2022-09-12 133 views
今日同左屋企人食好耐冇食既放題,呢間位於銅鑼灣既瀛豐放題晚市$249,另外仲有升級優惠,加$138就有埋生蠔,海膽帶子任食,仲有生啤1664同Asahi 任飲添,好耐冇食過生蠔既我地梗係加埋啦🤣🤣佢d 生蠔幾大隻,有成隻手掌咁大,而且新鮮好味,配埋檸檬汁同埋茄汁都幾鮮味,不停咁encore 添😋😋另外既帶子夾海膽超鮮甜,帶子勁大隻,如果一大啖咁放入口有機會條脷淨係接觸到帶子既鮮味,所以我有幾隻都係分開啖,先食海膽既甜味,再加帶子既鮮😚😚另外佢既刺身都勁新鮮,貪心既我地咩都叫d, 就變左超大盤既刺身拼盤,三文魚腩勁厚切,其他刺身都大大塊又有佢地既鮮味,全部都好推介🥰🥰餐廳主要用qr code 落單,一入座就係枱面自己搞掂,方便又夠快,我地之後再落左d 壽司,小食,炸物,烤物等等,仲有d 泰式料理,都係大路放題既野食🤩🤩飲品,生啤同埋甜品雪糕就係出面自取,唔會太多人行出去,都方便易取😆😆🎈 瀛豐放題料理專門店 (銅鑼灣)銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場10樓#香港美食 #香港必食 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfood

🎈 瀛豐放題料理專門店 (銅鑼灣)
銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場10樓

#香港美食 #香港必食 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodpic #hkfoodie #hkfoodies #foodblogger #berryfoodie #berry銅鑼灣 #日本菜 #刺身 #壽司 #放題 #生蠔 #帶子 #海膽 #任食
2022-09-12 89 views
好耐冇食過放題喇,今日Happy Friday決左要食餐好嘅慰勞吓自己😇😇由於本人極度鍾意食海膽同帶子,於是就揀左銅鑼灣一間有任食海膽帶子嘅放題。佢就係位於銅鑼灣京都廣場10樓的瀛豐放題,喺地鐵出黎行2分鐘就到,地點非常方便~今次我地加咗錢升級左食物,餐廳用QR code落單,好方便的。坐低之後,侍應很快就送上刺身頭盤,刺生船上枱時仲有煙噴出,勁有氣勢,而滿滿的各種刺身都震懾眼球,有:三文魚、珍寶赤蝦、螺肉、希靈魚、八爪魚、鮑片、油甘魚、北寄貝、象拔蚌、赤貝等等,樣樣都好新鮮,好鮮甜。尤其是三文魚:肉質美肥,好有厚度,食落口感軟綿,又有魚香,正。壽司種類都有好多款,有手握壽司、火炙壽司、卷物、手卷同軍艦等,壽司做得好出色,壽司飯有醋味,細細舊可以食多啲唔同嘅嘢🥰🥰仲有熟食方面都係超多選擇的,不過呢度主要食泰式放題食品,重點係啲泰菜全部都好高水準,一定要食炒通菜,超夠鑊氣超惹味!不過咁多樣食物,我最喜歡就係帶子海膽,新鮮嘅帶子配上滿滿的海膽,味道清甜,爽口,好夾,好滿足!

2022-09-09
Type of Meal
Dinner
2022-09-01 182 views
呢日慶祝朋友生日,佢話好耐冇食過放題,之後就搵到一間喺銅鑼灣嘅竟然仲有生蠔食嘅放題,一於去試吓!加咗錢升級任食生蠔🦪,好大隻!食10隻八隻都覺得回本😍,仲有帶子海膽,帶子大大粒好厚切又鮮甜,海膽都唔腥臭,升級咗原來仲可以任飲啤酒🍻不過同朋友share左一杯就夠🤣刺身船一上台好震撼岩哂打卡,近期食兩間都冇仿鮑片呢度終於有🙈 刺身都好新鮮,蝦 🦐係超大隻‼️蚌類都有都係平時比較少見有得食壽司都有好多唔同種類,熟食我分別試左脆豆腐,扇貝,雞軟骨,豬頸肉等等都係熱辣辣上枱♨️♡ 好抵食嘅放題!平時食自助餐又貴又食唔到咁多嘢,放題就算升級左食埋生蠔性價比都較高🥳

2022-09-01 122 views
今晚同朋友去咗銅鑼灣瀛豐放題料理專門店食放題。其實我哋今次係比佢呢個升級優惠吸引咗嚟。任食生蠔、海膽火焰帶子、任飲1664生啤。唔好講笑一你坐低即刻出去攞番杯1664飲吓先。呢個自助啤酒機好正放個杯落去啤酒由下面斟上嚟,絕對唔會斟到啲啤酒泡滿哂。因為我哋升級咗所以店員自動送上盆生蠔嘩大大隻生蠔正呀,食多幾轉真係爽哂。刺身拼盆差不多樣樣刺身都有,珍寶赤蝦超大隻、冰山蚌好少有、馬刀貝好爽脆。海膽火焰帶子帶子好鮮甜又厚夾埋啲海膽食真係無得頂😋啤酒送串燒蝦同燒菠蘿最正。辣椒膏炒蜆甘葉香蒜炒墨魚好惹味泰式魚露燒蝦好食再encore😋估佢唔到呢個奶茶味雪糕又幾好味。
今晚同朋友去咗銅鑼灣瀛豐放題料理專門店食放題

其實我哋今次係比佢呢個升級優惠吸引咗嚟。
任食生蠔、海膽火焰帶子、任飲1664生啤。

因為我哋升級咗所以店員自動送上盆生蠔
嘩大大隻生蠔正呀,食多幾轉真係爽哂。

刺身拼盆

帶子好鮮甜又厚夾埋啲海膽食真係無得頂😋

啤酒送串燒蝦同燒菠蘿最正。

辣椒膏炒蜆
甘葉香蒜炒墨魚
好惹味

泰式魚露燒蝦
好食再encore😋

估佢唔到呢個奶茶味雪糕又幾好味。
2022-08-29 174 views
今日同屋企人去銅鑼灣食放題,每位$249加$138 仲可以有埋海膽帶子,法國生蠔,升級啤酒,咁抵緊係加埋啦😋🦪生蠔鮮甜肥美,入口creamy,滑嘟嘟,灑上檸檬🍋汁,去腥又提鮮。海膽帶子好鮮甜,肉又厚,好快KO 一碟😙🐟刺身拼盤一開波唔理咁多,先嚟一個乜都有嘅拼盤先,希靈魚、冰山蚌、鮑片、馬刀貝、北海道角螺、赤貝、鰹魚,珍寶赤蝦、三文魚、油甘魚、全部都好新鮮,三文魚肥美油潤,馬刀貝好脆口鮮甜,赤蝦勁大隻,有手指咁長,啖啖肉😍🐙芝麻八爪魚呢個小食好耐冇食喇,整返個先。🍣壽司我哋主打火炙壽司,火炙左口魚邊,和牛火炙壽司,海膽醬火炙三文魚壽司,海膽玻璃蝦火炙壽司,三文魚火炙壽司,最愛就係火炙魚生壽司,魚油滿滿,好重油香,正👍🏼另外都點了軟殼蟹🦀卷,龍蝦膏甜蝦🦐壽司,發揮正正常常因為係泰式放題,會有🍢串燒,冬陰功湯,炒金邊粉,炸🐟蝦餅等選擇,款式都算多。我地叫左數款天婦羅同熱食🍝干炒燒汁雞柳烏冬 即叫即炒熱辣辣,味道都惹味🍄鮮淮山炒什菌健康有益嘅淮山,食多幾件都唔怕🍠日本薯仔天婦羅,🎃溫室南瓜天婦羅食親放題都必點天婦羅嘅,尤其係日本薯仔,鐘意佢外脆內軟糯。🧀芝士年糕炸至外層香脆,入面煙煙韌韌,再

海膽帶子好鮮甜,肉又厚,好快KO 一碟😙

🐟刺身拼盤

🐙芝麻八爪魚
呢個小食好耐冇食喇,整返個先。

🍣壽司

另外都點了軟殼蟹🦀卷,龍蝦膏甜蝦🦐壽司,發揮正正常常

我地叫左數款天婦羅同熱食
🍝干炒燒汁雞柳烏冬
即叫即炒熱辣辣,味道都惹味

🍄鮮淮山炒什菌
健康有益嘅淮山,食多幾件都唔怕

🍠日本薯仔天婦羅,🎃溫室南瓜天婦羅
食親放題都必點天婦羅嘅,尤其係日本薯仔,鐘意佢外脆內軟糯。

🧀芝士年糕
炸至外層香脆,入面煙煙韌韌,再加埋邪惡芝士冇得輸啦。
🐓芝麻炸雞
味道可以,略嫌有啲乾身。
🥬飛天炒通菜
通菜翠綠爽甜,醬油惹味帶點辣,好醒胃。

岀面雪櫃有唔同汽水同飲品比你攞,推介燒仙草👍🏼,最後再食埋條泰國榴槤雪糕,好濃香嘅榴槤味,睇番成份真係有榴槤蓉㗎😚,今餐真係好滿足,飽到上心口😹
2022-08-28 4356 views
【Overall 評分】食物質素:★★★★☆環境感覺:★★★★服務質素:★★★★☆衛生指數:★★★★☆抵食指數:★★★★☆打卡指數:★★★☆回頭指數:★★★★☆🔜 銅鑼灣「瀛豐放題料理專門店」主打港。日。泰三大美食,款式過百款,加少少錢仲可以升級任食生蠔,海膽帶子,生啤添,仲吾快D約埋班Friend黎食返餐豪華級嘅日式放題?🤣────────────────────🔜 【晚市最平$249】。晚市時段分為3段。18:00,20:00及22:00,每節兩小時。最平$249就有交易。+$118更可升級任食任飲法國皇家即開生蠔,海膽帶子,Blanc 1664生啤同Asahi生啤.🔜 【任食即開生蠔+海膽帶子】。即叫即開嘅法國皇家生蠔。蠔肉緊致而有彈性,口感爽脆又帶濃厚嘅海水味。味道鮮甜,每啖都係餘韻回甘。火炙帶子中間放住滿滿嘅海膽。入口柔軟豐腴,鮮中帶甜又帶點煙燻香.🔜 【刺身頭盤】。坐低後便會送上二人分量嘅刺身頭盤。有三文魚,珍寶赤蝦,希靈魚,八爪魚,鮑片,油甘魚,北寄貝,象拔蚌,赤貝等。樣樣都勁新鮮又鮮甜。最愛三文魚同珍寶赤蝦。三文魚:肉質美肥,口感軟綿。珍寶赤蝦:肉厚,入口爽滑鮮甜.🔜

【Overall 評分】

。晚市時段分為3段
。18:00,20:00及22:00,每節兩小時
。最平$249就有交易

🔜 【任食即開生蠔+海膽帶子】
。即叫即開嘅法國皇家生蠔
。蠔肉緊致而有彈性,口感爽脆又帶濃厚嘅海水味
。味道鮮甜,每啖都係餘韻回甘
。火炙帶子中間放住滿滿嘅海膽
。入口柔軟豐腴,鮮中帶甜又帶點煙燻香

🔜 【刺身頭盤】
。坐低後便會送上二人分量嘅刺身頭盤
。樣樣都勁新鮮又鮮甜
。最愛三文魚同珍寶赤蝦
。三文魚:肉質美肥,口感軟綿
。珍寶赤蝦:肉厚,入口爽滑鮮甜

🔜 【超過三十款壽司任你食】
。分別有手握壽司,火炙壽司,卷物,手卷同軍艦
。水準之上:海膽醬火炙三文魚,三文魚火炙,七味醬油三文魚壽司
。驚喜滿滿:海膽醬火炙蟹棒
。值得Encore:芝味吉列蝦卷

🔜 【泰式料理好惹味】
。泰式料理係放題中都極受歡迎
。辣椒膏炒蜆:隻隻蜆肉都沾上泰式汁,香辣惹味,有鑊氣,小編連伴碟嘅芹菜,洋蔥都食埋😂
。泰式燒元貝:濃厚嘅蒜蓉配上嫩彈嘅元貝肉,超正

🔜 【填滿甜品胃】
。雪糕主要係韓國嘅Melona雪條
。門口位雪櫃有數款迷你杯,有馬卡龍,芒果布甸,奶凍,咖啡杯等
。炸物中嘅芝士年糕,紫心香芋丸,炸香蕉都值得一試
Type of Meal
Dinner
2022-08-28 236 views
餐廳係qr code 落單,去之前真係好期待 因為有海膽帶子任食 仲有生蠔!(雖然要加d 錢)帶子size 唔算細,但入面嘅海膽份量有d 少,同相中相比的確差好遠。海膽顏色好靚,但其實味道未夠鮮,有少少失望呀生蠔大大隻,洗得乾淨,屬於半creamy 半海水嘅感覺甜品有好多,朋友發左神經,隻隻都要試:杯類嘅話木糠布甸最保險最好味。非杯類嘅我好鐘意食有葉包住嘅個款紅豆甜品(其實其他放題都會有,但我就係覺得好好食)。泡芙原味好食少少~依間野仲有唔少熱菜,朋友話熱菜好食過刺身海膽壽司真係好細舊海膽蝦幾大隻,都算係好食嘅其中一款燒扇貝都唔錯服務幾好,環境一般,刺身/日系一般,泰式熱菜唔錯!海膽一般,生蠔都ok

生蠔大大隻,洗得乾淨,屬於半creamy 半海水嘅感覺

依間野仲有唔少熱菜,朋友話熱菜好食過刺身
海膽壽司真係好細舊海膽
蝦幾大隻,都算係好食嘅其中一款
燒扇貝都唔錯

2022-08-24 3527 views
好耐無食過放題喇, 最近食刺身同壽司時發現食極都唔夠喉, 所以 book 咗 ❥⧽瀛豐放題料理專門店 ❥⧽ 止一止渴。餐廳位置方便, 地鐵站行過去唔使1 分鐘。𓊈晚市放題 $𝟚𝟜𝟡 升級$𝟙𝟛𝟠𓊉呢個放題都好多選擇, 除咗刺身同壽司之外, 仲有好多唔同嘅熟食, 因為我地想食生蠔, 所以就升級埋, 估唔到連生啤都可以任飲, 有Stella 同 1664 Blanc 任你斟。除咗啤酒, 仲有好多唔同款式嘅飲品提供。𓊈海膽火焰帶子𓊉見到呢個海膽帶子已經流曬口水, 粒粒都好飽滿, 海膽同帶子都好鮮甜, 夾埋一齊食真係好好味!𓊈刺身拼盤𓊉隻刺身船好誇張呀, 大大隻, 刺身種類好多, 可以一次過試曬咁多款, 有赤蝦, 三文魚, 油甘魚, 希靈魚, 冰山蚌, 八爪魚, 鮑片, 馬刀貝, 角螺, 赤貝, 醬油吞拿魚。我特別鍾情冰山蚌, 好爽口鮮甜。𓊈即開生蠔刺身𓊉生蠔好大隻肥美, 個人比較鐘意落多d 檸檬汁, 可以帶出生蠔嘅甜味。𓊈壽司 ✧ 一口海膽 ✧ 花之戀 ✧ 火灸和牛 ✧ 芝士蟹籽 ✧ 火灸三文魚 ✧ 軟殼蟹卷𓊉壽司種類幾多, d 飯細細舊, 唔會撐飽曬, 估唔到呢度有我最鐘意食嘅芝士蟹籽,
好耐無食過放題喇, 最近食刺身壽司時發現食極都唔夠喉, 所以 book 咗 ❥⧽瀛豐放題料理專門店 ❥⧽ 止一止渴。餐廳位置方便, 地鐵站行過去唔使1 分鐘。

𓊈晚市放題 $𝟚𝟜𝟡 升級$𝟙𝟛𝟠𓊉
呢個放題都好多選擇, 除咗刺身壽司之外, 仲有好多唔同嘅熟食, 因為我地想食生蠔, 所以就升級埋, 估唔到連生啤都可以任飲, 有Stella 同 1664 Blanc 任你斟。除咗啤酒, 仲有好多唔同款式嘅飲品提供。

𓊈海膽火焰帶子𓊉

𓊈刺身拼盤𓊉

𓊈即開生蠔刺身𓊉

壽司種類幾多, d 飯細細舊, 唔會撐飽曬, 估唔到呢度有我最鐘意食嘅芝士蟹籽, 可以瘋狂食, 好開心。

𓊈熱食 ✧ 大蝦天婦羅 ✧ 黃金豆腐 ✧ 牛柳串燒 ✧ 泰式燒元貝𓊉
熱食全部都熱辣辣, 特別推介大蝦天婦羅同黃金豆腐, 2 樣都外脆內軟。

✧✧ 食物同飲品款式都好多, 用 qr code 落單好方便, 抵食。
刺身拼盤
大蝦天婦羅
熱食
生啤
甜品
$400 (Dinner)
刺身拼盤
大蝦天婦羅
熱食
生啤
甜品
2022-08-24 115 views
唔知幾耐冇食過放題,一來人大左胃口細左,二來係因為以前都有不少質素參差嘅日式放題餐廳,久而久之就冇再去幫襯🥲最近一班中學同學搞聚會想食放題回憶下,上網搵到呢間「瀛豐放題料理專門店」,除左日式同泰式食物外,加錢仲可以升級嚟個大大件嘅”海膽火焰帶子”同空運生蠔,質素都幾有驚喜🫢❤️。。🔘 晚市放題+生蠔啤酒任食任飲 | $249+$138評分: 🌕🌕🌕🌕🌑評語: 食放題嘅指定動作應該係嗌刺身😂 但我哋一坐低就嗌咗一盤好大嘅刺身拼盤🫢刺身全部都好新鮮爽口,我個人最鍾意嘅係三文魚同埋牡丹蝦刺身🫶🏼我哋加咗$138任食生蠔同埋海膽火焰帶子,事實亦都證明咗真係好抵😳尤係生蠔好新鮮同creamy,我一個人食咗八隻😂總括而言,食物質素比我想像中有驚喜,而且餐廳已經係用QR code落單系統,防止到漏單嘅情況出現🫢如果一大班人去食放題真係幾開心架☺️。。🔻一定要加錢食生蠔!好抵食🔻午市放題低至$209/人推介指數: ⭐⭐⭐️⭐️

🔘 晚市放題+生蠔啤酒任食任飲 | $249+$138
評分: 🌕🌕🌕🌕🌑

🔻一定要加錢食生蠔!好抵食
🔻午市放題低至$209/人
推介指數: ⭐⭐⭐️⭐️
2022-08-23 124 views
好耐無放縱自己個胃~有咩開心得過食一餐飯咩都有😆捉埋老公去一齊擦餐勁嘅先!.📍瀛豐放題料理專門店.🍴晚市放題 ($249/人)食盡泰、日、港式食物,仲可以+$138 升級任食海膽帶子、法國生蠔同任飲blanc1664、asahi生啤,質素相當高,生蠔隻隻都好肥美,海膽帶子好鮮甜😆淨係呢兩樣都食左勁多~刺身種類唔少,炸物都係即叫即炸夠哂脆,仲有唔同款式嘅泰式料理(例如飛天炒通菜、泰式炒金邊粉、辣椒膏炒蜆等等),食得夠哂盡興🤰🏻🫃🏻
📍瀛豐放題料理專門店
🍴晚市放題 ($249/人)

銅鑼灣港日泰放題❤️大瀛豐放題料理專門店小編好耐都冇食過放題啦!由於最近減緊肥,如果唔係約朋友,要去食都一定唔會食放題。為咗呢一餐,我放棄咗早餐同午餐,心諗一定要食到飽,唔好蝕俾佢。呢一間放題真係平靚正,120分鐘晚市放題 $248升級生蠔、海膽包放題 +$138。仲要日式泰式嘅菜式,真係食晒兩款日本菜同泰式菜,覺得抵到爛。講一講返佢嘅刺身先,佢唔會切得太薄太厚,咬落去啱啱好,而且好新鮮,特別係佢嘅油甘魚刺身同埋珍寶赤蝦,真係好好食好鮮甜。我哋都叫咗個升級生蠔,嘩真係即開㗎,勁新鮮,而且仲好大隻添,我哋叫咗30隻,四個人食,今次真係食到翻晒本🫶🏻另外我哋仲叫咗佢嘅炒蜆,估唔到一樣咁好食。佢仲有得嗌麻辣小龍蝦添啊,出去食都要二百幾蚊一碟啦,我哋梗係搏命係咁食。❤️今次真係大滿足啦🌺
銅鑼灣港日泰放題❤️
大瀛豐放題料理專門店

呢一間放題真係平靚正,120分鐘晚市放題 $248

另外我哋仲叫咗佢嘅炒蜆,估唔到一樣咁好食。

今次真係大滿足啦🌺
銅鑼灣放題選擇多講到扺食好食又多野食🫣一定會諗起 @除左勁多高質刺身壽司🍣熟食仲係主打泰菜🍲冇得頂呀😍必食🦪即開生蠔刺身夠曬大隻又新鮮海水味唔會好重都幾鮮甜🔥仲有海膽火焰帶子都係必食大大粒帶住包住甜度高既海膽冇得頂呀推介刺身仲有🐟醬油吞拿魚刺身:赤身,比較少餐廳有,口感超好,醬油更能帶出吞拿魚香味🐟油甘魚刺身:油脂超多油香超重,回本之選🐟火炙左口魚邊:肉質細嫩同樣爆油脂🍣除此之外仲有大量刺身手卷推介海膽甘蝦三文籽手卷一口海膽壽司蟹肉蟹膏軍艦熟食方面🐣七味雞軟骨都唔錯🦈香茜三文魚湯高質🦂麻辣小龍蝦係超有驚喜夠辣,蝦肉夠彈,好香好鮮至於泰菜:🥘冬陰公蝦湯超足料又唔會好辣🦐泰式生蝦超正🦪最有誠意既係泰式燒元貝調味出色又燒到啱啱好🫕辣椒膏炒蜆都係唔錯既選擇
銅鑼灣放題選擇多

🔥仲有海膽火焰帶子都係必食
大大粒帶住包住甜度高既海膽
冇得頂呀

推介刺身仲有
🐟油甘魚刺身:油脂超多油香超重,回本之選
🐟火炙左口魚邊:肉質細嫩同樣爆油脂

熟食方面
🐣七味雞軟骨都唔錯
🦈香茜三文魚湯高質
🦂麻辣小龍蝦係超有驚喜
夠辣,蝦肉夠彈,好香好鮮

至於泰菜:
🥘冬陰公蝦湯超足料又唔會好辣
🦐泰式生蝦超正
🦪最有誠意既係泰式燒元貝
調味出色又燒到啱啱好
🫕辣椒膏炒蜆都係唔錯既選擇
2022-08-17 113 views
[#kwfoodie懲罰黃店]🍽瀛豐放題料理專門店很久以前便聽過位於銅鑼灣的瀛豐放題💛餐廳主打日式和泰式的放題食物😋晚市放題共分為三個時段,價錢為$239至$259左右,另外亦可添加$118/$138,升級任食海膽火焰帶子、任飲生啤🍻和任食法國皇家生蠔🇫🇷🦪#晚市放題 $377/1首先是刺身船🚤,有多款不同的刺身可供選擇,例如:八爪魚🐙、馬刀貝、三文魚、珍寶赤蝦等,最特別是泰式生蝦,口感十分彈牙,而且其他放題較為少有~而升級後提供的海膽火焰帶子,海膽味道不算太濃,帶子頗為爽口;生蠔海水味不會太濃,但十分新鮮餐廳有提供多款特色火炙和手握壽司🍣,而壽司的份量偏少,大概一口大小,亦不怕吃多了會太飽肚,小編較為推薦鵝肝帶子、黑松露油甘魚和海膽一口壽司🍣,較為有特色~

來到泰菜部分,有多款泰國傳統食物,例如冬陰公湯、炒金邊粉、泰式魚餅/蝦餅🦐等,帶有濃厚的泰式風味,一點也不比坊間的泰式餐廳遜色👍🏻

小吃方面,必點七味雞軟骨和芝士年糕💕泰式燒元貝和各式串燒也可以一試~特別推薦燒菠蘿🍍~甜品方面,設有甜品雪櫃和雪糕冰棍任食,特別推薦韓國的朱古力雪糕批!必食之選👍🏻味道小評分:😋😋😋😋/5🌟喜歡可
[#kwfoodie懲罰黃店]
🍽瀛豐放題料理專門店

#晚市放題 $377/1

味道小評分:😋😋😋😋/5

🌟喜歡可以Like&Follow, 有你的支持是小編的動力🌟
整體味道指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5
性價比:💰💰💰💰/5
環境:💕💕💕/5
服務:✅✅✅✅/5
打卡指數:📸📸/5
好好好好好耐無食過放題喇😆所以特登揀咗呢間又有生蠔又有海膽食嘅樓上店放題價就睇日子時段 由$209-$259不等加生蠔+海膽帶子就按時段價錢+$138@如果淨係加海膽帶子就 +118@即係加埋生蠔先係加多$20@我哋一場嚟到就梗係加晒佢先啦🤤港日泰式放題 $249@升級版每次限點人頭數x3生蠔🙆🏿‍♀️ - 隻隻都好肥美 有少少海水味 爽口 小妹一個戈食咗半打🦪海膽帶子🙆🏿‍♀️ - 大大隻帶子夾住海膽 鮮甜美味 而且估唔到又幾夾喎 小妹又encore😌刺身🙆🏿‍♀️珍寶赤蝦、三文魚刺身、油甘魚刺身、希靈魚、冰山蚌、八瓜魚刺身、鮑片、馬刀貝刺身、北海道角螺刺身、赤貝刺身、醬油吞拿魚刺身一開波就嚟一round雜錦先乜都叫幾塊試吓最欣賞係珍寶赤蝦 長過筷子 又大又爽又鮮🦐其次係三文魚同油甘魚 帶有少少肥邊 食落更美味另外馬刀貝、角螺同赤貝都妹爽脆鮮甜小馬仲encore咗角螺 好正最後不得不提係醬油吞拿魚 有少許鹽味🤏🏻肉質較似赤身☺️壽司花之戀壽司🙆🏿‍♀️ - 叫返最原始嗰款 水準之作龍蝦膏甜蝦壽司🙆🏿‍♀️ - 睇個樣仲以為好平庸好dry咁 點知一咬落去好重蝦膏味海膽親子花之戀🙆🏿‍♀️ - 海膽都
好好好好好耐無食過放題喇😆

一開波就嚟一round雜錦先
乜都叫幾塊試吓
最欣賞係珍寶赤蝦 長過筷子 又大又爽又鮮🦐
其次係三文魚同油甘魚 帶有少少肥邊 食落更美味
另外馬刀貝、角螺同赤貝都妹爽脆鮮甜
小馬仲encore咗角螺 好正
最後不得不提係醬油吞拿魚 有少許鹽味🤏🏻
肉質較似赤身☺️

花之戀壽司🙆🏿‍♀️ - 叫返最原始嗰款 水準之作
海膽親子花之戀🙆🏿‍♀️ - 海膽都唔少 出手幾闊綽 再加上三文魚籽 2樣都鍾意嘅就唔好錯過喇
雙色拖羅蓉花之戀🙆🏿‍♀️ - 超夾 又香又食到吞拿魚落嘅滑溜 私心大推!!!
蟹肉沙律花之戀💁🏿‍♀️ - 相對地味道無咁出 可以中和返 無咁重口味
鵝肝帶子壽司🙆🏿‍♀️ - 幾鍾意佢連飯都係細細粒 燒香咗嘅鵝肝又無搶咗有子嘅鮮👍🏿
原條穴子壽司🙆🏿‍♀️ - 無呃秤 穴子足足有2嚿飯咁長 燒完帶啲焦香
火炙左口魚邊🙆🏿‍♀️ - 左口魚經高溫燒過會好香 仲會咇晒啲油出嚟 入口即溶 大推!!!
蟹肉蟹膏軍艦💁🏿‍♀️ - 佢嘅蟹肉都唔少 幾好食
和牛火炙壽司🙆🏿‍♀️ - 我呢嚿帶有少少肥膏 燒完好好食 再加上佢嘅口感好特別 有咬口得嚟又唔韌 恰到好處 推!

炸物
大蝦天婦羅🙆🏿‍♀️ - 炸粉唔算厚 蝦肉都爽口彈牙 唯一缺點係無跟天婦羅汁
七味雞軟骨🙆🏿‍♀️ - 炸到脆卜卜 再加上調味啱啱好 大推!!!
泰式蝦餅🙆🏿‍♀️ - 小妹獨自solo咗2件 覺得佢啲泰式嘢食普遍都較出色 點埋佢嘅醬汁 推!

燒物
泰式燒元貝🙆🏿‍♀️ - 已起肉 加咗炸蒜去燒 而且大大隻 好好食😋 大推!!!
炭燒豬頸肉🙆🏿‍♀️ - 一客4片左右 我哋都encore咗一次 燒到條邊燶燶哋 好惹味
串燒雞肉(沙嗲)💁🏿‍♀️ - 不過不失 有少少乾 但啖啖肉都
串燒牛柳(沙嗲)🙆🏿‍♀️ - 成日驚會好韌 呢個又唔會喎 搭少少肥膏 好味😋
串燒豬柳(沙嗲)🙆🏿‍♀️ - 豬柳食落好香口 肉質又夠腍 推!
燒菠蘿 💁🏿‍♀️ - 再燒燶少少較為好

湯品
冬陰公蝦湯🙆🏿‍♀️ - 細細碗 正 入邊仲要有蝦添 而且味道都ok 少少辣 啲香茅同其他配料嘅味道都好出 推!

飲品 (自助)

⭕️ 店員反應快 喺唔阻你情況下迅速收碟
⭕️ 氣氛輕鬆 店員有講有笑 又會哼歌
⭕️ 地理位置

✅ 加一服務費
✅ 經OpenRice訂座 16:00-16:15/ 22:00-22:15人頭費88折 (升級價錢除外)
2022-08-10
$425.5 (Dinner)
海膽帶子
刺身
2022-08-13 99 views
今日搵到呢間瀛豐放題料理專門店, 二百零蚊可以任食日式同埋泰式放題,加138蚊仲有海膽帶子, 生蠔同埋啤酒任飲🤩 生蠔,帶子同海膽質素幾好,唔使問一定加錢試下啦😆🌟刺身船一坐低餐廳已經幫你安排一份,分量同款式都好足, 全部都好新鮮, 油甘魚同三文魚好肥美, 個珍寶赤蝦真係好大隻, 好滿足🫶🏻🌟生蠔法國皇家生蠔, 生蠔size好大,我相信係0或1號,最重要係隻隻都飽滿新鮮, 相當唔錯,一定要再叫呀😆🌟海膽帶子呢個組合又幾正, 帶子size唔細,解凍得幾好, 海膽都唔會出曬水,食得到鮮味,又係重點出擊項目😆日式嘅食物仲有天婦羅,壽司等等都唔錯👍 泰式方面選擇更多, 我最鍾意係炒蜆,炒菜,鑊氣十足。 另外泰式生蝦,豬頸肉,串燒,燒扇貝等都幾正👍由於餐廳生意好,我發現有少少漏單嘅情況,但但唔算嚴重😆 餐廳職員都好幫手,同佢講返都好快更正返👍👍 大家如果經過銅鑼灣食嘢,又想食生蠔刺身嘅話呢個價錢絕對可以考慮🫶🏻

🌟刺身

🌟生蠔

🌟海膽帶子

2022-08-02
$300 (Dinner)
  • 生蠔
  • 海膽帶子