今日朋友生日,同佢去食「大漁屋台」日本野。叫左個兩人SET, 幾好呀,唔洗諗,而且每個餸都好岩食😍😍😍當然仲有好多其他選擇都好吸引架😍二人前一共有8樣野,碟碟都大大碟「三式前菜」三個漬物都好好食好開胃「🍅🐙沙律🥗」好新鮮架,🍅🐙要一次過食先正「刺身盛」左口魚刺身配左個汁,一流「海膽拖羅卷」呢個整法唔錯,唔會食到好油既感覺「串燒」食左凍野,就開始熱食喇,啖啖都熱辣辣,小心喔😋「豆腐鍋」唔好睇佢白雪雪以為冇味,其實豆奶勁濃架😍😍再黎多個飽飽烏冬,好滿足最後雪糕🍦為今餐畫上完美句號❤️
今日朋友生日,同佢去食「大漁屋台」日本野。

叫左個兩人SET, 幾好呀,唔洗諗,
而且每個餸都好岩食😍😍😍
當然仲有好多其他選擇都好吸引架😍

二人前一共有8樣野,碟碟都大大碟

「三式前菜」三個漬物都好好食好開胃
「🍅🐙沙律🥗」好新鮮架,🍅🐙要一次過食先正
刺身盛」左口魚刺身配左個汁,一流
「海膽拖羅卷」呢個整法唔錯,唔會食到好油既感覺
「串燒」食左凍野,就開始熱食喇,
啖啖都熱辣辣,小心喔😋
「豆腐鍋」唔好睇佢白雪雪以為冇味,
其實豆奶勁濃架😍😍
再黎多個飽飽烏冬,
好滿足
最後雪糕🍦為今餐畫上完美句號❤️
2018-11-26 24 views
大漁屋台已經成為左foodamin同好友們聚會嘅熱門聚腳點。個個都對佢有讚冇彈。已經介紹過幾次。所以foodamin唔再多介紹喇。就只簡單講下foodamin都係第一次試嘅北海道生蠔啦。長身兼大大隻。新鮮。JUICY。鮮甜肥美。Creamy。海水味同金屬味都唔太重。所以鮮同甜更加分明。加上調配左淡淡嘅醬油。蠔味更突出。完全冇搶過蠔嘅鮮甜。就是推介。北海道生蠔 ------------ $68一隻 (買二送一)

2018-11-24 80 views
同事知我鍾意食日本嘢!所以介紹大魚屋台俾我兼同我一齊去食,佢話好食又抵食,等我睇下係咪咁正先在門口望入去已好吸引,急不及待要入去試下店子小小,但環境好有氣氛,令人猶如置身於日本的居酒屋,好開心呀見到呢個大漁屋台2人前,好吸引價錢又相宜,一於order佢la!三式前菜~牛蒡,日本青瓜和蒜頭牛蒡上面灑左D白芝麻,好香好好味日本青瓜上面加左D赤麵豉,惹味蒜頭加左木魚花落去醃製,又爽又入味日本蕃茄八爪魚沙律~日本蕃茄又甜又大片,加埋爽口的八爪魚和酸酸甜甜的柚子沙律汁,真是又美味又開胃刺身盛~赤小鯛薄切,三文魚,油甘魚,帆立貝油甘魚和三文魚都是厚切,油甘魚爽甜,帆立貝勁鮮甜赤小鯛肉質嫩滑,鮮甜,正呀海膽葱花拖羅蓉卷~creamy的海膽加上肥美的拖羅蓉再加上葱花真是perfect match經醬油加工過的醋飯亦十分美味串燒拼盤~ 煙肉廣島蠔,黑豚肉 ,鯖魚和翠肉瓜燒得脆脆的煙肉包住juicy嘅廣島蠔,口感豐富鯖魚皮脆肉嫩,好正豆乳雞肉軟骨丸子和紙火鍋~以豆乳作湯底,好清,豆乳味濃,雞肉軟骨丸子雞味濃郁又鬆軟,裏面仲食到雞軟骨,好好味安格斯牛肉湯烏冬~安格斯牛肉質嫩滑,加埋Q彈的烏冬,真的不錯見到m

在門口望入去已好吸引,急不及待要入去試下

見到呢個大漁屋台2人前,好吸引
價錢又相宜,一於order佢la!

三式前菜~牛蒡,日本青瓜和蒜頭
牛蒡上面灑左D白芝麻,好香好好味

日本青瓜上面加左D赤麵豉,惹味

蒜頭加左木魚花落去醃製,又爽又入味

刺身盛~赤小鯛薄切,三文魚,油甘魚,帆立貝
油甘魚和三文魚都是厚切,油甘魚爽甜,帆立貝勁鮮甜

赤小鯛肉質嫩滑,鮮甜,正呀

經醬油加工過的醋飯亦十分美味

串燒拼盤~ 煙肉廣島蠔,黑豚肉 ,鯖魚和翠肉瓜
燒得脆脆的煙肉包住juicy嘅廣島蠔,口感豐富
鯖魚皮脆肉嫩,好正

見到menu有蘋果雪葩,忍唔住要order
又冰凉,又清甜,透出淡淡的蘋果香味,好好味呀
2018-11-08
  • 串燒拼盤
  • 海膽葱花拖羅蓉卷
  • 刺身盛
  • 日本蕃茄八爪魚沙律
2018-11-21 13 views
放工起九龍灣食飯,即刻上openrice 睇下,見到呢間好評如朝就即本試下一入到去比我既感覺好似去左日本既居酒屋,d 裝修幾特別,睇得出花左唔少心機去佈置。坐底即見到有個2人套餐,睇落好似幾抵就叫左黎試下。無幾耐就上左個三式前菜,酸酸地又爽口,夠開胃再黎一個蕃茄八爪魚沙津,呢個配搭夠曬特別,味道唔錯,d 菜幾新鮮。到主角出場,有三文魚,油甘魚,帆立貝同鱲魚刺身,新鮮肥美,有高級日本餐廳水準。到海膽拖羅卷,一食落去好濃郁既海膽同拖羅味配搭下面青爽青瓜,口感一流食完d 凍既就食熱辣辣既串燒,最驚喜係鯖魚燒到外脆內多汁,雖然佢有個汁另上 但唔點已經好夠味!食完串燒,個火鍋差唔多滾起食得,最期待係佢個雞軟骨丸子,果然無令我失望,咬落去有一粒粒既軟骨加埋豆乳既濃味,好好食加埋個牛肉烏冬,牛肉厚度適中,食埋已經非常飽! 原來仲有個雪糕作總結呢間真係唔錯,真機會再黎食過!

坐底即見到有個2人套餐,睇落好似幾抵就叫左黎試下。

無幾耐就上左個三式前菜,酸酸地又爽口,夠開胃

呢間真係唔錯,真機會再黎食過!
2018-11-20 23 views
平時好少行開呢頭,第一次同朋友食大漁屋台。lunch time 有set 真係好抵食叫左兩個set, 每個set 跟中華沙律,面豉湯,蒸蛋,日式沙律,十分足料。 鰻魚丼$88鰻魚汁好香,亦冇骨,燒得唔錯,加埋蛋絲同燒汁十分惹味。安格斯牛肉鍋烏冬$68牛肉份量足夠,係安格斯牛,好好咬口。烏冬湯底幾濃郁,仲有d 蔬菜架。碎三文魚蟹肉卷$68呢個飯加左豉油,面頭既三新魚同蟹肉都幾夾。叫左d 天富羅,炸得好香口,而且係從未食過既口味。秋刀魚天富羅$18芝士天富羅$26紫菜廬荀卷豆腐雪糕口感好好,十分特別。
平時好少行開呢頭,第一次同朋友食大漁屋台。
lunch time 有set 真係好抵食

鰻魚丼$88

鰻魚汁好香,亦冇骨,燒得唔錯,加埋蛋絲同燒汁十分惹味。
安格斯牛肉鍋烏冬$68

碎三文魚蟹肉卷$68

呢個飯加左豉油,面頭既三新魚同蟹肉都幾夾。
叫左d 天富羅,炸得好香口,而且係從未食過既口味。
秋刀魚天富羅$18

芝士天富羅$26
紫菜廬荀卷

豆腐雪糕口感好好,十分特別。

2018-11-19
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$140 (Lunch)
餐廳裝修得好有日本風🇯🇵✨三色前菜🥒醃蘿蔔同青瓜,好開胃✨日本蕃茄八爪魚沙律🥬番茄同生菜都好鮮甜,新鮮💦八爪魚一啲都唔UN🐙好有驚喜🤩✨刺身盛🐟🐠🐡三文魚,油甘魚,帆立貝同𩶘魚🥢全部都好新鮮🤤✨海膽蔥花拖羅卷🍣✨串燒拼盤🍢大大份,有煙肉廣島號,黑豚肉,鯖魚,因為我唔食翠玉瓜店員貼心地幫我地轉咗做烤菇✨豆乳雞肉軟骨丸子紙火鍋🔥丸子入面加入左軟骨,咬落去脆卜卜,豆乳湯底略為清淡✨安格斯牛肉湯烏冬🍲巑岐烏冬,讚👍🏻兩個人食份量有d多,捧住個肚走,大滿足🈵
餐廳裝修得好有日本風🇯🇵

✨三色前菜🥒
醃蘿蔔同青瓜,好開胃

✨日本蕃茄八爪魚沙律🥬
番茄同生菜都好鮮甜,新鮮💦八爪魚一啲都唔UN🐙好有驚喜🤩

刺身盛🐟🐠🐡
三文魚,油甘魚,帆立貝同𩶘魚🥢全部都好新鮮🤤

✨海膽蔥花拖羅卷🍣

✨串燒拼盤🍢

✨豆乳雞肉軟骨丸子紙火鍋🔥
丸子入面加入左軟骨,咬落去脆卜卜,豆乳湯底略為清淡

✨安格斯牛肉湯烏冬🍲
巑岐烏冬,讚👍🏻

兩個人食份量有d多,捧住個肚走,大滿足🈵
2018-11-16 281 views
約了舊同事在其公司附近晚飯,餐廳位於九龍灣一個小屋苑的商場內。我們訂了位,而且7時已經到達,所以無需等位,不過雖然是在小屋苑的商場內,餐廳也很快已經坐滿了。食店內的裝潢是傳統日式,小桌用上金屬面,易於清潔及打理。我們點了前菜的味噌蒜頭漬($38),刺身就有甜蝦4隻、赤身、帆立貝 及三文魚,卷物就要了軟殼蟹水菜卷($68),串燒就點了日本白果($22)、杏鮑菇($16)及鲭魚($18),關東煮則有山芋魚肉餅($12)、椰菜卷($16)及野菜油豆腐($16),還有食事就選了安格斯牛肉鍋烏冬($78),差不多每樣都有些。蒜頭對人的身體有益,所以就選了味噌蒜頭漬來做前菜。蒜頭食落有點像生的,蒜頭爽口容易食,但一點辛辣味都沒有,反而是甜甜的醬汁味。刺身方面,甜蝦鮮甜有油脂,帆立貝爽甜,赤身及三文魚都很新鮮甜美,伴碟還有兩片爽脆的蓮芋。卷物的軟殼蟹水菜卷,軟殼蟹藏於其中,擺放在首尾的兩件除插著水菜外,還有些軟殼蟹的腳伸了出來,卷物外面黏滿了蟹籽,還有幾片酸薑來伴碟。食事的安格斯牛肉鍋手打烏冬,內裡除了有腍滑的安格斯牛肉外,還有冬菇、金菇、松茸、鳴門卷、大蔥、甘筍及雞蛋等,材料豐富,手打烏冬較為腍身

食店內的裝潢是傳統日式,小桌用上金屬面,易於清潔及打理。我們點了前菜的味噌蒜頭漬($38),刺身就有甜蝦4隻、赤身帆立貝 及三文魚,卷物就要了軟殼蟹水菜卷($68),串燒就點了日本白果($22)、杏鮑菇($16)及鲭魚($18),關東煮則有山芋魚肉餅($12)、椰菜卷($16)及野菜油豆腐($16),還有食事就選了安格斯牛肉鍋烏冬($78),差不多每樣都有些。

味噌蒜頭漬

刺身方面,甜蝦鮮甜有油脂,帆立貝爽甜,赤身三文魚都很新鮮甜美,伴碟還有兩片爽脆的蓮芋。
刺身: 甜蝦、赤身、帆立貝及三文魚

軟殼蟹水菜卷

食事的安格斯牛肉鍋手打烏冬,內裡除了有腍滑的安格斯牛肉外,還有冬菇、金菇、松茸、鳴門卷、大蔥、甘筍及雞蛋等,材料豐富,手打烏冬較為腍身,但仍爽滑煙韌有嚼口。
安格斯牛肉鍋烏冬

串燒方面,上面都放滿鰹魚乾,鯖魚魚味濃郁;呈青綠色的日本白果顆粒細少,食落煙韌;杏鮑菇纖維豐富帶點韌。
鲭魚串燒($18)及日本白果串燒($22)

杏鮑菇串燒

關東煮的山芋魚肉餅軟棉棉白雪雪的,就像一塊海棉,軟滑而吸濕力強;椰菜卷是用椰菜捲著些肉末來煮,外面還做一個結,使椰菜及裡面的肉饀不會漏出來;而野菜油豆腐就將少少的野菜與油豆腐混在一起來煮。
關東煮: 山芋魚肉餅($12)、椰菜卷($16)及野菜油豆腐($16)

野菜油豆腐

這一餐平均消費每人口269。
$269 (Dinner)
刺身: 甜蝦、赤身、帆立貝及三文魚
安格斯牛肉鍋烏冬
鲭魚串燒($18)及日本白果串燒($22)
  • 刺身: 甜蝦、赤身、帆立貝及三文魚
2018-11-16 20 views
大漁屋台位於九龍灣得寶商場地下,裝修走懷舊日本風,都幾有日本風格🇯🇵~🥢火炙三文魚丼定食$78好喜歡火炙乜乜乜,所以見到有火炙三文魚丼就馬上選了,丼有四大片火炙三文魚,仲有三文魚沙律,味道都不錯,如果再多幾塊火炙三文魚就好了😝而定食仲配沙律、前菜、茶碗蒸、味增湯同雪糕呢,都幾豐富😉!🥢海幸丼定食$88呢個賣相好豐盛,有齊三文魚、白身魚、蔥吞拿魚腩蓉、牡丹蝦同海膽,每樣都幾新鮮,不錯呢☺️!🍣碎三文魚蟹肉卷 $68另外再叫多個卷物,呢個卷物賣相都幾精緻,卷內包住蟹肉而上面加上碎三文魚,三文魚同蟹肉都幾夾,好鮮味😋!

大漁屋台位於九龍灣得寶商場地下,
裝修走懷舊日本風,都幾有日本風格🇯🇵~

🥢火炙三文魚丼定食$78
好喜歡火炙乜乜乜,
所以見到有火炙三文魚丼就馬上選了,

丼有四大片火炙三文魚,
仲有三文魚沙律,味道都不錯,
如果再多幾塊火炙三文魚就好了😝
而定食仲配沙律、前菜、茶碗蒸、
味增湯同雪糕呢,都幾豐富😉!

🥢海幸丼定食$88
呢個賣相好豐盛,有齊三文魚、白身魚、
蔥吞拿魚腩蓉、牡丹蝦同海膽,
每樣都幾新鮮,不錯呢☺️!

🍣碎三文魚蟹肉卷 $68
三文魚同蟹肉都幾夾,好鮮味😋!
Lunch
2018-11-14 68 views
在九龍灣做完野,相約位朋友同佢一齊慶祝生日,朋友推介這間位於得寶商場的「小漁屋台」,雖然是店舖小小,店舖的裝修令到整個環境添加了不少氣氛,感覺有少少置身於日本小店食和式料理,而且朋友話食過這店的午餐,都幾有回望率,所以就來到這店食晚餐。島池魚,這店有幾款魚類刺身都是推介,這款島池魚的色澤好鮮色,每一片顏色晶瑩剔透,魚生豉油加上了香蔥,點起來更加鮮味,食落更肥美。麻醬蕃茄豆腐沙律,這個是唔錯健康前菜,豆腐和蕃茄以梅花間竹的排列,可以大大啖的品嚐,豆腐質感好滑,蕃茄好新鮮香甜多汁。加州反卷,粒粒的魚籽滿滿的包圍加州卷外面,而且點上沙律醬,甜甜的,很美味。燒日本原隻魷魚,比我想像大隻和份量多,以燒汁塗上魷魚一齊燒,使每一片都食到香濃的燒汁味,中間位置肉質很柔軟,魷魚鬚的位置幾好嚼口,知道揚物方面,都是餐廳推介,我都叫左3款揚物試下,吉列豆腐炸得外脆內軟,同樣入面也是香滑的豆腐。蓮藕非常香脆爽口,雞胸肉紫蘇卷肉質鮮嫩、鬆化。味噌煮大根豬軟骨,豬軟骨質感軟熟鬆化,白蘿蔔吸收了味噌的味道,入口好甜,有香菇和芽菜都煮得同樣入味。安格斯牛肉鍋烏冬,因為我都冇叫飯食,所以叫了這款烏冬,安格斯牛肉肉質香滑

島池魚

麻醬蕃茄豆腐沙律

加州反卷

燒日本原隻魷魚

味噌煮大根豬軟骨

安格斯牛肉鍋烏冬

安格斯牛肉鍋烏冬,因為我都冇叫飯食,所以叫了這款烏冬,安格斯牛肉肉質香滑,還有一隻溫泉蛋,烏冬配上豉油湯底味道都相當唔錯。
2018-11-07
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)
島池魚
麻醬蕃茄豆腐沙律
加州反卷
燒日本原隻魷魚
味噌煮大根豬軟骨
安格斯牛肉鍋烏冬
放假約左住九龍灣嘅朋友食個late lunch。經過呢間位於得寶商場嘅大漁屋台, 看看meun, Lunch Set 只係 $58 - $88, 而且仲附有沙律、前菜、茶蒸碗 、味噌湯同雪糕? 呢個價錢一試無防。精選吉列盛定食有吉列蠔、蝦、蓮藕、雞棒, 款式豐富。吉列外層又熱又脆, 邪惡得很。安格斯牛肉鍋烏冬熱鍋中配料滿滿, 牛肉份量都不少, 烏冬吸收湯汁, 唔會煮得太腍, 朋友都表示滿意。關東煮蘿蔔煮到好腍, 入晒味, 八爪魚串又爽又滑。 三文魚刺身、帆立貝刺身鯖魚串燒

精選吉列盛定食

關東煮
蘿蔔煮到好腍, 入晒味, 八爪魚串又爽又滑。

三文魚刺身、帆立貝刺身

鯖魚串燒
2018-11-11 21 views
九龍灣餐廳選擇非常多 但不想食到連鎖或大集團旗下的餐廳 來得寶商場覓食是一個不錯的選擇昨晚跟朋友到一間充滿日式裝飾的餐廳 食物的選擇非常多 單點了幾款刺身 三文魚//帆立貝//真鯛//油甘魚卷物 碎三文魚蟹肉卷小食 煎沖繩豚肉餃子 餃子薄皮多汁天氣開始轉冷又是食關東煮的時候(難得小店有售) 大根//竹輪//魚餅 大根煮得入味串燒白果//雞軟骨//鯖魚//黑豚肉露筍卷 燒得好香口(溫)什錦天婦羅手打烏冬 烏冬跟天婦羅分開上 太好

昨晚跟朋友到一間充滿日式裝飾的餐廳 食物的選擇非常多
單點了幾款刺身 三文魚//帆立貝//真鯛//油甘魚
卷物 碎三文魚蟹肉卷
小食 煎沖繩豚肉餃子 餃子薄皮多汁
串燒白果//雞軟骨//鯖魚//黑豚肉露筍卷 燒得好香口
(溫)什錦天婦羅手打烏冬 烏冬跟天婦羅分開上 太好

2018-11-09 24 views
食日式料理食上癮捐窿捐la 黎到得寶入邊呢間居酒屋入邊坐位好闊落 裝修都好日本居酒屋style 好似去左日本咁野食選擇都幾多下丼飯 壽司 串燒 刺身 清酒一應俱全我就懶得諗 叫左個2人餐 三式前菜青瓜 蒜頭同牛蒡 都幾咸香 日本蕃茄八爪魚沙律日本蕃茄甜 八爪魚爽口 加上酸酸甜甜ge柚于醬 正刺身盛有油甘魚 三文魚 帆立貝 同時令(我食ge係錭魚)用盆上底下有冰 保鮮 全部都好新鮮 海膽蔥花拖羅蓉捲海膽唔腥入口即化 拖羅肥美 佢d飯係有用醬油處理過 味道較一般醋飯濃少少 好好食豆乳雞軟骨丸子和紙火鍋湯底好香豆乳味 雞軟骨丸子好有口感 每一啖都有雞軟骨 仲有大量菜 串燒盆翠肉瓜 黑毛豬 煙肉包蠔 靖魚燒到外脆 𥚃面仲係好juicy 煙肉包蠔都係第一次食 口感獨特安格斯牛肉湯烏冬烏冬彈牙 安格斯牛肉濃甜品豆腐雪糕 飯後一甜 好扺食
食日式料理食上癮

青瓜 蒜頭同牛蒡 都幾咸香

日本蕃茄八爪魚沙律
日本蕃茄甜 八爪魚爽口 加上酸酸甜甜ge柚于醬 正

刺身
有油甘魚 三文魚 帆立貝 同時令(我食ge係錭魚)
用盆上底下有冰 保鮮 全部都好新鮮

甜品
豆腐雪糕 飯後一甜

好扺食
2018-11-08 18 views
而家搬左去九龍灣番工咁朋友約我係附近食去左得寶商場入面一間食日本料理晚餐☺️蟹籽沙律$38首先點左個沙律refresh 一下先,有蟹籽、和青瓜都很新鮮,味道不錯。之後點左幾款刺身,點了赤身2件$60、甜蝦4隻$68、真鯛2件$28,都很鮮味!軟殼蟹水菜卷$58好香脆的軟殼蟹卷,脆脆地食落去味道好配👍🏻鵪春蛋串燒$18好少見鵪春蛋串燒,朋友話想試下所以點來試試。雞頸肉串燒$18燒得十分入味,味道剛剛好,雞肉很細滑😋煎沖繩豚肉餃子$48煎得岩岩好,又唔會好乾身,不錯👍🏻泡菜黑豚肉鍋烏冬$78最後點左烏冬鍋,黑豚肉味道唔錯,好林肉質鮮美😋
而家搬左去九龍灣番工
咁朋友約我係附近食去左得寶商場入面一間食日本料理晚餐☺️

蟹籽沙律$38

軟殼蟹水菜卷$58
好香脆的軟殼蟹卷,脆脆地食落去味道好配👍🏻

鵪春蛋串燒$18
好少見鵪春蛋串燒,朋友話想試下所以點來試試。

雞頸肉串燒$18
燒得十分入味,味道剛剛好,雞肉很細滑😋

煎沖繩豚肉餃子$48
煎得岩岩好,又唔會好乾身,不錯👍🏻

泡菜黑豚肉鍋烏冬$78
最後點左烏冬鍋,黑豚肉味道唔錯,好林肉質鮮美😋
2018-11-08
2018-11-07 21 views
得寶商場裝修後進駐唔少食市,當中日本餐廳就佔一席位。今次經朋友介紹,就去左當中嘅大漁屋台。山葵八爪魚味道香辣惹味,作為前菜相當開胃。碎三文魚蟹肉卷三文魚同三文魚子都新鮮,唔會有腥味。卷物之中加入紫蘇葉,令整體味道更加融合特別。 真鯛薄切$98一碟嘅真鯛魚生,每碟大約有十塊,價錢算幾抵。入口有淡雅嘅鯛魚香味,新鮮唔會腥,附上嘅青檸醬油味道同真鯛都好夾。天婦羅(日本南瓜、日本蕃薯、茄子、金菇、冬菇)天婦羅炸漿唔會過厚,唔會過份油膩,而且調味充足。串燒(牛肝腱肌、雞肝、雞頸肉、雞尾)四種串燒表現都唔錯,牛肝腱肌火喉岩岩好,保持肉汁但外層燒至香口。雞尾串燒都幾特別,適合送酒。滑蛋吉列黑豚丼以人均消費二百幾蚊黎講,大漁屋台算係九龍灣中唔錯嘅選擇。
山葵八爪魚
味道香辣惹味,作為前菜相當開胃。

碎三文魚蟹肉卷

真鯛薄切

天婦羅(日本南瓜、日本蕃薯、茄子、金菇、冬菇)
天婦羅炸漿唔會過厚,唔會過份油膩,而且調味充足。

串燒(牛肝腱肌、雞肝、雞頸肉、雞尾)

滑蛋吉列黑豚丼

以人均消費二百幾蚊黎講,大漁屋台算係九龍灣中唔錯嘅選擇。

2018-11-03 29 views
原來得寶商場都好多餐廳選擇,今晚試吓日本野,「大漁屋台」,我哋7:30到去到唔駛等位,不過都差唔多坐滿人,兩個人叫咗好幾款小食~味噌蒜頭漬蒜頭非常爽口,用味增醃過味道非常好,唔錯嘅餐前小食👍🏻軟殼蟹水菜卷有四件卷物,軟殼蟹香脆,配上沙律醬味道好好~😋串燒我哋試咗鯖魚、雞尾、雞肝,我覺得雞尾最好味,鯖魚都唔太腥,雞肝就一般~天婦羅分別叫咗金菇、一口番薯、紫菜蘆筍卷、日本青椒仔,金菇同番薯都非常唔錯,第一次食金菇天婦羅,非常特別,香脆好味,唔會太油~🤤關東煮叫咗四款,大根、板魚蛋、蟹餅、八爪魚,大根同蟹餅都好好味,板魚蛋都唔錯~👍🏻煎沖繩豚肉餃子有五隻餃子,雖然煎到少少焦,不過都幾香口,配合醋食都唔錯😋滑蛋吉列黑豚丼吉列黑豚味道幾好,配埋滑蛋更好味~非常滿足~

味噌蒜頭漬
蒜頭非常爽口,用味增醃過味道非常好,唔錯嘅餐前小食👍🏻

軟殼蟹水菜卷
有四件卷物,軟殼蟹香脆,配上沙律醬味道好好~😋

串燒

天婦羅

關東煮

煎沖繩豚肉餃子
有五隻餃子,雖然煎到少少焦,不過都幾香口,配合醋食都唔錯😋

滑蛋吉列黑豚丼
吉列黑豚味道幾好,配埋滑蛋更好味~
非常滿足~