2024-10-30
【九龍城區】【仁芝初】同朋友行經黃埔有啲攰,想搵間餐廳坐下。之前同大家介紹過嘅,都係一啲串燒店或者刀削麵店,感覺都唔係好適合而家呢個處境。都係想搵個靜靜哋嘅地方坐吓,飲杯嘢或者食啲輕食咁。喺黃埔嘅唐樓堆入面就搵到呢間真係幾隱世嘅甜品店,就入去試吓。我就試咗碗 $32 嘅「白果薏米腐竹拼芋茸西米露」,佢係由兩種糖水撈埋一齊整出嚟嘅,但係白果薏米腐竹同埋芋茸西米露互相都發揮到自己嘅味道。我初初都怕芋茸味會搶晒其他味,但係最後都冇,腐竹糖水個味都好出,所以我覺得整體質素係唔錯嘅。另外我仲試咗 $42 嘅「芒果奶凍」,芒果好甜,勁邪惡,而個奶凍亦都好滑,而且份量都唔細,幾好。而朋友就試咗碗 $44 嘅「楊枝甘露」,佢話可以嘅,都好快食晒,證明唔錯。埋單 $118,附近都冇乜呢啲可以靜靜哋食糖水嘅地方,同埋仲有啲偶像應援物。。。(地址:紅磡德民街29號德民大廈地下J2號舖)@art.of.dessert_#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicio
(地址:紅磡德民街29號德民大廈地下J2號舖)
@art.of.dessert_
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am九龍城區 #黃埔 #仁芝初 #白果薏米腐竹拼芋茸西米露 #芒果奶凍 #楊枝甘露 #1am1552 #1ambackup