2023-03-13 45 views
朋友話帶我去食雞煲,我開頭以為係辣雞煲,但呢度原來係用酒煮的,老细話佢地完全冇落調味料,纯粹用酒香黎調味,煮一陣然後老細叫我地騰後小小就點火,[蓬]一聲成個蓋就著晒火等佢燒一陣就開蓋,酒香四溢,真係超香,我忍唔住口即刻飲左啖湯,超濃郁,d雞肉超嫩滑唔鞋口。然後我地又叫左d配料黎火窩,鹿兒島豬腩片必點,老闆同我地講淥5秒好喇,切得超薄,諗唔到豬可以當肥牛食,好好味其實呢間嘢除左火窩,佢塊board 仲寫左好多燒物好吸引,不過實在太飽了,唯有黎二刷啦😋🤭

2023-03-11
2023-03-12 42 views
朋友話大角咀有間特別既雞煲,一於去試試佢~ 餐廳光猛,坐位之間都幾闊落,唔會太逼❤️🔎 二人套餐($398)💝火焰海鮮雞煲(例)呢個雞煲同平時食開既好唔同,好特別~雞煲入面有:蝦🦐、沙白、豬膶、竹蔗、馬蹄、鮮竹笙同蟲草花等,非常豐富!職員先將雞煲拎上枱,之後加酒煮,最後點火將酒揮發,營造火焰效果🔥成個雞煲食落帶少少酒味,而且好鮮甜。餐廳係用新鮮雞,所以食落非常嫩滑。蝦🦐新鮮彈牙,沙白脹卜卜,食落無沙😋食到差唔多,職員會幫手加湯俾我地打邊爐🍲💝火鍋拼盤火鍋拼盤有牛肉、魚旦、牛丸同豬皮。牛肉有牛味,食落肉質冧滑唔會韌。魚旦同牛丸食落都好彈牙~💝時令鮮菜盤時令鮮菜盤有娃娃菜、生菜🥬同粟米🌽,全部都好鮮甜。🔎泰式燒新鮮豬頸肉($88)豬頸肉燒得香脆,咬落爽口~🔎鹽燒牛舌心($88)牛舌心有6塊,食落口感彈牙。🔎泰國鮮椰青($38)椰青大大個,飲落好清甜☺️🔎 小食($15)& 醬料($10/位)小食係花生魚仔,食落非常香口!醬料選擇有蒜、辣椒🌶️、葱、芫茜同豉油。㊙️另有加一服務費

🔎 二人套餐($398)
💝火焰海鮮雞煲(例)
呢個雞煲同平時食開既好唔同,好特別~
成個雞煲食落帶少少酒味,而且好鮮甜。
餐廳係用新鮮雞,所以食落非常嫩滑。
蝦🦐新鮮彈牙,沙白脹卜卜,食落無沙😋

食到差唔多,職員會幫手加湯俾我地打邊爐🍲

💝火鍋拼盤
火鍋拼盤有牛肉、魚旦、牛丸同豬皮。
牛肉有牛味,食落肉質冧滑唔會韌。
魚旦同牛丸食落都好彈牙~

💝時令鮮菜盤
時令鮮菜盤有娃娃菜、生菜🥬同粟米🌽,
全部都好鮮甜。

🔎泰式燒新鮮豬頸肉($88)
豬頸肉燒得香脆,
咬落爽口~

🔎鹽燒牛舌心($88)
牛舌心有6塊,食落口感彈牙。

🔎泰國鮮椰青($38)
椰青大大個,飲落好清甜☺️

🔎 小食($15)& 醬料($10/位)
小食係花生魚仔,食落非常香口!
醬料選擇有蒜、辣椒🌶️、葱、芫茜同豉油。

㊙️另有加一服務費
Dinner
行開太子咁啱見到新開雞煲打邊爐新裝環境幾好入去試試同平時食嘅麻辣雞煲唔到第一次食落酒嘅雞煲,食落唔覺有酒味估唔到唔辣但甜甜地都幾好食湯底落菜食特別甜,值得試下推薦大家揀火焰海鮮雞煲(套餐)煲內已有:蟲草花,木耳,豬潤,蝦,蜆,荀,竹笙,雞拼盤有:粟米,娃娃菜,生菜,包手切肥牛,豬皮,牛丸,魚蛋好豐富 2-3人食都夠可以唔夠先再額外點鍾意食嘅意猶未盡,再叫左個烤羊架可惜已經太飽不然飯後 再點少少串燒同飲下野都好歎辣椒豉油可以自行搭配,蒜蓉,蔥,辣椒,芫茜都齊
行開太子咁啱見到新開雞煲打邊爐
新裝環境幾好入去試試
同平時食嘅麻辣雞煲唔到
第一次食落酒嘅雞煲,食落唔覺有酒味

估唔到唔辣但甜甜地都幾好食

湯底落菜食特別甜,值得試下

推薦大家揀火焰海鮮雞煲(套餐)

煲內已有:蟲草花,木耳,豬潤,蝦,蜆,荀,竹笙,雞
拼盤有:粟米,娃娃菜,生菜,包手切肥牛,豬皮,牛丸,魚蛋
好豐富 2-3人食都夠
可以唔夠先再額外點鍾意食嘅
火焰海鮮雞煲(二人套餐)

意猶未盡,再叫左個烤羊架
可惜已經太飽
不然飯後 再點少少串燒同飲下野都好歎

香草燒羊架

辣椒豉油可以自行搭配,蒜蓉,蔥,辣椒,芫茜都齊
2023-03-08
$320 (Dinner)
火焰海鮮雞煲(二人套餐)
香草燒羊架
2023-03-08 18 views
💁‍♀️💁‍♂️ 5/3/2023(Sun), Dinner🍽為食妙妙好多年前曾經喺大角咀返過工,而今晚A先生同為食妙妙搵食去到大角咀呢間,正正就係當年為食妙妙既工作地點附近,為食妙妙估唔到經過咁多年,開左間咁高質既雞煲/燒烤餐廳 @火滾安哥雞煲酒館 ,店家裝修得簡約舒適,坐位都好寬敞,坐得好舒服,最重要係店主以至每位店員都主動熱情,令人食得輕鬆自在。餐廳既雞煲唔係一般食到用濃濃既醬汁煮成既雞煲,而係用上酒香帶出食物鮮味既雞煲,靠既就係食材既鮮味。就等我地介紹下今晚我地order咗d咩東東啦:🔆 二人套餐($398)二人套餐包括有一個例牌既火焰海鮮雞煲、一碟火鍋拼盤同埋一個時令鮮菜盤。落單後,店員奉上火鍋豉油同埋四小碟調味料包括有蔥花、蒜🧄蓉、辣椒🌶️同埋芫荽俾客人按自己喜好調製豉油嚟點火鍋同雞煲既配料食。🔆 火焰🔥海鮮鷄🐔煲(例)店員先捧出一個大鐵鍋,內裡鋪滿住海鮮雞🐔煲既食材,包括有主角新鮮雞件、蝦🦐、蜆、豬膶、萵苣、竹笙、竹蔗、馬蹄、蟲草花、雲耳同埋新鮮雞雜。之後店員會加入一壺🍶花雕加米酒入去個鍋入面,先至蓋上煲蓋加熱。直至聞到鍋內發出花雕同米酒煮滚揮發既香氣,呢個時候店員就會用火槍喺

就等我地介紹下今晚我地order咗d咩東東啦:

🔆 二人套餐($398)

二人套餐包括有一個例牌既火焰海鮮雞煲、一碟火鍋拼盤同埋一個時令鮮菜盤。落單後,店員奉上火鍋豉油同埋四小碟調味料包括有蔥花、蒜🧄蓉、辣椒🌶️同埋芫荽俾客人按自己喜好調製豉油嚟點火鍋雞煲既配料食。

🔆 火焰🔥海鮮鷄🐔煲(例)

之後店員會加入一壺🍶花雕加米酒入去個鍋入面,先至蓋上煲蓋加熱。直至聞到鍋內發出花雕同米酒煮滚揮發既香氣,呢個時候店員就會用火槍喺鍋邊上點火,鍋邊立時被火焰🔥包圍住,更釋放出更濃既酒🍶香味,正正切合咗火焰🔥呢個菜式名字同埋店名“火滾”😂。再煮多一陣酒精揮發完之後,店員就提議我地可以先食海鮮,之後再食其他配料。

不過由於酒香味好香濃既關係,我地就二話不說先飲"頭啖湯"先。呢啖湯一入口,嘩~~ 味道就好似雞酒咁,夾雜住花雕同米酒既酒香🍶,仲有新鮮雞🐔既雞味同埋海鮮既鮮味,可想而知個酒香會有幾濃,呢啖湯真係鮮香到不得了。我地飲完一啖再飲多幾啖先停到口去食鍋入面既配料😂😂😂。

我地先試蝦🦐肉新鮮彈牙,係新鮮蝦🦐無誤,蝦🦐肉滲入咗酒既香味,連蝦頭既蝦膏都唔好放過。蜆肉嫩滑無沙,要趁佢打開口就夾起食。之後見到豬膶剛熟,又立時夾起一件放入口。豬膶切得厚薄適中,一咬落去係爽脆無筋,亦無異味,處理得恰當。再食雞🐔件,一入口就食得出係新鮮雞🐔,雞肉嫩滑有富有雞味,連雞皮都帶雞油既香氣,加埋酒既香味,好快又俾我地清晒啲雞件。

其他配料,特別係萵苣同埋竹笙吸收咗酒香味之後都好吸引。有啲估唔到既係食食吓會發現煲入面有雞膶、雞腎同埋雞腸既雞雜,更加確認店家係用上新鮮雞🐔。

食到咁上下,店員會喺鍋內加入上湯,煮滾之後就可以繼續加入配料吃火鍋

🔆 火鍋🍲拼盤(二人份量)

火鍋🍲拼盤有手切肥牛、牛丸、魚蛋同埋豬皮。手切肥牛油花豐富,切得略帶點厚度,放入鍋內灼一陣就可以食,肥牛入口腍滑咬落有內汁加上牛既油花香味,高質素👍🏻。

牛丸食落都彈牙有牛味,味道不錯。豬皮煮過之後吸收咗湯底既味道,索晒味都好好食。

🔆 時令鮮菜盤(二人份量)

鮮菜盤有生菜🥬、娃娃菜同埋粟米🌽,菜類本身新鮮翠綠,粟米🌽清甜。食完肉類都要補充返啲纖維。

🔆 二人海鮮拼盤($198)

想食得再豐富啲,可以加呢個海鮮拼盤,入面有扇貝、蟶子、鮑魚同生蠔🦪。鮑魚上枱時仲會郁,非常新鮮。生蠔🦪蠔軟嫩而裙邊脆口,而且有蠔味十分新鮮。蟶子大隻又厚肉,食落新鮮彈牙。鮑魚清潔得好乾淨,食落鮮甜彈牙。

食到中途老闆主動問我地試唔試將扇貝拎去轉做蒜蓉牛油燒?對於呢個提議,我地卻之不恭。其實店方除咗且海鮮雞煲之外,仲有燒烤吧,有唔少既燒烤食物可以選擇。燒過之後扇貝充斥住牛油🧈同蒜蓉既香氣,外層燒得香口,內裡則剛好又嫩滑,有機會試埋其他燒烤相信都好吸引。

🔆 生啤500ml兩杯(套餐+$98)

套餐加$98就可以有兩杯生啤,有Hoegaarden或者Stella可以選擇,A先生因為揸車🚗關係就無緣享受,為食妙妙就要咗Hoegaarden,清新既花香味配合雞煲同燒烤都好夾。

🔆 汽水($18)

🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
❤🙆‍♂️(A先生)整體食評:❤❤❤❤❤(5/5)
❤🙆‍♀️(為食妙妙)整體食評:❤❤❤❤❤(5/5)
👉🏻 海鮮雞煲好夠味道,就算唔點任何醬汁/調味都已經好夠味😋😋😋。
👉🏻 另外,店家一開始送上既花生🥜銀魚仔小食都千萬不要錯過😍😍😍。花生🥜香脆無油膱味,銀魚仔同樣都好香脆,兩者脆既程度絕對唔係來貨,我地又係停唔到口咁不停食。後來問返相信老闆,佢確認呢碟小食係由生花生🥜同銀魚都係自家製作而成,從小食呢啲細節睇得出店方對食材同出品既要求👍🏻👍🏻👍🏻。

A先生車友指數 🚗
🛣️ 交通容易指數:🚗🚗🚗🚗(4/5)
🅿️ 泊車容易指數:🚗🚗🚗🚗(4/5)
👉🏻 餐廳附近詩歌舞街有錶位🅿️,或者港灣豪庭有停車場🅿️,再唔係直接泊店舖前面都可以邊食邊睇住架車
🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
2023-03-05
$350 (Dinner)
2023-03-08 22 views
火滾安哥雞煲酒館一直以來,對食雞煲嘅印象不外乎茶餐廳套餐,雞煲放題任食之類。今次嚟到呢間位於大角嘴新開嘅「火滾安哥雞煲酒館」,座位闊落,地方乾淨,装修風格竟然igable!可以打卡!叫左二人套餐,真心有驚喜,無諗過原來雞煲都可以做得咁高質精緻!必須推薦比大家!火焰海鮮雞煲店員會先倒入米酒同花雕,滾5分鐘左右就會係煲邊點火,唔怪得之叫火焰雞煲会,超級igable之餘,仲聞到淡淡酒香添。打開蓋,熱辣辣嘅雞煲可以開動喇,四隻巨形游水蝦鮮甜彈牙,蜆鮮味無沙,萵苣新鮮,雞肉嫩滑,煲入面有蔗,木耳,馬蹄,竹笙,豬潤等等,超足料!雜錦拼盤-手切牛肉,手打魚蛋同牛丸都爽滑彈牙時合鮮菜盤-有旺菜,唐生彩同粟米特別一提,除左雞煲,呢度係仲有燒烤食架!即叫即燒!燒馬友魚原條燒馬友,魚肉表面香脆,內裡係超級juicy,配埋生啤一流!店員超nice,5星級服務!本來我就唔會推薦人dating 去食雞煲,但呢間可以!!#hkfoodie #hk #852 #hkgirl #hklife #hkigers #hkig#hkblogger #雞煲#大角咀美食#太子美食

火滾安哥雞煲酒館

火焰海鮮雞煲

雜錦拼盤-手切牛肉,手打魚蛋同牛丸都爽滑彈牙
時合鮮菜盤-有旺菜,唐生彩同粟米
特別一提,除左雞煲,呢度係仲有燒烤食架!即叫即燒!

燒馬友魚

2023-03-05
$200 (Dinner)
  • 火焰海鮮雞煲
2023-03-06 25 views
今日去咗大角咀既火滾安哥雞煲酒館食野🤣我哋就叫咗個二人套餐有齊火焰海鮮雞煲, 火鍋拼盤同時令鮮菜盤店員會先加入調味酒關蓋煲滾, 再點著, 做成火焰效果🔥湯底食落有少少酒香, 加埋海鮮嘅精華超清甜雞煲整體來講超足料, 除左有海蝦同沙白雞件份量都好多, 而且好嫩滑👍海鮮拼盤仲有手切牛肉, 牛丸, 魚蛋, 豬皮等食材都幾新鮮, 牛肉肉味香濃另外我地仲叫左d燒烤嚟食吓🤣我哋叫左燒羊架, 同埋燒雞泡魚干羊架啖啖肉, 咬落幾彈牙juicy 雞泡魚干就勁香炭燒味
今日去咗大角咀既火滾安哥雞煲酒館食野🤣

我哋就叫咗個二人套餐
有齊火焰海鮮雞煲, 火鍋拼盤同時令鮮菜盤

店員會先加入調味酒關蓋煲滾, 再點著,
做成火焰效果🔥
湯底食落有少少酒香, 加埋海鮮嘅精華超清甜

雞煲整體來講超足料, 除左有海蝦同沙白
雞件份量都好多, 而且好嫩滑👍
海鮮拼盤仲有手切牛肉, 牛丸, 魚蛋, 豬皮等
食材都幾新鮮, 牛肉肉味香濃

另外我地仲叫左d燒烤嚟食吓🤣
我哋叫左燒羊架, 同埋燒雞泡魚干
羊架啖啖肉, 咬落幾彈牙juicy
雞泡魚干就勁香炭燒味
2023-03-05 21 views
安哥重新裝修,新店以火鍋同燒烤為主打。新店裝修好舒適。先唔講食物質素,呢度既服務態度真係滿分。每一個店員對待客人都好似自己朋友咁,就算係第一次黎,都會同你踫踫杯傾兩句,好親切🙌🏻叫左個二人套餐,💲398有火雞海鮮雞煲、火鍋拼盤同時令鮮菜盤。✨火雞海鮮雞煲同平時食開既雞煲好唔一樣。一般會加上唔同的醬料、有唔同的辣度。呢個就係品嚐食材既鮮味。雞煲既材料有雞件、蝦、豬膶、蜆、萵荀、木耳,蟲草花等。店員會倒入酒,再點🔥煮一陣就食得喇。食材鮮味十足,配上酒香,而且無一般雞煲既油膩感,又好味又健康。✨火鍋拼盤有手切牛、牛丸、魚蛋、豬皮。手切牛牛味非常濃郁,肉質軟腍,好好味。牛丸入面帶有牛脂粒,極香極彈牙🥹豬皮索哂鮮味湯底又係一流。✨時令鮮菜盤有生菜、娃娃菜、粟米、萵筍,全部好新鮮。點解個粟米可以咁甜🫢二人套餐加💲9️⃣8️⃣就可以有2杯生啤或黑啤。Suntory又幾好飲。另外再加多份稻庭烏冬(是必須的🤭)同埋烤雞泡魚干(芥末沙律醬好味)。

安哥重新裝修,新店以火鍋同燒烤為主打。新店裝修好舒適。

叫左個二人套餐,💲398有火雞海鮮雞煲火鍋拼盤同時令鮮菜盤。

✨火雞海鮮雞煲

火鍋拼盤
有手切牛、牛丸、魚蛋、豬皮。
豬皮索哂鮮味湯底又係一流。

✨時令鮮菜盤

2023-02-25
$330 (Dinner)
2023-03-05 109 views
知道大角咀界限街附近開咗間新店“火滾安哥雞煲酒館”,於是同老婆過嚟試下😆。店舖裝修簡約整潔,坐位空間唔錯🥰。可能因為新開張,所以餐牌📔款式和種類唔算太多,相信遲啲會有更多嘅選擇🤭。我哋一坐底,每枱會送上一碟花生🥜 $15,另外會收醬油費每位$10店員🙎‍♂️推薦我地一定要試下佢地主打嘅火焰海鮮雞煲🔥,話係採用新鮮雞🐓,咁當然要試下啦😋。二人套餐 $398火焰海鮮雞煲 (例)材料豐富有鮮蝦、沙白、雞件、豬潤、雞腎、雞腸、雲耳、窩筍、竹笙同蟲草花,全部食材都好新鮮。店員🙎‍♂️在煮雞煲嘅時候加入黃酒,5-6分鐘之後再點火將酒精揮發,待食材熟透入味先開蓋享用,味道鮮甜又帶酒香味。店員🙎‍♂️建議先食海鮮同埋豬潤先,避免煮得耐而過熟🥰。海蝦、沙白非常新鮮,店員話如果沙白唔開口仲可以換添❤。另外,正如店員所講,雞係採用新鮮雞🐓,所以非常嫩滑有雞味😋。火鍋拼盤有牛丸、魚蛋、豬皮同手切牛肉。丸類爽彈帶食材本身嘅味道🤗,手切牛肉肉質軟腍有牛味😋。時令鮮菜盆有生菜🥬、娃娃菜同粟米🌽,全部新鮮清甜🥰。鹽燒牛舌芯 $88厚切牛舌👅表面燒得乾身,但裡面肉質彈牙又帶牛香味😋。鹽燒安格斯牛肉 $108🐂表面燒得焦

二人套餐 $398

火焰海鮮雞煲 (例)

時令鮮菜盆
有生菜🥬、娃娃菜同粟米🌽,全部新鮮清甜🥰。

鹽燒牛舌芯 $88
厚切牛舌👅表面燒得乾身,但裡面肉質彈牙又帶牛香味😋。

鹽燒安格斯牛肉 $108
🐂表面燒得焦香,內裏依然粉嫩,有牛香味😋。

總括而言,價錢合理,店員服務細心有禮,最重要係餐廳注重食材質素,雖然而家餐牌選擇唔多,不過講真,食物貴精不貴多💕。
2023-03-03
$350 (Dinner)
  • 火焰海鮮雞煲
2023-03-03 26 views
位於大角咀的雞煲火鍋餐廳。餐廳裝修清新簡約,樓底夠高,因此感覺很開揚,用餐時很舒適 ⸝⸝⸝♡︎餐廳門外有大大搶眼的招牌,甫經過門口便被店員熱絡的招呼,見到餐廳推出火焰海鮮雞煲二人套餐 ,人均才二百元,相當超值.ᐟ…•…•…▫…•…•▫▪✨ 火焰海鮮雞煲二人套餐 ★ $398◁ ❚ 套餐包:火焰海鮮雞煲 / 火鍋拼盤 / 時令雜菜盤 ❚ ▷➊ 火焰海鮮雞煲 🔥𓋪  煲內有新鮮雞件、豬膶、蝦、蜆、萵筍、蟲草花及竹笙等膠,用料非常豐富 ~♥店員會先在你面前倒入花雕酒,靜待幾分鐘後,再點起火焰,名符其實火焰海鮮雞煲⸝⸝⸝♡︎煮好後已經傳出淡淡的酒香,湯底的顏色清澈香甜,加入了海鮮提味,雞油香味及海鮮鮮味相輔相成,湯底完全吸收食材精華,非常清甜.ᐟ 與坊間濃味醬汁的雞煲完全不同,我還是首次敢喝雞煲的湯底.ᐟ雞件十分嫩滑,完全不會乾柴,而且份量真的不少,一直吃不停口;店員也會主動提醒要趁豬膶未變韌時儘快吃用,相當貼心!海蝦新鮮爽口,蜆肉脹卜卜無沙 ,真的鮮味十足呢 ~⋆  ⋆➋ 火鍋拼盤𓋪  拼盤有手切肥牛片、牛丸、魚蛋及豬皮.ᐟ 牛肉油花均勻,厚薄適中,肉味濃郁,能吃得出不是一般凍肉店的廉價肥牛;吃

…•…•…▫…•…•▫▪

✨ 火焰海鮮雞煲二人套餐 ★ $398

➊ 火焰海鮮雞煲 🔥

⋆  ⋆
火鍋拼盤
𓋪  拼盤有手切肥牛片、牛丸、魚蛋及豬皮.ᐟ 牛肉油花均勻,厚薄適中,肉味濃郁,能吃得出不是一般凍肉店的廉價肥牛;吃完其他丸類後其實已經開始飽了

⋆  ⋆
➌ 時令雜菜盤
𓋪  時令雜菜盤有粟米、娃娃菜、生菜;
蔬菜很新鮮,翠綠爽口,清新解膩,火鍋必備! 尤其年紀開始大了,一頓飯還是要吃點蔬菜吧⸝⸝♡︎

…•…•…▫…•…•▫▪

另外我也點了兩款店員推介的燒物過過口癮:♥

✨鹽燒牛舌芯 ★ $88
▫牛舌芯有6大片,味道濃郁爽口,外脆內嫩,簡簡單單的調味已經非常惹味

✨ 雞皮餃子 ★$68
▫以雞皮取代傳統餃子皮,雞皮金黃酥脆,油香十足,非常惹味

✨鮮榨西瓜汁(樽裝)  ★ $38
▫西瓜汁非常清甜,喝下去還能喝到滿滿的西瓜蓉,真材實料,解膩解渴!讚!

2023-03-03 21 views
夜晚天氣涼涼地,兩個人想食下雞煲,但又唔想唸食咩配菜,依個時候最啱食二人套餐😳我哋就去咗呢間係大角咀嘅——🌟火滾安哥雞煲酒館🌟食咗佢哋嘅二人套餐💕不得不提店員服務好好,好照顧客人嘅需要,仲會係食雞煲嘅期間幫你不停換碟,唔怕食到枱面好混亂👍🏻._.🌟二人套餐🌟✨火焰海鮮鷄煲✨火鍋拼盤✨時令鮮菜盤🍻+$98 生啤/黑啤 2杯佢個雞煲勁有睇頭,叫得火焰🔥堅係有火焰架🤩一路等緊嘅時候仲有勁香濃嘅雞煲+紹興酒味,急不待想試😍雞件肉質嫩滑,帶有紹興酒嘅香味,食完雞件後嘅火鍋拼盤份量啱啱好,而時令鮮菜盤,看似好普通,但估唔到咁新鮮,粟米🌽仲要飽滿又甜,整體呢個二人餐都好讚👍🏻🌟明爐燒烤吧🌟等食雞煲嘅期間仲點咗佢地嘅燒烤物試下,點咗✨燒雞泡魚乾✨烤得好香,佢個醬仲係沙律+wasabii,第一次咁配又估唔到咁夾,餸酒更係一流👍🏻._.
._.
🌟二人套餐🌟
✨火焰海鮮鷄煲
✨時令鮮菜盤
🍻+$98 生啤/黑啤 2杯

🌟明爐燒烤吧🌟
._.
2023-02-28 44 views
當兩個人想打邊爐 都唔知食咩好尼度有套餐就啱晒啦大大個二人套餐燈牌放喺門口當眼處吸引到我同朋友入嚟一試😆<二人套餐 $398>火焰海鮮雞煲 店員會先淋上米酒 蓋上點起火焰煮5分鐘打開蓋就聞到好吸引嘅鮮香味原來湯底有庶同馬蹄 飲落特別甜雞隻選用三黃雞 材料仲有海蝦、沙白、豬潤、萵筍、蟲草花全部用料都好新鮮 有質素建議先食完海鮮 雞肉留待最後食更加入味火鍋拼盤 有手切牛肉、魚旦、牛丸、豬皮牛丸濃味爆汁 牛肉俾多幾片會更滿足時令蔬菜盤有粟米、娃娃菜、生菜 另外追加稻庭烏冬$28 吸收埋湯底 食完海鮮雞煲 再點咗兩份燒烤菜式試吓 鹽燒安格斯牛肉 $108表面帶點微焦 內𥚃半熟嫩紅 處理得宜 配上自家調制泰式醬汁 頗有特色燒馬友魚一夜干 $168魚肉一啲都唔乾 燒得啱啱好 夾開好嫩滑多汁做法先用鹽醃半個鐘 再將鹽沖走後燒烤 更加提鮮椰青 $38Hoeggarden 500ml $68另有花生收費 $15
當兩個人想打邊爐 都唔知食咩好

店員會先淋上米酒 蓋上點起火焰煮5分鐘
打開蓋就聞到好吸引嘅鮮香味
原來湯底有庶同馬蹄 飲落特別甜
雞隻選用三黃雞
材料仲有海蝦、沙白、豬潤、萵筍、蟲草花
全部用料都好新鮮 有質素
建議先食完海鮮 雞肉留待最後食更加入味

火鍋拼盤
有手切牛肉、魚旦、牛丸、豬皮
牛丸濃味爆汁 牛肉俾多幾片會更滿足

時令蔬菜盤
有粟米、娃娃菜、生菜

另外追加稻庭烏冬$28 吸收埋湯底

做法先用鹽醃半個鐘 再將鹽沖走後燒烤 更加提鮮

椰青 $38
Hoeggarden 500ml $68

另有花生收費 $15

食左間喺太子 好正嘅雞煲火鍋 見唔係好多人講 等我認真寫番篇介紹下先呢度主打火焰海鮮雞煲 2人份單點都要288 見佢有個二人套餐都係398我地三個人就叫左呢個餐再另加其他野食火焰海鮮雞煲雞件 豬膶 蜆 海蝦 竹笙 萵筍 雲耳 蟲草花等等嚟到會加入一壺米酒+花雕煮到咁上下再點火揮發埋啲酒精一邊煮一邊聞到酒香已經好想食喇職員教路食左豬膶同雞件先 真係好嫩滑海蝦都好新鮮爽口 蜆完全冇沙一定要飲啖湯 完全係酒+食材精華 原汁原味另外套餐仲包左蔬菜盤同火鍋盤牛丸魚蛋都係用靚貨 牛丸一口爆汁豬皮煮耐啲吸晒湯汁好好食手切牛油花均勻厚薄適中 牛味都幾重鹿兒島柚子豚腩片叫左細份 呢個淥五秒左右就食得脂肪位爽口彈牙 肉質清爽唔覺肥膩泡飯套餐打完邊爐由職員即場加飯同蛋漿煮成米粒吸晒雞煲同邊爐嘅精華 超好味除左雞煲火鍋之外 呢度都有好多燒烤野食燒馬友一夜干燒魚最好食一定係馬友 魚油多肉質又滑餐廳醃製完風乾一日再燒 魚味更加突出鹽燒牛舌芯唔算好厚切 牛舌芯咬落有彈性又juicy燒得好 簡單黑椒鹽已經好好味泰式燒豬頸肉燒到少少燶邊 豬頸肉爽口彈牙 點埋店家自製泰式汁好惹味除左食物好 服務都一流 不時嚟換骨碟屋企人
食左間喺太子 好正嘅雞煲火鍋

點埋店家自製泰式汁好惹味

除左食物好 服務都一流 不時嚟換骨碟
屋企人想飲啤酒 老闆竟然話俾兩隻佢試下 試啱先叫
見隔離枱仲試埋黑啤 咁識做唔怪得咁多熟客啦
呢間真心會再翻兜 !!

2023-01-08 194 views
朋友住餐廳附近,見到呢間新開雞煲,就約嚟試下睇地點好似有啲難揾,點知原來附近有好多巴士站,都算方便!我地2個人,叫咗個二人套餐$398二人套餐:火焰海鮮雞煲火鍋拼盤時令雜菜盤諗住再睇下啲小食,店員即介紹新入咗燒蝦餅、雞皮餃子,menu未有的,問我哋有冇興趣試吓!就order咗!燒蝦餅同雞皮餃子嚟先,食得出即叫即燒,唔係炸鍋炸出嚟,好味!再嚟套餐🔥火焰海鮮雞煲:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻雖然係例牌,但份量十足!雞煲入面有新鮮雞、豬膶、海鮮,海鮮有蝦、蜆、驚喜係有花膠同魚肚!😍仲有我最愛嘅萵筍🥰🥰🥰店員會先喺你面前落酒,煮5分鐘左右,再點火🔥,呢個打卡位一流😆一開蓋,已經聞到淡淡酒香,店員再提醒可先食咗豬膶同蜆先,避免煮太耐質感唔同咗!好細心🥰主角雞🐓好滑,新鮮🥳!魚肚好索湯汁,勁好味!🍲火鍋拼盤:牛丸、魚蛋、滑牛🥬時令雜菜盤:生菜、粟米成個用餐過程,店員會不時留意,幫你攪吓個鍋,避免燶底加湯唔洗叫,自動自覺,仲要係加雞湯我同朋友都係飲酒🍻,店員見到你枱面吉杯,又係會主動問需唔需要多杯,唔洗叫!好好!新開業仲有88折,一定會再encore 🎤🎶邊一個發明了ENCORE😆😆😆走嗰陣,店員仲話有隱藏
朋友住餐廳附近,見到呢間新開雞煲,就約嚟試下
睇地點好似有啲難揾,點知原來附近有好多巴士站,都算方便!
我地2個人,叫咗個二人套餐$398
二人套餐:
時令雜菜盤
再嚟套餐
🔥火焰海鮮雞煲:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
雖然係例牌,但份量十足!
主角雞🐓好滑,新鮮🥳!
魚肚好索湯汁,勁好味!
🍲火鍋拼盤:牛丸、魚蛋、滑牛
🥬時令雜菜盤:生菜、粟米
成個用餐過程,店員會不時留意,幫你攪吓個鍋,避免燶底
加湯唔洗叫,自動自覺,仲要係加雞湯
新開業仲有88折,一定會再encore
🎤🎶邊一個發明了ENCORE😆😆😆
走嗰陣,店員仲話有隱藏Menu:椰子雞煲🥥不過就要預約時落定單預訂,下次再試下先!
燒蝦餅、雞皮餃子
2023-01-04
$330 (Dinner)
  • 火焰海鮮雞煲套餐
2023-01-06 130 views
大耐冇出街食嘢,班friend約出嚟食飯,嚟到呢間新開張食雞煲,環境舒適樓底夠高,到大約11點會熄燈播歌,變另一種氣氛,好似落吧咁坐低就已經有招呼,介紹返套餐,好有禮貌,我地叫咗兩個套餐,裡面除咗有雞、有D海鮮、酒、菜、牛肉,丸、豬潤好爽口,唔鍾意食嘅我都食咗兩片仲可以加花膠,生蠔,蟶子,材料新鮮好鮮味,老闆話每日親自去選購另外仲叫咗D燒烤小食,豬頸肉燒得香口,配埋佢地自製醬汁一流值得推薦會再幫襯

另外仲叫咗D燒烤小食,豬頸肉燒得香口,配埋佢地自製醬汁一流

值得推薦會再幫襯
2022-12-27 135 views
咁岩路過 ,見係新裝修,入去試試一坐低,店員就話個雞煲好特別,出面唔多地方試到咁就叫個試試 喺等既其間叫左杯生啤同燒豬頸肉 一食,掂喎,好 juicy ,燒到外脆,裡面仲有汁,正生啤都新鮮,飲落去夾埋個 豬頸肉 一流 個雞煲到左,成盤生既上,好特別,之後用米酒,點火,焗熟 迫曬啲鮮味出嚟,雞好滑,好鮮甜 環境一流佢地主打 2-6人 ,有細份量雞煲環境好似食緊西餐咁,拍拖黎都好正d 店員好好服務,個個都好鍾意同人傾計咁整體好滿意,可以再食
咁岩路過 ,見係新裝修,入去試試
一坐低,店員就話個雞煲好特別,出面唔多地方試到
咁就叫個試試
喺等既其間叫左杯生啤同燒豬頸肉
一食,掂喎,好 juicy ,燒到外脆,裡面仲有汁,正
生啤都新鮮,飲落去夾埋個 豬頸肉 一流

環境一流
佢地主打 2-6人 ,有細份量雞煲
環境好似食緊西餐咁,拍拖黎都好正
d 店員好好服務,個個都好鍾意同人傾計咁

整體好滿意,可以再食
2022-12-22
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)
  • 蝦餅
  • 燒豬頸肉