2025-01-04
最近成日都係觀塘做嘢~做完嘢見有啲肚餓🤤咁岩在網上搜尋到呢間位於駱駝漆工廈台式牛肉麵館~好似好正咁🙂↔️就同朋友一齊去試吓😀綜合臘味煲仔飯有幾款臘腸味道顏色很鮮艷😝經過煙燻和醃製,散發出濃郁的香氣,米飯外焦內軟,底部的鍋巴特別香脆~令人垂涎欲滴🙂↔️小食~炸避風塘豆腐~經過油炸,變得金黃酥脆,而內部則保持了豆腐的柔軟和滑嫩😆香濃的蒜香😝增添了豐富的風味🙂↔️蕃茄牛肉麵湯底好有濃郁蕃茄味😊牛肉好煙韌😊麵條好彈牙😂起司肉鬆蛋餅蛋餅的蛋皮經過煎製,外表微微金黃,口感柔軟滑嫩😝肉鬆的鹹香味與蛋餅互相結合,增添了口感的層次感😆黑糖珍珠撞奶黑糖的香氣濃郁,甜味自然🙂↔️撞奶的奶香味濃厚,口感滑順😆珍珠口感彈牙,嚼勁十足😊巨峰提子益力多香氣濃郁而清新,帶有自然的提子香味😂好有酸甜甜嘅感覺😊餐廳環境~牆壁掛了台灣景點~令我想起去台灣旅遊時候😝好有台灣地道feel🙂↔️而最有特色就係台式煲仔飯😌精選推介~8:30pm宵夜時段指定小食半價😀
綜合臘味煲仔飯
小食~
蕃茄牛肉麵
湯底好有濃郁蕃茄味😊牛肉好煙韌😊麵條好彈牙😂
起司肉鬆蛋餅
黑糖珍珠撞奶
巨峰提子益力多
香氣濃郁而清新,帶有自然的提子香味😂好有酸甜甜嘅感覺😊
餐廳環境~
牆壁掛了台灣景點~令我想起去台灣旅遊時候😝好有台灣地道feel🙂↔️而最有特色就係台式煲仔飯😌精選推介~8:30pm宵夜時段指定小食半價 😀