傍晚来到元朗多多雞大排檔,周圍各種各樣,包羅萬象,真係食欲大開,親人一齊,一邊聊天,一邊享受,活在當下,這裡的燒雞特別受歡迎,即燒炭火靚雞.皮脆肉嫩,味道鮮美。食物種類繁多且價格低廉,低食夾大件. 人氣旺盛.深受街坊歡迎。//招牌脆皮碳燒雞大大隻招牌脆皮碳燒肥雞的口感非常獨特,外皮酥脆,內裡的雞肉則保持多汁嫩滑。每一口都充滿層次感。熱辣辣. 好誘人,肉質脆香爽酥,放在台上,發出陣陣雞香味,汁多鮮嫩,加支啤酒,另捨不同又好味//鮮菠蘿炒咕嚕肉咕嚕肉食出行情,勁惹味,酸甜汁好下飯,配上菠蘿及椒片。份量大。肉爽汁正。//蒜蓉粉絲蒸頭骨腩蒜蓉的香氣濃郁,粉絲柔軟吸收了蒜蓉和肉汁的味道,變得更加美味,入口爽滑彈牙.頭骨腩的肉質半肥瘦,經過蒸煮後非常嫩滑,帶有一點點的嚼勁,與粉絲的柔軟形成對比,讓整道菜的口感更加豐富.//金銀蒜蒸開邊蝦蒜蓉分為金蒜和銀蒜,金蒜是炸至金黃的蒜蓉,帶有酥脆的口感,而銀蒜則是生蒜,保留了蒜的鮮香.蝦肉經過蒸煮後非常嫩滑,保留了海鮮的鮮甜味道。開邊處理讓蒜蓉的香氣更好地滲入蝦肉中,使每一口都充滿蒜香.整道菜的口感是蒜蓉的香脆與蝦肉的嫩滑相結合,讓人回味無窮.//潮州仔(煎

//招牌脆皮碳燒雞

//鮮菠蘿炒咕嚕肉

//蒜蓉粉絲蒸頭骨腩

//金銀蒜蒸開邊蝦

//潮州仔(煎)蠔餅
外層酥脆,內層則軟嫩多汁。蠔餅的外皮經過煎炸後,帶有金黃的酥脆感,而內部的蠔仔則保持鮮嫩,帶有海鮮的鮮甜味

//椒絲腐乳炒通菜
脆嫩的通菜、鹹香的腐乳和微辣的紅椒絲完美結合,讓人食指大動
  • 甜絲絲拔絲菠蘿咕嚕肉
有咩開心得過得放工食下小菜,飲下啤酒,吹下水我意外發掘到元朗巷仔入面,有間大排檔好夜都仲好多人原來營業時間係到4am!呢間大排檔設有樓上座位,有冷氣,有多款小菜,海鮮,肉類供選擇。🐔招牌雞招牌炭火靚雞,係用大瓦缸高溫碳即燒 $198好有噱頭,值得一試招牌燒炭火雞 - 外皮香酥,肉質鮮嫩大大隻直立雞燒好左,外表呈現出誘人的金黃色澤職員會細心把雞切件,經過烘烤後,雞皮變得酥脆可口。輕輕一咬,外皮係脆脆聲響,燒完既能保持肉汁,又帶鮮嫩雞肉唔會過於油膩,反而有一股淡淡的煙燻香氣,令人回味無窮仲有手套提供,非常細心香口野亦係我至愛🌀 金蒜一字骨 $108 見到都流曬口水,整盤鋪滿咗金黃色嘅蒜頭粒,香氣撲鼻骨頭&肉質比例恰到好處,厚實多汁的肉咬落去彈牙,仲有炸到卜卜脆嘅蒜頭粒,香脆可口配上冰涼啤酒,可以將油膩感減低🦑 黃金系列鮮魷 $158鮮魷味道鮮嫩肉質彈牙。濃厚的蛋黃香氣與魷魚的鮮味相互相配合,鹹蛋黃香令整道菜提升了層次,令人垂涎欲滴魷魚Q彈唔會過韌,咬時鹹蛋黃在口中融化,好滋味!檸檬葉啫白鱔煲$188呢個鱔煲一定要點,無論香氣或口感都令我驚艷熱辣辣上枱,係你面前炒呀炒,香噴噴呢個啫啫煲嘅亮點
有咩開心得過得放工食下小菜,飲下啤酒,吹下水
我意外發掘到元朗巷仔入面,有間大排檔好夜都仲好多人
原來營業時間係到4am!

🐔招牌雞
招牌炭火靚雞,係用大瓦缸高溫碳即燒 $198
好有噱頭,值得一試
招牌燒炭火雞 - 外皮香酥,肉質鮮嫩
大大隻直立雞燒好左,外表呈現出誘人的金黃色澤
雞肉唔會過於油膩,反而有一股淡淡的煙燻香氣,令人回味無窮
仲有手套提供,非常細心

香口野亦係我至愛
🌀 金蒜一字骨 $108
見到都流曬口水,整盤鋪滿咗金黃色嘅蒜頭粒,香氣撲鼻
配上冰涼啤酒,可以將油膩感減低

🦑 黃金系列鮮魷 $158
魷魚Q彈唔會過韌,咬時鹹蛋黃在口中融化,好滋味!

檸檬葉啫白鱔煲$188
呢個鱔煲一定要點,無論香氣或口感都令我驚艷
熱辣辣上枱,係你面前炒呀炒,香噴噴
呢個啫啫煲嘅亮點係檸檬葉香氣,仲有好多調味配料,好似有蒜頭粒,大蔥,洋蔥,燈籠椒,個味道好泰式風情
白鱔的鮮甜與檸檬葉的清香相互交融,係極致的享受
白鱔肉質鮮嫩多汁,食落啖啖肉,而且份量好多,忍唔住食完一嚿又一嚿
2024-08-10
  • 檸檬葉啫白鱔煲
👩🏻‍🍳多多雞大排檔🧑🏻‍🍳👣值得科勞指數:🏃🏻‍♂️🏃🏻🏃🏻‍♀️🏃🏻公司係元朗,成日做野做夜左想搵宵夜食,發現呢間大排檔開到凌晨四點❗方便醫肚,菜品有質素,性價極高。🍽️招牌即燒炭火靚雞 $198雞肉質鮮嫩多汁,皮脆爽口。燒雞的香氣從遠處就能聞到,撕開一塊,肉汁立即流出,令人垂涎欲滴。🍽️王牌多多雞小炒王 $138炒得有鑊氣,材料豐富,有韭菜花、魷魚、腰果、炸蝦乾仔,尤其呢個炸蝦乾仔係香口的來源,配啤酒良品。🍽️刺激芥辣靚一口牛 $168芥末的辛辣和翠玉瓜完美融合,清新提味,加上一口靚牛,作下飯菜一流!🍽️ XO醬炒大腸 $128色澤誘人,大腸切成適當長度,質地柔軟而有嚼勁。XO醬的香氣濃郁,帶有一絲辣意。強烈推薦給愛好XO醬及大腸的朋友。📍地址:元朗又新街37-51號富祐閣地下14號舖#hkrestaurant #元朗美食 #followme #followmetasting #元朗探店 #香港好去處 #香港打卡 #香港美食 #香港探店 #香港必吃 #香港美食攻略 #炭火靚雞 #小炒王 #多多雞大排檔 #大排檔@duoduojifoodstalls
👩🏻‍🍳多多雞大排檔🧑🏻‍🍳

👣值得科勞指數:🏃🏻‍♂️🏃🏻🏃🏻‍♀️🏃🏻

方便醫肚,菜品有質素,性價極高。

🍽️招牌即燒炭火靚雞 $198

🍽️王牌多多雞小炒王 $138

🍽️刺激芥辣靚一口牛 $168

🍽️ XO醬炒大腸 $128

📍地址:元朗又新街37-51號富祐閣地下14號舖

@duoduojifoodstalls
  • 招牌即燒炭火靚雞
元朗又新街 - 多多雞大排檔 醇正美味之選今天,我來到元朗又新街,造訪了這間極負盛名的多多雞大排檔享用晚餐。身處大排檔的環境裡,彷彿回到了香港過去的飲食文化之中,讓人倍感懷舊。對於喜歡大排檔氣氛的食客來說,多多雞絕對是一個不錯的選擇。店鋪設有戶外座位區,讓你可以一邊品嚐美食,一邊欣賞熱鬧的街景,盡情感受大排檔的獨特韻味。另一方面,店內環境也非常寬敞舒適,配有冷氣設備,讓你能夠在涼爽的環境下用餐。說到菜式,多多雞的招牌即燒炭火靚雞堪稱一絕。這道菜採用大瓦高溫炭即場燒製,全隻雞外皮超ch脆皮,肉質鮮嫩多汁,表層更有一層迷人的焦香,令人難忘。除此之外,我們還點了沙嗲金菇肥牛啫煲。濃郁的沙嗲醬汁完美融合了肥美的牛肉和金菇,口感層次豐富,令人回味無窮。另一道不容錯過的菜式是酥炸墨魚咀。外酥內嫩的墨魚咀配上鹹香的調味,讓人欲罷不能。最後,我們品嚐了美極海中蝦,這道菜既新鮮可口,又富有海鮮的鮮美滋味。多多雞大排檔不僅提供地道的大排檔美食,更於凌晨四點仍然營業,滿足了夜遊人士的需求。這個獨特的經營時間,無疑令這間大排檔更添特色,也讓不少食客慕名而來。
元朗又新街 - 多多雞大排檔 醇正美味之選

招牌即燒炭火靚雞

招牌即燒炭火靚雞
招牌即燒炭燒靚雞
👏🏻我真係好鍾意食大排檔 夠風味 夠鑊氣 最近呢間大排檔簡直係人氣之選🌟 佢哋最最最招牌菜就係即燒炭火靚雞🤩 所以一定要嚟棒場 平日都好熱鬧👏🏻 而家大部份餐廳10pm後都開始少人 準備閂舖 😍但呢度開到凌晨4:00am 真正嘅夜繽紛🥳 見到店員都忙到踢晒腳 但態度依然好親善❤️ 仲會問下客人意見 作出改良 值得幫襯&推介💖⭐️招牌即燒炭火靚雞 $198/隻係用大瓦缸高溫碳即場燒制 大約要25分鐘制作時間 記得嚟到要第一時間落咗單先再慢慢睇其他 一上枱個下 果然冇令人失望 好香 好吸引 趁熱戴上手套即刻用手撕開雞肉食 雞油&肉汁相繼流出 未放落口已經流晒口水 先連皮連肉咬一啖雞脾 真心好好食 皮脆肉嫩 味道醃得非常均勻 咸度剛剛好 呢隻雞係出色嘅 嚟呢度唔食真係走寶⭐️星星師傅炭燒豬頸肉 $128呢個餸都係呢度嘅招牌菜🤩 大大碟😋 有蔥蒜辣椒鋪面 肉質爽口 有油香 配合泰式生蝦嘅辣汁 份外香口惹味🤤⭐️酥炸台山蠔 $178酥炸脆感令人好滿足🥰 而且每粒蠔大隻又飽滿🤤 加埋個秘製汁 唔洗講咁多🤭 食過就會明 就係正😝⭐️時菜炒龍躉球 $188鑊氣十足 雖然少少偏油 但好香口🤤 龍躉口感嫩滑 食落覺

⭐️招牌即燒炭火靚雞 $198/隻

⭐️星星師傅炭燒豬頸肉 $128

⭐️酥炸台山蠔 $178

⭐️時菜炒龍躉球 $188
鑊氣十足 雖然少少偏油 但好香口🤤 龍躉口感嫩滑 食落覺得食咗好多骨膠原🥰 好正 芥蘭冇苦味 啱晒我👏🏻
  • 酥炸台山蠔
2024-09-03 193 views
琴晚同幾個frd係元朗,見到呢間大排檔門口擺左好幾張檯,好熱鬧~所以就攞位😂黃金墨魚嘴~炸得好鬆脆,全部都係一口size,所以每一粒都痴曬鹹蛋黃,好香口。墨魚汁唔會炸到乾曬,我鍾意點埋舖頭嘅辣椒油,送酒一流!薑蔥魚標~越來越少地方見到,即刻叫。薑蔥爆得好香口~魚標嘅size個人覺得細粒左dd,所以咬口唔夠,但味道就good👍🏻盆龍鱔,豉汁教得好好,好食得出鮮味同埋豆豉香味。招牌燒雞~因為見到每一檯都有,所以就跟機。上檯係一隻完整嘅,比埋手套同埋鉸剪我自己操刀。皮非常脆身,聞到係有荔枝柴火燒嘅味道。剪開裏面好juicy,除左雞胸位本身係實淨之外,其他位置都係嫩滑。調味都好好,清楚見到醃料仲係雞腔,味道good👍🏻

盆龍鱔,豉汁教得好好,好食得出鮮味同埋豆豉香味。

2024-09-03 176 views
聽朋友講話佢呢到嘅招牌燒雞好食,所以專登黎試一試,職員話要等30分鐘先食得,所以等嘅過程就嗌咗其他小菜食下蒸蠔仔粉絲蠔仔嘅分量足、食落唔腥,蒜蓉味唔會話好重,冇搶走咗蠔本身嘅鮮味👍🏻椒鹽海中蝦椒鹽海中蝦煎得好香脆,就黎連蝦殼都可以吞埋😂椒絲通菜腐乳炒椒絲通菜腐乳炒嘅通菜夠曬爽脆,小菜黎講幾出色,本身個人幾中意食通菜,見佢有啫啫煲,下次試埋佢嘅通菜啫啫煲先食得七七八八嘅時候燒雞都得了。果然係佢地嘅招牌,燒雞皮脆而內嫩多汁,雖然有另外提供埋椒鹽,但個人覺得佢地醃得相當入味,唔洗再額外點椒鹽已經好好食。店家會提供埋手套同剪刀比食客自己剪開隻燒雞,幾得意嘅體驗。臨走嘅時候先留意到呢間大排檔居然營業至凌晨4點!絕對係同朋友聚會吹水嘅好地方😂下次約多啲朋友再黎呢到食多次先!

蒸蠔仔粉絲

椒鹽海中蝦
椒鹽海中蝦煎得好香脆,就黎連蝦殼都可以吞埋😂

椒絲通菜腐乳炒

2024-09-03 148 views
今日約咗朋友到元朗大排檔食個晚餐😎👍 見到呢一間大排檔最多人,所以就入咗去裏面🤣🤣 而且喺又新街個邊👍👍 10分方便招牌即燒雞-$198 喺餐廳見到一個二個都叫這招牌菜式,於是選擇了這款👍👍😎 order的時候老闆娘已經告知我們要等差不多半小時,上枱真的很不錯😍😍 啲雞肉十分之滑,外皮亦都十分之脆。裏面的汁也鎖住。👍👍👍 真的10分推介。金銀蒜蒸開邊蝦-$158賣相很不錯,蒜蓉鋪喺面頭,粉絲鋪喺蝦底,盡吸那蝦的精華👍👍😎順德啫焗白鱔-$188打開煲蓋,啲白鱔味十分之飄香😎😎👍食落亦都唔會太腥都冇泥味。十分之爽口👍👍 也10分推介總括來說,這間餐廳的食物質素非常之好夠鑊氣,夠味道,啱晒一大班人過嚟傾偈聚會👍👍😎 地址:多多雞大排檔 (元朗)元朗又新街37-51號富祐閣地下14號舖

招牌即燒雞-$198

金銀蒜蒸開邊蝦-$158

順德啫焗白鱔-$188
十分之爽口👍👍 也10分推介

地址:多多雞大排檔 (元朗)
元朗又新街37-51號富祐閣地下14號舖
2024-09-03 97 views
📍 多多雞大排檔 -元朗係元朗有好多宵夜既選擇~今次我地食大排檔!呢個係非一般嘅大排檔,鑊氣十足🔥必定要叫有{煲}嘅小菜❤️最鍾意聽到上台嘅渣渣聲🥳✨ 招牌即燒炭火靚雞炭燒出品,需時半小時,一拉出嚟啲雞肉已經好Juice,肉汁係湧晒出嚟,皮脆肉嫩,金黃色既雞皮,先係精華,每一啖食落去都係脆卜卜🐓呢個招牌燒靚雞$198,真係物超所值❤️✨ 四哥蒸肉餅好特別既一道分別食到兩個不同味道既肉餅🐷一邊係章魚,一邊係鹹魚🐟用手剁的鮮五花腩肉,而加入適量的蛋漿和馬蹄粒,可令肉餅更Juicy,加埋章魚同鹹魚嘅鹹香味,滲透晒喺豬肉入邊🐷💯✨ 馬介休魚香茄子煲奉桌滾燙,香味四溢,魚香飄十里,汁夠濃味,鹹香四溢!茄子軟腍,更入味,撈飯一流🍚✨ 厚切牛舌啫煲好有鑊氣嘅一個煲,厚切嘅牛舌口感肥美鮮嫩,而且唔會過火,煙韌度剛好🫰🏻重點係份量好多,多到可以四個人一齊分享💕
📍 多多雞大排檔 -元朗

係元朗有好多宵夜既選擇~
今次我地食大排檔!
呢個係非一般嘅大排檔,鑊氣十足🔥
必定要叫有{煲}嘅小菜❤️
最鍾意聽到上台嘅渣渣聲🥳

✨ 招牌即燒炭火靚雞
呢個招牌燒靚雞$198,真係物超所值❤️

✨ 四哥蒸肉餅
好特別既一道分別食到兩個不同味道既肉餅🐷
一邊係章魚,一邊係鹹魚🐟

✨ 馬介休魚香茄子煲

✨ 厚切牛舌啫煲
重點係份量好多,多到可以四個人一齊分享💕

2024-08-27 68 views
〰️椒鹽九肚魚 ($118)好耐無食過九肚魚了,開心🥳!金黃酥脆,上嘅粉薄薄的,又無骨,送酒一流~〰️刺激芥辣靚一口牛 ($168)每粒牛粒沾滿哂蜂蜜芥末醬,辣得嚟唔會太刺激。仲有蜂蜜嘅香味,整體感覺幾清新的。〰️招牌即燒炭火靚雞 ($198)呢個招牌雞係必叫的!不過就要預需要一啲時間,因為係用大瓦缸炭火即叫即燒的。外皮燒到金黃帶點微焦更加香脆,出色地將肉汁鎖住。可以自己手撕嚟食,或者叫店員幫手切好都得。😙〰️金銀蛋時蔬 ($88)皮蛋、鹹蛋、肉碎同埋上湯煮芥蘭,清清地得嚟又令人有食慾。〰️瑤柱蛋白炒飯 ($118)飯粒粒粒分明,瑤柱令到成個飯增添鮮香。份量都多,多到食唔哂要攞走。😆〰️〰️📍 多多雞大排檔 (元朗)元朗又新街37-51號富祐閣地下14號舖

〰️椒鹽九肚魚 ($118)

〰️刺激芥辣靚一口牛 ($168)

〰️招牌即燒炭火靚雞 ($198)

〰️金銀蛋時蔬 ($88)
皮蛋、鹹蛋、肉碎同埋上湯煮芥蘭,清清地得嚟又令人有食慾。

〰️瑤柱蛋白炒飯 ($118)

〰️〰️📍 多多雞大排檔 (元朗)
元朗又新街37-51號富祐閣地下14號舖
2024-08-27 67 views
多多雞大排檔以專賣燒雞有名,是元朗的人氣大排檔,更營業至凌晨四時,從開業至今深受許多食客所喜愛,更有不少死忠的老顧客不定期的回訪品嚐,多多雞大排檔以大瓦缸燒雞,令人品味過後依然想念其燒雞,不論是朋友聚會,或是家人聚餐,多多雞大排檔也是好選擇。魚香茄子的精神就是茄子和鹹魚的提煉,馬介休魚香茄子煲一上桌,茄子皮的鮮紫色,肉碎與馬介休的調味,白飯多幾碗也沒問題。馬介休魚香茄子煲把馬介休魚香發揮得淋漓盡致,肉碎細緻且入味,充份散發馬介休鹹香的層次,茄肉部份軟嫩鮮甜,使人食慾大增。香茅啫乳生蠔跟一般那種薑蔥搭配乳生蠔蠻不同,多多雞大排檔以蒜蓉及香茅提味,個人覺得頗有特色。大顆肥美的乳生蠔直接鍋中「啫」,加熱的香茅跟蒜蓉釋出水份,與乳生蠔完美融合,乳生蠔本身就甜鮮,「啫」過的乳生蠔更為鮮香,讓人愛不釋口。薑蔥龍躉頭骨腩啫煲一向是廣受大家喜愛的下飯菜式,現點現做薑蔥龍躉頭骨腩啫煲送上來時還可以聽到薑蔥與龍躉骨頭腩經過高溫料理所發出的滋滋聲響,冒出極致迷人香氣。薑蔥風味穿梭在龍躉骨頭腩中,龍躉骨頭腩魚皮飽含豐厚膠質,咀嚼滑嫩的魚肉,每一口均是海魚鮮味。多多雞大排檔鎮店之寶招牌即燒炭火靚雞以金黃誘人的姿

多多雞大排檔鎮店之寶招牌即燒炭火靚雞以金黃誘人的姿態登場,招牌即燒炭火靚雞使用炭火燒烤,雞隻沒有塗抹甚麼醬料,就是吃雞的原汁原味。

新鮮出爐的招牌即燒炭火靚雞就是不一樣,雞皮沒有過多油脂,轉變成薄皮酥脆口感,雞肉依舊保持多汁鮮嫩,扒開整隻招牌即燒炭火靚雞就是爽,吃進嘴裡的每口都是一種享受。
2024-08-26 60 views
今日約咗兩個朋友食飯,有個朋友臨時有嘢做要9點先收工,朋友就提議去佢工作地點元朗食,時間差不多我們相約去又新街,朋友推介多多雞大排檔,朋友仲話開到零晨四點,再夜啲都無問題。即時點了幾個招牌小菜,招牌即燒炭火靚雞及瓦缸炭燒豬頸肉,呢兩個菜式即叫即製作,其他地方好少食到真正炭燒,好香炭火味道,雞皮好脆卻少了肥膩感覺,豬頸肉同樣外脆內嫩點泰式醬汁更惹味。炸大腸炸到大腸皮脆卜卜,裏面又唔會乾身,火喉控制啱啱好。沙嗲金菇牛肉啫煲,上枱時仲啫啫緊,火氣十足,沙嗲味夠濃但唔會咸,牛肉嫩滑大大煲,唔會粉絲多過牛肉,真材實料。東江炒米粉有蝦米、蝦皮、魷魚鬚等炒米粉,有好香蝦味有鮮味。多多雞大排檔值得推介之處,沒有華麗嘅裝潢,以出品說話,相信廚師功力係有料到,好耐無喺其他地方食到咁有鑊氣嘅小菜,回味。
炸大腸炸到大腸皮脆卜卜,裏面又唔會乾身,火喉控制啱啱好。
東江炒米粉有蝦米、蝦皮、魷魚鬚等炒米粉,有好香蝦味有鮮味。
  • 脆皮炸大腸
  • 星星師傅炭燒豬頸肉
1K
2024-08-25 133 views
有日在元朗四圍閒逛, 見到一隻 “站立的燒雞”! 原來是一家大排檔, 本著萬物均可啫啫煲的原則經營, 超多街坊幫襯, 想必味道必定好, 相約超愛食雞的媽媽一起去! 招牌即燒雞 ~ 即叫即燒, 需時30分鐘, 所以一有位座, 菜單還未看便先下單! 果然完全無失望, 皮超級超級脆, 肉質嫩滑多汁, 調味完全不濃重, 超讚! 雞可以要師傅剪開, 我們喜愛原汁原味, 自行手撕, 店家會給即棄手套及較剪! 白灼鵝腸 ~ 完全沒異味, 很爽脆, 每條鵝腸也很粗很厚, 底下墊了爽甜芽菜, 愛了!蝦醬黑毛豬煲 ~ 打開蓋的一刻真的超級香! 黑毛豬肉片入口沒有很油, 油脂很甘香, 入口爽脆! 蝦醬更是點晴之作!金銀蒜蒸開邊蝦 ~ 份量超級多! 隻隻蝦也十分鮮甜, 去腸夠乾淨, 最欣賞是底下的粉絲, 盡吸精華的所在!雖然坐外邊, 但晚上氣溫沒那麼熱, 還有大大個風扇吹著, 邊食邊喝啤酒, 就是一個字 “爽”!

2024-08-21 106 views
難得三五知己相聚,想要熱熱鬧鬧小酌一杯,大排檔是一個很不錯的選擇 🍻🔸招牌即燒雞 $198即叫即燒需時 20 分鐘左右 🔥 店員會先呈上原隻燒雞,然後可以選擇交回廚房處理,或是自己剪開 ✌🏻 雞皮燒得很脆,肉有一點點乾,不過配啤酒一流!🔸菠蘿咕嚕肉 $138色香味俱全!酸酸甜甜味道剛剛好,炸得又很脆,重點是用新鮮菠蘿 🍍🤩 還很夠鑊氣好好吃!🔸椒鹽鮮魷 $138一點都不韌,香脆可口 👍🏻 喝酒必點 !🔸椒絲腐乳炒通菜 $78份量很多很大一碟,通菜新鮮爽脆 😍🔸豉油王鵝腸 $118下面有芽菜,配上醬汁味道十分不錯 🙌🏻

🔸招牌即燒雞 $198

🔸菠蘿咕嚕肉 $138

🔸椒鹽鮮魷 $138
一點都不韌,香脆可口 👍🏻 喝酒必點 !

🔸椒絲腐乳炒通菜 $78
份量很多很大一碟,通菜新鮮爽脆 😍

🔸豉油王鵝腸 $118
下面有芽菜,配上醬汁味道十分不錯 🙌🏻

呢日去搵個元朗朋友食飯👯‍~去咗呢間唔太顯眼嘅大排檔,但勁有舊式大排檔風味😍~令人忍唔住想叫啲炸嘢同飲返幾杯🍺~佢最出名就係呢個招牌即燒雞🐔,原隻即燒🔥,所以要等30分鐘⏳️~但燒雞真係做到皮香肉嫩,上檯仲勁多汁💦~而啲肥膏燒到融晒,只剩返塊皮好似紙咁薄🤏,又香又脆~餐廳會俾埋較剪同手套✂️,拆雞都比較方便~另外點咗炭燒豬頸肉🐷,頭尾位燒得脆脆地,鹹香惹味~仲有個酸辣醬可以點🌶,食落無咁油膩~嚟大排檔點可以唔叫炸嘢😋?!佢嘅椒鹽鮮魷炸粉薄,又係脆卜卜嘅~佢嘅椒鹽系列有好多嘢食揀🐟~用嚟送酒🍻,同朋友吹水食就最啱🗣~最後叫咗個菜粉絲煲🥬,清清腸胃~個煲好足料,粉絲吸收晒湯汁好好味,連個湯都飲埋,好甜🥣~呢間大排檔仲開到凌晨4點🕓~夜晚瞓唔著落嚟食個宵夜得🛌~約埋班friend食嘢吹水到晏一晏唔走都得~Klook 3%優惠碼: HELENCKLOOK
呢日去搵個元朗朋友食飯👯‍~
去咗呢間唔太顯眼嘅大排檔,但勁有舊式大排檔風味😍~
令人忍唔住想叫啲炸嘢同飲返幾杯🍺~

招牌即燒雞

但燒雞真係做到皮香肉嫩,上檯仲勁多汁💦~
而啲肥膏燒到融晒,只剩返塊皮好似紙咁薄🤏,又香又脆~
招牌即燒雞

餐廳會俾埋較剪同手套✂️,拆雞都比較方便~
招牌即燒雞

另外點咗炭燒豬頸肉🐷,頭尾位燒得脆脆地,鹹香惹味~
仲有個酸辣醬可以點🌶,食落無咁油膩~
炭燒豬頸肉

嚟大排檔點可以唔叫炸嘢😋?!
佢嘅椒鹽鮮魷炸粉薄,又係脆卜卜嘅~
佢嘅椒鹽系列有好多嘢食揀🐟~
用嚟送酒🍻,同朋友吹水食就最啱🗣~
椒鹽鮮魷

最後叫咗個菜粉絲煲🥬,清清腸胃~
個煲好足料,粉絲吸收晒湯汁好好味,連個湯都飲埋,好甜🥣~
雜菜粉絲煲

呢間大排檔仲開到凌晨4點🕓~
夜晚瞓唔著落嚟食個宵夜得🛌~
約埋班friend食嘢吹水到晏一晏唔走都得~

Klook 3%優惠碼: HELENCKLOOK
2024-08-15