2025-02-14
食一次都嫌多,飲完茶經過同一層,見到之前食酸菜魚的店舖換咗第二個名,而且寫住有私房菜,價錢又不貴,盡早訂餐,農曆年期間仲可以照舊價錢去食套餐,$3980一圍,只有10個人份量,我們一圍12人便要加多每位$300,即是$4580一圉,滿心期待,因為私房菜差極都會有限度,所以落咗$500訂金訂了初三食,訂了7:00 ,入坐後追了好幾次7:30才上菜。普普通通不過不失只是龍蝦肉非常細粒。龍蝦大概一斤左右,10分細隻,沒有驚喜。荷葉杞子蟲草花蒸雞,味道超級一般見不到有一片荷葉及杞子便問老闆點樣叫荷葉和杞子蒸雞呢?老闆只笑了一笑,然後便出了房門,不用解釋亦不理會。冰鎮鮑魚同炸蟹鉗正正常常冇特別,亦都唔會唔好食蟶子王炒西芹,蟶子王火候過了超級煙靭,這個不是重點,重點有四條係有沙的,姨甥仔吐了兩粒大沙出嚟,同老闆講了他只說會同廚房反映,然後便走了出去,完全冇其他表態。飲唔出係燉湯,第一啖覺得甜第二啖覺得好鹹,從來沒試過燉湯每個人都飲唔晒,只飲了少許或者一半,正如嗰啲要嚟洗超級多沙的海參。枝竹炆大班次超級新鮮,用刀叉分割成細份,未切到去中間就切唔落去啦,完全唔熟,只係熟咗五成,然後再去同老闆講,佢只係
龍蝦伊麵
荷葉杞子蟲草花蒸雞
胡麻百花蟹鉗脆多士
冰鎮鮑魚同炸蟹鉗正正常常冇特別,亦都唔會唔好食
冰鎮鮑魚
鮮百合蟶子炒翡翠
姬松茸螺頭燉烏雞
山扣龍躉大班翅
蠔皇遼參花菇扒生菜
菜遠上湯水餃
蟹籽海皇炒飯
直到我哋12個人行出門口,老闆喺門口都冇同我哋點頭,亦都唔敢正視我哋,就知道佢係好有問題。我都寫過幾百篇食評試過好多間店舖,呢間係我食過最差最差最唔好食嘅私房菜,如果大家要幫襯真係要考慮清楚,總括一句非常差,兼且沒有服務。
(各位食家,千祈唔好俾我啲食物圖片誤導,以為好食)