2009-09-20
自從台灣食過牛肉麵之後,開始愛上了牛肉麵。返到繼續香港發掘可以食到好味牛肉麵既地方。同朋友第一次黎"毓民私房牛肉麵"食野,中午3點幾,人流都算ok多,都有坐,不過唔多。坐低之後,毫不猶豫各自點左一碗牛肉麵,唔算太耐就即刻有得食喇,超香既湯底,飲一啖佢d湯,真係好味到冇野好講喇,佢d湯係好像紅蘿蔔煲豬骨湯咁既味...真係好好味~我最鍾意就係佢d湯d麵好彈牙,雖然我朋友話佢鍾意上次o係台灣既"良品牛肉麵"既麵,粗身的,但係我個人卻鍾意"毓民私房牛肉麵"呢種幼身d既麵多d牛肉麵咁就當然有牛肉la,佢d牛肉每一塊都好厚架,仲有成4-5塊咁多,真係抵呀~除此之外,呢間店仲有紅蘿蔔同蘿蔔加埋落去d麵度,d紅蘿蔔真係好甜呀~好好味~服務都算係咁la,不過不失,係有時d staff都幾多野講,我所謂既好多野講唔係staff同d客多野講,而係staff同stafff之間好多野講,係有dd煩既,but so far ok既,唔係太重要。我一定會再幫襯架,因為真係好好味~
我一定會再幫襯架,因為真係好好味~