2010-12-06 113 views
中午去食佢呢個午餐$24蚊連湯食物的味道乃港式甜酸打茨橙色汁液的典型味道, 不太差, 但賣相不太好, 一座小山飯, 一堆排骨和5片波蘿, 6小片絲瓜, 感覺很求其, 很交貨。重點係佢既排骨選材好差, 揀晒d肉頭肉尾比黎煮呢道飯,即係最唔值錢最乾最柴皮既部位。服務方面不過不失, 沒有什麼特別。環境方面, 夠冷氣, 但未算太衛生, 因為我的坐位經常出現蒼蠅仔。既然這店的食物算不上交出誠意, 我不會再黎。
中午去食佢呢個午餐
$24蚊連湯

服務方面不過不失, 沒有什麼特別。

既然這店的食物算不上交出誠意, 我不會再黎。
2010-12-06
$24 (Lunch)
2010-05-21 112 views
在openrice見這家食店的Pizza好像幾經濟抵食同好味,於是諗住平平地試一試,點知試後的感覺只得一個,就係----差!呢度有個只賣$100的二人餐,包括一個Pizza大批(有二十五款可以揀)、一款粉麵(有8款可以揀)同埋一碟小食(都有好多款可以揀,不過只限$24以內,超過這價錢要補差價),不過唔包飲品。這頓令人失望的晚餐,要了以下的食物:1)「鹽燒鹹牛脷」:這個所謂小食要加$6才有得吃,份量都算ok,但係味道就偏鹹了點。這還不打緊,最大問題係佢實在太乾啦,而且唔係厚切,所以真係唔係咁好食。不過想不到的是,原來呢碟「鹹牛脷」已經算係比較好食架啦!2)「星級海鮮Pizza」:原本以為呢度的Pizza既然咁多人讚,一定會唔錯啦,所以對佢真係有些期望,誰不知呢個Pizza的海鮮雖然都算足料,但係所有配料都係無甚味道的,除左芝士的鹹味之外,個Pizza底又厚得緊要,所以吃到最後,雖然係兩個人share來食,還是剩下一塊沒有吃下去。3)「卡邦尼煙肉蛋意粉」:呢個就真係經典啦!一拿出來,賣相已經把自己嚇了一跳。乜呢個係卡邦尼意粉來的嗎?我以前在其他地方,好似Applegreen咁食的明明不是這

這頓令人失望的晚餐,要了以下的食物:

不過想不到的是,原來呢碟「鹹牛脷」已經算係比較好食架啦!

乜呢個係卡邦尼意粉來的嗎?我以前在其他地方,好似Applegreen咁食的明明不是這個樣子來的,怎麼竟變了樣?好,就試你一試吧!噢!煙肉太碎,鹹味不足;蛋汁欠奉,毫無蛋味;意粉過腍,口感欠佳,這些都不是最大的問題,最大的問題係全碟意粉好像浸在汁海一樣,講得誇張些就像是吃湯意粉一般,真是「離晒大譜」。
結果整碟意粉,我們只是吃了半碟左右便宣告投降,剩下半碟繼續在汁海中浮沉,唉!

算了吧!忘了它,檔案關閉。

講就天下無敵的介紹
乾巴巴的鹽燒鹹牛脷
強差人意的星級海鮮Pizza
完全唔掂的卡邦尼意粉
$53 (Dinner)
講就天下無敵的介紹
2010-04-19 50 views
今日又約左朋友聚舊, 又來了呢間餐廳, 須然呢度無乜裝修, 但食物係物超所值.自己好喜歡食羊肉, 所以特登同老闆預訂了羊架,同朋友分享, 見到已經流口水,烤得 岩岩好,又 唔會太熟 我都係唔寫咁多喇, 自己睇下就口知道啦. 價錢仲十分抵, 平過自己買. 另外仲ORDER了PIZZA & 燒春雞 ,最後還有芒果布甸, 不過唔記得影低, 下次補返啦.餐牌上無羊架架, 如果有興趣, 記得揾老闆預訂呀

自己好喜歡食羊肉, 所以特登同老闆預訂了羊架

餐牌上無羊架架, 如果有興趣, 記得揾老闆預訂呀
要預訂既烤羊架, delicious
三文魚PIZZA, 正 !
2010-04-17
$100 (Lunch)
要預訂既烤羊架, delicious
三文魚PIZZA, 正 !
2010-01-26 23 views
今次是第三之到訪佳人餐廳, 平安夜度度都太多人, 難得找到個寧靜的地方可以享受二人世界今晚都有好貴的聖誕大餐, 但我哋冇叫啦, 散叫了: 辣肉腸 Pizza: 仍舊好多材料, 即焗, 厚厚的芝士在半溶狀態下, 還有好脆的餅底, 實在太好味! 焗海鮮飯: 都唔錯, 有青口、魚、魷魚等等, 飯是炒飯底, 多汁, 是有心之作!

今晚都有好貴的聖誕大餐, 但我哋冇叫啦,
散叫了:
2009-12-24
$80 (Dinner)
2009-09-23 17 views
今天又來到這裡晚飯, 我是經常幫襯的, 需然門面似茶餐廳, 但食品是餐廳款式, 茶餐廳價錢今晚點了西冷牛扒, 三文魚波菜麵及清炒菜心先上兩忌廉湯, 是老闆每天親自調校的, 水準有時會有點參差, 但今天水準不濁, 有80分啊 (總覺得不夠其他高級餐龐的滑, 還可做好 D)再來西冷牛扒, 我們比較喜歡用碟上 (如用鐵板上, 會較熱氣), 西冷有成隻碟咁大件, 我要求4成熟, very good, 剛好, 只售 $55, 大x 樂都要 $4x 啦, 相比來, 還比快餐店平三文魚波菜麵, 麵全部被汁包住, 不太溜, 面舖上煙三文魚, 清清地, 幾好再來清炒菜心, 都唔錯, 菜心唔會全部比油包住, 菜心好甜最後係甜品, 今晚老闆做了芒果布甸, 好正啊, 唔知係唔係老闆好耐無做, (近月都是做西米布甸) 好好食 (同老闆太熟了, 呢個係送的)總評分 : 90分

今晚點了西冷牛扒, 三文魚波菜麵及清炒菜心

再來清炒菜心, 都唔錯, 菜心唔會全部比油包住, 菜心好甜

總評分 : 90分

2009-09-23
$65 (Dinner)
2009-09-08 24 views
無甚特別的門面,引起我注意反而係有少少浪漫又好似好攪笑的名字... 佳人餐廳.每次經過都好匆忙,所以我一直以為只係一間普通茶餐廳; 終於有次停低睇睇,原來出名pizza,再上網睇下食評又好似好得喎,於是有日去界限街打波前拉隊一試.餐牌上有近三十種pizza,仲有套餐選擇; 叫個四人餐,有一大一細pizza,一個焗飯和一個小食.小食先上檯 - 椒鹽豆腐. 碟頭比想像中大碟,大大粒豆腐幾惹味,不過幾辣...焗類揀千層麵. 嘩,油到爆... 都知道焗類一定多油,但拎舊放係隻碟度我以為自己做緊勞作油緊顏色,成隻碟即刻有層反光紅色...主菜兩個pizza,大批係海鮮 - 批底夠鬆化,邊夠脆; 海鮮主要都係魷魚&微型青口,再加幾隻蝦. 芝士同醬都夠多,味道唔錯.細批揀個佳人pizza,個餡主要係茹類,唔係好記得內容,因為大家一致認為個海鮮批較好食.個餐一百蚊有找,質素唔差; 食得連鎖店的pizza多不妨試下食這類小店,又會有另一番風味.
Type of Meal
Dinner
2009-09-05 48 views
2份午餐吞拿魚長通粉這個好難食乾 " 爭 爭 " 當然吞拿魚都好少,總之是差紅酒汁煮雞柳配白飯這個返而好小小,至少有多D汁不會乾到死,雞柳都是無味但個汁可以帶起D肉不至太淡食物上枱時已經不太熱凍檸茶欠茶味好難再次幫襯

2份午餐
吞拿魚長通粉
這個好難食
乾 " 爭 爭 " 當然吞拿魚都好少,總之是差

紅酒汁煮雞柳配白飯
起D肉不至太淡

食物上枱時已經不太熱
凍檸茶欠茶味
好難再次幫襯
2009-09-03
(Non-member)
2009-07-19 21 views
朋友推介所以一試評價:價廉物美個鋪晚市唔算多人 易搵位真好!(可能太茶餐廳格局)可以坐好耐 最適合三五知己相聚pizza同pizza hut quality差唔多如果一家大細 媽媽嫌pizza hut貴 帶仔囡黎下pizza都幾唔錯燒春雞好味道係當晚最好!!香口 夠熱又皮脆肉嫩小食雞軟骨亦好惹味$206有一個9吋pizza 一個6吋pizza 燒春雞 意粉 一個小食雞軟骨 四杯飲品除返5個人 一個晚餐40蚊度 好抵~~~~~~~~~~~~~~~p.s.老闆(我覺得佢係老闆)個樣似大劉 成日問佢d餐點配搭又飲水又改單 佢都好樂意回應 quite good下次想試焗飯,焗蠔
朋友推介所以一試

評價:價廉物美
個鋪晚市唔算多人 易搵位真好!(可能太茶餐廳格局)
可以坐好耐 最適合三五知己相聚

pizza同pizza hut quality差唔多

燒春雞好味道係當晚最好!!香口 夠熱又皮脆肉嫩

小食雞軟骨亦好惹味

又飲水又改單 佢都好樂意回應 quite good

下次想試焗飯,焗蠔
2009-07-14
$40 (Dinner)
  • 燒春雞
  • 小食雞軟骨
2009-06-24 28 views
同男友行過.....又攰又熱.....見佢個名都幾得意.....就入左去食tea見menu 上pizza 有好多款揀左揀右揀.....揀左好耐....由於唔係話好餓....咁我地就兩個人叫左個一個pizza好似係叫沙地亞拉伯ge 牛肉pizza由於即叫即整, 所以比平時食野等得比較耐但送到上黎就覺好得意lor~~外面係錫箔紙包住ge包到好似一粒巨型ge 糖咁lor打開入面咬落去.....有芝士, 蕃茄, 菜同牛肉佢個分量岩岩好.......味道唔算太濃又唔會話啖呢一種pizza 真係未try 過超級好味!!!!!下次一定會再去食品!!!!!!!!當時我地叫左個大ge 兩個人一齊食.....計落 $45/2=22.5
同男友行過.....又攰又熱.....
見佢個名都幾得意.....就入左去
食tea
見menu 上pizza 有好多款揀
左揀右揀.....揀左好耐....
由於唔係話好餓....
咁我地就兩個人叫左個一個pizza
好似係叫沙地亞拉伯ge 牛肉pizza
由於即叫即整, 所以比平時食野等得比較耐
但送到上黎就覺好得意lor~~
外面係錫箔紙包住ge
包到好似一粒巨型ge 糖咁lor
打開入面咬落去.....

有芝士, 蕃茄, 菜同牛肉
佢個分量岩岩好.......
味道唔算太濃又唔會話啖
呢一種pizza 真係未try 過
超級好味!!!!!

下次一定會再去食品!!!!!!!!

當時我地叫左個大ge 兩個人一齊食.....
計落 $45/2=22.5
2009-06-13
$22.5 (Tea)
  • 沙地亞拉伯ge 牛肉pizza
4月6日, 去開旺角, 同呀比漫無目的咁周圍行, 竟然比佢錯摸到間好野開餐!::: 焗豬扒飯晚餐 ::: $40晚餐有餐湯 + 包 + 主菜 + 飲品. 羅宋湯味道正宗, 而且足料, 有好多蔬菜粒, 不錯! 包都係買返黎嘅, 但係個唧花牛油就好精美~ 焗豬扒飯唔係好大兜, 不過剛焗起, 面頭芝士少少燶好帶出個香味~ 味道幾好, 茄味同芝士味都夠香濃, 豬扒切件, 咬落都幾嫩. 唔錯wor!! 跟餐嘅凍檸茶就夠大杯, 不過無乜檸味. 而家d快餐大x樂晚餐一個焗豬加飲品都已經$40, 呢度真係比佢地好得多!::: 墨西哥磨菇薄餅 ::: $28另外仲叫咗佢地嘅特色推介正宗意大利薄餅, 超過20款選擇~ 即叫即焗, 所以等得耐d. 要咗8寸標準size, 介乎pizzahut既迷你批同普通批中間~ 呢個批係茄汁底, 有磨菇,粟米,洋蔥,芝士. 餅底整得鬆化, 焗到香噴噴咬落脆卜卜~ 材料雖然普通但係味道豐富wor, 仲有勁多芝士. 連坐我地隔離枱嘅外國人都食~ 合格有餘啦!話晒酒店廚師主理, 食物真係ok wor, 而且又真係茶餐廳價錢, 無收加一架wor!! 不過可能即叫即整, 食物係等耐

::: 焗豬扒飯晚餐 ::: $40

::: 墨西哥磨菇薄餅 ::: $28

話晒酒店廚師主理, 食物真係ok wor, 而且又真係茶餐廳價錢, 無收加一架wor!! 不過可能即叫即整, 食物係等耐d~ 但總括嚟講, nice try呀我地今次!
羅宋湯 + 包
焗豬扒飯
墨西哥磨菇薄餅
凍檸茶
都有d佈置架~
2009-04-06
$34 (Dinner)
焗豬扒飯
墨西哥磨菇薄餅
都有d佈置架~
(Non-member)
2009-04-22 29 views
因為有一次路經這間餐廳時, 比佢地貼哂係出面既pizza相同價錢吸引, 所以決定搵日去試. 20/4/2009, 星期一晚上, 終於同老公去試吓. 首先雖然menu上有很多種類既pizza, 但睇埋佢寫既料, 其他都好少料喎, 來來去去都係一種肉加幾款疏菜, 望來望去, 都唔知叫邊款好, 最後叫了一個$92既套餐, 有一個大pizza + 一個焗飯或意粉 + 一個$22以下既小食, 我地叫了一個有雞肉既pizza, 一個焗豬扒飯及一個炸雞翼. 炸雞翼先到, 有4隻, 但就細隻到不得了, 味道都還ok; 跟住係焗飯, 又係唔係大份, 兩個人食, 免免強強啦, 味道一般, 至於主菜pizza, 好唔得喎, 話係大pizza, 但係比連鎖店既普通size還要細, 而且批底好硬, 食完覺得條脷好似有d'損'咁, 但有樣佢地好老實, meue寫咗係唔係咁多料, 又真係唔係咁多料. 所以鐘意食pizza既人, 呢間絕對唔係首選. 食完覺得呢個餐唔抵囉, 三款菜都細細份, 又唔包餐茶, 試完就算, 唔會再去啦.

2009-04-20
2009-04-22 14 views
不知何解太座很喜歡吃這裡的自製pizza。是日要到花園街街市買點菜,路過此地,太太的雙目又離不開那個放在門外的pizza menu了已是二時半接近tea time,不能吃太多了(因晚上要回家吃飯)。雖則如此,還是叫了一個小的吞拿魚pizza及一客燒春雞套餐。這個下午茶的份量可不輕呢未吃過這裡的春雞,叫的原因乃緣於看見鄰枱叫的端上桌時,看上去樣子是極吸引的怎知吃下去倒是平平無奇 --- 肉嚡之餘味亦不夠,皮是不脆口的,是完全的不對味兒伴菜只是一些醃製過的紅蘿蔔條及西芹,再加上另附加的一碗白飯,感覺很港式....Pizza一如既往是新鮮焗製,拿上手以致吃進口都是熱得很。配料足之餘芝士及茄醬也是夠多。餅底帶點脆及微焦,吃落啪啪聲作響,挺滋味的下次再來,一人叫一個大size的pizza吃,於願足矣

下次再來,一人叫一個大size的pizza吃,於願足矣
$60 (Lunch)
2009-02-04 11 views
看到大家的食評大都只集中在佳人的pizza,但其實最好味的菜式是其德國豬手。在如此裝潢的餐廳吃價值60元的豬手或許是貴了點,不過個人覺得都算值得。因為那豬手份量既不少,配以蜜糖燒過後味道又甜美,尤其喜歡它的外皮,香脆可口,絕不是又「林」又「UN」那些,皮下的肉咸味適中,實在是平凡食店中一個驚喜。值得一提是那店長,有次下午我一心去吃豬手,竟發覺原來晚餐才有豬手吃,但既然一場來到,即管問一問吧。哈,那店長竟然考慮一下後便答應給我點了,在好吃以外又加了些分數。大家在pizza外,不妨又試試那美味的豬手吧﹗
大家在pizza外,不妨又試試那美味的豬手吧﹗
$70 (Dinner)
  • 德國豬手、燒春雞
2009-01-26 13 views
本來沒想在這裡吃,走在外面的時候被便宜的pizza吸引了坐下之後點了兩個小分pizza:“甜咸味”和“科學怪人”,兩杯凍檸,還有一串紅燒鮑魚仔。共$66,便宜吧~~pizza:味道很淡,甜咸的有香蕉,還有雞肉什麽的吧;“科學怪人”的果真怪,一點味道都沒有,上面有cheese,煎蛋,番茄,難吃。。。但是對得起這個价吧紅燒鮑魚仔:哇,這麽mini的一小串,一5塊肉,一片大概就是指甲那麽大,無語。。$12,千萬不要點感覺pizza應該還算可以的,可能是沒有選好,這裡大概有三四十種類,別的口味的可能好點,但是這兩种口味的
本來沒想在這裡吃,走在外面的時候被便宜的pizza吸引了

$33 (Tea)
2008-09-29 44 views
跟太座來到旺角已是接近tea-time時候了。天氣太熱,原想去金寶一人吃件法式三文治便算了,但路過此處,太座看見有其摯愛的pizza及西多士,雙眼就登時發亮了。自己反正未吃過,試試也無妨la...從menu看見pizza有很多的選擇,而且號稱是自製的,就來個海鮮試試。做的是較厚的餅底,真的即叫即焗,拿上手還是熱騰騰的。料有吞拿魚碎、魷魚,蝦及蟹柳等,用的當然是罐頭及雪藏貨,但勝在下得很多,加上半溶的芝士,還是叫太座這個意式薄餅狂吃得津津有味....西多士是有花生作餡的,也是太座的偏好。對我來說就沒有所謂,有餡冇餡都可以吞下肚。這裏的做得普普通通,炸得顏色不算很金黃,包亦不很軟熟,當然無法跟家附近的白宮及赤柱的泗益相提並論了....不過勝在夠便宜,又夠飽。太座很喜歡,已足夠

不過勝在夠便宜,又夠飽。太座很喜歡,已足夠