煲☺️
之後可以打邊爐🍲
有大約100多款火鍋配料,10多款養生湯底☺️
肉類有安格斯牛板腱,安格斯封門柳🥩
海鮮方面有青口,活海蝦,墨魚滑🦐
飲品方面有各種汽水,檸檬茶同任食多款不同牌子嘅雪糕🥤

個人推介食物🙋🏻‍♂️
養生滋補鷓鴣鍋🦆
係打邊爐前飲啖湯潤一潤,湯底清澈透明,口感鮮甜😊

火焰牛尾煲🦬

安格斯封門柳🐄
細緻軟嫩的口感,勁有油香肉汁,豐富嘅牛肉味😍

安格斯牛板腱🐃
油花分布平均,牛板腱食起嚟更有層次多汁可口😍

蜆🐚
蜆肉飽滿鮮嫩,每隻都冇沙,清甜湯底帶陣陣好鮮甜😍

養生火鍋湯底‼️🍲
同朋友去咗尖沙咀食火鍋😊
預約咗間叫二鍋頭火鍋🔥
餐廳環境好闊落☺️
提供任食任飲火鍋😌
多款大眾化的火鍋湯底👌🏻
主打雞煲及牛尾煲😋

個人口味真實食評☺️
同屋企人係尖沙咀行完街,又餓又攰,決定食餐勁嘅~就去咗二鍋頭食120 分鐘火鍋!全港首間有焰牛尾煲任食,一上鍋就好香,店員仲幫手炒熱, 牛尾口感Q彈,有細密的油花, 肉味香濃,每啖都好入味,揀咗小辣,剛好!之後加$68 揀 咗鷓鴣湯,極為足料, 草蟲花、鷓鴣半隻、圓玉、紅棗等,鷓鴣蒸足4 小時,湯味清甜,真係飲曬成煲☺之後再加湯打邊爐!打邊爐揀咗安格斯套餐,食齊安格斯牛板腱、封門柳等,牛味夠濃,配呢個湯底真係好夾!除咗肉類仲有海鮮,海蝦夠大隻飽滿,而蜆隻隻鮮甜!記得食埋甜品先走,雪糕好多款,以一個價錢可以食咗多真係好抵!

除咗肉類仲有海鮮,海蝦夠大隻飽滿,而蜆隻隻鮮甜!

琴日同朋友出開尖沙咀行街濕平 佢話突然好想食雞煲 我就即刻揀左間平時有收藏開嘅熱門火鍋放題店帶佢去🌟於是我地晚飯就去左尖沙咀嘅二鍋頭食雞煲放題 🐔 120分鐘嘅火鍋放題有三種選項 成人$268一個人已經食到嚴選安格斯牛 🥩 超爽!朋友同我諗都唔洗諗就就揀左中間價位個項套餐🙃餐廳內環境好寬敞🫶🏻由於我地行街行到又餓又攰 晨咁早未夠六點已經入座 幸運地被有卡位坐🤩餐廳內放火鍋配料嘅雪櫃超級超級超級大!!(重要的事要說三次🤓)個大雪櫃有成差唔多50款食材for打邊爐🥳 真係揀到眼花撩亂🤩食物包括有新鮮蔬菜 各種丸類 餃 同海鮮都有😋 店員仲好友善咁同我地介紹 有好幾款嘅食材都係專程係台灣空運過黎的! 超用心 ❤️ 雪櫃嘅另一邊仲有打邊爐必備嘅魚皮同響鈴 🥰仲有多款公仔麵👌出前一丁同韓國麵!!超讚 ✅ 二鍋頭嘅飲品櫃同樣出色😎 有勁多款飲品比客人揀 茶類 果汁 同涼茶類都搵到⭐️ 正正子😚雞煲一上桌就香氣撲鼻!!雞煲內嘅雞份量好夠多🥰 夠曬足料呢!雞肉入口 食到肉質非常鮮嫩 一D都不老!雞煲我地揀左BB辣 (因為朋友同我都唔食得太過辣)但都仍烹調得十分惹味 🤤 麻香十足❣️⭐️ 安格斯封門柳(上)⭐️

於是我地晚飯就去左尖沙咀嘅二鍋頭食雞煲放題 🐔

⭐️ 安格斯封門柳(上)
⭐️ 安格斯牛板腱(下)
兩款安格斯牛都好味到無法以筆墨所形容🥹🥹 肉質同油花都好靚 😏 用$268食到咁嘅天花板quality安格斯牛真係勁癲😚入口每一啖都勁香牛味!直頭可婫美溫體牛 🐮

雞煲食完之後 餐廳就會再上另一新鍋for打邊爐😋 唔會直接用雞煲食完個煲黎就加湯又再用!又要讚🤗

湯底方面我地揀左正宗豬骨鍋🤤湯底好足料 真係有成夠豬骨攞去淆😘

打完邊爐 點可以唔食埋甜品呢🤤 餐廳有個雪糕櫃 入面有極多程唔同嘅雪條及杯裝雪糕🍦為整頓晚飯收尾 很好很好✅

整晚我同朋友食放題放得好開心 個煲雞煲烹製得好吃 火鍋放題一樣令人滿意 每人都只係$268🤩仲食到埋安格斯牛喎! 真係稱得上為「雞煲放題天花板」❣️
火焰牛尾煲、鷓鴣湯、雞煲、鴨煲、豬手煲+火鍋放題,就是尖沙咀嘉芙中心二鍋頭多款式的煲仔類及火鍋放題。先試餐廳全港首間新增的火焰牛尾煲,牛尾肉質軟腍而且很滑及細嫩,味道香辣惹味。鷓鴣湯有半隻鷓鴣,有虫草花及紅棗.....等,湯底清甜。餐廳有自助及有網上點配料,自助有丸類、蔬菜飲品及甜品.....等,任取任食,很多款式。當中取了一些牛柏葉、炸魚皮及一些丸類,質素都不錯。火鍋的牛肉選擇也不少,顏色鮮豔,切得都較薄,所以灼幾秒就可以食,有美國牛胸腹、安格斯牛板腱、安格斯封門柳……。鮮嫩鵝腸味鮮,食落帶爽口。活海蜆很鮮甜。花姿片肉質軟嫩。還有魚皮餃……食得好開心美味。脆鯇魚片好爽脆。青口頗為大隻,很鮮甜!活海蝦是海鮮中最為爽口鮮甜!當中的墨魚滑值得一讚,很新鮮且帶有點爽的口感!餐廳煲類及火鍋高質,當中的火焰牛尾煲尤其覺得當真回味無窮,下次會再去食!

鷓鴣湯有半隻鷓鴣,有虫草花及紅棗.....等,湯底清甜。

當中取了一些牛柏葉、炸魚皮及一些丸類,質素都不錯。

鮮嫩鵝腸味鮮,食落帶爽口。
活海蜆很鮮甜。
花姿片肉質軟嫩。
還有魚皮餃……
食得好開心美味。

脆鯇魚片好爽脆。
青口頗為大隻,很鮮甜!
活海蝦是海鮮中最為爽口鮮甜!

當中的墨魚滑值得一讚,很新鮮且帶有點爽的口感!