2023-11-21 26 views
今日同朋友慶祝生日,就同佢嚟到位於元朗嘅摩登牛舌燒肉專門店。話明係牛舌燒肉專門店梗係第一時間吸引咗我朋友叫個長龍極品牛舌,一嚟到見到條牛舌成隻碟咁長,最少有30 cm,而且紅潤唔會變黑,非常新鮮。之後我見到好耐冇食過燒鰻魚,足足有五件,而且非常之大都只係$89非常抵食。最後仲叫咗杯牛油果粒粒芒同埋芝士年糕,牛油果粒粒每一啖都充滿牛油果嘅香味。芝士年糕濃濃芝士味外皮鬆脆,跟套餐追加都係$39有四件,其他地方完全食唔到。

2023-11-18 36 views
最近看到好多人都在推薦這家的超級牛舌,於是特地跑到元朗去打卡。點了$399套餐,有9款食物,非常抵食!超長牛舌鳳梨牛勒條豬五花牛小排雞腿肉三色腸烤土豆冷水面蔬菜拼盤重點推薦冷面,冷面裡有蘋果絲、橙、溫泉蛋,口味是酸酸甜甜的,搭配烤肉一起吃,非常爽口。真是一口接一口停不下來。烤肉的質素也很好,肉質新鮮。牛舌烤的時候會灑上新鮮檸檬汁水,吃的時候配上蔥花醬,不油不膩。我喜歡再額外加上孜然粉和辣椒粉,更有層次。三色腸也非常好吃,烤完的腸一口爆汁。環境也很適合打卡。

點了$399套餐,有9款食物,非常抵食!

超長牛舌
鳳梨牛勒條
豬五花
牛小排
三色腸
烤土豆
冷水面
蔬菜拼盤

三色腸也非常好吃,烤完的腸一口爆汁。

環境也很適合打卡。
2023-11-10
$250 (Lunch)
  • 冷面
2023-11-17 47 views
今日同朋友去到元朗嘅摩登牛舌燒肉專門店度食飯啊 夜晚時間黎到已經全場爆滿 都要等位有得食呀 真係十分受歡迎叫左個SET C燒肉組合拼盤 $399有個招牌長龍牛舌 真係好吸精 打卡影相一流 將原條牛舌切花 然後放到爐上燒 可以保留到肉汁同彈牙嘅口感厚燒豚五花 鳳梨牛肋條 原個菠蘿上面放咗牛肋條 經過醃製嘅牛肉好冧 而且有牛肉香氣摩登雪花肉 油花分布平均 肉色紅潤 好新鮮雞腿肉 三色腸拼盤 水冷麵 酸酸辣辣十分開胃 可以解燒肉嘅油膩感配菜拼盤起司年糕 炸得外脆內軟 入面仲流心

叫左個SET C燒肉組合拼盤 $399

摩登雪花肉 油花分布平均 肉色紅潤 好新鮮

水冷麵 酸酸辣辣十分開胃 可以解燒肉嘅油膩感

起司年糕 炸得外脆內軟 入面仲流心
🐮👅身為牛舌控,Bookmark咗呢間牛舌好耐,今日終於黎到元朗試下 -- 摩登牛舌燒肉專門店~餐廳主打極吸睛嘅長龍牛舌,仲有多款燒肉、飯麵同小食,我地就梗係叫佢嘅招牌➡️”長龍牛舌9款套餐"🥰 性價比仲要極高, 已經加入我地嘅回訪List!😎😎套餐先黎嘅係主打➡️”長龍牛舌",真係超長有50cm,要自己剪開一塊塊燒,都剪成廿幾塊,仲好厚切,食落質素一D都唔差,仲好高質好爽口,滿滿油脂感,牛味好濃,淨係食牛舌都超值!👍🏻👍🏻跟住係➡️”鳳梨牛肋條"肉質軟腍,仲有3片鳳梨,表面焦糖化,燒落食可以解膩~➡️”厚燒豚五花" 充滿油香,配埋生菜可以包住食!➡️”摩登雪花肉" 係薄切大大塊,油脂分佈平均,而且佢係薄切,燒起黎好香,牛味重!除咗牛仲有➡️”雞腿肉"好嫩滑,而外層雞皮燒完仲幾香脆!➡️”三色腸拼盤"好有驚喜,有3款口味,墨色腸、豚肉腸、台灣腸,第一次自己燒"台灣腸"燒到好軟滑香甜,而"墨魚腸"仲有濃濃墨魚味!仲有➡️”水冷麵"都好出色,冷麵好爽口煙韌,配搭橙同雪梨食落酸酸地,口感好fresh,仲有爽口青瓜,同韓式泡菜、青瓜絲、蘋果絲,食落好開胃!😋飲品叫咗➡️”芭樂桃桃茶"飲落好清爽,幾解膩! 仲點咗

鳳梨牛肋條

➡️”厚燒豚五花" 充滿油香,配埋生菜可以包住食!

摩登雪花肉

除咗牛仲有➡️”雞腿肉"好嫩滑,而外層雞皮燒完仲幾香脆!

水冷麵

飲品叫咗➡️”芭樂桃桃茶"飲落好清爽,幾解膩!
仲點咗近期開到周街都見嘅➡️”超大杯鴨屎香手打檸檬茶",有正常size同超大杯size,有得揀甜度,檸檬同茶味都幾出,酸酸地好開胃,2個人share岩晒!
芭樂桃桃茶
超大杯鴨屎香手打檸檬茶

🔸長龍牛舌9款套餐 [Set C] ($399):
薯仔
水冷麵
🔹芭樂桃桃茶 ($39)
🔸超大杯鴨屎香手打檸檬茶 ($45)
2023-10-28
Type of Meal
Dinner
芭樂桃桃茶
超大杯鴨屎香手打檸檬茶
2023-11-16 67 views
元朗爆紅長龍牛舌🐮👅Gimmick夠勁CP值超高❣️❣️❣️❣️#bling_元朗美食 🐮Set C 燒肉組合拼盤 (9 items)💰$399❣️長龍牛舌🐮👅豚五花摩登雪花肉雞腿肉鳳梨牛肋條薯仔片水冷麵三色腸拼盤配菜拼盤除咗牛舌之外,其他肉類嘅質素不過不失,以呢個價錢嚟講叫正常!牛舌都幾爽口、厚身,油脂感好重!🥳最緊要份量真係好誇張😂🩷牛舌控覺得好滿足CP值爆登😌至於所有肉類嘅調味,都比較似係原材料,冇刻意醃製,所以自己覺得唔太夠味😅重味人仕記得枱上有調味粉🫰🏻🙈所以肉類方面,唔需要太抱期望,「鳳梨牛肋條」可能係肉類位置問題,好韌咬唔開💔「摩登雪花肉」反而不錯,有油香感~整體來講,第一 次去食,牛舌係最滿意🐮🫰🏻不過單叫牛舌貴過一個餐,所以都係叫左$399套餐!以$399 成set 餐,2人份一定夠飽🤭🥤鴨屎香檸檬茶茶底清香,糖漿比例少,解膩飲品不錯👍🏻(第一次飲)
#bling_元朗美食

🐮Set C 燒肉組合拼盤 (9 items)
💰$399❣️
長龍牛舌🐮👅
薯仔片

2023-11-06
$200 (Dinner)
長龍牛舌
最近終於有機會去期待左好耐嘅摩登牛舌燒肉專門店喇。餐廳喺元朗,坐位好闊落,我揀咗佢哋嘅C套餐,裡面有9款唔同嘅菜式,份量超級豐盛。配菜拼盤有新鮮生菜、韓式泡菜、中式沙拉同番茄。🥬🥗🍅跟著有招牌超長牛舌,佢哋嘅牛舌真係好驚人,長度有50厘米,牛肉味道濃郁,完全唔鞋,好有咬口🐮👅鳳梨牛肋條用整個鳳梨裝飾上枱,打卡一流。牛肋條好嫩滑,加埋鳳梨就減低咗油膩感啦。🍍🐮豚五花肉,油香十足,配生菜包住食好正🐷🥬雞腿肉好滑嫩,調味唔太重,口感好好。🐔三色腸拼盤有墨色腸、豬肉腸同韓式風味腸,好好食!絕對要試下。🌭水冷面入面有泡菜、青瓜絲、蘋果絲,橙,好清新仲有薯仔片可以放喺爐邊燒,酥脆可口。🥔另外,我哋仲叫揀一杯最近好興既超大鴨屎香手打檸檬茶,好適合兩個人一齊分享。🍋味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️餐廳:摩登牛舌燒肉專門店地址:元朗教育路31-41號南天大廈地下8號舖

配菜拼盤有新鮮生菜、韓式泡菜、中式沙拉同番茄。🥬🥗🍅

豚五花肉,油香十足,配生菜包住食好正🐷🥬

雞腿肉好滑嫩,調味唔太重,口感好好。🐔

水冷面入面有泡菜、青瓜絲、蘋果絲,橙,好清新

仲有薯仔片可以放喺爐邊燒,酥脆可口。🥔

味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️

餐廳:摩登牛舌燒肉專門店
地址:元朗教育路31-41號南天大廈地下8號舖
2023-11-15 124 views
呢間餐廳主打手臂長原條牛舌同高質燒肉🔥今次揀咗Cp值最高嘅套餐,包括五款肉類同四款配菜🥩💗SET C 燒肉組合拼盤 ($399)👅長龍牛舌鎮店之寶嘅長龍牛舌足足50cm,一連22塊嘅厚切牛舌,食落肥美爽嫩,再夾住鹽蔥嚟食,超級惹味🐖豚五花 五花肉燒到焦香迫出多餘油份,個人鍾意用生菜包住一齊食,平衡翻油膩感🍍鳳梨牛肋條 牛肋條連住筋位,肉質較脆口有嚼勁,配上烤過嘅菠蘿,酸酸地幾清甜🐂摩登雪花肉 薄切牛肉帶適量油花,牛味濃郁🐔雞腿肉 雞腿肉好嫩滑,燒到雞皮勁香脆🥔土豆片薄切薯仔燒到乾身變一片片薯片🌭三色腸拼盤 分別有墨色腸、豚肉腸、韓式風味腸三款🍜水冷麵 水冷麵煙韌彈牙,入面有溏心蛋、韓式泡菜、青瓜絲、仲有一片鮮橙,味道酸酸地又冰涼,好refreshing🥙配菜拼盤包括有生菜、泡菜、中華沙律同車厘茄💗鴨屎香手打檸檬茶 ($39)以鴨屎香作茶底,配以香水檸檬,飲落清香解膩🍋

💗SET C 燒肉組合拼盤 ($399)
👅長龍牛舌

🐖豚五花

🍍鳳梨牛肋條

🐂摩登雪花肉
薄切牛肉帶適量油花,牛味濃郁

🐔雞腿肉
雞腿肉好嫩滑,燒到雞皮勁香脆

🥔土豆片
薄切薯仔燒到乾身變一片片薯片
土豆片

🌭三色腸拼盤
分別有墨色腸、豚肉腸、韓式風味腸三款

🍜水冷麵

🥙配菜拼盤
包括有生菜、泡菜、中華沙律同車厘茄
配菜拼盤

💗鴨屎香手打檸檬茶 ($39)
以鴨屎香作茶底,配以香水檸檬,飲落清香解膩🍋
鴨屎香手打檸檬茶
土豆片
鴨屎香手打檸檬茶
2023-11-12 26 views
繼續生日月豪飲豪食😂今次我提出嚟食超長牛舌,12點幾嚟都仲有d位,裡面裝修超有氣氛,而且都坐得幾舒服~睇左一陣menu, 都係覺得Set C最抵玩,我地3個人再散叫左小小野同飲品都已經超飽!!✨Set C燒肉組合拼盤長龍牛舌 - 個個人都係衝住呢樣野過嚟食,親眼睇真係好吸睛,上枱時仙氣滿滿,剪開一塊塊燒都有好多塊,口感幾爽口,唔會太厚或太薄☺豚五花 - 油脂滿滿,燒到好惹火😂但燒完又唔覺太肥膩,用生菜包住食好夾👍雞腿肉 - 切好左細細件好方便易燒,肉質幾嫩鳳梨牛肋條 - 造型好啱打卡,牛肋條調味唔錯;菠蘿燒完好清甜多汁🤤摩登雪花肉 - 唔算太肥,但肉汁好豐富,又夠薄切好易入口!薯仔片 - 好薄好易燒,我最鍾意慢慢燒脆佢變到好似薯片咁😆三色腸拼盤 - 各有風味,墨魚腸夠彈牙😋水冷麵 - 面頭有一大片橙好特別,冷麵幾有口感,而且個汁酸酸甜甜好開胃🧡配菜拼盤 - 用生菜去包住燒肉好解膩😎✨黃油蒜香牛横膈膜肉 - 個月球容器好吸睛,成塊横膈膜肉好大塊,切開細細舊比較易入口,牛味都好香😻✨摩登紫菜拌飯 - 紫菜拌飯真係無得輸,燒肉送飯幾啱key,3個人share唔怕滯😝✨芝士年糕 - 最特別嘅係

✨Set C燒肉組合拼盤

雞腿肉 - 切好左細細件好方便易燒,肉質幾嫩

摩登雪花肉 - 唔算太肥,但肉汁好豐富,又夠薄切好易入口!

薯仔片 - 好薄好易燒,我最鍾意慢慢燒脆佢變到好似薯片咁😆
三色腸拼盤 - 各有風味,墨魚腸夠彈牙😋

配菜拼盤 - 用生菜去包住燒肉好解膩😎

✨芝士年糕 - 最特別嘅係年糕配上黃豆粉,甜甜地又幾夾!

✨超大杯鴨屎香手打檸檬茶 - 都真係幾大杯,夠兩個人飲,價錢只係貴普通杯裝幾蚊~佢有陣特別嘅香味,我估就係鴨屎香,而青檸味都幾出,食完油膩野再飲幾refresh!

✨牛油香粒粒芒 - 呢個配搭第一次見,都幾新穎,真係飲到芒果香🥭

2023-11-11 83 views
ෆ⃛ 摩登牛舌ෆ⃛之前見到有人share元朗有間超長牛舌好誇張即刻save🤣以套餐為主有好幾個set俾大家揀,每個set已經包左牛舌,唔同款嘅肉,配菜拼盤,有啲會包埋主食🥔♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .*・゜ ♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .:*・゜ ♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .*・゜♡ Set B燒肉組合拼盤 $299 套餐包左黃油蒜香牛橫膈膜、牛肋條、蒜香牛舌、肥牛、杏鮑菇、薯蓉沙律、豚五花同埋配菜拼盤🥬蒜香牛舌同黃油蒜香牛橫膈膜最深刻🐮牛舌爽口 黃油蒜香醬同牛橫膈膜係分開嘅,一上菜店員已經幫我哋燒住個醬,全程都聞到香噴噴嘅牛油同蒜既香味,個醬加埋燒好既肉,非常邪惡又美味的配搭(๑´ڡ`๑) 另外仲加咗三板腱$69同雞髀肉$38🐤 前者較瘦有肉味,後者肉質嫩滑ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿ / 5 芭樂桃桃檸檬茶 $38 間鋪有好幾款特式飲品,全部都好吸引,掙扎左好耐最後揀咗芭樂桃桃檸檬茶!芭樂味同桃味好夾,而且有新鮮果肉,真材實料!ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿.5 / 5✎ 總括:唔同套餐完全夠2-4人share ,而且肉類高質 encore able 下次多人啲一定要試超長牛舌set!✼
ෆ⃛ 摩登牛舌ෆ⃛

✼ 加一服務費✔︎
ෆ̈ 摩登牛舌
✇ 地址:元朗教育路31-41號南天大廈地下

2023-11-06 324 views
呢間燒肉店最出名就係長龍牛舌,鍾意食牛舌嘅唔好錯過~「SET C 燒肉組合拼盤」呢個set包咗9樣嘢,非常豐富▪️長龍牛舌🐮👅一拉開,牛舌真係超級長,有成50cm,好誇張‼️ 食落就好爽口,而且牛味香濃▪️鳳梨牛肋條🍍🐮原個鳳梨上枱,好吸精。牛肋條肉質軟腍,另外仲有三片鳳梨,可以解吓膩▪️摩登雪花肉🐮雪花肉油脂分佈平均,而且佢係薄切,輕輕燒吓已經熟▪️豚五花🐷充滿油香,不過因為油脂多少少,燒嘅時候要小心啲,同埋可以用生菜包住食,咁就冇咁膩▪️雞腿肉🐔好嫩滑,調味唔會太重,可以自行加枱上面嘅調味粉▪️三色腸拼盤有墨色腸、豚肉腸、韓式風味腸,三款都唔錯▪️薯仔🥔薯仔切咗一片片,放喺爐邊慢慢燒,食落脆脆哋▪️配菜拼盤包咗生菜🥬、泡菜、中華沙律,同埋蕃茄仔🍅▪️水冷麵🍜入面有泡菜、青瓜絲、蘋果絲,仲有一片鮮橙,食落酸酸哋,好清新除咗個set,仲另外叫咗幾樣嘢~▪️摩登海苔拌飯🍚有好多紫菜喺面,仲有隻生蛋黃,加少少醬汁,再撈埋一齊食就啱啱好▪️蒜香珍珠鮑超級多蒜茸,好惹味。珍珠鮑細細粒,但都有咬口▪️金針菇同樣好多蒜茸,可以夾埋肉一齊食,就好似肥牛金菇卷咁▪️超大杯鴨屎香手打檸檬茶🍋飲品有最近非常紅嘅手打檸檬茶,而且有超大
呢間燒肉店最出名就係長龍牛舌,鍾意食牛舌嘅唔好錯過~

「SET C 燒肉組合拼盤」
呢個set包咗9樣嘢,非常豐富

▪️長龍牛舌🐮👅

▪️鳳梨牛肋條🍍🐮

▪️摩登雪花肉🐮
雪花肉油脂分佈平均,而且佢係薄切,輕輕燒吓已經熟

▪️豚五花🐷

▪️雞腿肉🐔
好嫩滑,調味唔會太重,可以自行加枱上面嘅調味粉

▪️三色腸拼盤
有墨色腸、豚肉腸、韓式風味腸,三款都唔錯

▪️薯仔🥔
薯仔切咗一片片,放喺爐邊慢慢燒,食落脆脆哋

▪️配菜拼盤
包咗生菜🥬、泡菜、中華沙律,同埋蕃茄仔🍅

▪️水冷麵🍜

除咗個set,仲另外叫咗幾樣嘢~

▪️摩登海苔拌飯🍚

▪️蒜香珍珠鮑
超級多蒜茸,好惹味。珍珠鮑細細粒,但都有咬口

▪️金針菇
同樣好多蒜茸,可以夾埋肉一齊食,就好似肥牛金菇卷咁

▪️超大杯鴨屎香手打檸檬茶🍋
飲品有最近非常紅嘅手打檸檬茶,而且有超大杯size,啱晒兩個人share

摩登牛舌燒肉專門店
📍元朗教育路31-41號南天大廈地下8號舖
2023-11-05 31 views
味道:🌟🌟🌟🌟🌟今次呢到元朗 仲煩緊食咩既時候見到呢間餐廳大排長龍🌟而且望望menu 見到套餐低至1️⃣9️⃣9️⃣蚊睇落真係超級抵 就決定一試嚕❤️❶SET C燒肉組合拼盤 $399❶.❶長龍牛舌呢個牛舌係呢間餐廳嘅招牌菜🥳見到呢個size上枱嘅時候真係嘩咗一聲👧🏻牛舌食落軟腍同時又爽脆🥰具有濃郁既牛肉香味💁🏻‍♀️燒熟後加上醬汁調製得非常惹味🧂簡直係錦上添花💐❶.❷厚燒豚五花呢個豬肉嘅部位肥瘦分明🐷經過燒烤後肥肉部份既油脂滲出🐽個人就鍾意用生菜包住一齊食🐖平衡到油脂之餘仲更加fresh👩🏻‍🍳❶.❸鳳梨牛肋條呢個牛肋條嘅造型都相當打卡able📸估唔到上枱嘅時候會見到原個嘅鳳梨🍍牛肋條嘅肉質幾有嚼勁 肉香突出🧑🏻‍🚀旁邊仲擺咗三嚿鳳梨🐄鳳梨稍為燒一燒 食落香甜又多汁🐮❶.❹摩登雪花肉雪花肉即係牛肉腹部嘅部位✨肉質柔嫩細膩 脂肪分佈均勻☄️紋理有條理 食落牛味濃郁🫶🏻完全冇諗過可以達致接近入口即溶咁濟口感🤭❶.❺雞腿肉雞腿肉肉質豐潤🐣燒煮後 雞肉內部嘅水份仍然保持住🐥外層形成一層微焦嘅外皮🐓再沾上調味料一齊食 口感同層次即時upgrade🆙❶.❻薯仔第一次燒薯仔片 估唔到又幾surprise🥸燒熟之後薯

味道:🌟🌟🌟🌟🌟

茶底同平時飲凍啲嘅凍檸茶好唔同🇭🇰
多咗一份清香 而採用嘅檸檬就係青檸💚
茶葉同青檸嘅味道結合埋一齊 解膩清新又消暑☀️

2023-11-05 25 views
一家人去食燒肉🫶🏻🥩 呢間嘅晚市好受歡迎,建議提早book定檯就最穩陣~1️⃣ Set C 燒肉組合拼盤 $399🔸長龍牛舌:係餐廳招牌,必試之選,口感柔軟。🔸豚五花:肥瘦相間,食落肥而不膩。🔸鳳梨牛肋條:牛肋條肉多肥膏少,牛味濃郁,加埋菠蘿更清甜解膩。🔸摩登雪花肉:雪花紋路靚,輕輕烤幾下就食得,軟嫩香口。🔸雞腿肉:肉質嫩滑彈牙。🔸薯仔:切成薄片,香脆可口。🔸三色腸拼盤:有三隻色又幾得意,食落啖啖肉。🔸水冷麵:超有驚喜,麵質滑溜彈牙,仲有溏心蛋、泡菜同橙,酸辣好開胃。🔸配菜拼盤2️⃣ Set D 燒肉組合拼盤 $499🔸美國頂級安格斯牛仔骨:牛肉嘅香味非常濃郁,肉汁爆棚。🔸豚五花🔸摩登牛肋排:肉質纖細,口感軟嫩多汁。🔸元氣橫膈膜:口感清爽帶嚼勁,牛味濃郁。🔸超大秘製肥牛:一大盤食得好過癮,半肥瘦正。🔸摩登牛肋條🔸蒜香珍珠鮑:鮑魚仔Q彈,粉絲好香口。🔸芝士年糕:入邊係滿滿嘅芝士,好食又邪惡😈🔸胡麻野菜沙律:一大碗沙律菜加胡麻醬,開胃又健康。🔸配菜拼盤🥤7喜 $12女經理態度好好,食物質素高,份量又多,好抵食🙌🏻

1️⃣ Set C 燒肉組合拼盤 $399
🔸長龍牛舌:係餐廳招牌,必試之選,口感柔軟。
🔸豚五花:肥瘦相間,食落肥而不膩。
🔸摩登雪花肉:雪花紋路靚,輕輕烤幾下就食得,軟嫩香口。
🔸雞腿肉:肉質嫩滑彈牙。
🔸薯仔:切成薄片,香脆可口。
🔸三色腸拼盤:有三隻色又幾得意,食落啖啖肉。
🔸配菜拼盤
2️⃣ Set D 燒肉組合拼盤 $499
🔸美國頂級安格斯牛仔骨:牛肉嘅香味非常濃郁,肉汁爆棚。
🔸豚五花
🔸摩登牛肋排:肉質纖細,口感軟嫩多汁。
🔸元氣橫膈膜:口感清爽帶嚼勁,牛味濃郁。
🔸超大秘製肥牛:一大盤食得好過癮,半肥瘦正。
🔸摩登牛肋條
🔸蒜香珍珠鮑:鮑魚仔Q彈,粉絲好香口。
🔸芝士年糕:入邊係滿滿嘅芝士,好食又邪惡😈
🔸胡麻野菜沙律:一大碗沙律菜加胡麻醬,開胃又健康。
🔸配菜拼盤
🥤7喜 $12
女經理態度好好,食物質素高,份量又多,好抵食🙌🏻
💖元朗呢間新開🆕燒肉店好多人排隊,今日終於黎試下點解咁受歡迎👏🏻。座位闊落,除左每台都有多款調味粉,仲會每人上三款燒肉醬汁同小菜。每台仲有餐具、圍裙、紙巾等自取,唔使麻煩叫店員過黎。1⃣️SET C燒肉組合拼盤🥩 $399🔸長龍牛舌、豚五花、鳳梨牛肋條、摩登雪花肉、雞腿肉、薯仔、三色腸拼盤、水冷麵、配菜拼盤💖拼盤份量多、適合2-3人share,最難得嘅係除左品質,賣相都幾好👍🏻。長龍牛舌係佢哋嘅招牌之一,好大條、口感爽口、有韌性,搭配燒肉醬好味。豚五花同摩登雪花肉油脂都好靚,搭配佢嘅配菜拼盤同小菜(中華沙律、蕃茄仔🍅、泡菜)整菜包肉,更清新、減低油膩感。鳳梨牛肋條賣相值得打卡,牛肋條肉味香濃且有嚼勁,仲有得燒菠蘿🍍清下味蕾。薄切薯仔,推薦灑每台都提供嘅孜然粉同五香粉,燒完香口又脆身!最後黎碗水冷麵,清新又大碗。2⃣️SET D燒肉組合拼盤🥩 $499🔸美國頂級牛格斯牛仔骨、豚五花、摩登牛肋排、元氣橫隔膜、超大秘制肥牛、摩登牛肋條、蒜香珍珠鮑、芝士年糕、胡麻野菜沙律、配菜拼盤💖牛格斯牛仔骨肉厚且大塊,加上芝麻同黑椒調味香口。極推薦超大秘制肥牛‼️,油脂均勻唔會太肥膩,就咁食或者點醬都好正🤤。蒜香珍

1⃣️SET C燒肉組合拼盤🥩 $399

2⃣️SET D燒肉組合拼盤🥩 $499
💖牛格斯牛仔骨肉厚且大塊,加上芝麻同黑椒調味香口。極推薦超大秘制肥牛‼️,油脂均勻唔會太肥膩,就咁食或者點醬都好正🤤。蒜香珍珠鮑另有粉絲;芝士年糕外脆內軟糯,芝士味好香濃。元氣橫隔膜油香十足,入口即化!

💖除左各款燒肉,佢地仲有好多打卡茶飲,不過今次我只要左汽水🥤,下次要試下!用QR code落單方便,上菜速度快。
2023-11-03 13 views
鐘意食牛舌的朋友可以去呢間韓燒!😃晚市時間好旺場 仲要排隊啊🫣 睇黎大家都係為左50cm 超長的牛舌😌😌我地選擇左Set C 燒肉組合拼盤$399 當中包括:長龍牛舌豚五花鳳梨牛肋條摩登雪花肉雞腿肉薯仔水冷麵配菜拼盤三色腸拼盤 個人最推薦係牛舌同雪花肉!第一次食到咁多牛舌係好滿足😚燒薯仔同埋三色腸都有啲驚喜 不錯👍鴨屎香手打檸檬茶 $39近期大熱的手打檸檬茶,我終於試到啦 好fresh !加左個蒜香珍珠鮑 $59好入味同重口味架 都幾辣的!我地自創左隱藏食法添~想知係咩同詳細食評就等睇YouTube 片啦😚😚加一服務費摩登牛舌燒肉專門店 (元朗)元朗教育路31-41號南天大廈地下8號舖

我地選擇左Set C 燒肉組合拼盤$399 當中包括:
薯仔

鴨屎香手打檸檬茶 $39
近期大熱的手打檸檬茶,我終於試到啦 好fresh !

加左個蒜香珍珠鮑 $59

加一服務費

摩登牛舌燒肉專門店 (元朗)
元朗教育路31-41號南天大廈地下8號舖
大家知道嗎?大西北元朗唔只有牛牛仲有⋯肉汁炸彈高質超良心牛舌!😍👅💦今次試摩登牛舌燒肉專門店 ❣︎ 呢間真係好食到我要打尖出咗post先😫$399食✨9碟✨手指咁厚嘅肉+麵食+小菜🔊唔使深水埗🔊唔使上淘寶🔊元朗食得到🔊仲要高質如斯🥹是來做慈善的吧!❤️❤️✂︎-----㋖㋷㋣㋷線-----✂︎1️⃣ 長龍牛舌一場嚟到,梗係食豪啲:嗌個$399套餐!💸成隻手臂咁長嘅牛舌真係第一次見😍牛舌切花刀,令佢成條拉起都唔會扯斷重點:每刀都切得好厚!燒嘅時候已經勁香一咬即刻出曬汁💦😫❤️肉厚多汁🥩出色!2️⃣ 䐁五花呢個一燒已經着曬火🔥無他,佢太肥美了!食到滿嘴油但一啲都唔膩唔係講笑🐖輕鬆涮曬成碟完全零難度!👌🏼3️⃣ 鳳梨牛肋條睇個名以為會係一大條,點知係一口size🤔不過唔妨礙佢嘅美味程度!配埋菠蘿一齊燒超級解膩🍍💦4️⃣ 摩登雪花肉很容易被忽略嘅寶藏餐點!🌟💫唔好掛住食牛舌,呢碟同樣出色👍🏼入口即化,油香喺舌尖爆炸太讚啦!比出面二百幾三百食紙片牛爽太多🥹💯5️⃣ 雞腿肉一開始仲諗:點解呢份雞肉咁嫩嘅原來係雞腿肉!🍗雞肉細細碟,過到口癮之餘又唔會喧賓奪主食完繼續吃爆牛肉💥🐮6️⃣ 薯仔好鍾意佢哋嘅薯仔片!🥔呢個可能係惟一在場嘅薄切

大家知道嗎?大西北元朗唔只有牛牛

✂︎-----㋖㋷㋣㋷線-----✂︎

1️⃣ 長龍牛舌

一場嚟到,梗係食豪啲:嗌個$399套餐!💸
成隻手臂咁長嘅牛舌真係第一次見😍
牛舌切花刀,令佢成條拉起都唔會扯斷
重點:每刀都切得好厚!燒嘅時候已經勁香
一咬即刻出曬汁💦😫❤️肉厚多汁🥩出色!

2️⃣ 䐁五花

呢個一燒已經着曬火🔥無他,佢太肥美了!
食到滿嘴油但一啲都唔膩唔係講笑🐖
輕鬆涮曬成碟完全零難度!👌🏼

3️⃣ 鳳梨牛肋條

睇個名以為會係一大條,點知係一口size🤔
不過唔妨礙佢嘅美味程度!
配埋菠蘿一齊燒超級解膩🍍💦

4️⃣ 摩登雪花肉

很容易被忽略嘅寶藏餐點!🌟💫
唔好掛住食牛舌,呢碟同樣出色👍🏼
入口即化,油香喺舌尖爆炸太讚啦!
比出面二百幾三百食紙片牛爽太多🥹💯

5️⃣ 雞腿肉

一開始仲諗:點解呢份雞肉咁嫩嘅
原來係雞腿肉!🍗
雞肉細細碟,過到口癮之餘又唔會喧賓奪主
食完繼續吃爆牛肉💥🐮

6️⃣ 薯仔

好鍾意佢哋嘅薯仔片!🥔
呢個可能係惟一在場嘅薄切物
好鍾意呢間店個爐嘅火候
烤一陣就可以變脆卜卜薯片😋
疊埋厚厚嘅肉片一齊食 味蕾直接升天!

7️⃣ 三色腸拼盤

知道咩叫唔好以貌取人嗎?
呢碟腸正正就係教科書例子!
雖然喺片中接近0 screen time

食完一大碟肉後食一啖清清味蕾
又可以大殺四方😋👌🏼

9️⃣ 配菜拼盤

一開始仲覺得咁細碟㗎
但啲肉愈上愈多嘅時候,好慶幸佢啲小菜唔多
有更多胃容量食肉啦!🤩

🔟 超大杯鴨屎香手打檸檬茶 ($45)|牛油香粒粒芒 ($39)

為手打檸檬茶打call!!!🍋
好好飲,雖然有啲甜但好解膩
牛油香粒粒芒都唔錯🥭🥑
但手打檸檬茶一定係解口渴首選🤌🏼

✂︎-----㋖㋷㋣㋷線-----✂︎

嗚嗚嗚嗚摩登我恨你!
肉肉高質又大份、價錢夠曬良心
食完你之後我翻唔到轉頭食紙片牛了🥺
之後我會不斷返嚟狠狠懲罰你的!😈💦
呢間店開喺教育路真係好方便😍
食完仲可以沿路行去B仔/糖森林食甜品🍧
(如果你仲未俾佢哋嘅高質大份肉肉餵飽的話!)

*收加一服務費
**唔會好大浸油煙味,好神奇!
超大杯鴨屎香手打檸檬茶|牛油香粒粒芒
2023-10-30
$250 (Dinner)
超大杯鴨屎香手打檸檬茶|牛油香粒粒芒