2024-10-30
見到網上熱烈討論,一直十分好奇。難得放假,就與好友一同試試,終於明白點解咁受歡迎。✨上海小籠包✨✨蟹粉小籠包✨皮薄餡靚,原味湯汁滿滿,搭配香醋,非常開胃。蟹粉小籠包,蟹肉微甜,餡香湯鮮,沒有任何腥味,非常高質。✨招牌生煎包✨ $35岀現最令人期待的一幕,輕輕一按就爆湯汁,令人超級興奮🤩皮煎得甘香但軟熟,咬落不會過硬。肉餡飽滿,充滿肉汁,鮮甜不膩,好食😋✨排骨蔥油拌麵✨$42排骨大件,粉漿很薄,炸得香脆👍🏻最正是蔥油拌麵,蔥油比例恰到好處,不會過鹹過油,鹹香味十足,非常好吃。✨百步香蔥油餅✨ $28與想像的很不同,以為係普通蔥油餅,卻有意外的驚喜。這個香蔥油餅,更像是香蔥油酥,由多層餅皮製作而成,於其中釀滿香蔥。一口下去,超級鬆化,葱的香氣喺口腔中爆發,超正。✨豆漿✨$8豆漿唔單止低糖,而且仲可以無限加添,非常佛心價👍🏻👍🏻👍🏻價錢相宜,食物質素高,難怪發哥也支持,想食嘅朋友記得早啲去攞位。想睇更多介紹,馬上Follow我啦😁。#big_big_foodie #big_big_foodie食勻元朗
✨上海小籠包✨
✨蟹粉小籠包✨
✨招牌生煎包✨ $35
✨排骨蔥油拌麵✨$42
✨百步香蔥油餅✨ $28
✨豆漿✨$8
豆漿唔單止低糖,而且仲可以無限加添,非常佛心價👍🏻👍🏻👍🏻