2019-09-23
有野做經西灣河,難得去到咁遠就順便睇下有咩食,經過見到呢間賣海南雞就去買個招牌無骨海南雞飯~成日覺得如果佢夠膽話自己係專賣海南雞,將海南雞放上店名,咁佢自己應該都非常之專業同有信心🤣 所以雖然佢有好多款嘅嘢食,例如豬頸肉或者係其他燒味飯,我都選左海南雞飯($45)懶人就當然無骨啦!但因為驚唔夠飽,所以另外加多左塊豬扒($15)個人覺得佢有玻璃擋住,唔會話污糟吸曬出面塵,望落雞都幾靚,所以都幾放心。佢送埋例湯,唔味精,普通幾家常口味,濕濕地個口送飯幾好。海南雞飯佢可以選擇白飯或者油飯,我個人比較鍾意油飯,工序多點又香口,油飯平時又難得有得食!呢間飯煮得幾好,唔會過分諗身或者太油,口感幾好!海南雞份量都唔少!雞肉嫩滑,海南雞飯就算佢肥,但一定唔可以去皮食!皮唔厚唔肥膩,下面果層啫喱入口即溶,充滿雞油香,非常好食,一定唔可以去皮食啊!配的醬料都幾出色,令個層次更加豐富,呢個都係海南雞比起普通燒味雞優勝的地方🤣豬排都幾好,不過不失,唔會乾柴,醃出的味道幾正唔死咸,但當然就無雞咁滑身啦!個人推薦海南雞飯多點!☺️❤️☺️🙌🏻
豬排
佢送埋例湯,唔味精,普通幾家常口味,濕濕地個口送飯幾好。
招牌海南雞飯
豬排