2024-08-20 39 views
好耐無食過大排檔,大家都知元朗大排檔係最多又好食啦,我地今次黎左間好多同事推薦既大排檔,呢度既燒雞係即叫即燒,好juicy,見每個張台都必叫既菜式之一🐥呢度仲可以營業到凌晨4點,就算遲收工或食宵夜都無問題,唔怪得咁多人幫親啦😎🌟招牌即燒雞 $198呢度既燒雞係即叫即燒,岩燒完係熱辣辣,d皮係超脆又香,d雞肉係超juicy🐣就咁食已經好yummy,好嫩,外脆內軟,真係必叫菜式🌟豉椒炒花甲 $148一望落去已經好有胃口,送飯真係一流,d花甲每一粒都係好大粒,好肥美😄仲要係無沙既,食落去辣辣地,又炒到好有鍋氣,超好食🌟椒鹽鮮魷 $148個魷魚係好脆口,個分量又好多,一啖咬落去入面係成舊好大舊既魷魚🐙d魷魚係好肥美,好鮮甜,出面又炸到好鬆脆,就算無點任何醬汁已經可以好香口,一舊接一舊,超惹味

🌟招牌即燒雞 $198

🌟豉椒炒花甲 $148

🌟椒鹽鮮魷 $148

入到嚟元朗同時又想感受吓香港氣氛,晚飯揀大排檔係不二之選😎!今次嚟咗多多雞大排檔!呢度有一個好出名瓦缸燒雞同埋燒豬頸肉,即刻同男友同埋朋友吧,嗱嗱臨叫黎食!瓦缸燒雞-簡單嚟講,好好味🤣雞皮外脆肉嫩,調味料唔會話未非常重,鹹到遮咗雞味,調味料啱啱好👍👍同埋即叫即燒,上枱是非常熱同辣手🤭果然係非常有特色!招牌燒豬頸肉- 第一次食豬頸肉肉係外脆內嫩👍點埋個汁 非常開胃!又係一個好值得一試嘅餸小炒王都非常香口,韭菜加蝦干,再配上炸香左嘅白飯魚,爆炒一齊👍👍👍其他腐乳通菜都係非常夠味👍👍喺元朗住嘅朋友或者喺元朗諗唔到要食咩嘅朋友真係可以嚟一試!最緊要係咩?舖頭嘅服務好好,同埋最最最緊要嘅係依度好抵食😂👍👍👍三個人嚟食每人平均二百幾蚊食到飽飽👍👍👍多多雞大排檔 (元朗)元朗又新街37-51號富祐閣地下14號舖#香港美食 #元朗 #元朗美食 #元朗大排檔 #多多雞大排檔 #元朗好去處 #美食指南

2024-08-13
  • 星星師傅炭燒豬頸肉
又到每星期既拍拖日^_^今日係元朗睇戲之後,碌下附近有咩食熱辣辣見到有間有冷氣既大排檔即刻衝入去坐底😂見到每枱都有隻烤雞 我梗係唔執輸都嗌返隻原來係招牌菜黎 即叫即烤 大約需時30分鐘一上枱我忍唔住嘩左聲大大隻 好香連雞胸都好juicy 唔鞋😋火腩大鱔啫煲一上枱出曬煙 好香蒜頭乾蔥味而且鱔既份量少都有十零嚿非常惹味👍🏻甜絲絲拔絲菠蘿咕嚕肉好香口,層炸唔會好厚用咗麥芽糖嚟整,所以有拉絲嘅效果加埋用新鮮菠蘿成碟口味好清新🩷食咁多肉,梗係要嗌返個菜健康啲豬油渣炒油麥菜豬油渣好香,好有菜味,唔會炒到過老😂整體嚟講份量好大,而且味道唔錯我哋兩個人食到捧住個肚走😂而且偷聽到有客人問開到幾點原來佢哋營業時間去到凌晨四點啱晒半夜肚餓或者成班朋友聚會👍🏻👍🏻
又到每星期既拍拖日^_^
今日係元朗睇戲之後,碌下附近有咩食
熱辣辣見到有間有冷氣既大排檔

一上枱出曬煙 好香蒜頭乾蔥味
而且鱔既份量少都有十零嚿
非常惹味👍🏻

甜絲絲拔絲菠蘿咕嚕肉
好香口,層炸唔會好厚
用咗麥芽糖嚟整,所以有拉絲嘅效果
加埋用新鮮菠蘿成碟口味好清新🩷

食咁多肉,梗係要嗌返個菜健康啲
豬油渣炒油麥菜
豬油渣好香,好有菜味,唔會炒到過老😂

整體嚟講
份量好大,而且味道唔錯
我哋兩個人食到捧住個肚走😂

而且偷聽到有客人問開到幾點
原來佢哋營業時間去到凌晨四點
啱晒半夜肚餓或者成班朋友聚會👍🏻👍🏻
2024-08-05 137 views
又新街尋到寶!我終於揾到間大排檔又乾淨又好食又夠涼~🥹🥹感動冷氣夠晒涼爽,一入去心情番晒黎😂大大招牌寫住 招牌脆皮炭燒雞一於試試佢!等左大約半個鐘,原隻燒雞上枱,震撼眼球咬落皮脆又薄,完全冇“肥”ge感覺肉質嫩滑,一剪開仲爆汁tim!蠔迷必點🤤🤤🤤 薑蔥台山蠔啫煲一上台香噴噴吱吱聲熱辣辣台山蠔好jucy,食落仲有蠔ge鮮甜味淨係d配菜同汁都已經好好送飯!😆仲有令我驚喜ge 星星師傅炭燒豬頸肉份量好多!4個人食都夠!豬頸肉外表睇落平平無奇食落肉爽脆邊,仲真係食出炭燒感覺!Dim埋佢俾ge汁,又有份清新感~聽到街坊對話 會開到凌晨4點營業時間咁長,真係幾時都黎得!😆睇黎同frd眾腳又有新地點!😆
又新街尋到寶!
我終於揾到間大排檔又乾淨又好食又夠涼~
🥹🥹感動
冷氣夠晒涼爽,一入去心情番晒黎😂

大大招牌寫住 招牌脆皮炭燒雞
一於試試佢!
等左大約半個鐘,原隻燒雞上枱,震撼眼球
咬落皮脆又薄,完全冇“肥”ge感覺
肉質嫩滑,一剪開仲爆汁tim!

蠔迷必點🤤🤤🤤 薑蔥台山蠔啫煲
一上台香噴噴吱吱聲熱辣辣
台山蠔好jucy,食落仲有蠔ge鮮甜味
淨係d配菜同汁都已經好好送飯!😆

仲有令我驚喜ge 星星師傅炭燒豬頸肉
份量好多!4個人食都夠!
豬頸肉外表睇落平平無奇
食落肉爽脆邊,仲真係食出炭燒感覺!
Dim埋佢俾ge汁,又有份清新感~

聽到街坊對話 會開到凌晨4點
營業時間咁長,真係幾時都黎得!😆
睇黎同frd眾腳又有新地點!😆
2024-07-29
Type of Meal
Dinner
  • 薑蔥台山豪啫煲
  • 招牌脆皮炭燒雞
2024-08-04 97 views
今日收工收夜左.同幾個同事一路行一路睇下附近有咩食就咁比個招牌顏色吸引左 入邊環境同平時既大排檔差唔多 不過值得一提係.. 冷氣好夠❄️同埋唔會有d油煙味 食物種類都好多 D招牌菜名好Funny呀!!一坐底 店員問我地要唔要叫燒雞 要就先幫我地落單 因為製作需時無乜頭緒既我地 緊係跟啦!! 再睇下餐牌想食d咩我地3個人揀左2個招牌菜同2個小菜星星師傅炭燒豬頸肉要用炭火燒豬頸肉燒到邊脆肉淋 好難做到 …再配上自家調製泰式辣汁 Yummy通常一份豬頸肉 得好少分量 但呢到一份係人地3份 西芹炒龍躉球片片龍躉都好大塊 無骨又厚肉 同西芹味道好夾加上西芹一d都唔老 無渣 招牌即燒炭火靚雞皮脆肉嫩,金黃色既雞皮 好多法 同埋燒到岩唔岩好熟 唔會好老 食落左少少碳烤香味 絕對要叫佢呢個招牌菜呀!!豉油王鵝腸D鵝腸多到食極都食唔完 ,每條都吸收左醬油的精華鵝腸要夠肥先好食 一流食完都11:00幾 眼見每台都有人 好好奇問下原來餐廳營業時間去到4點🕓餐廳營業時間去到4點🕓餐廳營業時間去到4點🕓響而家既環境真係好難得!以後宵夜有福了
今日收工收夜左.
同幾個同事一路行一路睇下附近有咩食
就咁比個招牌顏色吸引左

入邊環境同平時既大排檔差唔多
不過值得一提係.. 冷氣好夠❄️
同埋唔會有d油煙味

食物種類都好多
D招牌菜名好Funny呀!!
一坐底 店員問我地要唔要叫燒雞
要就先幫我地落單 因為製作需時
無乜頭緒既我地 緊係跟啦!!
再睇下餐牌想食d咩

片片龍躉都好大塊 無骨又厚肉
同西芹味道好夾
加上西芹一d都唔老 無渣

招牌即燒炭火靚雞
食落左少少碳烤香味 絕對要叫佢呢個招牌菜呀!!

豉油王鵝腸
D鵝腸多到食極都食唔完 ,
每條都吸收左醬油的精華
鵝腸要夠肥先好食 一流

食完都11:00幾
眼見每台都有人 好好奇問下
原來
餐廳營業時間去到4點🕓
響而家既環境真係好難得!
以後宵夜有福了

• 招牌即燒炭火靚雞
多多雞大排檔今次推介喺元朗一間大排檔叫「多多雞大排檔」,佢哋有隻炭火靚雞係招牌菜,呢間大排檔門口係有兩級,輪椅人士如果要食呢間大排檔嘅餸菜可以坐喺門口食,佢哋店員都好樂意幫我哋開枱,仲幫我哋開大遮避雨,開大風扇比我哋吹,真係好細心招呼我哋,仲會開到凌晨4點,真係啱哂一班朋友一路飲酒食野吹水好地方!1.招牌即燒炭火靚雞$198(9.5/10)叫呢個招牌菜即燒炭火靚雞係要等半個鐘,即叫即燒,一切開爆哂汁,雞外皮超脆,咬落肉質juicy嫩滑,必食!2.蜜椒紫薯牛仔骨$168(9.5/10)無紫薯轉咗薯仔,牛仔骨軟淋唔硬,一共有大約10舊牛仔骨!3.虎蝦仁黃金炒飯$128(9/10)呢碟虎蝦仁黃金炒飯食落有咸蛋黃嘅香,炒飯炒到粒粒分明,幾乎每一啖都食到虎蝦仁,好好味!4.脹卜卜椒鹽鮮魷$138(9.5/10)呢碟椒鹽鮮魷炸得好香脆,咬落鮮魷好彈牙,而且份量好多,大約有20舊炸鮮魷!5.蒜蓉炒芥蘭$78(9/10)呢碟蒜蓉炒芥蘭炒到爽脆,份量都多!6.大支百威$20(10/10)嚟大排檔點少得啤啤佢,夏天吹水缺一不可!7.罐裝芬達汽水$10(10/10)正常!2人總共價錢$740個人口味總評分:
多多雞大排檔

1.招牌即燒炭火靚雞$198(9.5/10)

2.蜜椒紫薯牛仔骨$168(9.5/10)
無紫薯轉咗薯仔,牛仔骨軟淋唔硬,一共有大約10舊牛仔骨!

3.虎蝦仁黃金炒飯$128(9/10)

4.脹卜卜椒鹽鮮魷$138(9.5/10)

5.蒜蓉炒芥蘭$78(9/10)
呢碟蒜蓉炒芥蘭炒到爽脆,份量都多!

6.大支百威$20(10/10)
嚟大排檔點少得啤啤佢,夏天吹水缺一不可!

7.罐裝芬達汽水$10(10/10)
正常!

2人總共價錢$740

個人口味總評分:9.5/10

@duoduojifoodstalls

地址:元朗又新街37-51號富祐閣地下14號舖

#多多雞大排檔 #元朗 #元朗好去處 #元朗美食 #相機食先 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong

• 招牌即燒炭火靚雞
🎀元朗。夜聚好選擇👍營業到凌晨四點的惹味即炒大排檔🤤🎀🪄店名* #多多雞大排檔🔮地址* 元朗又新街37-51號富祐閣地下14號舖🔮🗾分店地區🗾 沒有分店💰價錢$479 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_元朗剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_港式➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵最近好中意食翻啲地道港式野 今次又近近地去左元朗搵大排檔😆大排檔野食選擇又多 又係即刻炒 熱辣辣 價錢又平 簡直就系糧尾之選!餐廳系分開左上下兩層 整體環境明亮乾淨 冷氣充足 唔會有污糟既感覺~值得一提系餐廳營業時間去到凌晨四點 岩曬夜晚唔知食咩既人士~🍽️食物質素🍽️食物選擇種類超多 除左又日常可以睇到既小炒外 餐牌仲分門別類左不同肉類既特色小菜 包括豬,牛,水產,蔬菜,炒粉麵 性價比極高 更有多款啫啫煲 除外舖頭有招牌菜式系平時大排檔好少有 必食一定係即燒炭火雞 另外仲有蒸雞,炒雞,牛肋條, 豬頸肉,牛舌煲可選擇👀評分💖💖💖💖💖🪄 招牌即燒炭火靚雞$198嚟到呢一間大排檔當然唔少得食佢哋最招牌嘅即燒炭火雞 見到好多人都特登過嚟打卡 佢地呢款燒雞系使
🎀元朗。夜聚好選擇👍營業到凌晨四點的惹味即炒大排檔🤤🎀

🪄店名* #多多雞大排檔
🔮地址* 元朗又新街37-51號富祐閣地下14號舖🔮
🗾分店地區🗾 沒有分店
💰價錢$479 (2人)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🎵餐廳環境🎵

🍽️食物質素🍽️

🪄 招牌即燒炭火靚雞$198
嚟到呢一間大排檔當然唔少得食佢哋最招牌嘅即燒炭火雞 見到好多人都特登過嚟打卡 佢地呢款燒雞系使用大瓦缸高溫碳即場燒制 所以建議大家一嚟到就即刻點咗先 因為燒制嘅時間都比較耐~ 不過等候唔會令你有失望 因為味道真係十分之唔錯 而且原隻嗰個震撼感好大 上到嚟攤凍少少就可以自己用較剪處理 雞皮燒得勁香脆又夠薄身 而入面嘅肉都好嫩滑充滿肉汁 雞味超濃 份量大概可以夠三個人食用 所以相當划算

🪄 燒汁薯仔牛柳粒$168
大排檔必食薯仔牛柳粒呢道菜 系屋企永遠都煮唔到佢地既味道🤣估唔到系呢度既牛柳粒份量都頗多 而且肥瘦均勻 薯仔外皮有炸過 所以做到外脆內軟系感覺 再用燒汁炒勻 增加香味

🪄 椒絲腐乳炒通菜$78
通菜夠曬嫩 品質良好 椒絲腐乳味道完美滲入每一條菜 食落去咸咸香香 送飯一流啊😍

🪄絲苗白飯$15/1
叫左一碗飯share 無甘有罪惡感😂

🪄飲品-可樂&雪碧$20/2
飲品價錢正常👍

(5個💖為最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
🎈服務態度*💌💌💌💌💌

• 燒汁薯仔牛柳粒
  • 椒鹽腐乳炒通菜
2024-08-01 45 views
元朗炭燒雞大排檔除咗户外位感受大排檔熱鬧氣氛 重可以坐室內位涼住冷氣食!招牌即燒炭火靚雞 $198隻使用大瓦缸高溫碳即場燒制, 大概等咗30分鐘左右,不過真心係物超所值,原隻靚燒雞掛住咁上菜,仲可以俾你揀自己慢慢咁撕落嚟食定係店員幫你整埋,我地就自己嚟,燒香嘅外皮勁脆勁香,當你撕開雞髀嘅時候,果種油香同雞肉燒香味都出晒嚟,食落口梗加無比嘅嫩滑滋味,加埋一齊層次十足,最不得了係連雞胸肉都香口入味!椒鹽海中蝦 $168椒鹽果好足夠,加埋大大隻嘅海蝦,蝦肉夠晒鮮甜彈牙,椒鹽調味剛剛好夠濃郁,煎香到個蝦殼都脆到可以食埋,如果你食到嘅,一定要試先食蝦頭蝦膏,果種鮮香加埋椒鹽一齊真係好惹味!蒜蓉炒時蔬 $78今日時蔬係油麥菜,蒜蓉味好足夠好香,加埋新鮮嘅油麥菜都好爽口,不過整體偏開較濕潤,但係入口都不錯!多多雞大排檔 (元朗)元朗又新街37-51號富祐閣地下14號舖
元朗炭燒雞大排檔

除咗户外位感受大排檔熱鬧氣氛 重可以坐室內位涼住冷氣食!

招牌即燒炭火靚雞 $198隻

椒鹽海中蝦 $168

蒜蓉炒時蔬 $78

2024-07-29 47 views
呢間大排檔有室外又有室內,室內仲要有冷氣,真係唔驚熱啦!招牌即燒雞餐廳招牌必叫呢款原隻即燒雞,差唔多見每枱都有嗌,外皮燒至金黃色脆卜卜,可以叫店員幫手切件,亦可以自己慢慢剪慢慢食,雞肉咬落都幾嫩,而且多汁幾juicy ,仲有附上淮鹽!薑蔥台生蠔煲好期待呢個蠔煲,完全無蠔的腥臭味,隻隻都好飽滿漲卜卜,餐廳亦將薑蔥爆香,整體味道好yummy!!椒鹽滑豆腐呢款椒鹽滑豆腐香脆可口,加上適量的椒鹽,外酥內嫩,唔會好重油膩感~
呢間大排檔有室外又有室內,室內仲要有冷氣,真係唔驚熱啦!

招牌即燒雞

而且多汁幾juicy ,仲有附上淮鹽!

薑蔥台生蠔煲

整體味道好yummy!!

椒鹽滑豆腐
2024-07-23
2024-07-28 39 views
呢間餐廳入面有多款小菜,而且營業時間到凌晨四點,岩晒住元朗既宵夜朋友夜晚揾食,我推介招牌脆皮燒雞,即叫即燒,制作時間需要大概半小時,所以要食既朋友去到記得一早叫定啦~隻雞係用高温炭火慢慢燒成,燒好左既雞就會金雞獨立甘。店員會幫我地切好,起肉,好方便易食,個皮脆卜卜甘好香口,好多肉,餸飯岩晒。梅子蒸鱔魚,鱔魚要整其實step好多同繁複甘,呢度蒸鱔魚可以叫半條或者一條,而蒸出黎既鱔魚加埋梅去蒸係好夾。

2024-07-27 76 views
完gymmmm 都12點 但但但好肚餓 就去暴食🦖行過見到呢間仲未收 原來開到凌晨4:00 大癲🦉🐥招牌即燒炭火靚雞$197隻雞一定一坐低就要叫 因為係即叫即整 要等20-30mins⏱️用大瓦缸高溫碳即場燒制❤️‍🔥啲汁多到滴 雞皮卜卜脆 薄過薯片🫨帶住手套拎住隻雞俾食真係好爽🍗🌟星星師傅炭燒豬頸肉超級大份!切到啱啱好~🥬椒絲腐乳炒時蔬$78🦪酥炸台山蠔$178隻隻都手掌咁大🖐️🐮刺激芥辣靚一口牛$168一口牛好嫩 有青瓜伴🥒個醬係似蛋黃醬加wasbi 🤤雖然賣相唔係幾好睇 但絕對好食 好適合夏天 清清爽爽❄️🐿️🍃大件夾抵食之選 呢間真係越夜越精彩!半夜三更成班餓鬼都唔怕有冇嘢食 開到凌晨四點真係大癲❤️‍🔥!

🐥招牌即燒炭火靚雞$197

🌟星星師傅炭燒豬頸肉
超級大份!切到啱啱好~

🥬椒絲腐乳炒時蔬$78

🦪酥炸台山蠔$178
隻隻都手掌咁大🖐️

🐮刺激芥辣靚一口牛$168

{食盡元朗之港式 — 多多雞大排檔}————————————————話說好耐冇食大排檔, 今日近近地就去咗好多大排檔嘅元朗搵野食啦! 上網見到多多雞大排檔主打即場燒雞,個賣相都幾正咁! 去到揀坐室外定室內,我呢啲咁驚熱嘅就梗係坐室內啦,室內有冷氣唔怕熱! 🔸 招牌即燒雞 $198 因為係即場燒,所以需要等半個鐘,建議想試嘅話就即刻order咗先🫡 燒雞原隻出爐,賣相滿分個皮金黃色, 影完相之後仲可以請職員幫我哋切件, 或者你鍾意自己嚟都得,佢又提供手套同較剪😆 燒雞個皮真係超級脆又薄, 兩隻大雞髀簡直juicy到爆!🐔 🔸 梅子鱔半條 $228 阿媽特別鍾意食大排檔嘅鱔, 因為的確平時喺屋企都好少會煮, 佢呢一種係潮式嘅煮法,出奇地好味, 兩個人清得曬一碟🤭 🔸 金銀蛋時蔬 $98 正常發揮嘅一碟菜,揀咗娃娃菜, 成碟都幾大碟🥸 🔸 涼瓜滑牛 $98 苦瓜炒得幾好食,有啲厚度, 我個人其實都幾鍾意食苦瓜,而且佢嘅小炒都幾有鑊氣, 滑牛都幾新鮮份量中等 Overall comment: 如果想嚟呢間元朗嘅大排檔食,建議轉搭輕鐵係大棠站落車, 行幾分鐘就到🫡
{食盡元朗之港式 — 多多雞大排檔}
————————————————

🔸 招牌即燒雞 $198

🔸 梅子鱔半條 $228

🔸 金銀蛋時蔬 $98

正常發揮嘅一碟菜,揀咗娃娃菜, 成碟都幾大碟🥸

🔸 涼瓜滑牛 $98

Overall comment:
如果想嚟呢間元朗嘅大排檔食,建議轉搭輕鐵
係大棠站落車, 行幾分鐘就到🫡
2024-07-27 55 views
🌟 元朗地道大排檔 - 真正香港風味 🌟- 招牌「瓦光缸炭火吊燒脆皮雞」,皮脆肉嫩,香氣四溢,口感絕佳。 😋- 「椒鹽蝦」外酥內嫩,鹹香味美,令人食指大動。 🍤- 「薯仔牛柳粒」牛肉鮮嫩多汁,與香脆的薯仔完美融合,口感豐富。 🥩- 「豉椒炒墨魚咀」爽口又入味,絕對是大排檔經典菜式之選。 🦑- 整體而言,這家大排檔能完美傳承香港大排檔的地道風味,絕對值得一試。 👍無論是外表樸實無華,還是內在滿足味蕾,這家大排檔都能帶給你真正的香港味道。 🇭🇰多多雞大排檔|🐔🐔🐔元朗又新街37-51號富祐閣地下14號舖
🌟 元朗地道大排檔 - 真正香港風味 🌟

- 「椒鹽蝦」外酥內嫩,鹹香味美,令人食指大動。 🍤

多多雞大排檔|🐔🐔🐔
2024-07-26 72 views
好耐無食大排檔,身為元朗人緊係要去啲夠曬地到嘢食先得,最後我地就去試下呢間多多雞大排檔😆 $198招牌即燒炭火靚雞😍好震撼嘅招牌菜式!原隻燒雞垂直掛起喺你面前上菜!有鉸剪手套俾你自己拆亦可以打完卡叫店員搵師傅切自己嚟的話小心辣手一拆雞髀落嚟已經feel到好juicy😋食落喺皮脆肉嫩!鹹度適中建議趁熱食咗先!‼️(由於即叫即燒,要預30分鐘先上枱)$88上湯時蔬試試基本菜餚嘅手勢上湯嘅調味不錯菜唔會鞋口唔會太油$158啖啖肉黃鱔煲煲仔上非常香非常惹味黃鱔肉彈牙入味口感好好感受到個鑊氣!👍🏻$158牛舌芯啫煲牛舌愛好者狂喜!牛舌切法獨到採用兩層薄片唔洗擔心唔熟有腥味卻有咬口食落唔覺太薄!同樣好有鑊氣調味葱蒜都想食埋!$15絲苗白米因為餸菜非常惹味所以十分建議點個白飯😌食到我地兩個好滿足🤤下次可以約埋三五知己一齊食,店舖重開到零晨4:00,岩曬深夜想食宵夜朋友仔👍🏻多多雞大排檔 (元朗)📍元朗又新街37-51號富祐閣地下14號舖(港鐵元朗站A出口,步行約10分鐘)
$198招牌即燒炭火靚雞😍
好震撼嘅招牌菜式!
原隻燒雞垂直掛起喺你面前上菜!
有鉸剪手套俾你自己拆
亦可以打完卡叫店員搵師傅切
自己嚟的話小心辣手

一拆雞髀落嚟已經feel到好juicy😋
食落喺皮脆肉嫩!
鹹度適中
建議趁熱食咗先!
‼️(由於即叫即燒,要預30分鐘先上枱)

$88上湯時蔬

煲仔上非常香非常惹味
黃鱔肉彈牙入味口感好好
感受到個鑊氣!👍🏻

$158牛舌芯啫煲
牛舌愛好者狂喜!
牛舌切法獨到採用兩層薄片
唔洗擔心唔熟有腥味
卻有咬口食落唔覺太薄!
同樣好有鑊氣
調味葱蒜都想食埋!

$15絲苗白米
因為餸菜非常惹味
所以十分建議點個白飯😌

📍元朗又新街37-51號富祐閣地下14號舖
(港鐵元朗站A出口,步行約10分鐘)

2024-07-26 87 views
同朋友咁啱去元朗搞啲嘢,喺又新街個頭行嚟行去。啱經過一間大排檔佢個樣好似新開咁。嗰店員又好熱情就畀佢捉咗入去。 想講返真係好彩入咗呢間。個招牌燒雞真係令我諗起燒雞翼我鍾意食😂雞係一定要叫,好耐未試過喺香港食到咁出色嘅雞,個皮係脆既,但入面爆汁同埋個酥炸黃鱔都好出色。其他地方一定食唔到。佢係切好哂一舊舊無骨👍坐坐下,飲下啤酒都去到凌晨一點幾。怕阻人收工,一問先知原來收4點咁誇張😱食宵夜必備餐廳。
同朋友咁啱去元朗搞啲嘢,喺又新街個頭行嚟行去。