2020-01-16 32 views
來了旺角富盈吃火鍋,覺得幾抵食! 可以選擇火鍋加韓燒或者雞煲加韓燒食物款式多羅羅 ! 有多唔同種類嘅丸蝦,丸牛丸,墨魚丸,鮮蝦,牛肉片,蟹柳,紅腸,肥牛,黑毛豬,羊肉,魷魚鬚種類非常之多! 菜類就有粟米,芋頭,響鈴,炸魚皮,菠蘿,蕃茄粒! 飲品種類都非常之多有啤酒,各款汽水,凍檸蜜,應有盡有! 還有雀巢雪糕甜品櫃!非常滿足。特別一提,用魷魚鬚嚟做燒烤,用青椒仔做燒烤,經過微微焦香黎,非常吸引!好香口!oishii
2020-01-16 31 views
一向好鍾意食佢哋嘅雞煲,最近佢哋搬咗去新地址,環境乾淨光猛左佢嗰日係聖誕節,但係唔係太多人,我最鍾意佢哋嘅雞煲,配料有蚊到好林嘅洋蔥、姑、多數叫BB辣,就算男友唔食得辣都食到,可以無限任添,平時食完雞就可以轉打邊爐,職員會比一碗清湯底你,之後要加就要自己出去拎,但係點都估唔到佢哋仲有韓燒,嘢食都有幾多選擇,飲品都有好多款,仲有唔少甜品同雀巢杯裝雪糕,啱晒想乜都食下嘅你,賣單係人均$200有找,一次過滿足晒幾個願望😋

2020-01-16 33 views
早兩日同朋友經過女人街附近,經過呢間富盈火鍋,見到放題任食, 價錢都幾吸引,所以上咗去試下!呢度地方都算大,而且一台有兩個爐,分別係火鍋及韓燒,我們二人先來了一個bb辣嘅雞煲,之後再 喺自助吧選取火鍋配料打邊爐及韓燒。雞煲真係相當入味, 唔算太鹹有少少麻辣味道,雞件好嫩滑自助配料選擇很多,我們隨便選取了象拔蚌、花膠、 牛柏葉 、水魷 講真已經有七分飽!自助吧仲有一些熟食包括係咖哩魚蛋豬皮,春卷及咖哩角……仲有我最愛嘅甜品,水準都唔錯, 勝在選擇多!最後韓式燒烤,多春魚、五餐肉、牛舌、腎片...真係食到好飽好飽,三重享受,呢個價錢確係抵食!

雞煲真係相當入味, 唔算太鹹有少少麻辣味道,雞件好嫩滑

自助吧仲有一些熟食包括係咖哩魚蛋豬皮,春卷及咖哩角……

仲有我最愛嘅甜品,水準都唔錯, 勝在選擇多!

最後韓式燒烤,多春魚、五餐肉、牛舌、腎片...

真係食到好飽好飽,三重享受,呢個價錢確係抵食

2020-01-16 26 views
今日準時收工,約埋幾個同事放工去打邊爐,放題食返餐勁嘅!呢間富盈火鍋我朋友試過,今次佢介紹我哋嚟,價錢都好合理,同之前試過嘅放題唔同,就係可以品嚐完雞煲之後,同一時間打邊爐及韓式燒烤,確係幾過癮! 一坐低侍應就問我哋要那種辣度嘅雞煲,雞煲都幾好食,而且如果唔夠仲可以加添!凍盤包括海蝦、青口、螺肉、魷魚仔,入口都算新鮮,企理。食完雞煲之後出面自己揀火鍋配料,種類很多,肥牛、雞子、牛柏葉、豬肚……蔬菜類選擇亦多,有蘿蔔,冬菇,金菇等等……韓燒我最喜歡係牛舌, 食咗兩三轉,其實韓燒配料亦十分多,有串燒雞肉,紅腸多春魚……原本想燒菠蘿結果最後都係就咁食,估唔到菠蘿十分鮮甜一點也不酸。跟住就係甜品時間,雪糕、小型蛋糕,作最後結尾。我哋差不多八點鐘食完,已經見到裏面全部爆曬,可能價錢吸引,任飲任食而且種類選擇多,都係受歡迎嘅原因,這間可以再次 encore!
今日準時收工,約埋幾個同事放工去打邊爐,放題食返餐勁嘅

一坐低侍應就問我哋要那種辣度嘅雞煲雞煲都幾好食,而且如果唔夠仲可以加添!

凍盤包括海蝦、青口、螺肉、魷魚仔,入口都算新鮮,企理。

蔬菜類選擇亦多,有蘿蔔,冬菇,金菇等等……

跟住就係甜品時間,雪糕、小型蛋糕,作最後結尾。

2020-01-14 861 views
又濕又冷的天氣,最好還是打個邊爐,醒一醒神。好久没吃雞煲,知道這家店新開張,可以燒肉和雞煲一起吃,很興奮!餐廳面積頗大,有很多座位,非常適合年尾跟朋友聚會。一入門口便看見取食物的位置,分成兩邊,一邊主要是肉類和雜丸,另一邊則是蔬菜、豆類製品和粉麵。除了一般食品,餐廳還自製了一些前菜和小食、好像涼拌木耳和炸物等。我想我絕對不怕吃不飽了。走過一點便是飲品區,一字排開的大型飲品櫃,飲品款式琳瑯滿目。涼拌青瓜和木耳,夠冰凍和爽口,若果可以再辣一點就好了。炸春卷,本身没有抱太大期望,因為一整盤放出來,想必已擺放了一段時間,但入口仍保持香脆,不錯。雞煲點了BB辣,同行友人不太吃辣。雞件每塊都是啖啖肉,而且肉質嫩滑。洋蔥也是不可忽視的,索滿醬汁非常惹味。若嫌不夠,還可無限加雞。響鈴我吃了兩次,第一次豆皮較韌,第二次該是新鮮炸起的,十分鬆脆。真的有點碰連氣,哈哈。牛肉尚算肥瘦均勻,帶點牛味,任食邊爐來說,品質還可以。吃膩了邊爐,轉戰燒内。燒肉必吃的牛舌,這個有驚喜,切得薄薄一片,有咬口又不會過硬,值得 ENCORE。燒菠蘿,甜甜酸酸,很開胃。由於餐廳需要同時預備燒肉跟火鍋的配料,避擇不算十分多,但我認
又濕又冷的天氣,最好還是打個邊爐,醒一醒神。

餐廳面積頗大,有很多座位,非常適合年尾跟朋友聚會。

可忽視的,索滿醬汁非常惹味。若嫌不夠,還可無限加雞。

牛肉尚算肥瘦均勻,帶點牛味,任食邊爐來說,品質還可以。

燒菠蘿,甜甜酸酸,很開胃。

由於餐廳需要同時預備燒肉跟火鍋的配料,避擇不算十分多,但我認為這個價錢,可以同
時吃到燒肉跟火鍋,真的是超值,絕對會再來。
$180 (Dinner)
2019-12-30 225 views
聖誕期間其實成日都係食打邊爐同BBQ,今日啱啱過咗聖誕我同BB就去咗富盈食火鍋加韓式烤肉放題,其實真心勁抵每人只係$188 ,就一次過可以食兩款嘢食,講真其實都幾忙架,一嚟到侍應就會問你係咪食雞煲啊,梗係食雞煲啦係咪先,就帶咗個BB辣雞煲,兩個人佢都比差唔多成半隻雞,個雞煲真係好好味,本身我哋想再加雞嘅,但係要留肚食火鍋同埋韓式燒肉,所以我哋就食完本身嘅雞就直接轉食火鍋啦,佢哋啲火鍋料係整整齊齊咁自助夾既,自己想食幾多就攞幾多,另外仲有一啲小食係熟食嚟嘅,我最推介係佢個泡椒雞腳,小小辣雞腳好爽口,另外仲食咗佢個魚蛋蘿蔔都好好味,其他嘢食都中規中矩,同埋最緊要係佢甜品方面又有雪糕又有一個都幾好味嘅啫喱,個啫喱我未見過嘅仲要係日本牌子,青蘋果味真係好清新唔太甜可以一次食幾個,如果約一班朋友嚟食就更加開心啦。
  • 雞煲
2019-12-27 162 views
旺角區出名食美食,但如果想揀任飲任食火鍋,仲加埋韓式烤肉,呢度絕對係個必試的推介。首先當然要一試個熱辣辣的雞煲,辣度可以自己挑選,雞肉非常之嫩滑,再加試上惹味的醬汁,簡直係越食越停唔到口。之後更可以加入上湯,泡製火鍋湯底,又或者可以開始食韓式燒烤!冰鎮海鮮,確保新鮮,有青口、魚頭同埋蝦,鮮味十足,用嚟打邊爐放湯煮熟就最好,兼且仲可以增加上湯嘅鮮味添!而其他肉類,好似豬頸肉、雞翼、牛仔骨等等,就最適合韓燒,燒出陣陣香味,品嚐外香內多肉汁的雞翼,絕對係享受!值得一提,仲有雪糕同凍飲任攞,以呢個價錢仲包括埋甜品同任限飲品,絕對非常化算。

2019-11-27
$200 (Dinner)
2019-12-26 140 views
踏進十二月份,喜慶的日子特別多,中國以農立國,冬節這個大日子,對中國人比較重視,所謂是冬大個年,家家戶戶都是大魚大肉。家人不想我,做的太辛苦,加上出面的食材,又貴又要做一餐,所以都是決定選擇出外食,提早慶祝冬節。看到餐廳,一個價錢就享有三樣煮食,雞煲、火鍋、燒烤,用呢個價錢,相當低食!雞煲任食,我地連叫了三次,每次都是大大煲、雞肉仲伙大大件,唔會因價錢平宜,就令到食物減,相反仲大大碟。雞煲的香氣,真是令人垂涎三尺,中辣的味道,真是越食越開胃,醬汁香濃、掛滿每件雞肉,肉質嫩滑,啖啖肉。熟食的食物,都多元化,小食如咖哩蘿蔔、魚蛋、豬皮。沙薑雞腳,雞腳炆得好稔,入口即溶。炸物,香脆可口。食完雞煲後,再來一個火鍋,火鍋食料,都好多,應有盡有,唯一是,有時的食物,添加有點慢,尤其是蔬菜、響鈴等,我走了兩次都未有再添加上去,可能當天,天氣凍,客人又多,整個場都爆滿,仲有不少客人在門外等位,食物的水準不錯👍。另一邊爐,可以去燒烤,燒烤食物同火鍋一樣,看你喜歡邊樣煮食。水果菠蘿新鮮又清甜。汽水、雪糕,蛋糕,都是任飲任食。
看到餐廳,一個價錢就享有三樣煮食,雞煲火鍋、燒烤,用呢個價錢,相當低食!

食完雞煲後,再來一個火鍋火鍋食料,都好多,應有盡有,唯一是,有時的食物,添加有點慢,尤其是蔬菜、響鈴等,我走了兩次都未有再添加上去,可能當天,天氣凍,客人又多,整個場都爆滿,仲有不少客人在門外等位,食物的水準不錯👍。

汽水、雪糕,蛋糕,都是任飲任食。
2019-12-21 224 views
openrice見到呢間餐廳新開張,又想食雞煲,一於試下! 好surprise 竟然仲有韓燒,真係第一次同時進行餐廳好新,好乾淨,坐得好舒服,個人十分滿意先上雞煲,bb 辣,都有啲啲辣度。個汁做得好惹味,成煲雞食哂,唔會太咸,食完都無口乾同時仲有其他小食,魚皮,麥樂雞等等,我去果陣麥樂雞岩岩炸起,熱辣辣卜卜脆,正食完雞煲,可以加湯打邊爐,種類都算幾多即炸響鈴必食,菜都好多選擇,芋頭都有!!!呢個area相信係for燒烤,好多海鮮呀,魚都有唔少夾左唔同既野去燒,底下有牛油紙,唔洗驚痴底。個人推薦五花肉同多春魚牛肉都唔錯,夾左好多哈哈開完大餐仲有甜品,好多雪糕口味揀仲有好多甜品!! 一個價錢兩種享受,真係幾抵!

餐廳好新,好乾淨,坐得好舒服,個人十分滿意

食完雞煲,可以加湯打邊爐,種類都算幾多

即炸響鈴必食,菜都好多選擇,芋頭都有!!!

呢個area相信係for燒烤,好多海鮮呀,魚都有唔少

牛肉都唔錯,夾左好多哈哈

開完大餐仲有甜品,好多雪糕口味揀

仲有好多甜品!! 一個價錢兩種享受,真係幾抵!

Type of Meal
Dinner
2019-12-20 403 views
天氣最近都凍左好多,最岩打邊爐同食雞煲。小弟以前都嚟過呢間富盈,雞煲可以話性價比高,味道又唔錯,不過就得知最近搬左去新地址,响女人街附近,地點即方便左好多。仲有新驚喜添,新店加入埋韓燒,可謂3合1,一次過滿足晒3個願望!整體都好乾淨,而且坐位闊落,其中自助吧有好多款食物選擇。牛肉,丸類,蔬菜,海鮮,甚至乎有少量炸物添。全部都井然有序排列,好衛生,旁邊仲有飯添。雞煲有BB辣至大辣選擇,友人唔太食辣,所以揀左BB辣。雞煲係任食,食完可不停加雞,雞係預先煮熟,倒入鍋焗過後好入味,而肉質都算嫩,唔錯。旁邊有一個韓燒爐,方便一邊等雞煲,一邊燒野食。牛肉算薄切,燒二燒就食得,下面放左層吸油紙,可以盡量阻隔油份,令到d食物無甘油。牛肉好Juicy,用料不過不失,食落都好彈牙。燒菠蘿有驚喜,非常甜,仲可以燒到表面帶點燶添。場內仲有即食小食同前菜。小弟好中意中華沙津同螺肉,夠晒開胃。炸物有麥樂雞同炸薯格。剛炸起的炸薯格形成金黃色,超脆卜卜,有驚喜。不過,麥樂雞唔知係咪放左一段時間,好腍身,味道一般。食完雞煲後,可以自行去自助區拎湯直接加湯响雞煲入面。不過就建議倒一倒雞煲的汁先,因為煮左幾次煲底會有少許燶
整體都好乾淨,而且坐位闊落,其中自助吧有好多款食物選擇。
雞煲有BB辣至大辣選擇,友人唔太食辣,所以揀左BB辣。
旁邊有一個韓燒爐,方便一邊等雞煲,一邊燒野食。
牛肉好Juicy,用料不過不失,食落都好彈牙。
燒菠蘿有驚喜,非常甜,仲可以燒到表面帶點燶添。
食完雞煲後,可以自行去自助區拎湯直接加湯响雞煲入面。不過就建議倒一倒雞煲的汁先,因為煮左幾次煲底會有少許燶同較油。而火鍋配料都係自助區度拎,油麥菜,生根,丸類等基本齊全,整體都好新鮮。
如果唔夠飽可以拎公仔麵或烏冬。值得一提係,飲品同甜品區的款式有好多,其中飲品區有一支支細的支裝飲品,方便飲完可以試飲多幾樣。
2019-11-20
$250 (Dinner)
近排天氣轉冷,想去吃雞煲火鍋,又想去吃韓式烤肉,在同事介紹下,和家人去旺角富盈雞煲火鍋專門店試試。原來餐廳開張只是幾個月,收費相對平宜,在旺角通菜街,交通也方便。佈置實而不華,感覺環境光淨、地方寬闊,座位舒適。先來個雞煲,味道香濃,有小、中和勁辣給食客選擇,我們揀了小辣惹味雞煲,肉質鮮嫩有質感😋。吃完再加上湯後變火鍋,另一邊是燒烤爐。火鍋和燒烤的配料包羅萬有,包括有新鮮海鮮、嫩滑牛肉、羊肉、豚肉、和麵類等等.....有不同品牌啤酒和飮品;還有多款精緻甜品😋,令人愛不釋手!我們大快朵頤的吃到捧腹而回。

佈置實而不華,感覺環境光淨、地方寬闊,座位舒適。

吃完再加上湯後變火鍋,另一邊是燒烤爐。

我們大快朵頤的吃到捧腹而回
2019-12-15 137 views
本人呢個冬天仲未真正打過邊爐,個friend話有間超級抵食GE放題,點知原來唔止有邊爐,仲有埋燒肉同雞煲~~一去到超多人排隊,睇黎質素有返咁上下保證平日火鍋加韓式燒肉都係$168,邊到搵火鍋湯底要左椰子雞鍋,好多舊雞,都好足料下咩都夾左D試,肥牛質素唔錯有牛味,仲有有好多菜揀!娃娃菜同油麥菜都幾靚,會定時定候不停refill~~響鈴都係必食,即炸好酥脆燒肉就試左燒雞翼、牛仔骨、墨魚鬚同午餐肉,個火都keep住到個溫度,同埋可以換張紙再燒,都幾方便,唔會痴哂底本人推介燒雞翼,單骨好易燒;墨魚鬚都正,醃左好入味呢度性價比真係好高,連野飲甜品都任飲任食,至適合約一大棚人黎gathering
~~
一去到超多人排隊,睇黎質素有返咁上下保證
平日火鍋加韓式燒肉都係$168,邊到搵
火鍋湯底要左椰子雞鍋,好多舊雞,都好足料下
響鈴都係必食,即炸好酥脆
燒肉就試左燒雞翼、牛仔骨、墨魚鬚同午餐肉,
本人推介燒雞翼,單骨好易燒;墨魚鬚都正,醃左好入味
2019-12-14 64 views
天氣凍,喺旺角求其搵咗間火鍋店打邊爐。見呢間平平地,就同大食友人試試。人都幾多,要等位。百幾蚊就可以任食火鍋同韓燒,湯底揀咗椰子雞。全部食物都係自助,任攞唔嬲,不過食得哂先好拎。有開胃前菜食,為任食打返個底。有好多蔬菜可以打邊爐,食得健康。仲有打邊爐必備嘅響鈴豚肉同肥牛我地冇攞嚟打邊爐,反而拎嚟燒,肉味香好多,惹味過就咁淥。左邊個豆腐要推介俾大家,佢唔係一般豆腐,係潮州豆腐,特別滑同濃啲嘅豆味。我拎咗嚟燒,香好多。午餐肉燒好食過淥

百幾蚊就可以任食火鍋同韓燒,湯底揀咗椰子雞。

全部食物都係自助,任攞唔嬲,不過食得哂先好拎。

有開胃前菜食,為任食打返個底。

有好多蔬菜可以打邊爐,食得健康。

仲有打邊爐必備嘅響鈴

午餐肉燒好食過淥

經過通菜街,見到排到長長嘅人,就知道係我哋book嗰間餐廳,最大嘅賣點就係一個價錢有三種享受入到去個環境好闊落,燈光光線好充足,座位都好闊落,我哋四人身高都超過180都坐得舒服佢哋嘅雞煲係任食嘅,食完可以同樓面講聲,佢哋就會拎多一盤新嘅雞煲俾你食,同時,你可以韓燒,同事之間出邊仲有炸春卷,薯格,涼菜又可以食住等出邊嘅食物選擇多到成40幾50款,飲品有10幾款,甜品都有5-7款任你揀我哋就揀咗牛仔骨,牛肉,雞肉,腸仔等等,質素都唔差雞煲香料好夠,而且雞件大大件好嫩滑!食到咁上下自己可以去拎打邊爐嘅湯底到落去,我就在拎埋魷魚,牛柏葉,龍蝦丸,牛丸,公園,芝士丸等等海鮮方面,有青口,海蝦,大魚頭等

又可以食住等

我哋就揀咗牛仔骨,牛肉,雞肉,腸仔等等,質素都唔差

雞煲香料好夠,而且雞件大大件好嫩滑!

海鮮方面,有青口,海蝦,大魚頭等
2019-12-10 146 views
朋友講旺角有間餐廳可以打邊爐和烤肉好抵食就等收工一齊去,來到九點多都有不少人等位中,幸好不用等好耐就可以入去食。這裡可以自己拿打邊爐同烤的材料好方便而且十分新鮮,醬汁又多選擇可以自己配。蝦,魚頭,青口,仲有不少肉類,丸,午餐肉,鵝腸夠肥好味道,腸仔夠脆,牛肉口感不錯有牛肉味,中間仲有菜同熱食小食選擇,最喜歡吃這裡的小辣夠辣入味,最後仲食了幾輪,麥樂雞和薯格都好新鮮,響鈴新鮮自制夠脆,菜選擇都夠食而且夠乾淨好味。湯底要了皮蛋湯底好濃,其實仲有雞煲仲抵食可以加雞,見到另一桌都有叫好吸引可以下次再來吃過。飲品多選擇有汽水或清涼飲品,最尾我們再拿了出前一丁加麻油撈麵吃添,沒想到這價錢可以食到那麼多東西有驚喜。