2022-05-07 59 views
自從宋皇臺站通車後,去九龍城變得更方便也更頻密。今天又和朋友去shopping,醫肚時段唔想又係泰國菜的話,泰象館茶餐廳是好選擇。價錢親民,炒粉麵小炒又夠鑊氣。(下午茶餐)沙嗲牛肉包配沙律($36)+ 凍百香果蜜(+$5)黑白芝麻包鬆軟,牛肉腍又足料,沙嗲香濃。(飯麵餐)羅漢齋炒麵($52)+ 熱菊花薑蜜(+$5)炒麵有脆有軟,味道和火喉都處理得好好,而且少油,抵贊。配料方面比較單調,只有草菇、粟米仔紅蘿蔔片和菜心,幸好食材新鮮,尤其草菇並無噏味。(小菜餐)鹹魚雞粒豆腐($54)+ 例湯(+$0)鹹香惹味。雞粒和豆腐都嫩滑,鹹魚粒頗多,煎得很香。碟底是椰菜,吸收了鹹魚雞粒豆腐的香濃味,可惜稍為硬了點。例湯是金銀菜豬骨湯,清甜好飲。
自從宋皇臺站通車後,去九龍城變得更方便也更頻密。

黑白芝麻包鬆軟,牛肉腍又足料,沙嗲香濃。
沙嗲牛肉包

(飯麵餐)羅漢齋炒麵($52)+ 熱菊花薑蜜(+$5)
炒麵有脆有軟,味道和火喉都處理得好好,而且少油,抵贊。
羅漢齋炒麵

(小菜餐)鹹魚雞粒豆腐($54)+ 例湯(+$0)
鹹香惹味。雞粒和豆腐都嫩滑,鹹魚粒頗多,煎得很香。
碟底是椰菜,吸收了鹹魚雞粒豆腐的香濃味,可惜稍為硬了點。
鹹魚雞粒豆腐

例湯是金銀菜豬骨湯,清甜好飲。
例湯
2022-05-07
$51 (Tea)
平時都會周圍去搵好嘢食,最近去九龍城發現喺衙前圍道有間新嘅茶餐廳, 屬平丶靚丶正之選。 進入餐廳, 座位闊落丶 乾淨, 餐廳設有卡位和一個大電視。 看看餐牌, 款式包羅萬有: 多士丶 菠蘿油丶 豬扒包丶牛角包丶 西多士 丶奄列 丶通粉丶 麥皮 丶豬扒丶雞扒丶牛扒丶漢堡扒丶 薯條丶 泰式湯河丶粥粉麵飯及 中式小菜樣樣有齊。 價錢大眾化, 早餐$20-30, 下午茶26-40, 其他小炒不過$50, 奉送例湯或熱飲。 全部即叫即製,十分新鮮。 🍜沙爹牛肉撈出前一丁 $40 (配熱奶茶) 麵條軟硬度適中, 沙爹牛肉足料, 十分惹味, 好大碟。 奶茶香滑, 冇苦澀味, 地道的港式奶茶。 🍔豬扒包配沙律 $36 (配熱奶茶) 豬扒包超鬆脆, 外層佈滿香香的黑芝麻黃白芝麻, 豬扒煎得香, 肉質鮮嫩,配合 沙律菜丶 西生菜丶 及蕃茄一齊食, 清新又好味。 🥢星洲炒米 $48 (配熱奶茶)炒得好香,好入味,配料足, 有好多蝦同火腿,正!

🍜沙爹牛肉撈出前一丁 $40 (配熱奶茶)

🍔豬扒包配沙律 $36 (配熱奶茶)

🥢星洲炒米 $48 (配熱奶茶)
炒得好香,好入味,配料足, 有好多蝦同火腿,正!
2022-05-01 28 views
九龍城出名多泰國嘢食,有次行開去果頭晏晝食飯想食吓泰國嘢,見到原來泰象館開咗間茶餐廳,有啲泰國嘢食,又有啲港式茶餐廳嘢食,見價錢好平,幾廿蚊一個餐連嘢飲,一於去平食泰國嘢。炸蝦餅拼雞卷 $28先嚟個小食,雞卷味道幾好😋出面薄薄香脆腐皮包住香軟雞肉,一口一粒👍🏻。炸蝦餅係球狀,咬開嘅蝦肉略為散,蝦膠如果再打耐啲爽口啲會更好食,但係呢個價錢都收貨😌。泰式黃咖喱雞飯 $45泰國咖喱餸飯冇得輸,少少辣好惹味,其實我淨係撈汁都食到成碟飯🙈當然佢個咖喱都有唔少料,雞肉味道正常,仲有薯仔、洋蔥同埋三色椒。蒜蓉包 $24咖喱汁實在好好味,所以我哋特登叫多個蒜蓉包嚟點汁食😋蒜蓉包用上法包,搽上香草蒜蓉牛油,焗得金黃香脆,再點咖喱汁,邪惡好食👍🏻海南雞飯 $50呢度嘅油飯色水好靚,黃薑味濃郁,唔會好油膩👍🏻雞就普普通通,肉質正常,不過點上佢嗰碟泰式醬汁,即刻加分不少。

炸蝦餅拼雞卷 $28

泰式黃咖喱雞飯 $45

蒜蓉包 $24

海南雞飯 $50
今日同朋友去九龍城格仔山打卡,打卡前搵野食醫吓肚先,在7,8成都是泰國菜的食肆中,突然見到呢度有All day breakfast,望落都幾吸引,就揀左呢間開餐。 好喜歡這裡的裝修,階磚牆、高背卡位、加上吊燈💡,好有懷舊冰室嘅感覺,呢度打卡都應該幾有feel。食物亦見驚喜,除左All Day Breakfast,餐牌上見到的,除左基本泰國菜,其他嘢食都好港式茶餐廳,因為大部份都係熟悉嘅港式食物,就連男人🧔的浪漫-豆腐火腩飯都有得食。我地叫左All Day Breakfast、黃金揚州炒飯、仲有極邪惡嘅芝士流心西多士。 🍅🥐All day breakfast 有兩條微微煎香嘅香腸、薯餅、薯仔青瓜沙律、松露醬伴炒滑蛋、厚切蕃茄、仲有牛角包,份量超滿足。個滑蛋真係炒得幾滑,配上松露醬,味道特出。本來All Day Breakfast 都會被人詬病話超高卡、唔健康,但呢碟除左有厚切蕃茄、沙律、仲有有很多蔬菜伴碟,其實食落感覺好健康。 🍲黃金揚州炒飯上菜時嚇一跳,份量超多,我最後係食唔晒,如果鍾意食大大碟炒飯嘅,呢個份量一定可以滿足到你。飯粒炒得夠乾身,而且用嘅蝦雖然細隻,但完全唔會有雪味。 🧀

🍅🥐All day breakfast

🍲黃金揚州炒飯

🧀🧇流心芝士西多士
糖漿伴著帶有芝士鹹香嘅西多士一齊食,感覺幾唔錯。如果可以再多d芝士,做到拉絲效果就更加好。

真係估佢唔到,明明係泰菜館,但竟然有多款港式食物提供,而且做得完全地道,似模似樣,真係好意外。
午餐 黃金揚州炒飯
All day Breakfast
all day breakfast
下午茶 流心芝士西多士
2022-04-30
$70 (Tea)
午餐 黃金揚州炒飯
All day Breakfast
下午茶 流心芝士西多士
2022-04-29 22 views
今日同朋友去九龍城行街,行完諗住搵間餐廳食下野,見到有間餐廳裝修好懷舊feel,原來係泰象館既茶餐廳版,見新開就入去試下,下午茶餐$23-$40,非常抵食。黑松露炒蛋配墨汁包賣相超吸引,拍得住西餐廳,忍吾住影多幾張呃下like,墨汁意粉食得多,墨汁包就第一次食,炒蛋炒得好嫩滑,黑松露份量都吾少,另加左$5轉蜂蜜百香果茶。芝士流心西多士我呢個西多士控對西多士有一種執著,吾鍾意食炸得太燶同太硬既西多士,呢到既芝士流心西多士,簡直岩曬我口味,一刀切落去已經感覺到麵包係好軟熟,中間搽左花生醬,芝士雖然未做到流心效果,但同花生醬非常之夾,估吾到咁好味,另加左$5轉菊花薑蜜。魚香茄子炆伊麵微辣帶少少咸魚既咸香味,茄子份量都幾多,炒得十分香口,夠曬鑊氣,送餐飲或例湯,我地簡左例湯,例湯非常多料,湯頭清甜,飲得出無落味精。

芝士流心西多士

魚香茄子炆伊麵
2022-04-25 28 views
這家「泰象館」係九龍城一向做開泰國嘢,今次就新開左間「子」餐廳,係泰象館既茶餐廳版,由宋皇臺站步行幾分鐘即達,主打港式食物、傳統茶記菜式都有,特別推介下午茶及小菜,抵食夠火喉鹹魚雞粒炒飯|$52|8/10鹹魚粒聞落鹹香味好濃,岩岩上枱時都聞到🤭炒飯炒得粒粒分明,份量大大碟,係一道茶記必點嘅快餐黑松露炒蛋配墨汁包|$40|7.5/10菜名睇落好有新鮮感,上枱後賣相吸引,幾岩打卡🤣炒蛋十分嫩滑,黑松露份量一點也不吝啬,雖然黑松露味突出,但都無搶過蛋味,墨汁包略為鬆軟,多點爽脆感會更好👍沙嗲牛肉撈出前一丁|$40|8.5/10無得輸嘅沙嗲牛撈丁!係地道茶記嘅鐵膽名物👍牛肉口感非常軟腍,撈埋濃郁嘅沙嗲醬及出前一丁食,唔會過鹹,很不錯🤩

鹹魚雞粒炒飯|$52|8/10

黑松露炒蛋配墨汁包|$40|7.5/10

沙嗲牛肉撈出前一丁|$40|8.5/10
2022-04-24
$40 (Tea)
2022-04-24 29 views
今日去咗九龍城閒逛,行到倦,5點幾去咗咗宋皇台一間新開的泰式加港式的茶餐廳食下午茶加提早晚餐。呢個時間,午餐同下午茶餐都可以order,下午茶餐相當抵食。我同男朋友兩人order 左1個午餐三個下午茶餐食餐勁。沙嗲牛肉包配沙律賣相有驚喜,都幾靚,可以打卡。擺盆靚靚,下午茶來講,相當有誠意。大大個,麵包有烘底加上黑白芝麻,麵包熱辣辣好香脆,沙嗲牛肉有幾大片,有咬口,沙嗲好惹味,而且醬汁好多,麵包食落一啲都唔會乾。港式沙律材料多,有蒟蒻,紅腰豆,青瓜,紅蘿蔔等等,味道香甜,微酸好開胃。炸蝦餅拼雞卷嚟到泰式茶餐廳梗係叫個泰式風味嘅小食。炸蝦餅係蝦丸造型,有兩件,都幾彈牙。雞卷一共有四件,外脆內嫩滑。全部炸得好香脆,係新鮮即炸。海南雞飯賣相不錯,雞肉去骨,啖啖肉,就算雞胸位,也不會太嚡口。飯都有淡淡嘅黃薑粉味,飯粒粒粒分明。另外,仲配上泰式醬汁。越式生牛河性價比好高,$32包飲品。牛肉有兩三塊,超大,而且厚身。啲河粉好薄同滑,芽菜同洋蔥嘅比例唔算多,但足夠。越式湯底好夠味,最欣賞係有好多炸蒜,同香蔥,令到成碗粉好香。以呢個價錢食到呢個質素好滿意。總括,呢間茶餐廳新開,好乾淨嘅感覺,食物質素亦都

越式生牛河

總括,呢間茶餐廳新開,好乾淨嘅感覺,食物質素亦都唔錯,下午茶餐性價比幾高,食物都有誠意。
上次食完泰象館係九龍城周圍行下,見到呢間泰象館竟然開咗副線😱 寫食評嘅時候留意到,即使佢哋開業撞正第五波,佢哋平時有搞派飯幫受疫情影響生計嘅人🙌🏻真心好欣賞呢啲良心小店✨大家要多啲支持呀🤣黑松露炒蛋配墨汁包 ($40)一上枱已經覺得好吸睛🖤 墨汁包微微烘過,咬落去幾鬆軟,黑松露大大羹咁加埋個嫩滑嘅炒蛋,成件事真係幾夾🥰同埋冇諗過下午茶餐都咁大份😂唔知係咪為咗迎合附近越來越多Cafe,佢哋仲推出全新嘅All day breakfast ($62)雖然價錢平一大截,但個份量一樣咁豐富😍除咗頭先個靈魂黑松露炒蛋,特別鍾意佢哋個牛角包牛油香好出,紐輪堡腸都夠香🤤 蕃茄grill過一咬落去就爆汁🍅真心夠抵食😝作為一間茶餐廳,佢哋嘅星洲炒米 ($48)一樣都咁得👍🏻一上枱已經勁香咖喱味,而且超~~級大碟,大胃王都夠飽😚入面勁多料,啖啖都會食到蝦、叉燒,而且炒得一樣咁有鑊氣🔥同主店一樣咁高質🤩最抵食嘅係跟餐其實包嘢飲,同屋企人嗌咗青檸梳打(+$5)同百香果茶(+$5),上枱個時大大杯🤣前者夠清新,後者飲落好多百香果籽,仲有少少蜂蜜酸酸甜甜飲落都舒服🌿總括嚟講,好欣賞佢哋搞副線都搞得咁出色,而且用心經

黑松露炒蛋配墨汁包 ($40)一上枱已經覺得好吸睛🖤

雖然價錢平一大截,但個份量一樣咁豐富😍
蕃茄grill過一咬落去就爆汁🍅真心夠抵食😝

作為一間茶餐廳,佢哋嘅星洲炒米 ($48)

總括嚟講,好欣賞佢哋搞副線都搞得咁出色,而且用心經營,又會回饋社會🙌🏻裝修光猛企理,而且位置闊落,坐得舒服😌員工感覺比平日嘅茶記更有溫度🧡價錢抵食得嚟味道一樣咁有水準,絕對值得支持💪🏻🤍

❃注意❃
餐廳有做早午茶晚市,菜單會有少少唔同,想去嘅朋友記得要留意自己嘅用餐時間有冇個個餐點提供💁🏻‍♀️
⚑ 地址:九龍城衙前圍道34號地下
✎ 未有分店資訊,主店泰象館位於九龍城城南道48號地下
要在九龍城找一間港式茶餐廳比泰國餐廳更難。泰象館不用多介紹,但這個新開不久的「泰象館版」港式茶餐廳就應該不多人去開。Menu以茶餐廳菜式為主,但也有泰國菜必備的海南雞飯和咖喱。裝修頗有港式懷舊 x 泰國風味,價錢貼地,Tea Time 2個人叫3個餐一點也不肉痛!流心芝士西多士 $35脆脆奶油豬 $28沙嗲牛肉包配沙律 $36熱菊花薑蜜 跟餐+$5凍百香果蜜 跟餐+$5Order的全是小時候假日最常吃的茶點,可謂有點情意結,久不久就心思思想懷緬一下。西多士的流心效果不明顯,有芝士的西多士更有不一樣的西式味道,放肆地落大量糖漿是必須的!沙嗲牛肉包採用黑白芝麻麵包,經輕輕烘焗帶點脆感,夾住偏濃味的沙嗲牛肉很Match。奶油豬正常發揮,值得一提菊花薑蜜的薑味夠濃夠辣,加$5就有特飲,很暖心呢!

流心芝士西多士 $35
脆脆奶油豬

脆脆奶油豬 $28

沙嗲牛肉包配沙律 $36
熱菊花薑蜜 跟餐+$5
凍百香果蜜 跟餐+$5

脆脆奶油豬
2022-04-18 18 views
今日去九龍城買啲嘢,順便喺嗰頭食埋午餐,泰菜館茶餐廳裏面都有港式下午茶嘢食😆又可以食到泰式,又可以食到港式,哩間泰象館新裝修😃好似懷舊茶餐廳咁,仲有兩排卡位,坐得舒服😁😃勁肚餓嘅我哋,除咗每人食個午餐之外,仲叫多一份下午茶share🤣越式生牛肉河 $42生牛肉河係我其中一樣最鍾意食嘅嘢,加上我係牛肉嘅愛好者,一定要食返碗啦😝睇住半生熟嘅牛肉被熱湯浸熟之後😍入口嫩滑有牛鮮味,湯底清澈,帶着香濃嘅牛味。海南雞飯 $50海南雞雞肉夠晒嫩滑,雞皮又爽唔會太肥,仲要啖啖肉配埋秘製海南雞醬汁,油飯香噴噴,粒粒分明帶有油香,有咬口唔會過硬,正👍🏻豬扒包配沙律 $36豬扒包即叫即整,熱辣辣香噴噴😍包面有黑白芝麻更加香口,豬扒醃得夠入味👍🏻仲有水果沙律🥗幾清新呀。青檸梳打&菊花薑蜜午餐加$5就有得特飲啦🥤

越式生牛肉河 $42

海南雞飯 $50

豬扒包配沙律 $36

青檸梳打&菊花薑蜜
午餐加$5就有得特飲啦🥤

2022-04-13 29 views
去開九龍城都有聽過幾間比較出名嘅泰國菜,之前都有聽過泰象館,不過今日食嘅唔係泰國菜,而係佢嘅另一間分店--茶餐廳🤣呢間茶餐廳似係新開嘅,雖然係懷舊裝修,但係啲嘢好新淨,卡位都好闊落,坐得好舒服,最緊要係下午茶餐選擇多而且平靚正😍豬扒蛋飯,$45未食lunch嘅我哋第一時間睇吓下晝仲有冇飯餐,結果係有嘅☺️飯餐都好多選擇,左揀右揀最後揀咗豬扒,最正係有好多香蔥,同埋有個勁流心嘅蛋,撈埋啲飯食一流。芝士碎蛋牛角包,$35之後又叫咗啲下午茶餐,咁嘅價錢竟然有兩件牛角包,仲要包埋嘢飲。入面嘅碎蛋沙律好好味,加埋香脆牛角包,真係下午茶嘅最佳選擇。芝士流心西多士,$35西多士又係邪惡嘢,但真係好鍾意食,最後都係決定加一份。芝士雖然唔係太流心,但係芝士味好重,唔錯。唔鍾意芝士嘅可以點普通版西多士。炸雞翼薯條,$30因為太想食薯條,發現呢個餐好抵,仲配埋雞翼,兩樣都炸到香脆金黃,大家開心share,好快就食晒🤣

豬扒蛋飯,$45

芝士碎蛋牛角包,$35

芝士流心西多士,$35

炸雞翼薯條,$30

2022-04-10 43 views
唔知你地會唔會遇到一個類似嘅問題,👦🏻想食泰國嘢,👧🏻想食港式茶記?今次👦🏻👧🏻就有解決方法,就係去泰象館嘅茶餐廳版 - 泰象館茶餐廳!其實佢地主要提供港式食物,不過Lunch都有海南雞飯/Tea Set都有生牛肉河!以茶記嚟講夠光猛,算坐得幾舒服😌。🌟焗豬扒飯是日午餐有六個選擇,今次👧🏻就揀咗焗豬扒飯,有驚喜!番茄汁酸酸甜甜🍅,唔係出面茶記螢光色茄醬。芝士份量頗多,岩岩出爐仲可以瘋狂拉芝,豬扒幾厚身醃得入味。飯底係新鮮炒起,連啲蛋都炒得幾滑身👍🏻。🌟越式生牛肉河生牛肉重牛香味,湯底夠濃,河粉比較幼身,口感滑👍👍。👦🏻最怕生牛肉一上枱浸到熟哂,而這件事並沒有發生,值得一讚👍。🌟炸蝦餅拼雞卷蝦餅幾多蝦肉夠彈牙,冇咩溝粉嘅感覺😗。至於炸雞卷,就係用上腐皮包住雞肉、少量紅蘿蔔🥕、蔥、木耳粒、粉絲。口感彈牙幾得意,點埋泰式辣醬好好味😝。🌟海南雞飯海南雞未至於好滑身,不過份量好足夠,多肉又醃得夠味。👧🏻👦🏻就幾欣賞點雞嘅酸辣醬,重酸辣味🌶。油飯煮得夠乾身,黃薑香茅味幾明顯,$50幾抵食😝。🌟青檸梳打/菊花薑蜜午餐+$5就可以轉特飲,青檸梳打表現正常,估唔到菊花薑蜜係重薑味,驅寒一流💨。

🌟焗豬扒飯

🌟越式生牛肉河

🌟炸蝦餅拼雞卷

🌟海南雞飯

🌟青檸梳打/菊花薑蜜
2022-04-10 25 views
胃弟好想食泰國嘢,大胃約佢嚟九龍城見泰象館竟然開咗間茶餐廳,泰菜版嘅港式茶記究竟係點呢?呢度有港式小食嗌,亦唔少得泰式小食,蝦餅同雞卷炸到卜卜脆,點上辣辣地嘅酸辣醬,好滋味碟頭飯有港式,亦有東南亞版,叫海南雞,竟然又真係配返黃飯椰味足夠,仲有好惹味嘅醬汁,瞬間掃清光有個包好得意,黑瞇鼆咁,原來係墨汁包,配上黑松露炒蛋,簡直係黑色狂迷必叫當然必叫港式代表—西多士啦,仲要係芝士流心雖然唔算好流,不過勝在夠厚夠脆飲品方面,青檸梳打唔會太甜,夠晒解渴而胃弟就嗌杯百香里,貪佢夠養生咁話喎
胃弟好想食泰國嘢,大胃約佢嚟九龍城

見泰象館竟然開咗間茶餐廳,泰菜版嘅港式茶記究竟係點呢?

海南雞飯

碟頭飯有港式,亦有東南亞版,叫海南雞,竟然又真係配返黃飯

椰味足夠,仲有好惹味嘅醬汁,瞬間掃清光

流心芝士西多士

當然必叫港式代表—西多士啦,仲要係芝士流心

雖然唔算好流,不過勝在夠厚夠脆

青檸梳打

飲品方面,青檸梳打唔會太甜,夠晒解渴

凍百香果蜜

而胃弟就嗌杯百香里,貪佢夠養生咁話喎
2022-04-10
$81 (Tea)
流心芝士西多士
青檸梳打
凍百香果蜜
2022-04-10 466 views
由於宋王臺站嘅開幕,屯門友出九龍城就方便得多👍入完一輪泰國貨後,行行下見到呢間「泰象館茶餐廳」門前有一堆人排緊隊,係好奇心嘅驅使之下,便走過去八卦下🤣.原來「泰象館茶餐廳」為同大家同心抗疫,今日舉行免費派飯行動,幫助受第五波疫情影響而需要緩助嘅人👍有見及此,決定入去支持下佢地💪.呢間其實係泰菜館嘅茶餐廳版,主要提供港式食物,當然亦有啲泰菜款式啦~可以話係泰式同港式嘅Cross Over茶記😂.【清湯雞絲河 $30。百香果茶 +$5】無論係雞絲定河粉份量都幾足🤣湯頭清香,唔會過於油膩,雞絲嫩滑帶咬勁,仲有唔少芽菜添~茶餐免費包一杯熱飲,凍飲+$2,特飲+$5,比起一般茶記,更抵飲呢🥳.【蔥油雞扒煎蛋飯 $48。凍奶茶 +$2】雞扒有醃入味,煎至邊位香脆,肉質鮮嫩,再配上咸香蔥油同泰國絲苗米,香氣四溢,味道濃香😆 順帶一提,凍奶茶好大杯,入口香滑,仲好襟飲😈.【夏威夷Pizza $35】呢款Pizza係店內有超高嘅人氣值😎薄批底,口感香脆,表面鋪滿左大量千島醬,仲有芝士,火腿,腸仔同菠蘿,口感豐富,甜甜酸酸,更開胃😘.【蒜蓉包 $24】選用長法包切成2cm嘅厚度,外脆內軟,仲有香噴噴嘅蒜香

【清湯雞絲河 $30。百香果茶 +$5】

【蔥油雞扒煎蛋飯 $48。凍奶茶 +$2】

【夏威夷Pizza $35】

【蒜蓉包 $24】
選用長法包切成2cm嘅厚度,外脆內軟,仲有香噴噴嘅蒜香味🤩
Type of Meal
Tea
2022-04-09 11 views
呢間餐廳係泰象館新開既茶餐廳,主要提供港式食物,第一次幫襯,位於九龍城,自從屯馬線開通黎黎九龍城真係好方便!🌟鍋氣乾炒牛河 $48估唔到牛河咁高水準🤩食第一啖已經覺得好好味🤤好有鑊氣,每條河粉都沾滿醬油,但又唔會太咸,反而食到少少甜味,所以味道更香口!😋牛肉大塊而軟淋,數量亦唔少,好足料!鐘意食牛河一定要試!👍🏻👍🏻🌟XO醬海鮮炒飯 $52用左三種不同海鮮,魷魚、蝦仁、蜆肉,仲有紅椒、椰菜、雞蛋炒成既炒飯,口感非常豐富,食材新鮮,海鮮絕對唔會吝嗇咁比好多落去炒,所以每一啖飯都幾乎食到正正既海鮮😍😍🌟黑松露炒蛋配墨汁包 $40呢個包賣相好吸引,墨汁製成既面包,望落烏卒卒🤩所以令炒蛋望起黎更突出,而炒蛋香滑,蛋味香濃,最抵食係咁既價錢都食到黑松露😆味道超香濃🤩見到都流晒口水🤤📍泰象館茶餐廳 (九龍城)九龍城衙前圍道34號地舖

🌟鍋氣乾炒牛河 $48

🌟XO醬海鮮炒飯 $52

🌟黑松露炒蛋配墨汁包 $40

📍泰象館茶餐廳 (九龍城)
九龍城衙前圍道34號地舖