2024-07-25 88 views
👀元朗|超好食炭燒滴汁雞大排檔|太正,食評好長🦌🐿️話說前幾日行街見到有堆人係咁話留雞,啲雞串曬上枱,好正咁,就即刻入去食飯。一入到就即刻留招牌炭燒雞,再叫4樣送同飯。食完呢間大排檔已榮升Number1飯堂。🦌🐿️1️⃣拔絲咕嚕肉$168平時自己好鐘意食咕嚕肉,所以對佢都幾有要求。呢間嘅咕嚕肉炸皮好薄,仲要冇肥肉,唔會過酸,菠蘿又新鮮,滿分!超級送飯,淨食呢個送都食左成半碗飯👻2️⃣椒鹽九肚魚$118Follow我一排時間嘅朋友都知我一般食魚,但男朋友好鐘意食,就叫左佢放棄椒鹽🦑好彩有叫到佢,熱辣辣上枱,魚肉滑又多汁。原來魚可以咁好味🥹3️⃣薑蔥爆炒豬腸$108自己平時食開尖椒款,估唔到薑蔥炒都幾好食。豬腸份量好多,每舊都大份又唔會太多脂肪,好易咬。4️⃣大澳蝦醬炒通菜$78平時去大排檔一定要叫炒通菜!呢間仲要咁有誠意,用大澳蝦醬,梗係要叫!用左大澳蝦醬炒果然唔同,特登香口。通菜仲要全部唔老,連棍都好爽食。5️⃣招牌炭燒雞$198行過門口,個個未坐底已經話要留雞。梗係唔執輸都即刻留返隻。即叫即燒等半個鐘都好值,睇片就見到師傅燒得好靚。外皮勁薄,仲要勁透光。岩岩燒完啲雞汁係咁滴出黎,剪開雞再點雞油食,成個口好似
👀元朗|超好食炭燒滴汁雞大排檔|太正,食評好長

🦌🐿️
🦌🐿️

1️⃣拔絲咕嚕肉$168

2️⃣椒鹽九肚魚$118

3️⃣薑蔥爆炒豬腸$108

4️⃣大澳蝦醬炒通菜$78

5️⃣招牌炭燒雞$198
行過門口,個個未坐底已經話要留雞。梗係唔執輸都即刻留返隻。即叫即燒等半個鐘都好值,睇片就見到師傅燒得好靚。外皮勁薄,仲要勁透光。岩岩燒完啲雞汁係咁滴出黎,剪開雞再點雞油食,成個口好似飲左杯雞精咁,仲要燒咁耐肉質都勁滑。好多人食完飯食唔到雞,都打包返屋企。

因為太好食,同男朋友兩丁友黎食,差唔多清空曬✌🏻老闆都話我地勁✌🏻冇做到一嘥鬼✌🏻明明好好食仲要開到4點,唔知點解冇人介紹佢

人均:HKD350(700蚊5樣送加兩碗飯,同男朋友太食得✌🏻)
評分:10/10(好難得乜都勁好食!)
拔絲咕嚕肉
大澳蝦醬炒通菜
薑蔥大腸啫煲
椒鹽九肚魚
2024-07-24
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
拔絲咕嚕肉
大澳蝦醬炒通菜
薑蔥大腸啫煲
椒鹽九肚魚
  • 招牌即燒炭火靚雞
《多多雞大排檔》今日嚟到元朗搵食 不嬲知道又新街嗰頭好多餐廳 而呢間多多雞大排檔上網見食評唔錯 今日一於同屋企人黎試吓位置方面喺又新街要轉入啲橫街先搵到間舖頭 有分室內同室外 天氣咁熱,梗係揀室內座位上網睇到佢營業時間,仲要去到凌晨四點🤯 真係好適合夜貓🔸豉油王鵝腸($118)作為頭盤真係好開胃 鵝腸呢比較貴價嘅食材份量絕對唔少 仲要條條都好長 識食落好爽好有咬口 而底下嘅配菜有金菇同埋芽菜 所有嘢撈埋個豉油王真係好香🤭 送飯真係一流🔸 西蘭花炒龍躉球($188)上到第二度餸發覺呢間餐廳出名碟碟都非常大碟🫣😯 食得出個炒西蘭花係好有鑊氣 而龍躉球係用新鮮魚柳 完全冇骨 可以大大啖咁食晒啲魚肉真係好爽😋 另外徐松仲會附上非常鹹香嘅蝦醬 鍾意食重口味嘅朋友可以時菜點蝦醬食😋🔸炭燒豬頸肉($128)呢個炭燒豬頸肉份量超級多 絕對對得住個價錢粗略估計個份量係平時一般食開嘅三倍有多豬頸肉係有調過味,加上炭燒真係好鬼死香 再點買少少酸嘅辣汁真係不得了🥹🤤🔸招牌即燒炭火靚雞($198)呢個招牌即燒炭火靚雞係必點嘅招牌菜 當然係壓軸登場🤩落單嘅時候已經預咗要等大約半個鐘 因為係即燒 上菜時真係成隻雞豎
《多多雞大排檔》
上網睇到佢營業時間,仲要去到凌晨四點🤯 真係好適合夜貓

🔸豉油王鵝腸($118)

🔸 西蘭花炒龍躉球($188)

🔸炭燒豬頸肉($128)
呢個炭燒豬頸肉份量超級多 絕對對得住個價錢
粗略估計個份量係平時一般食開嘅三倍有多

🔸招牌即燒炭火靚雞($198)
呢個招牌即燒炭火靚雞係必點嘅招牌菜 當然係壓軸登場🤩
落單嘅時候已經預咗要等大約半個鐘 因為係即燒
上菜時真係成隻雞豎喺度上菜 好適合打卡🤭
餐廳仲好貼心咁提供手套同埋鉸剪俾大家去拆咗隻雞嚟食 最誇張係一路拆嘅時候啲雞汁一路滴出嚟🤤🤤🤤
隻雞真係燒到外脆內軟 完全冇誇張到 外皮係簿到成張紙,咁然後咬落去好似薯片咁脆🫢🫢測完啲雞肉之後個雞殼記住要”選”埋佢🥹 因為睇得出雞殼入邊都塞咗好多調味料 “選”落係好入味

總括嚟講呢間唔係好起眼嘅大排檔非常推薦大家一試 價錢非常實惠,而且碟碟都好大碟 最緊要係間舖頭嘅老闆娘同埋夥計都好Nice 上菜嘅時候都會同你吹幾句水😂 而家都好少餐廳會咁有人情味🥲
雖然座位不算太多,可選擇上層或下層用餐,室內外均有選擇。平日人頭湧湧,可見其超高人氣!🔥進門後選擇了樓下用餐。空間略顯狹小,但完餐後絕對物有所值,一點也不後悔! 😊我下來首先要落單這裡的招牌菜式,招牌即燒炭火靚雞($198),由於需要等候30分鐘,建議先打電話預訂就可以盡早享用。🐔這次與朋友一行六人,因此除了多多雞外,我們額外點了五個菜式:首先是舐舐脷牛舌心啫煲🐄- 味道惹味,但份量如果有多啲就好啦😂酥炸台山蠔($178) -外層酥脆喀滋作響,裡面蠔肉軟滑,鮮甜多汁,好想多吃一件啊!🦪🦪另一道黃金系列墨魚咀($148),鹹蛋黃味道濃郁芳香,但不會令人感到油膩! 😋上湯白菜仔($88)清甜可口,能夠中和其他肉類和炸物的口感,連蒜味都有種甜香! 👏🐷甜絲絲拔絲菠蘿咕嚕肉($168)🍍亦有驚喜,酸甜汁內包住的豬肉,肉質鮮嫩細滑,融於口中😍吃畢以上菜式後,招牌即燒炭火靚雞剛好到了,皮脆肉滑,可以親手撕開享用或請店員協助切割。這種香噴噴、醇厚軟嫩的口感,令人難忘! 🍖整體而言,「多多雞大排檔」的菜式口味豐富,分量十足,大排檔裡夠鑊氣,令人驚喜了!🎊建議可以提早預訂!👍🙌📢元朗又新街37-51號富

舔舔脷牛舌心啫煲

酥炸台山蠔
黃金系列的墨魚嘴
上湯白菜仔
甜絲絲拔絲菠蘿咕嚕肉
【元朗區】【多多雞大排檔】同事遇星哥住喺大西北,知道我係一個前十八區 foodie 之後,成日借啲意問我邊度食大牌檔風味嘢好食。咁啱我又有間喺元朗嘅大牌檔真係想試,講多無謂,就不如一齊去試。呢間嘢最出名就係燒雞,製作時間要半個鐘以上,所以一坐低就叫咗先,定律嚟。講緊嘅係 $198 嘅「招牌即燒炭火靚雞」,佢哋標榜係用大瓦缸高溫碳即場燒製,試落個皮真係相當脆口,放咗一陣都仲係咁脆呀。之後試 $118 嘅「XO醬炒鵝腸」,味道幾好,西芹多到唔使叫菜,鵝腸都好多,之後試 $138 嘅「脹卜卜椒鹽鮮魷」都好出色。遇星哥最中意 $98 嘅「豉油王炒麵」,完全符合晒佢中意嘅嘢:微焦香感。跟住嘅 $138 嘅「王牌多多雞小炒王」,大碟到食唔晒要打包。加埋嘢飲「可樂」、「椰青水」同「道地蜂蜜綠茶」,埋單 $745,仲食到我哋一人一盒打包走,真係相當盡興。講到盡興,不得不提,呢間餐廳嘅營業時間係去到凌晨四點,一班人食飯吹水嘅話肯肯定玩到相當盡興呀。。。(地址:元朗又新街37-51號富祐閣地下14號舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfoo

(地址:元朗又新街37-51號富祐閣地下14號舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am元朗區 #元朗 #多多雞大排檔 #招牌即燒炭火靚雞 #XO醬炒鵝腸 #漲卜卜椒鹽鮮魷 #豉油王炒麵 #王牌多多雞小炒王 #可樂 #椰青水 #道地蜂蜜綠茶 #1am1447 #1ambackup

2024-07-15
2024-07-21 58 views
❣️夜晚做完運動係附近覓食,發現左呢間大排檔。一於入去試下。室外有傳統式大圓檯,一大班人都唔怕冇位。亦可以選擇坐室內。店員美女姐姐十分好客,介紹了幾個招牌菜給我地。🌟招牌即燒雞打卡之選!使用大瓦缸炭火慢燒而成。即叫即整,製作需時。如果想食就要一坐低就order。燒到外表金黃,雞油一滴滴慢慢下來。入口皮脆肉嫩,爆汁Juicy。可以自行挑戰刀法斬雞,亦可以叫師傅幫手切。🌟炭燒豬頸肉 🐷泰式風味豬頸肉,外表焦香,炭香味重。不會過熟啱啱好!肉質好爽脆,配上自家製酸辣汁超級醒胃。🌟啫啫通菜蝦醬煲 🥬事緣係聞到隔籬枱個通菜煲好香!即刻叫一個,果然冇令我失望!超級啫啫,勁香口。而且啲通菜又唔會啫到好老,十分清甜。🌟拔絲咕嚕肉 🍍必點!採用多瘦少肥豬肉,炸粉超薄,入口啖啖肉有口感,而且炸得啱啱好,肉質鮮嫩彈牙,一點都唔會肥膩。新鮮菠蘿帶出菠蘿咕嚕肉的風味。再加上拔絲的醬汁,簡直冇得輸🤤❣️總括而言,小菜真係份量好多!而且價錢又親民,大班人來呢度真係非常適合。最緊要係呢間大排檔開到凌晨四點,絕對係宵夜之選👍🏼

🌟招牌即燒雞

🌟炭燒豬頸肉 🐷

🌟啫啫通菜蝦醬煲 🥬

🌟拔絲咕嚕肉 🍍

2024-07-21 48 views
就朋友OT,9點零10點先食飯,一早mark定多多雞,開到凌晨四點,夜一夜都有得食。👉🏻招牌即燒雞🍗每枱都叫嘅名物,即叫即燒要等30分鐘,不過真係值得等,四個字形容—皮脆肉嫩。雞肉夠味,唔使點任何醬汁都好好食。👉🏻菠蘿咕噜肉叫黎送啤酒,新鮮菠蘿🍍肉質稔爽,炸漿唔厚,每件都掛晒汁,份量好多好滿足。👉🏻蝦仁黄金炒飯驚喜~驚喜在無想像中咁重口味,有鑊氣但唔油,炒飯至高境界。材料好簡單,蝦仁好多粒,間中食到咸蛋黃,好香口好正。👉🏻薑蔥台生蠔煲🥘蠔肉大粒飽滿,大約有8隻蠔。啫得好香,超級多洋蔥仔、薑蔥蒜,唔會太咸果下好。

👉🏻招牌即燒雞🍗

👉🏻菠蘿咕噜肉

👉🏻蝦仁黄金炒飯

👉🏻薑蔥台生蠔煲🥘
來嚟元朗搵個friend,好耐無出嚟吹下水飲下啤酒,個frd話嚟試下喱間新開嘅,仲要做到凌晨四點嘅大排檔,驚我地唔夠坐,揀間最夜嘅。招牌即燒碳火靚雞,$198大隻皮脆卜卜,肉質口感鮮嫩,每撕一舊出嚟都見住佢滴油,果然喺招牌菜式,坐定定好即刻叫喇,落單起都要燒半個鐘,大大力推薦。其他菜式大大碟夠哂抵食,黃金系列的蝦,每隻蝦都去頭成隻炸,完全唔需要剝殼,鹹蛋黃醬均勻地黐喺蝦上面。尖椒大腸啫煲一上菜嘅時候,啫啫聲,見到啲大腸嘅油脂不斷翻騰沸騰緊,大腸完全吸收曬醬汁,火喉十足。砂鍋皮蛋豆腐芫茜生魚湯呢個魚湯真係超級足料,一整煲有菜有魚有豆腐有皮蛋,滾出生魚嘅鮮味鮮甜。椒鹽滑豆腐外脆內裡滑嘟嘟,唔會好熱氣,送啤酒果然一流,平衡返啲重味道嘅啫啫煲
招牌即燒碳火靚雞

尖椒大腸啫煲
砂鍋皮蛋豆腐芫茜生魚湯
椒鹽滑豆腐
2024-07-17 50 views
今晚去了元朗做完公司野。諗住搵個好耐無見既朋友食飯。她住係元朗。自然熟悉元朗有咩好食。等到她會合之後。她帶我去食一間大排檔。佢話好出名。仲可坐到零晨四點。間大排檔好開揚。最好就是坐位夠闊。梨山汁一字骨。有酸甜排骨的特色兩種特別味道配合得天衣無縫。酸甜適中。入口肉質有咬勁。蒜蓉白菜仔。白菜仔新鮮。廚師好有功力。蒜蓉炒非常夠火喉。完全展現大排檔既特式。鬼馬咕嚕墨魚咀。從來未試過用這煮法。一般椒鹽為主。但咕嚕之下。甜酸適宜。胃口大開。招牌即燒炭火燒雞。用大瓦缸高溫碳即場燒。上枱時熱氣騰騰。由上而下的油不斷浸出。外皮更是熱辣辣的脆皮。再食埋入面肉質更是驚為天人!肉質鮮嫩多汁。調味粉量剛好。未致太咸。

2024-06-15
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
超級好味大排檔💯👍🏻 Restaurant : 多多雞大排檔 (元朗)招牌即燒炭火雞🔥🪵 $198 佢係用個大瓦缸即場用柴燒,喺出邊係完全冇見過,得好少餐廳先會有,你諗吓邊間餐廳入邊會有個大瓦缸仲要柴燒👀所以如果真係住喺新界附近,或者想遠到而來,我覺得真係要試吓~ 佢燒得出邊個皮好脆,超多肉汁,啲肉亦都好嫰🥹原來用大瓦缸炭燒係咁好食👍🏻💯火腩大鱔者煲 $188 大排檔點可以唔食🤣🤣 超多👍🏻爽口,冇腥味,鮮味無窮💯個汁好惹味,同埋食落去好有火候,勁鍾意🥹蒜香牛油蝦 $168 隻蝦超大勁新鮮🥹❤️ 佢哋唔係雪藏㗎,係新鮮蝦🔥 啲肉好彈牙,鮮甜😋😋京蔥炒大腸 $118 其實佢啲份量都幾多下,有超級多大腸🤣而且啲京蔥炒得好甜👍🏻如果想嚟飲啤酒🍻佢哋都係好抵㗎
超級好味大排檔💯👍🏻
Restaurant : 多多雞大排檔 (元朗)

招牌即燒炭火雞🔥🪵 $198

火腩大鱔者煲 $188

蒜香牛油蝦 $168

京蔥炒大腸 $118
其實佢啲份量都幾多下,有超級多大腸🤣而且啲京蔥炒得好甜👍🏻

如果想嚟飲啤酒🍻佢哋都係好抵㗎
2024-07-16 46 views
😍行過路過唔好放過。佢門面細,唔代表佢冇料到。😎好明顯佢係年輕化🤓咗嘅大排檔,不甘於老一輩嘅「只求飽肚、有鑊氣」 咁簡單。🤩首先佢哋份量唔惹少,有啲招牌菜嘅擺碟仲有大館風範。✅😍佢哋嘅招牌即燒雞,唔食就走寶。一坐低就要叫,燒成30分鐘先上到碟。成隻燒雞掛喺你面前,仲感受到嗰種熱力,香氣撲面。🥳皮薄香脆,好似食緊薯片咁脆,真係一絕。😋三五知己圍住隻雞慢慢撕,人生幾何?唔想麻煩嘅,可以打完卡之後,要廚房劈咗佢。😊香橙汁炸黃鱔,🤓應該有成半條鱔,炸到外脆,鎖住啲肉汁,一啖咬落去,😀脆香 + 海鮮肉汁衝擊味蕾。加埋成個鮮橙上碟嘅香橙汁,解膩清香。🤓拔絲咕嚕肉,用上豬頸肉。比較冇咁唔健康。一樣做到外脆內軟。推介。🤓豬油渣炒時蔬,豬油渣粒粒甘香。😎多多雞大排檔 (元朗)元朗又新街37-51號富祐閣地下14號舖
😍行過路過唔好放過。佢門面細,唔代表佢冇料到。😎

豬油渣炒時蔬,豬油渣粒粒甘香。😎

多多雞大排檔 (元朗)
元朗又新街37-51號富祐閣地下14號舖

• 招牌即燒炭火靚雞
👨🏻‍🍳多多雞大排檔 (元朗)📍元朗又新街37-51號富祐閣地下14號舖 「超有鑊氣大排檔,好食又可以打卡!!」 食完已經推薦比frds🤣原本比佢個原隻燒雞吸引過黎食,點知其他小菜都勁爆好食!!(吾系誇張🙈)真心性價比極高,又夠鑊氣、又大份😆仲要無加一,難怪閒日都滿座。。癲 👍🏻🍽️招牌即燒炭火靚雞 $198打卡一流!!製作需時,即叫即燒,小心燙手⚠️😝上到枱滴晒汁油,炭火燒到勁香,皮薄超脆!!雞肉嫩,重點!!要點埋D雞汁精華,夠味又好食😋😋😋 👍🏻🍽️來佬茄汁蝦碌 $168醬汁調配得開胃惹味!!蝦🦐大大粒,啖啖肉,肉質爽口,好新鮮,必點!! 👍🏻🍽️星星師傅炭燒豬頸肉 $128上菜個下嚇親🙈超大份。。以為好似平時泰式豬頸肉咁,細細碟小食,點知咁大碟🙈🙈每塊豬頸肉都厚切,啖啖肉脆邊,配埋泰式醬汁,正!! 👍🏻🍽️蒜蓉炒時蔬 (菜心) $78食過最好食的炒菜心🥹暫時no.1超爆有鑊氣!!炒得仲好翠綠!!雖然望落好油令,但系食落吾會好油😋仲好清甜😋😋一上菜,隔籬枱姨姨系咁話早知佢地都叫菜心🤣 👍🏻🍹道地蜂蜜綠茶 $15/支爽😆 呢間多多雞以後系飯堂了🥹好食又抵食,員工們都好好人,已經同街坊打成一片,
👨🏻‍🍳多多雞大排檔 (元朗)
📍元朗又新街37-51號富祐閣地下14號舖

「超有鑊氣大排檔,好食又可以打卡!!」

食完已經推薦比frds🤣
原本比佢個原隻燒雞吸引過黎食,
點知其他小菜都勁爆好食!!(吾系誇張🙈)
真心性價比極高,
又夠鑊氣、又大份😆
仲要無加一,
難怪閒日都滿座。。癲

👍🏻🍽️招牌即燒炭火靚雞 $198
打卡一流!!
製作需時,即叫即燒,小心燙手⚠️😝
上到枱滴晒汁油,炭火燒到勁香,
皮薄超脆!!
雞肉嫩,重點!!要點埋D雞汁精華,
夠味又好食😋😋😋
來佬茄汁蝦碌

👍🏻🍽️來佬茄汁蝦碌 $168
醬汁調配得開胃惹味!!
蝦🦐大大粒,啖啖肉,
肉質爽口,好新鮮,必點!!
星星師傅炭燒豬頸肉

👍🏻🍽️星星師傅炭燒豬頸肉 $128
上菜個下嚇親🙈
超大份。。
以為好似平時泰式豬頸肉咁,細細碟小食,點知咁大碟🙈🙈
每塊豬頸肉都厚切,啖啖肉脆邊,配埋泰式醬汁,正!!

👍🏻🍽️蒜蓉炒時蔬 (菜心) $78
食過最好食的炒菜心🥹
暫時no.1
超爆有鑊氣!!炒得仲好翠綠!!
雖然望落好油令,但系食落吾會好油😋
仲好清甜😋😋
一上菜,隔籬枱姨姨系咁話早知佢地都叫菜心🤣

👍🏻🍹道地蜂蜜綠茶 $15/支
爽😆

呢間多多雞以後系飯堂了🥹
好食又抵食,
員工們都好好人,已經同街坊打成一片,好親切!!😆
有室內和室外座位,夏天怕熱可以坐室內,冷氣好夠涼🤤

#多多雞大排檔 #香港大排檔關注組 #元朗美食 #元朗大排檔 #香港美食
來佬茄汁蝦碌
星星師傅炭燒豬頸肉
2024-07-09 46 views
元朗出名多嘢食,三五知己就一定要去大排檔啤一啤, 呢間開到凌晨四點 ,出名食招牌脆皮彈燒雞。天氣咁熱叫返支大啤啤下佢咁先最地道。第一時間點了燒雞,店員話即叫即燒要等30分鐘,我地叫咗幾個小菜份量都非常大,足夠幾個大男人胃口,每一道菜都令人回味。甜絲絲拔絲菠蘿咕嚕肉$168新鮮菠蘿甜酸適中,加上三色椒脆口又解膩。每一嚿肉肥瘦適中又有拉絲效果,好滿意。蒜蓉炒芥蘭$78有媽媽的味道,菜炒得鮮翠嫩綠有鑊氣。椒鹽酥炸鴨下巴$118送啤酒一流,啖啖肉鹹鹹香香,可以做餐前開胃菜。薑蔥蠔煲$188熱辣辣香噴噴鑊氣十足,打開蓋已衝着大量薑蔥蒜氣味,蠔好大隻又juicy。招牌攤銷脆皮雞$198招牌原隻脆皮雞,上菜時深深吸引住好想即刻扯黎食。外皮燒至金黃色雞油慢慢滲出來,有手套唔使驚整污糟對手。一邊食一邊扯開啲肉,雞肉鮮嫩Yummy 。整體好滿意,有戶外及室內可以坐,價錢超值,鑊氣十足份量亦足夠,所以下次會再來💪🏼

甜絲絲拔絲菠蘿咕嚕肉$168

蒜蓉炒芥蘭$78
有媽媽的味道,菜炒得鮮翠嫩綠有鑊氣。

椒鹽酥炸鴨下巴$118
送啤酒一流,啖啖肉鹹鹹香香,可以做餐前開胃菜。

薑蔥蠔煲$188

招牌攤銷脆皮雞$198

2024-07-06 51 views
我今日放工後,約同好友去位於元朗又新街37-51號富祐閣地下14號舖的多多雞大排檔食晚飯,大排檔的格局,傳統的瓦煲菜式。我點左個 招牌即燒炭火靚雞一隻 $198,潮式梅子蒸鱔半條 $228,二十四節氣靚湯(沙鍋皮蛋豆腐芫茜生魚湯)一鍋 $138,薑汁炒西蘭花 $78,純椰青水2支 $30,絲苗白飯2碗 $30。招牌即燒炭火靚雞上檯時熱辣辣,皮脆肉嫩,滋味十足;潮式梅子蒸鱔的鱔肉鮮甜嫩滑,啖啖鱔香;薑汁炒西蘭花好爽口,二十四節氣靚湯值得推介,材料新鮮又豐富,生魚片份量足足有成條生魚,廚師用心製作,魚湯十分清甜!

• 潮式梅子蒸鱔
  • 薑汁炒西蘭花
2024-07-04 37 views
🔎多多雞大排檔 (元朗)想食大排檔 搵下邊間未食過就見到呢間 位置都算方便 室內同室外都有 仲開到零晨4點😱 食宵夜一流🔹 招牌即燒炭火靚雞 $198/隻用大瓦缸高溫碳即場燒 差唔多每枱都有嗌 個皮真心脆 肉又嫩仲有肉汁架!另外有跟梅子粉 不過我覺得夠哂味 唔洗加都得🔹豉汁盤龍鱔 $228/半條 豉汁好香 鱔又爽口唔腥 賣相又靚 3-4人食都夠!🔹脹卜卜椒鹽鮮魷 $138大排檔必食椒鹽鮮魷 沒有例外!炸得夠脆口 鮮魷又夠彈牙🔹虎蝦仁黃金炒飯 $128唔想食白飯咁悶 揀咗個炒飯 大大隻虎蝦 炒飯又夠鑊氣 份量仲好足📍元朗又新街37-51號富祐閣地下14號舖🍴搵返相關地區👉🏻 #90sfoodieshare_元朗#食在元朗
🔎多多雞大排檔 (元朗)

🔹 招牌即燒炭火靚雞 $198/隻

🔹豉汁盤龍鱔 $228/半條
豉汁好香 鱔又爽口唔腥 賣相又靚 3-4人食都夠!

🔹脹卜卜椒鹽鮮魷 $138
大排檔必食椒鹽鮮魷 沒有例外!炸得夠脆口 鮮魷又夠彈牙

🔹虎蝦仁黃金炒飯 $128

📍元朗又新街37-51號富祐閣地下14號舖
Type of Meal
Dinner
身為元朗街坊嘅我地成日都會去大排檔食飯,貪大排檔有獲氣又有氣氛,而呢間大排就係我地成日食開,因為呢間嘅燒鷄真係好有特色同超好味,用炭火即叫即燒,所以一坐低我地一定係叫左燒雞先慢慢睇餐牌!仲每次去都一定要叫一隻食先得!🐥招牌即燒雞 $198即燒瓦缸碳燒燒雞,原隻企係到上枱,畫面非常震撼!而且提供手套鉸剪俾你自己剪開嚟食,非常好玩!不過今次我就叫左廚房幫手切雞。燒雞真係做到皮脆肉嫩,雞皮真係非常香脆,好似食緊薯片咁!而雞入面用左蒜蓉同淮鹽去醃,非常入味,加上嫩滑而滴住雞油嘅雞肉,真係好滋味!🪿豉油王鵝腸 $118鵝腸份量非常之多,好抵!豉油王嘅味道調校得非常好,唔會得一味死咸,配上爽脆嘅鵝腸,送酒一流!而個底仲好有心思,係芽菜加金菇,點返啲豉油食,好味。🦐椒鹽蝦 $168隻隻蝦都大大隻同好新鮮,蝦肉彈牙,而且個蝦走油走得非常好,蝦殼脆卜卜但一啲都唔油,椒鹽味恰到好處唔會太鹹,又係送酒一流嘅小菜!🦪薑蔥台生蠔煲 $188估唔到係用砂煲上,一打開蓋,啲香味衝上嚟,侍應仲會幫你炒多幾下,等啲餸嘅熱力再平均啲,真係啫啫聲咁!生蠔份量又係勁多仲勁大隻!生蠔🦪撲咗少少粉再去快炒,令到表面香脆,而保持到

🐥招牌即燒雞 $198

🪿豉油王鵝腸 $118

🦐椒鹽蝦 $168

🦪薑蔥台生蠔煲 $188
估唔到係用砂煲上,一打開蓋,啲香味衝上嚟,侍應仲會幫你炒多幾下,等啲餸嘅熱力再平均啲,真係啫啫聲咁!生蠔份量又係勁多仲勁大隻!生蠔🦪撲咗少少粉再去快炒,令到表面香脆,而保持到蠔汁係生蠔入面!加上惹味嘅薑蔥,令整體味道更上一層樓!

📍 多多雞大排檔 (元朗)
元朗又新街37-51號富祐閣地下14號舖
2024-06-27