舅父今晚從外國過嚟香港參加婚禮,就諗住過幾日帶佢去食啲香港嘅美食。啱啱諗起位於天后有間【天空虎嘯】,食物嘅味道唔錯,而且環境都好舒服,舅父肯定會鍾意!啱啱係週末,店裡好多人,大家都食得好開心,想必食物肯定好好食!【日式京蔥醬油配本地雞】本地雞完全吸收咗日式京蔥醬油嘅精華,特別香甜好食,仲帶有淡淡嘅香氣,我個人特別鍾意😘【法國野生深海白鱈魚】舅父話呢個係佢食過最特別嘅白鱈魚,魚肉特別鮮美,仲帶有淡淡嘅海洋味,每一口都好滿足!【阿拉斯加長腳蟹】味道真係好正啊,蟹肉仲特別多,我同舅父食得好爽啊🥳【鮮北海道北寄貝】呢個係我人生中第一次試,就愛上嘅食物😍 兩顆超大嘅北寄貝,有著獨特嘅味道,入口即化,下次嚟仲要再食!【龍蝦湯蒸蛋配蟹肉】最驚艷最好食嘅一定係呢道菜!味道甜甜嘅,特別令我哋開胃🤤舅父特別中意呢度嘅食物,仲話下次可以帶埋朋友一齊嚟食!

【日式京蔥醬油配本地雞】

【法國野生深海白鱈魚】

【阿拉斯加長腳蟹】
味道真係好正啊,蟹肉仲特別多,我同舅父食得好爽啊🥳

【鮮北海道北寄貝】

【龍蝦湯蒸蛋配蟹肉】
最驚艷最好食嘅一定係呢道菜!味道甜甜嘅,特別令我哋開胃🤤

舅父特別中意呢度嘅食物,仲話下次可以帶埋朋友一齊嚟食!

2024-11-07 87 views
過多兩個禮拜有位同事就走喇,今日請佢食午餐farewell😢😢😢。經過我哋嘅討論後,決定請佢去【天空虎嘯】食日式蒸海鮮料理。♨️♨️♨️間鋪嘅裝修好簡約,仲有得意嘅老虎公仔🐯🐯🐯大露台望出去嘅維港風景好靚,忍唔住多睇幾眼!👀👀👀 呢度清一色得1個蒸海鮮刺身套餐,果然係主題餐廳,好有個人風格特色。😂😂😂 蒸料如下:阿拉斯加長腳蟹 🦀🦀🦀腳真係好長!經過侍應介紹先知阿拉斯加長腳蟹 - 日本係蟹中之王,大大隻,味道仲特別好食!😋😋😋鮮北海道北寄貝 🐚🐚🐚好似我隻手掌咁大,帶有鮮甜味道,一啖食落去真係好享受!🤗🤗🤗龍蝦湯蒸蛋配蟹肉 🦀🦀🦀係熱賣菜式,因為熱辣辣特別暖胃,仲帶有海鮮嘅香味,令人特別享受!😇😇😇蘇格蘭刺身帶子 🍣🍣🍣係由海草同西京麵豉組成。成個菜都好新鮮,每一啖都食到海鮮嘅鮮甜味!👍👍👍新鮮野菜盛合 🥗🥗🥗真係好得意😍細細一碟,食落特別清新,每一款菜都有自己本身嘅味道,特別啱我口味!蘋果汁🧸🧸🧸有熊仔冰啊!飲落好清涼,特別解膩!同事好感動我哋幫佢戰行🥰🥰🥰,仲話食物好好食,下次有時間再出嚟蒸聚一吓!

阿拉斯加長腳蟹 🦀🦀🦀

鮮北海道北寄貝 🐚🐚🐚

龍蝦湯蒸蛋配蟹肉 🦀🦀🦀

蘇格蘭刺身帶子 🍣🍣🍣

新鮮野菜盛合 🥗🥗🥗

蘋果汁🧸🧸🧸
有熊仔冰啊!飲落好清涼,特別解膩!

今晚想來一場蒸氣海鮮火鍋盛宴,就嚟到位於天后嘅「天空虎嘯」食晚餐啦!餐廳非常便利,下單只需自行掃QR code!超級貼近時代潮流☺️❣️真阿拉斯加長腳蟹海鮮蒸氣刺身套餐❣️。呢個套餐真係絕品,蒸氣煮法保持咗海鮮嘅原汁原味,真係好好味!☘️日式京蔥醬油配本地雞喂,呢個真係無得輸!🤭 本地雞肉質鮮嫩,配上日式京蔥醬油,每一口都充滿香氣,味道層次豐富,令人拍案叫絕🥳法國野生深海白鱈魚白鱈魚肉質嫩滑,蒸氣煮法令魚肉更加鮮美,每一口都係享受,真係令人一試難忘!芝士櫻花蝦鮑魚 鮑魚配上芝士同櫻花蝦,味道相得益彰,口感豐富,真係好正!阿拉斯加長腳蟹(每2位半隻) 阿拉斯加長腳蟹肉質鮮甜,蒸氣煮法令蟹肉更加嫩滑,每一口都充滿海鮮嘅鮮味!鮮北海道北寄貝北寄貝新鮮爽口,蒸氣煮法保持咗貝類嘅原汁原味,真係好好味!「天空虎嘯」嘅蒸氣海鮮火鍋,值得你細細品味!想搵一家好嘅蒸氣海鮮火鍋店,定係只想嚐嚐新嘅海鮮,呢度都能俾你满足嘅!💖

日式京蔥醬油配本地雞

法國野生深海白鱈魚

芝士櫻花蝦鮑魚
鮑魚配上芝士同櫻花蝦,味道相得益彰,口感豐富,真係好正!

阿拉斯加長腳蟹(每2位半隻)

鮮北海道北寄貝
北寄貝新鮮爽口,蒸氣煮法保持咗貝類嘅原汁原味,真係好好味!

今日同同事一齊嚟到位於天后嘅蒸氣海鮮火鍋餐廳天空虎嘯🔥。呢間餐廳嘅裝修好有特色,環境舒適,加上餐牌選擇多元化,真係吸引到我哋一試!✨首先,我哋就點咗佢哋唯一嘅真阿拉斯加長腳蟹海鮮蒸氣刺身套餐,$888,真係物超所值!阿拉斯加長腳蟹鮮甜多汁,蒸氣一蒸,味道更加突出,刺身部分更係鮮美無比,真係令人回味無窮!💯新鮮野菜盛合,種類繁多,每款蔬菜都係新鮮爽口,配埋蒸氣火鍋,健康又美味!❤️芝士櫻花蝦鮑魚,鮑魚肉質嫩滑,配上芝士同櫻花蝦,味道濃郁,真係一流!✨⚡蘇格蘭刺身帶子(海草配西京麵豉),帶子鮮甜,配上海草同西京麵豉,味道層次豐富,口感一流!阿拉斯加長腳蟹(每2位半隻),呢個真係必試之選!長腳蟹肉質鮮嫩多汁,蒸氣一蒸,味道更加突出,真係令人食指大動!❣️

2024-11-04 148 views
好有特色又好食嘅蒸氣海鮮火鍋🍲今次終於嚟到天后嘅「天空虎嘯」品嚐佢哋嘅晚餐,我真心推薦呢間餐廳。新鮮嘅食材,加上蒸氣嘅烹調方式,呢間蒸氣海鮮火鍋餐廳提供嘅唔單止係美食,更係一場視覺同味覺嘅饗宴!首先要推薦嘅就係佢哋嘅新鮮嘅阿拉斯加長腳蟹,每兩位可以享受半隻,肉質鮮甜彈牙,每一啖都鮮甜細膩。蒸氣保持咗海鮮嘅原汁原味,令味蕾瞬間開花😋。再嚟介紹墨魚滑同蝦滑,柔軟滑嫩,配上清甜嘅高湯,口感一流。每一啖都係咁鮮味,食到停唔到口。芝士櫻花蝦鮑魚亦都係唔可以錯過嘅美味。芝士香濃,搭配上鮮甜嘅櫻花蝦同鮑魚,味道層次豐富,真係食到你唔想走🌸。🐚鮮北海道北寄貝🐚鮮北海道北寄貝,入口即化,鮮味濃郁,嚟到一定要試,絕對係你味蕾上一場盛宴。🍳龍蝦湯蒸蛋配蟹肉🍳最後唔可以唔提嘅就係龍蝦湯蒸蛋配蟹肉。蒸蛋入口滑溜溜,加上濃郁嘅龍蝦湯同鮮甜嘅蟹肉,每一口都係唔可多得嘅享受。無論你係識食嘅海鮮愛好者,定係搵一個高質晚餐地點,「天空虎嘯」都一定會滿足你嘅味蕾!🍽️😃
好有特色又好食嘅蒸氣海鮮火鍋🍲

🐚鮮北海道北寄貝🐚

🍳龍蝦湯蒸蛋配蟹肉🍳

2024-11-04 139 views
呢個餐岩晒鍾意試唔同海鮮嘅人,呢個係一個中上水準嘅海鮮餐,可以滿足大多數人對海鮮嘅基本期望。呢個阿拉斯加長腳蟹海鮮蒸氣刺身套餐提供咗好多唔同種類嘅食物。阿拉斯加長腳蟹嘅肉質都算唔錯,有一定嘅鮮甜度。蒸煮之後嘅蟹肉保留咗基本嘅蟹味,口感爽口而且食落去嗰陣可以感覺到肉質好飽滿北海道北寄貝嘅肉質有啲彈性,食落去有一定嘅嚼勁。佢帶有淡淡嘅海鮮味,雖然唔係特別濃郁,但係配搭適當嘅醬料之後會更加好食芝士櫻花蝦鮑魚係一道比較特別嘅組合。鮑魚嘅口感偏軟,櫻花蝦令到口感有啲變化,芝士就為成個菜式增添咗啲奶香味。呢道菜嘅味道可能會因為個人喜好而有啲唔同。我係覺得好適合我手打嘅墨魚滑同蝦滑質地仲算細膩,入口時有一定嘅滑順感。整體嚟講口感仲算唔錯。蘇格蘭刺身帶子嘅肉質鮮甜爽口,口感極佳,既有嚼勁又嫩滑,令人齒頰留香,搭配嘅海草爽脆可口。

2024-10-30
2024-11-03 118 views
呢個888蚊嘅海鮮餐抵食夾大件,套餐唔單止喺食材落足心機,用餐環境都一樣咁出色。餐廳喺 26樓高空,有一個闊落嘅露台。坐喺露台上食飯,可以欣賞到令人心曠神怡嘅景色。無論係城市 嘅燈火闌珊,定係遠處嘅山巒起伏,都為用餐增添咗一份寫意。阿拉斯加長腳蟹係呢個套餐嘅主角,每兩位食客共享半隻。蟹肉質地軟腍,帶有絲絲嘅纖維感, 咬落去嗰陣可以感受到海鮮特有嘅鮮甜。蟹腳肉豐厚,食落去有飽肚感,啱晒慢慢嘆。芝士櫻花蝦鮑魚呢道菜將幾種唔同食材嘅特點融合埋一齊。鮑魚口感滑溜,帶少少韌性;櫻花蝦 增添咗少少脆口;芝士就為成道菜賦予咗一種濃郁嘅香味。呢個配搭令人覺得新穎有趣。法國野生深海白鱈魚肉質細膩,口感清爽。魚肉呈片狀結構,入口即溶。呢道菜呈現咗食材嘅原 汁原味,令人可以充分咁感受到深海魚類嘅特色。墨魚滑同蝦滑質地滑溜,入口時有種絲綢般嘅感覺。墨魚滑帶有少少墨魚嘅獨特風味,而蝦滑就 保留咗蝦肉嘅鮮甜。呢兩種滑嘅配搭,為成個套餐增添咗口感嘅變化。

2024-10-28
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
2024-11-02 123 views
最近工作繁忙,冇乜時間陪屋企人,難得周末有空諗住帶老婆仔女出嚟食餐好嘅。最近又成日聽到個女話想食日本菜,然後就試吓搵吓日本餐廳,就搵到呢間「天空虎嘯」,係一間日本菜主題餐廳,然後仲有好多種類嘅海鮮可以食。話要去食嘅時候,老婆仔女都好期待,都好開心。從相入面睇到佢哋嘅菜色,都好吸引。到咗呢度發現佢哋係一個餐牌,入面包咗好多菜式,仲可以喺優美嘅環境用膳,仲有香港夜景睇。刺身頭盤有好多各式各樣嘅海鮮,都好新鮮,每款刺身都好鮮好食,味道同口感都好豐富。日式京蔥醬油配本地雞蒸出嚟嘅雞肉鮮嫩多汁,醬料嘅醃製味雞肉增添咗一絲獨特嘅風味。蘇格蘭刺身帶子都係非常好吃,帶子肉質好滑嫩,味道好好,老婆超級鍾意食。鮮北海道北寄貝鮮氣十足,聞到都已經非常香,好惹味!仲有我個女最鍾意飲嘅熊仔冰,佢飲得好開心,好好飲。阿拉斯加長腳蟹係主角,一家大小食得都非常享受,肉質同普通蟹真係唔同,而且肉嘅份量好大。呢度好適合一家大小周末夜晚聚餐放鬆,環境好好,仲有夜景,真係好推薦大家嚟試吓。

鮮北海道北寄貝鮮氣十足,聞到都已經非常香,好惹味!

仲有我個女最鍾意飲嘅熊仔冰,佢飲得好開心,好好飲。

2024-11-01 151 views
前幾日,我哋約咗喺天后嗰邊一間餐廳同朋友慶生。呢間餐廳係朋友揀嘅,除咗有個靚靚嘅露台之外,我哋仲趕得切睇日落🌅。餐廳只係得一個套餐,啱晒選擇困難既我地,呢個套餐有超過10款食物,其中幾樣係我印象比較深刻嘅。🦀阿拉斯加長腳蟹呢道菜上嚟嘅時候,長腳蟹已經俾廚師切好咗,我哋只需要蒸一蒸就可以食。蟹肉好新鮮,多汁嫩滑,由於係蒸嘅關係,蟹肉保留咗佢本身嘅鮮甜味道。🍲龍蝦湯蒸蛋配蟹肉呢道料理好特別,用龍蝦熬嘅湯底嚟蒸蛋,滑溜溜嘅蒸蛋同龍蝦湯汁嘅味道好夾。蒸蛋入面仲有蟹肉,食落去更有口感。刺身帶子(海草配西京麵鼓)呢個帶子係嚟自蘇格蘭嘅,帶子食落去有啲Q彈,海草嘅口感清脆,再配埋帶甜同鮮味嘅西京麵豉,一齊食落去口感真係唔錯🧀芝士櫻花蝦鮑魚呢道係我最鍾意嘅料理,因為有我鍾意嘅芝士。鮑魚帶有嚼勁,櫻花蝦食落去有輕微嘅脆感,再配埋鹹香嘅芝士,簡直係完美。🦪鮮北海道北寄貝北寄貝同長腳蟹一樣,本身就帶有鮮甜味,只要蒸一蒸就可以食,食落去非常多汁。我哋嘅飲品係新鮮榨嘅橙汁同蘋果汁🍊🍎 酸酸甜甜,好啱夏天飲。呢間餐廳嘅每一道菜都好有食材嘅特色,仲可以喺露台上欣賞下日落嘅美景。如果你都鍾意喺舒服嘅環境下試吓唔同嘅料
前幾日,我哋約咗喺天后嗰邊一間餐廳同朋友慶生。

🦀阿拉斯加長腳蟹

🍲龍蝦湯蒸蛋配蟹肉

刺身帶子(海草配西京麵鼓)

🧀芝士櫻花蝦鮑魚

🦪鮮北海道北寄貝

呢間餐廳嘅每一道菜都好有食材嘅特色,仲可以喺露台上欣賞下日落嘅美景。如果你都鍾意喺舒服嘅環境下試吓唔同嘅料理,呢間餐廳係唔錯嘅選擇
2024-10-29
2024-10-28 133 views
提早的晚餐來到這家天空虎嘯吃這套888元的海鮮套餐。從螃蟹的鮮美到魚肉的細嫩,再到蒸蛋的滑潤,這些菜品都保留了食材的原汁原味。喺呢個餐入面,阿拉斯加長腳蟹梗係主角啦,份量啱啱好。蟹肉好嫩滑,食落有陣好輕盈嘅感覺,完全保留咗海鮮嘅鮮味,啖啖鮮甜。蟹腳肉好飽滿,真係好正,真係食得出係高質海鮮嘅原汁原味,絕對係成個餐嘅亮點之一。法國野生深海白鱈魚亦係一道唔可以錯過嘅佳餚。魚肉結構緊密但唔失柔軟,散發住淡淡嘅魚鮮味,味道清甜可口。呢種深海魚類特有嘅細膩口感,加上用蒸汽烹調嘅方式,將成個鮮味都鎖喺肉入面。蘇格蘭刺身帶子配上海草同西京味噌係一個巧妙嘅組合。帶子本身鮮嫩多汁,口感彈牙。海草同西京味噌就帶嚟咗一種獨特嘅鹹甜味,呢三樣食材嘅搭配創造出好有創新嘅味道,令呢道睇落好簡單嘅刺身變得更加特別。龍蝦湯蒸蛋配蟹肉係呢個餐嘅一大驚喜。蒸蛋質地滑捋捋,入口即溶。龍蝦湯嘅鮮味完美滲透到每一啖蛋羹入面,而點綴喺上面嘅蟹肉更加係錦上添花。呢道菜成功咁將多種海鮮嘅精華集合埋一齊,口感同味道都非常出色。
今日難得放假,當然要好好犒勞吓自己啦!🥳我同屋企人就嚟咗呢間餐廳【天空虎嘯】試吓新鮮嘅海鮮晚餐❤️。餐廳喺26樓,景色真係好靚🤩,裝修又有特色,燈光又明亮,座位又寬敞,坐喺度食幾個鐘都冇問題。 阿拉斯加長腳蟹龍蝦海鮮蒸氣刺身套餐全部份量十足,真係好抵食! 刺身頭盤有花龍蝦、加拿大象拔蚌、北海道帶子、法國銀鱈魚、赤身、日本生蠔,同埋酒漬赤蝦,全部都好新鮮爽口❤️ 阿拉斯加長腳蟹🦀 我哋真係食到好過癮啊!蟹肉好鮮甜,又多又嫩🤤 鮮北海道北寄貝 清爽香甜,每一啖都感受到獨特嘅鮮甜😍 芝士櫻花蝦鮑魚🌸 我本身係芝士控🧀,呢道菜真係好啱我嘅口味!滿滿嘅芝士,加埋新鮮多汁嘅鮑魚😋 法國野生深海白鱈魚🐟 魚肉潔白細嫩,又地道又美味,口感真係好嫩👍🏼 墨魚滑蝦滑 每日新鮮手打嘅墨魚蝦滑,Q彈又滑溜,味道鮮美😍 🍎蘋果汁 呢個係解膩最佳嘅飲品,蘋果香味濃郁,飲落去清涼又解渴,真係贊👍🏼 結論:餐廳環境舒服,食物絕對好味,服務員親切,推薦大家一定要嚟試吓,唔好錯過啦!❤️

鮮北海道北寄貝 清爽香甜,每一啖都感受到獨特嘅鮮甜😍
墨魚滑蝦滑 每日新鮮手打嘅墨魚蝦滑,Q彈又滑溜,味道鮮美😍
2024-10-28 85 views
🦀阿拉斯加長腳蟹🦀兩個人食半隻,份量適中。蟹肉口感幾實淨,咬落去有啲韌,但唔會太硬。肉質入面帶有淡淡嘅甜味,但唔會滯。蟹腳肉好厚,要稍微用力先可以完全剝離個殼。🐠法國野生深海白鱈魚🐠佢冇乜特別濃烈嘅味道,反而呈現出嚟一種淡雅嘅魚香味。魚肉食落去有啲咬口,唔似得啲魚咁一掂就散。呢個菜式啱晒鍾意食原汁原味海鮮嘅食客。🦞龍蝦湯蒸蛋配蟹肉🦞係一道口感幾獨特嘅菜式。蒸蛋質地均勻,帶有一絲絲嘅震動感。龍蝦湯嘅味道滲透咗落隻蛋入面,增添咗一層海鮮嘅鮮味。🍢蘇格蘭刺身帶子搭配海草和西京麵豉🍢帶子本身口感幼滑,咬落去有少少彈牙,但唔會太韌。佢嘅鮮味唔係特別濃烈,反而係一種淡淡嘅甜味。海草加咗啲口感嘅變化,有少少脆,不過味道就唔係好明顯。西京麵豉帶嚟咗一種溫和嘅鹹甜味,同帶子嘅味道幾襯。
🦀阿拉斯加長腳蟹🦀
🐠法國野生深海白鱈魚🐠
🦞龍蝦湯蒸蛋配蟹肉🦞
🍢蘇格蘭刺身帶子搭配海草和西京麵豉🍢
2024-10-23
Type of Meal
Dinner
今晚想來一場蒸氣海鮮火鍋盛宴就嚟到位於天后嘅「天空虎嘯」食晚餐真阿拉斯加長腳蟹海鮮蒸氣刺身套餐888蚊咋我想講 真係好好食新鮮嘅海鮮刺身每一啖都係鮮味爆棚 真係人間美味鮮北海道北寄貝呢個北寄貝真係一流 肉質鮮嫩蒸得啱啱好 口感非常棒😌每一啖都充滿濃郁嘅海鮮味道真係令人回味無窮法國野生深海白鱈魚呢個白鱈魚真係一絕 肉質嫩滑入口即化 鮮味十足 真係令人想再encore芝士櫻花蝦鮑魚呢個組合真係太創新鮑魚配上芝士同櫻花蝦味道層次豐富 每一啖都好滿足10分滿分阿拉斯加長腳蟹(每2位半隻)呢個長腳蟹真係鮮甜多汁 肉質彈牙真係令人食完仲想再嚟多一隻龍蝦湯蒸蛋配蟹肉呢個蒸蛋真係滑嫩可口配上濃郁嘅龍蝦湯同鮮甜嘅蟹肉味道層次豐富
今晚想來一場蒸氣海鮮火鍋盛宴

呢個組合真係太創新
鮑魚配上芝士同櫻花蝦
味道層次豐富 每一啖都好滿足
10分滿分

阿拉斯加長腳蟹(每2位半隻)
呢個長腳蟹真係鮮甜多汁 肉質彈牙
真係令人食完仲想再嚟多一隻

龍蝦湯蒸蛋配蟹肉
呢個蒸蛋真係滑嫩可口
配上濃郁嘅龍蝦湯同鮮甜嘅蟹肉
味道層次豐富
一早已經聽過呢度有間超好食嘅蒸氣海鮮火鍋店,主打唔同款式嘅海鮮都好出色,今次一於走過嚟試吓,果然聞名不如見面,超高質!! 今日特登嚟呢度食晚餐,真係冇失望!呢份真阿拉斯加長腳蟹海鮮蒸氣刺身套餐真係超豪華,蒸氣保留咗海鮮嘅原汁原味,真係齒頰留香!印象最深刻系呢一碗暖笠笠嘅「日式蟹皇雜炊」呢碗日式蟹皇雜炊真係唔得了,蟹皇嘅鮮味滲透每一粒飯,口感豐富,暖胃又滋潤,真係超滿足!再嚟一份「蘇格蘭刺身帶子(海草配西京麵豉)」。刺身帶子鮮甜嫩滑🩷配埋海草同西京麵豉,味道層次豐富,真係超正!🩷仲有「阿拉斯加長腳蟹(每2位半隻)」呢款長腳蟹肉質鮮甜,蒸氣煮法保留咗蟹嘅原汁原味,每一啖都係極品,真係不得了!北海道北寄貝鮮甜多汁,口感爽脆,每一啖都係海洋嘅鮮味,真係齒頰留香!💛最後一份「龍蝦湯蒸蛋配蟹肉」,龍蝦湯蒸蛋滑溜香濃,配埋蟹肉,口感豐富,味道鮮美,真係超正!喺天后區內「天空虎嘯」無論菜式多樣定係服務態度都係極佳,再加上食物味道出色,絕對值得一試🤩‼️
2024-10-24 85 views
一群朋友約我周末出嚟食餐飯,其中一位朋友話想食海鮮,然後又有朋友話想食日本菜,為咗兩全其美,我哋就搵咗呢間「天空虎嘯」,係日式主題餐廳,仲係主打海鮮,就可以畀兩位朋友都食得開心喇。呢度裝潢擺設都好日式風格,畀人一種高檔感覺,啲嘢擺得好靚。然後呢度嘅套餐係按人頭計,但係啲嘢食都係啲高級嘢。【刺身頭盤】有好多款海鮮刺身可以試,冇一樣伏,全部都好食。【阿拉斯加長腳蟹】平時實食唔到咁新鮮又咁靚嘅蟹,味道同肉質同平時食開嘅普通蟹真係唔同晒。【鮮北海道北寄貝】好大隻,一啖食落去,成口都係貝肉,好鮮。【龍蝦湯蒸蛋配蟹肉】好有特色,龍蝦湯特有嘅鮮香令到蒸蛋好入味,仲有蟹肉做配料。【蘇格蘭刺身帶子】肉質好鮮嫩,配埋海草同西京麵豉,別有一番風味。【日式京蔥醬油配本地雞】攞嚟蒸熟之後,雞肉好juicy,肉質唔會鞋,好嫩,醬汁配搭都好入味。【士多啤梨芝士蛋糕】食完飯食呢個甜品都唔會覺得滯,味道唔會太甜,味道啱啱好。呢度真係好啱同朋友嚟享受吓,環境真係好好。

呢度裝潢擺設都好日式風格,畀人一種高檔感覺,啲嘢擺得好靚。

然後呢度嘅套餐係按人頭計,但係啲嘢食都係啲高級嘢。

刺身頭盤】有好多款海鮮刺身可以試,冇一樣伏,全部都好食。

【鮮北海道北寄貝】好大隻,一啖食落去,成口都係貝肉,好鮮。

呢度真係好啱同朋友嚟享受吓,環境真係好好。