2020-12-05 757 views
踏入十一月尾,天氣終於有涼涼地既感覺係時候要搵間餐廳打邊爐,但同時又想燒嘢食朋友見我經常出旺角!就推介依一間店舖比我試下食三味🥰雞煲🐔打邊爐🫕韓燒🍡🍢雞煲食完唔夠可以再番添,包你吃到飽咁話唔食得辣既可以試下食BB辣🌶️少少野味最值得推介係牛粒,一口溶化在口裏,燒完再燒😘👍🏻餐廳選擇好多,其實有好多野我都未食到😅已經好飽喇,就連雪糕🍦都忘記咗食😂😂下次一定要再嚟食過👍🏻
踏入十一月尾,天氣終於有涼涼地既感覺
係時候要搵間餐廳打邊爐,但同時又想燒嘢食
朋友見我經常出旺角!
就推介依一間店舖比我試下
食三味🥰雞煲🐔打邊爐🫕韓燒🍡🍢
雞煲食完唔夠可以再番添,包你吃到飽咁話
唔食得辣既可以試下食BB辣🌶️少少野味

最值得推介係牛粒,一口溶化在口裏,燒完再燒😘👍🏻

下次一定要再嚟食過👍🏻
2020-12-04 422 views
當你唸唔到晚飯想食乜嘢既時候,食乜好?昵到乜都唔使唸,一次過滿足晒你既5⃣️個食望😀⋯⋯由1-2-3-4-5咁食🤗————————-全部任食任加:🟫任飲..雞🐔煲..火鍋🍲..韓燒🔥..甜品🟥————————-🟪特式⋯又有雞煲,又有韓燒、又有火鍋「任食任飲➕任食雞煲➕任食韓燒➕任食雪糕🍦➕任食甜品🍮啫喱🍧豆腐花🍨」——————————🟧飲品:幾十款飲品任飲:多款汽水,果汁🍹、涼茶,茶粗,真係多款類到機乎你想飲乜都有😂——————————-🟩招牌雞煲好濃郁惹味,又香又滑,仲要任你食,不過食完一煲都飽哂😂————————-🟧加湯🥣食火鍋🍲:食物種類都算多款,豬牛羊雞海鮮類蔬菜、甜品🍮雪糕🍦泡芙豆腐花又有各款小食:魚蛋,炸魚皮,薯角紫🍠及多款食物..........等等🦐🐟🐚🥬🥒🌶🍆🥦🌽🥓🍗🍖🥗🍹🧃🍦🍨🍧🍡⋯⋯—————————🟪韓燒:雞翼、排骨.牛仔骨、豬牛羊,海鮮,燒菠蘿🍍及多款食物⋯⋯等等———————-🟧甜品🍮時間:又豈能錯過😂任食豆腐花、雪糕🍦、泡芙、啫喱.......等等甜品控不能錯過😂😂😂———————-開心🥳⋯⋯簡單

當你唸唔到晚飯想食乜嘢既時候,食乜好?
全部任食任加:
🟫任飲..雞🐔煲..火鍋🍲..韓燒🔥..甜品🟥

————————-
🟪特式⋯又有雞煲,又有韓燒、又有火鍋

——————————

🟪韓燒:

———————-
🟧甜品🍮時間:
又豈能錯過😂任食
豆腐花、雪糕🍦、泡芙、啫喱.......等等
甜品控不能錯過😂😂😂
———————-
開心🥳⋯⋯簡單
2020-12-04 1457 views
旺角抵食雞煲-富盈雞煲專門店同男朋友放工突然間想食雞煲,經過左旺角嘅通菜街,見到有間富盈火鍋做緊188蚊任食雞煲加韓燒,所以就決定試試佢~由於限聚令嘅關係,唔洗等就入得座。餐廳裝修新淨,坐位非常寬敞,唔似其他鋪頭坐得咁逼。餐廳主打雞煲同韓燒,配料其區有好多食材選擇。另外飲品由茶,到汽水甚至啤酒都係任飲~.🔻雞煲加韓燒價錢:$188 .🔻小辣雞煲味道:7/10雞煲份量算多,佢算多雞翼肉,肉質幾滑,而且食得出雞係煎過先做雞煲,幾好食。我地揀左小辣,真係唔會太辣,最岩食唔到辣嘅朋友~.🔻韓燒味道:7/10餐廳食杯選擇都多,由雞肉到海鮮都有,我地夾左啲雞軟骨,魷魚鬚...等好特別餐廳仲有雞肉串燒俾我地韓燒!.🔻打邊爐味道:7.5/10餐廳有提供湯水俾我啲個雞煲變成邊爐。餐廳有出前一丁烏冬供應,而邊爐嘅配料都算多,基本嘅肉類,牛肉、豬肉同羊肉,丸類都有好多嘅選擇。而菜類亦都有5種揀。餐廳仲有魚皮供應~.另外,餐廳仲有啫喱同雪糕做甜品。
旺角抵食雞煲-富盈雞煲專門店

🔻韓燒

味道:7/10
🔻打邊爐

味道:7.5/10
另外,餐廳仲有啫喱同雪糕做甜品

天氣最近涼涼地! 去食返個暖笠笠既雞煲就岩哂!同朋友去旺角既富盈火鍋雞煲專門店係任食火鍋+雞煲+韓燒! 而且仲要超平!$158 平到痴線空間感超大,地方比一般嘅放題闊落很多,枱與枱之間相隔夠遠。每枱既私人空間絕對足夠,唔會打擾到大家。種類繁多,不論韓燒/火鍋既食材都非常足夠金野食源源不絕,refill得好密,完全未見過有"無哂缺貨"嘅情況出現!所以大家絕對唔使搶野食,記得要量力而為,唔好浪費食物。仲有一些熟食,不過真係太多野食,所以就冇試到。飲品選擇亦都係超多,根本冇可能試哂。仲有甜品,絕對性格比超高。蔬菜🥬 全部好新鮮,挺身,唔會淋哂讚。朋友不停讚佢地既西洋菜非常新鮮。富盈火鍋雞煲專門店應該係少數舖頭有得refill 雞由於我唔食辣,所以叫左BB 辣,雞件非常入味,而且份量多。員工雖然唔多,但係服務完全唔差。仲好有禮貌,而且反應非常快夠勤力。會主動幫你拌勻個雞煲,提你幾時食得,細心加分。
天氣最近涼涼地! 去食返個暖笠笠既雞煲就岩哂!
同朋友去旺角既富盈火鍋雞煲專門店
係任食火鍋+雞煲+韓燒! 而且仲要超平!$158 平到痴線

空間感超大,地方比一般嘅放題闊落很多,枱與枱之間相隔夠遠。
每枱既私人空間絕對足夠,唔會打擾到大家。

種類繁多,不論韓燒/火鍋既食材都非常足夠金
所以大家絕對唔使搶野食,記得要量力而為,唔好浪費食物。
仲有一些熟食,不過真係太多野食,所以就冇試到。

飲品選擇亦都係超多,根本冇可能試哂。
仲有甜品,絕對性格比超高。

富盈火鍋雞煲專門店應該係少數舖頭有得refill 雞
由於我唔食辣,所以叫左BB 辣,雞件非常入味,而且份量多。

會主動幫你拌勻個雞煲,提你幾時食得,細心加分。
2020-12-02 410 views
這家餐廳位於旺角,這天朋友相約一同前往旺角吃飯,雖然對我來說不太方便,但我也接受了,全因為有港鐵的支援。你間餐廳距離旺角地鐵站路程只需要五分鐘左右,地理上十分方便快捷, 餐廳位於地舖位置,十分容易找到,一目了然。食物方面,餐廳主打的一定就是雞煲, 雞煲方面,我選擇了中辣 ,其實沒有想像中那麼辣, 就是有點像辣媽一般, 如果你赤裸裸在他的面前,你一定受不了 ,但是只要配搭餐廳 無限供應的飲料,相信你也可以抵擋下來。

食物方面,餐廳主打的一定就是雞煲雞煲方面,我選擇了中辣 ,其實沒有想像中那麼辣, 就是有點像辣媽一般, 如果你赤裸裸在他的面前,你一定受不了 ,但是只要配搭餐廳 無限供應的飲料,相信你也可以抵擋下來。

呢間我覺得幾特別嘅地方就係佢真係全部野都係自己出去嚟嘅(包括肥牛同埋黑豚肉嗰啲都係🤔🤔)我哋嗰個雞煲就係嗌咗BB辣嘅食落去都真係幾惹味🤩🤩同埋係我食到嘅難度而且啲雞肉食落去都好嫩滑食完雞煲之後打邊爐加韓燒啦我哋燒嘢食嗰邊主要都係燒嗰啲肉類令我有比較印象深刻嘅係嗰個紅酒汁牛柳粒⭐️⭐️食落去幾有咬口得嚟都好Juicy打邊爐嘅黑豚肉同埋肥牛其實同韓燒嘅都係一樣我覺得佢呢度嘅黑豚肉同埋肥牛係任食放題之中質素都算係唔錯🤨🤨因為佢唔會有太多肥膏之餘都好有口感💕💕肥牛都有好濃郁嘅牛味另外一個吸引我哋嘅係可能時間真係咁啱佢出面可以拎嘅薯格同埋麥樂雞都係啱啱新鮮滾熱辣炸起👍👍所以食落去真係超脆口、勁吸引(之後我朋友就一直瘋狂食薯格😂😂完全冇將注意力擺喺打邊爐同埋韓燒嗰度)
呢間我覺得幾特別嘅地方就係佢真係全部野都係自己出去嚟嘅
(包括肥牛同埋黑豚肉嗰啲都係🤔🤔)
我哋嗰個雞煲就係嗌咗BB辣嘅

因為佢唔會有太多肥膏之餘都好有口感💕💕
肥牛都有好濃郁嘅牛味

另外一個吸引我哋嘅係可能時間真係咁啱
佢出面可以拎嘅薯格同埋麥樂雞都係啱啱新鮮滾熱辣炸起👍👍
所以食落去真係超脆口、勁吸引
2020-12-01 353 views
-🔸任飲任食雞煲及韓式烤肉 $158/位-朋友帶我去嘅呢間雞煲韓燒放題,地方闊落,坐得舒適,食物選擇都好多。一坐低就揀咗小辣嘅雞煲,店員隨即奉上香味十足嘅雞,而且會幫忙翻炒同提示我哋幾時熟可以起筷,幾貼心呢。雞煲食落香口、調味十足,雞件份量多同埋啖啖肉。然後開埋鐵板預熱後,就可以喺出面自助區拎食物,自助區比想像中大同多選擇,肉類、海鮮、蔬菜、飲品都係任飲任食,另外都會有少少熟食,食到好飽好滿足呢!

🔸任飲任食雞煲及韓式烤肉 $158/位

任食完全沒有尷尬的事情,三合一的配合整體令人滿足兼食慾大增,追求精明姿勢既香港人不論在經濟轉變情況下,要尋覓價格實惠合宜多元化小店的風味味而麻香既BB辣 - 雞煲嫩滑惹味,件件飽滿尤其秘制香口醬汁醃得入味不死硬,熱辣辣上桌既味蕾剛剛好,味道的確過癮 ! 過癮 !自助供應食物區開揚,火鍋料、烤燒料、熟食料等各式齊備應有盡有,啖啖精髓部位分别有 : (牛/雞/魚/海鮮/甜食)等..... 要享受牛味濃郁原汁原味既誘惑,肉食者食得衝腦既快感焦香味美,入口肥而不膩陣陣滋味的確沒法擋

2020-11-30
Dinner
🐣🐥🐔🐤🐓🥘🍲任飲任食雞煲+韓燒,仲可以打埋邊爐,一次過滿足我3個為食願望😂🙊雞煲超好味,雞好入味,辣度自己揀,我只揀左BB辣,但都辣得鼻水差啲流😅🙈🤣雞肉好鮮嫩添朋友其實唔係好食肉,但佢今次都食左好多,因為太好味😋食完雞煲,仲可以自己拎火鍋湯打埋邊爐而且食物款式超多,特別個環境夠大又坐得舒服自在👍🏻另一邊就可以同時食韓燒,食物選擇好多,不過我對菠蘿🍍同紅酒牛柳粒情有獨鍾,菠蘿係我食過咁多間最好食,經過燒後,依舊鮮甜多汁,我食左好多呢,仲有紅酒牛柳粒,燒完後外面香口,但入面好入味,口感不韌不硬,我不斷食,食左好多粒,平時我食一至兩粒而己,但呢到十分好食,一食食左十數,牛味濃,大讚🤤諗起又想食😋飲品選擇都同樣多,夏枯草低糖難得平時外面任飲任食都無又有雪糕杯,豆腐花等......🍦🍦🍦🍨🍨🍨🍧如果想另外食現成嘅,仲有豬肚雞腳蘿蔔任裝唔男😍遲下無限聚令真係要成班朋友一齊黎今,開心好多!

🐣🐥🐔🐤🐓🥘🍲

雞肉好鮮嫩添

朋友其實唔係好食肉,但佢今次都食左好多,因為太好味😋

食完雞煲,仲可以自己拎火鍋湯打埋邊爐
而且食物款式超多,特別個環境夠大又坐得舒服自在👍🏻

飲品選擇都同樣多,夏枯草低糖難得平時外面任飲任食都無

遲下無限聚令真係要成班朋友一齊黎今,開心好多!
2020-11-30 172 views
以任食雞煲嚟講,呢間喺旺角都算出名🤓今次行經附近,所以擇日不如撞日,就入去試吓佢😚下面睇價錢就已經覺得好吸引🤑最貴嘅時段都係$188,又有雞煲又有韓燒😳上到去,店舖都好大吓,成層都係佢,都坐得幾闊落😆,裏面每枱都有一個韓燒爐同電磁爐,俾你同時享受兩款野,都少見餐廳咁樣整👍🏻👍🏻之後就叫番個雞煲先,之後飲品同啲食物就係出面自己拎~雞煲上枱後都要整一段時間先有得食,所以就出面拎啲小食先😋,樣樣都合乎水平,泡椒雞腳夠哂辣,辣得夠哂癮😤食到咁上下,雞煲終於都食得了,入面醬汁香濃,而且啖啖肉,唔會嚿嚿都係骨咁😆而且啲配料都有好多吓,有菇,有洋蔥,呢啲都帶到香甜既味道,唔駛幾耐就已經成煲雞食哂,不過仲未夠喉,一定要encore 多次😜食完雞煲,之後就可以韓燒&邊爐了😆😆我個人比較鍾意食韓燒,可以食多啲唔同既野,有鴨胸,雞軟骨,龍脷魚柳,枱面又有啲調味料,啲味道可以自己話事🥳唔經唔覺都已經夠哂鐘,食埋雀巢雪糕就埋單走了😘😘臨前見到原來有生日promotion,生日正日同幾個朋友嚟可以free一個人,抵呀!

唔經唔覺都已經夠哂鐘,食埋雀巢雪糕就埋單走了😘😘
2020-11-28 186 views
又是一年一度的感恩節,當人哋在吃火雞的時候我就去選擇食雞煲。升級版雞煲-火鍋放題及看燒放題。.首先座位很寬闊,環境乾淨完全沒有油膩的觸感。又有多部電視機可以一邊打邊爐一邊看電視。.一開始先吃雞煲,雞煲醬汁惹味,雞肉厚實有質感,靚雞。最過癮的是可以無限添雞,吃完第一輪不夠喉我們又再點了一輪,同樣質素!食完之後就開始打邊爐及韓燒。食材選擇多,除了有無限添加的爽脆靚響鈴,還有林林總總的肉類及蔬菜。包括牛仔骨、牛柳粒、三文魚、帶子、青口、肥牛等等。好易回本!更特別設立一個醬料區呢。也有菠蘿車厘茄及熟食,總類真的很多。又有雪糕,及不同的飲品(有紙包飲品、樽裝草本健康飲品、汽水及酒精),正呀。甜品有泡芙,日本啫喱及山水豆腐花。有驚喜的是啫喱,應該是日本出產的,入口果汁味爆發,高質貨。服務超好的,姐姐都好好禮貌。見到太猛火的時候會主動幫手調溫度,韓燒紙太焦黑時、碟太多骨時會主動換,值得一讚。

一開始先吃雞煲雞煲醬汁惹味,雞肉厚實有質感,靚雞。最過癮的是可以無限添雞,吃完第一輪不夠喉我們又再點了一輪,同樣質素!

更特別設立一個醬料區呢。

也有菠蘿車厘茄及熟食,總類真的很多。

秋意漸濃🍂,係時候食雞煲暖暖身🐓朋友介紹話旺角通菜街華發大廈一樓全層的「富盈火鍋雞煲專門店」吾止一個價錢包無限添食雞煲🐔,仲包埋打邊爐🍲同韓燒,一個價錢滿足多個願望,而且價錢吾貴一百多元而已,十分化算❤️環境乾淨衛生,十分光猛,用地佔了一整層,檯與檯之間好闊落,食得放心又舒服😌。韓燒,蔬菜🥬、炸物、飲品、小食、甜品、醬料都一應俱全,全自助形式。一黎就食左雞煲先🐓,我地簡左小辣,但不算辣,用上扎實雞髀🍗肉啖啖肉,每一舊都平均地蘸上辣汁,配上洋蔥🧅頭,大量菌類,好惹味,重點是可無限添加。🥺之後可以自己拎火鍋湯,倒落雞煲變打邊爐🍲。 火鍋配料十分多,有安格斯牛柳粒、美國雪花肥牛、手打蝦滑、生猛海鮮🦞、鴨血各類新鮮唐生菜🥬、娃娃菜、仲有最愛的響鈴和生根,任君選擇。要試曬所有材料可能要花一日😂韓燒方面用上牛油紙,不怕黏鑊。韓燒食物方面琳琅滿目,有香煎牛仔骨,咬口黑椒雞腎、甜蜜蜜炭燒雞肉串,仲有爆汁燒菠蘿🍍,仲可以燒海鮮🦐,蝦十分扎實彈牙,不斷encore。牛柳粒肉味濃,用黎韓燒一流,有牛油油脂香氣。海鮮🦞選擇多,有生猛彈牙海蝦🦐、象拔蚌、仲有元貝,食幾粒都回本😍甜品🍮:有多款口味雀巢杯裝雪糕🍦,仲

甜品🍮:有多款口味雀巢杯裝雪糕🍦,仲有滑豆腐花、日本🇯🇵水果味啫喱同埋泡芙,總有一樣啱你口味。

飲品: 各式各樣罐裝汽水🥤夏枯草、冬瓜菜可清熱解毒,同埋無糖茶都好受歡迎👏🏼。

總結:
食物質素高
雞煲🐓+ 火鍋🍲+ 韓燒🦑
一個價錢滿足你幾個願望

疫情期間,最想食嘅就係火鍋!韓燒!雞煲!但係無理由日日去外面食。。呢間餐廳就好似阿拉丁神燈幫你滿足3個願望,1個價錢3種食法🤩🤪🤩入到去,職員醒目地問雞煲要咩辣度。右手邊就Set好爐比我燒烤。雞煲大概煮10分鐘,3分鐘就搞一搞,防止痴底~無限仼食仼添!不過佢係咩部位嘅雞都有,吾係半隻、半隻咁!BB辣就少少惹味,而且醬汁吾會好鹹!😚除左雞,都落足香料,有洋蔥、八角、菇🍄等,所以香氣撲鼻👍🏻我覺得火鍋嘅食材比韓燒多😚特別推介係蝦滑,食左半打,好爽口😄肉類豬、牛,羊都有。生猛海鮮竟然有小扇貝、紐西蘭青口、海蝦~仲有彈牙魚蛋!芝士流心丸!好多丸!蔬菜類都好新鮮一籃籃,基本上你諗到嘅嘢都會有。唔飽仲可以加粉麵!有雞味湯底好濃郁👍🏻呢個價錢提供到咁多食物,超乎我想像🌝韓燒識食一定係燒菠蘿,平時放題一定會漏單,呢一度你可以攞足原個菠蘿都得!魚都係必燒之選,龍脷魚柳、三文魚骨腩,啖啖肉~加上雞軟骨!自己可以加椒鹽粉或者海鹽調下味!飲品種類繁多,未能盡錄!甜品暫時只有雪糕、豆腐花同泡芙,蛋糕就冇。不過主食已經好足夠!如果一大班朋友諗唔到食乜嘢,呢一間應有盡有,一定有一款啱你心水!價錢又抵$188!😱😱😱

呢個價錢提供到咁多食物,超乎我想像🌝

飲品種類繁多,未能盡錄!甜品暫時只有雪糕、豆腐花同泡芙,蛋糕就冇。不過主食已經好足夠!如果一大班朋友諗唔到食乜嘢,呢一間應有盡有,一定有一款啱你心水!價錢又抵$188!😱😱😱一定回本!
今晚同朋友嚟旺角行街同食飯,心思思好想食餐豐富啲嘅,行經通菜街見到呢個餐廳—富盈雞煲火鍋專門店 ,一間舖頭就可以滿足晒我哋嘅三個願望—雞煲、火鍋同韓燒😆雞煲叫咗BB辣,唔算好辣,大人小朋友都啱食😋雞件肉質鮮嫩,好有鮮味,雞肉醃得好入味,好香好惹味,令人食唔停口,同埋雞煲係可以無限refill 😋 總共食咗兩轉雞煲火鍋方面就係加湯打嘅,因為叫咗雞煲,火配配料都超級多樣化,有大蝦、花膠、蝦滑、鴨腸、蝦餃等等,多到數唔晒,食得好滿足 👍🏻韓燒方面都好正,肉類選擇多到令人眼花撩亂,超推安格斯牛粒,肉質好嫩滑,好juicy,牛味都好濃郁,超級好味☺️熟食都好唔錯,有炸物、魚皮;飲品都選擇都好多元,有汽水、健康之選、茶類飲品,非常豐富餐境內部環境都值得一贊,超級闊落,枱與枱間距超級大,坐得好適服,同埋員工服務態度非常好,好熱心,成日幫手煮雞煲同調較溫度😆今晚食得好滋味,三個願望都一同滿足晒🥰
今晚同朋友嚟旺角行街同食飯,心思思好想食餐豐富啲嘅,行經通菜街見到呢個餐廳—富盈雞煲火鍋專門店 ,一間舖頭就可以滿足晒我哋嘅三個願望—雞煲火鍋同韓燒😆

2020-11-24
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2020-11-23 119 views
我又想食雞煲啦,又想打邊爐,又想韓燒,我認我貪心上網搵到這家,可以滿足到3個願望,價錢只需百幾蚊,一於去試下。場內空間感足,環境乾淨企理,韓燒、蔬菜、炸物、飲品、甜品,全自動形式。我先點雞煲,辣度多選擇,最低BB辣,我揀了小辣,辣度不高,反而麻香味重,雞煲份量足,雞肉嫩滑,肉質彈牙,味道鹹香惹味。吃完雞,自己加湯打邊爐火鍋材料不少,丸類、萵筍、西洋菜、菇菌類、薯粉、出前一丁都有。一枱可以放兩爐,同時間嘆韓燒+ 邊爐紅酒牛柳 肉味濃,有油香黑椒牛仔骨 有口感,黑椒惹味惹味雞 少許辣,香料惹味扇貝 鮮味,蝦肉質彈牙,還有很多新鮮食材,可以大飽口福。
我又想食雞煲啦,又想打邊爐,又想韓燒,我認我貪心

雞煲份量足,雞肉嫩滑,肉質彈牙,味道鹹香惹味。

吃完雞,自己加湯打邊爐

一枱可以放兩爐,同時間嘆韓燒+ 邊爐

紅酒牛柳 肉味濃,有油香
黑椒牛仔骨 有口感,黑椒惹味
惹味雞 少許辣,香料惹味
扇貝 鮮味,蝦肉質彈牙,
還有很多新鮮食材,可以大飽口福。

2020-11-23