2023-11-01 291 views
好少會到屯門食飯,上網見到呢間餐廳好似幾好味,所以過咗嚟試吓!今日天氣唔錯,餐廳係地下有好多落地玻璃,所以氣氛不錯!今日星期日有weekend lunch Menu !我哋叫咗個是日廚師發辦牛扒,大約七安士!我哋叫咗五成熟配薯條!首先就送咗西湯,我哋揀咗忌廉湯,有埋麵包配!牛扒肉質都算嫩,煎嘅熟度啱啱好!另外我哋叫咗秘製香草燒法國春雞!味道都唔錯,雞肉唔算鞋!仲以為細細隻,會唔飽!原來都好厚肉!薯條都不得不提!係粗薯條,好好味!我哋仲叫咗個甜品*流金歲月*係金莎朱古力雪糕加丹麥厚吐司!超邪惡,個吐司脆卜卜,加埋雪糕一齊食,口感特別好!嘢飲方面,我哋叫左Latte同埋蜜桃柚子四季春水果茶,唔會太甜,味道清新
今日天氣唔錯,餐廳係地下有好多落地玻璃,所以氣氛不錯!
今日星期日有weekend lunch Menu !
我哋叫咗個是日廚師發辦牛扒,大約七安士!
我哋叫咗五成熟配薯條!
另外我哋叫咗秘製香草燒法國春雞!
味道都唔錯,雞肉唔算鞋!
仲以為細細隻,會唔飽!原來都好厚肉!
薯條都不得不提!係粗薯條,好好味!
我哋仲叫咗個甜品*流金歲月*
係金莎朱古力雪糕加丹麥厚吐司!
超邪惡,個吐司脆卜卜,加埋雪糕一齊食,口感特別好!
2023-10-29 295 views
有時無期望既往往最有驚喜🫣今次朋友揀既cafe位置屯門比較偏僻既私樓位置,平時真係好少經過依個位😯但係食完之後被驚艷到!!一食完已經傾緊幾時再黎一齊食😆💞.位於河滂位置 簡簡單單既裝修已經好舒服👍🏻好欣賞佢有個大mon播好舒服既歌同MV 成個環境都好令人放鬆🥂套餐一定係最抵食😋星期一至五黎都只係$298!!包兩份餐湯、沙律、主菜同飲品左:凍特濃雙倍朱古力超濃郁既朱古力~好飲!(個人建議如果叫比較易滯既野食就唔好叫了~會超級飽🥲)右:巨杯檸檬茶超級大杯🤣紅茶底好香,同一般茶記既紅茶味完全唔同~高質👍🏻而且仲可以免費添飲,生津解渴一流沙律同是日餐湯,我地果日既湯係薯仔忌廉湯必加$68 升級左其中一個湯做龍蝦湯🤤好香好濃既龍蝦味!而且仲有幾粒龍蝦肉係底,好好味🤤建議餐廳可以配埋包比客人一齊點黎食,仲正主菜揀左黃金慢焗去骨三黃雞 & 香煎深海石斑柳!!兩款都好juicy好好味🥹相比之下更欣賞個雞👍🏻~香料醃得好好,連好內層既肉都好夠味!加上處理得好好,竟然連雞胸可以好嫩滑,好surprise! 另外加左小食 磨菇芝士忌廉釀雞翼 $88(5pcs)芝士忌廉好creamy, 而且去左骨啖啖肉👍🏻好
位於河滂位置 簡簡單單既裝修已經好舒服👍🏻

左:凍特濃雙倍朱古力
右:巨杯檸檬茶

沙律同是日餐湯,我地果日既湯係薯仔忌廉湯

另外加左小食 磨菇芝士忌廉釀雞翼 $88(5pcs)
芝士忌廉好creamy, 而且去左骨啖啖肉👍🏻好快就KO哂5隻😋

驚唔夠飽既我地仲追加左主菜 香煎飽魚蟹膏蟹肉意式燴飯 $98
成個飯都好香蟹膏味!食落啖啖蟹肉,配埋洋蔥、磨菇口感更豐富😛

成餐飯都好滿意
無諗過啲食物可以咁出色!!每一樣都好好味
而且員工服務好貼心又有禮貌👍🏻值得再黎啊
2023-10-27 303 views
朋友帶我嚟屯門一間餐廳慶祝佢轉咗新工,呢間餐廳位於屯門,附近仲有泊車位,預先同餐廳講就可以享受免費泊車,餐廳空間咁大,坐得幾舒服,我哋今日點左犇道皇子烤羊2人套餐! 😋💕首先,頭盤係巴馬火腿多士,麵包焗得好脆,餐湯係蘑菇湯,味道濃郁,非常開胃。😃😃主菜係寶雲酥烤羊架,呢個係佢哋嘅招牌!羊肉烤得香脆,內裡嫩滑,羊肉呈微微嘅粉紅色,再配上熱辣辣有香脆嘅薯條,非常美味。🤤另外套餐仲包括咗泰式烤牛肉粒,咬落都幾嫩,一口嘅size,除此之外,仲有法式煎鴨胸米形意粉,意粉彈牙,鴨胸肉煎得啱啱好,醬汁濃郁,不錯! 😍最後,巴別塔甜品盤,有幾種不同口味嘅雪糕同埋窩夫,係完美嘅飯後甜品。🍰另外套餐仲包括飲品,我哋揀咗花伯爵紅茶。☕️

另外套餐仲包括飲品,我哋揀咗花伯爵紅茶。☕️
最近發現屯門碼頭多咗好多高質小店放假去咗弘海附近食lunch, 呢間係唯一屯門全河畔扒房,感覺又幾寫意😌😉假日lunch menu有All Day Breakfast、牛扒、BBQ豬肋骨、意粉、意大利飯、甜品吐司等我地叫咗一份牛扒配著菜牛扒份量十足,即使揀7成熟都唔會好硬,口感軟腍富牛味🥩雖然只係假日價錢$128,附送餐湯麵包、超量級飲品,牛扒質素高,真係估唔到質素有保證!另外叫咗份BBQ豬肋骨,好大份豬肋骨啱哂一班人一齊share🐷甜甜地嘅BBQ醬醃得好入味肉質較軟腍而且唔會痴實條骨,食嘅時候好方便香煎深海石斑墨汁燴飯同樣有驚喜墨汁帶有海鮮鮮味,而且米飯唔會過於淋身,軟硬求度適中石斑🐟口感嫩滑冇骨,同燴飯都好夾~估唔到扒房都有吐司,焦糖吐司預先切好,塗上焦糖同蜜糖🍯配雲尼拿雪糕同爆谷,好滿足啊🤩犇道 Chef Ben- Cafe & Steak Bar屯門業旺路101號弦海地下G01B號舖
最近發現屯門碼頭多咗好多高質小店

我地叫咗一份牛扒配著菜

牛扒份量十足,即使揀7成熟都唔會好硬,口感軟腍富牛味🥩
雖然只係假日價錢$128,附送餐湯
麵包、超量級飲品
,牛扒質素高,真係估唔到質素有保證!

甜甜地嘅BBQ醬醃得好入味

肉質較軟腍而且唔會痴實條骨,食嘅時候好方便

香煎深海石斑墨汁燴飯同樣有驚喜

墨汁帶有海鮮鮮味,而且米飯唔會過於淋身,軟硬求度適中
石斑🐟口感嫩滑冇骨,同燴飯都好夾~

估唔到扒房都有吐司,焦糖吐司預先切好,塗上焦糖同蜜糖🍯
配雲尼拿雪糕同爆谷,好滿足啊🤩

犇道 Chef Ben- Cafe & Steak Bar
屯門業旺路101號弦海地下G01B號舖
2023-10-25 200 views
風和日麗的假日下午,出外逛街享受購物樂後,回到屯門享受一個悠閒午餐,午餐供應至下午五時呢,所以不用趕時間。犇道由龍門居光顧到弦海,食物質素穩定,在這新店環境更舒適,樓底夠高,落地大玻璃感覺很開揚,窗外綠油油景色,在這享受食物感覺很放鬆。是日餐湯配麵包忌廉湯配小件麵包,忌廉湯口感偏濃稠,麵包本身都有味道,沾上湯吃又有另一風味。秘制香草燒法國春雞(半隻)$128燒春雞最重要是烤得夠香,甚有風味,它的肉質細緻而有雞香,一隻更抵食,因為想配小食所只選半雞,它附上蘑菇汁沾上更惹味。選配薯菜包括有新鮮炸起的薯條,及甘筍、菇等。每日廚師發辦牛扒配薯菜$138可以自行選擇牛扒熟度,我們選擇了五成,剛好切開帶紅色的鮮嫩感但沒有見血,牛扒似是西冷,充滿牛香味,厚薄適中,附上牛扒汁感覺更juicy。熱韓國柚子茶選擇了喝熱飲,通常會變得好細杯,但這裡的柚子茶比一般份量多,香甜滋潤,適合轉季天氣喝。是日梳打柚子梳打,口味清新,解渴涼快,又不太甜,而且大大杯,份量充足。追加六款小食$52 $38明太子薯仔沙律、骨附腸2條、葱花蛋卷2件、忌廉蘑菇雞翼2隻、炭燒雞肉串2串沙律以明太子為主,帶爽口的口感,葱花蛋卷有日式

秘制香草燒法國春雞(半隻)$128

每日廚師發辦牛扒配薯菜$138

熱韓國柚子茶

是日梳打

追加六款小食$52 $38
沙律以明太子為主,帶爽口的口感,葱花蛋卷有日式風味,忌廉蘑菇雞翼無骨設計咬下去口感豐富,炭燒雞肉串雞肉夠嫩滑和有咖喱香味。

朱古力心太軟加雪糕$48
甜品選了心太軟,皮薄脆而有流心效果,朱古力夠濃郁,配上雲尼拿雪糕和桃果肉。
2023-10-25 88 views
這一天 在屯門河旁散步走到了一間咖啡店 內裡寬敞 近窗邊的位置有舒適的座位坐~和朋友簡單的叫了一份餐和兩杯飲品\\厚過我塊面皮漢堡 配炸薯條// $88賣相不錯 很吸引🤍肉質厚多汁配上蕃茄和菜 一口咬落口感滿足😌\\芒果生椰乳特飲// $29 超推薦喔💖💖到目前為止成為今年度最喜愛的飲品😍裡邊有滿滿的西米 蘆薈 芒果粒配上我最愛的椰奶🥹 成件事!一定要點的啊!\\烤杏仁生椰乳咖啡// $58這杯是朋友點的~也覺得十分不錯杏仁淡淡的香味 加配咖啡是十分夾!層次感十足☺️相信會再來的一間餐廳啊❣️
這一天 在屯門河旁散步
走到了一間咖啡店

內裡寬敞 近窗邊的位置有舒適的座位坐~
和朋友簡單的叫了一份餐和兩杯飲品

\\芒果生椰乳特飲// $29
超推薦喔💖💖
到目前為止成為今年度最喜愛的飲品😍
裡邊有滿滿的西米 蘆薈 芒果粒
配上我最愛的椰奶🥹 成件事!
一定要點的啊!

\\烤杏仁生椰乳咖啡// $58
這杯是朋友點的~
也覺得十分不錯
杏仁淡淡的香味 加配咖啡
是十分夾!層次感十足☺️

相信會再來的一間餐廳啊❣️
2023-10-11
$92 (Lunch)
2023-10-22 127 views
秋意涼涼地,係屯門站沿著河岸走過嚟,10幾分鐘便到達。經典厚過我面皮漢堡包🍔配薯條一如以往的好味😋超厚切的漢堡扒、有兩款芝士、鹹香的煙肉片🥓,再加上有蕃茄和生菜,油而不膩,調味適中,值得大家一試!薯條🍟係即炸即上枱,十分香脆,好中意食暖粒粒的薯條❤️最尾食埋沙律🥗一解油膩每日廚師發辦牛扒配飯牛扒係7成熟,有牛肉味,唔會太過韌。仲有跟一些薯菜有磨菇、紅蘿蔔🥕等等。流金歲月丹麥厚吐司🍞吐司外層焗得好酥脆,再淋上臻子醬、棉花糖、果仁和濃郁的朱克力雪糕,好邪惡😝兩個人都食得晒巨杯檸檬茶餐廳特式,見你飲完會主動問你要唔要添飲,好抵飲!泡沫咖啡飯後一杯咖啡好寫意,奶泡打得夠輕盈,亦有咖啡味
秋意涼涼地,係屯門站沿著河岸走過嚟,10幾分鐘便到達。

經典厚過我面皮漢堡包🍔配薯條
最尾食埋沙律🥗一解油膩

每日廚師發辦牛扒配飯

流金歲月丹麥厚吐司🍞

巨杯檸檬茶
餐廳特式,見你飲完會主動問你要唔要添飲,好抵飲!

泡沫咖啡
飯後一杯咖啡好寫意,奶泡打得夠輕盈,亦有咖啡味
2023-10-21 113 views
屯門一向美食多, 今次同友人+黎左呢間位於私人住宅區樓下既西餐廳叫左個Steak Battle Special Set是日餐湯 (椰菜花湯) + 沙律:飲落去有粒粒椰菜花, 好順滑creamy沙律亦都好新鮮, 醬汁酸酸甜甜, 醒神開胃黃金慢焗去骨三黃雞 (半隻):雞皮焗得好香脆, 呈金黃色狀態, 雞肉非常嫩滑, 帶有濃郁既天然雞油香味, 好juicy!香煎深海石班柳配白酒忌廉汁:石班兩邊煎得好香, 帶有少量焦香味, 魚皮亦好香脆, 配上忌廉汁, 魚既鮮味提升更高層次!香煎鮑魚蟹膏蟹肉意式燴飯:飯粒粒分明, 鮑魚新鮮彈牙, 再配上粒粒手拆蟹肉, 食落去口感好滿足, 真係充滿海鮮既味道!焦糖香蕉牛角窩夫配雪糕 (+68):第1次食牛角窩夫, 味道真係牛角包咁, 再配上新鮮香蕉及凍冰冰既雪糕, 真係冰火二重奏~巨杯檸檬茶 (免費添):手掌咁大既檸檬茶size, 飲完唔夠喉, 仲可以添多杯呀!接骨木茶:帶點微微既甜味, 飲落去可以中和返之前既飽膩感, 解膩之選!!

叫左個Steak Battle Special Set
是日餐湯 (椰菜花湯) + 沙律:
飲落去有粒粒椰菜花, 好順滑creamy
沙律亦都好新鮮, 醬汁酸酸甜甜, 醒神開胃

黃金慢焗去骨三黃雞 (半隻):

香煎深海石班柳配白酒忌廉汁:

香煎鮑魚蟹膏蟹肉意式燴飯:

焦糖香蕉牛角窩夫配雪糕 (+68):

巨杯檸檬茶 (免費添):
手掌咁大既檸檬茶size, 飲完唔夠喉, 仲可以添多杯呀!

接骨木茶:
2023-10-20
$241 (Dinner)
2023-10-19 108 views
朋友住屯門,今日佢話車我入屯門玩,晚餐推薦我地去呢間餐廳食飯,佢話同屋企人都成日食。😃😃餐廳都幾多人,座位幾闊落,又有sofa好舒服,樓底夠高,有落地大玻璃,環境乾淨整潔,仲有免費泊車,記得事前同職員講聲就可以了。😄😄呢度有晚市套餐,價位都幾親民,亦可以散叫,聽講平時午市都好多人食。🥳🥳首先,我地點左是日廚師發辦-牛扒伴薯菜,牛扒五成熟烤得剛剛好,保持住肉汁,每一口都是享受,份量有7oz,兩人食都足夠,薯菜炸得金黃酥脆,上桌個陣熱辣辣!🥩🍟其次,仲叫左BBQ美式燒烤豬寸骨,肉質鬆軟多汁,45分鐘慢煮使肉更加入味,BBQ醬汁又好惹味,總共有6條,配上酥脆可口嘅薯菜!🍖🍟最後,朋友點左小食,忌廉蘑菇釀雞中翼 ,有五隻,雞中翼咬落好juciy,內裹嘅餡充滿蘑菇和忌廉的香濃味道。🍗🍄

2023-10-17 102 views
屯門既犇道係一間好靚,好寫意,可以係度spend 一個下午既cafe。呢度周圍都係落地大玻璃窗,陽光照曬入黎,好舒服!冬陰功海鮮蟹肉意粉是日餐湯配麵包(熱)鮮奶咖啡,好飲,拉花好靚,好治癒辣雞翼3隻是日切餅1件呢一個冬陰功海鮮蟹肉意粉一上桌已經睇得出佢冬陰功嘅辣度,食落其實唔會話非常辣,都比較容易入口。而且呢一碟嘅蜆吸咗冬陰功嗰陣味,所以食落口更加鮮味!而意粉份量都非常足夠。另外配上三隻辣雞翼,辣度一般,真係配上雞翼就非常可口,食完一隻你會不禁咁想去品嘗第二隻!煙三文魚火龍果沙律 柑橘汁是日餐湯配麵包芒果生椰乳特飲(凍)呢一碟沙律非常開胃,好食,亦都非常健康!成碟沙律配上沙律醋酸酸地,非常好入口,而呢一碟亦都你用煙三文魚去襯托上佢嘅味道,煙燻味濃重,配埋沙律食就啱曬!而呢一杯芒果生椰乳特飲非常好飲!味道甜甜地,但係因為有椰漿再配上芒果,整體感覺有啲似楊枝甘露,但係畀楊枝甘露更加好飲,非常值得推薦!是日廚師發辦牛扒(大約7安士)是日餐湯配麵包熱美式黑咖啡(不含奶)薯絲蝦2粒蔥花蛋卷2件是日切餅1件呢一碟牛扒可以選擇三成/五成/七成/或者九成熟,而我哋取中間所以選擇咗七成熟。牛扒嘅肉質緊實

呢度周圍都係落地大玻璃窗,陽光照曬入黎,好舒服!

冬陰功海鮮蟹肉意粉
是日餐湯配麵包
(熱)鮮奶咖啡,好飲,拉花好靚,好治癒

辣雞翼3隻
是日切餅1件

煙三文魚火龍果沙律 柑橘汁

是日餐湯配麵包

芒果生椰乳特飲(凍)

是日廚師發辦牛扒(大約7安士)
是日餐湯配麵包
熱美式黑咖啡(不含奶)

薯絲蝦2粒
蔥花蛋卷2件
是日切餅1件

呢一碟牛扒可以選擇三成/五成/七成/或者九成熟,而我哋取中間所以選擇咗七成熟。牛扒嘅肉質緊實,香味非常濃郁,因為七成熟,所以能夠見到牛扒隱若可見的粉紅了,呢一種狀態嘅牛扒就最好食,而且最有咬口,又唔會太硬身。整體之言,成塊牛扒都幾厚身,而且又味道又夠濃,配上薯條,非常有外國風味。係呢一種舒適嘅環境下,品嚐呢一碟牛扒簡直係人生一大享受!
蔥花蛋捲都好推薦,蛋味好濃郁。而薯絲蝦外脆,包含住蝦肉喺裏面,口感亦都非常之得意!
當日未到6點入座,全店連我哋只有2枱客,17:49已點菜,等咗陣就上咗餐湯沙律餐飲。之後陸續有客人到訪,我哋點咗意粉及店員推介的牛肋骨,過咗30分鐘都未有主食到,其他遲來的客人反而陸續送上食物,我們催促下最終等咗40分鐘先有意粉,但蟹的温度只是微暖,到牛肋條到來時,份量雖大,但有一半以上是肥膏,吃不了。同場加映,隔離枱有食客點了意粉,但內藏甲貝類碎殼,結果客人的牙套崩了。大家進食前要小心。店員服務態度有禮,餐廳負責人對意外發生肯負責任。
店員服務態度有禮,餐廳負責人對意外發生肯負責任。
2023-10-02
2023-10-03 199 views
可以望戶外河景,餐廳樓底又高,氣氛又好chill😃,職員友善殷勤,三五知己聚聚飲飲食食嘅 good place👍Set Luch:每日廚師發板牛扒🐮配薯菜牛臀肉蓋🐮:係牛臀上面一嘅部位,牛肉味濃,牛肉纖維較大,有咬口得嚟肉質軟腍😊,而且肉色粉嫩,見到都心心眼😍薯條🍟:份量都幾多,唔會太燶/硬,調味得幾好,滋味😋配菜:有菇🍄、粟米蘆筍仔、紅蘿蔔🥕,調味都幾好,尤其係紅蘿蔔🥕大蒜薯仔湯 配意大利香草多士🍞:湯口感幼滑,湯質濃稠;多士🍞 焗得外脆內軟,唔錯韓國柚子茶:熱飲嚟説,都幾大杯,而且有好多柚子,柚子同茶 好balanced😊牛角窩夫(Croffle) ※ 鮮果 ※ 雪糕 配榛子醬就咁入口 外鬆脆內軟,帶煙韌嘅口感;配 雪糕食,冷熱交融,又凍又暖;淋 甜蜜蜜嘅榛子醬,都相當邪惡😆但好味喎😆幸福、甜蜜嘅滋味(牛角包 x 窩夫 = Croffle)

Set Luch:每日廚師發板牛扒🐮配薯菜
牛臀肉蓋🐮:
薯條🍟:
份量都幾多,唔會太燶/硬,調味得幾好,滋味😋
配菜:
有菇🍄、粟米蘆筍仔、紅蘿蔔🥕,調味都幾好,尤其係紅蘿蔔🥕
大蒜薯仔湯 配意大利香草多士🍞:
湯口感幼滑,湯質濃稠;多士🍞 焗得外脆內軟,唔錯
韓國柚子茶:

牛角窩夫(Croffle) ※ 鮮果 ※ 雪糕 配榛子醬
就咁入口 外鬆脆內軟,帶煙韌嘅口感;
配 雪糕食,冷熱交融,又凍又暖;
淋 甜蜜蜜嘅榛子醬,都相當邪惡😆但好味喎😆
幸福、甜蜜嘅滋味
(牛角包 x 窩夫 = Croffle)

Type of Meal
Lunch
😋必點皇子烤羊2人餐🐑隱世河景🏞️抵食高質扒房🍽️🐮犇道 (屯門)今次同爸爸嚟到龍門居附近河邊散步,呢邊有一間好靚嘅餐廳,對正整個屯門河景,非常放鬆😍呢邊有一間酒吧餐廳出名食牛,一於帶爸爸過來食好嘢🤗餐廳用上落地大玻璃設計,可以一覽整個屯門河景,場內有部大屏幕,睇足球賽事一定好盡興!餐廳播住音樂嘅MV,好chill🤭 爸爸都大贊‼️呢度嘅二人套餐好抵食,薯條仲可以任食😻薯條迷一定要衝💨佢啲套餐仲好大份,食到捧住個肚走🤭✨犇道皇子烤羊 2人套餐🐑 $388🐮頭盤+是日餐湯今日餐湯係大蒜薯仔忌廉湯,非常Creamy,大蒜味好香濃,薯蓉忌廉湯好幼滑,好想飲多碗😋🥖頭盤係巴拿馬火腿配多士,火腿鹹鹹香香,配上火箭菜、少少醬汁,好開胃,多士仲好香脆,餐包份量好滿足😋🐮法式煎鴨胸米形意粉一道好出色嘅主菜,從來都未食過咁得意嘅意粉,一粒粒好似米飯咁,食落有咬口🤭醬汁仲好香,好濃郁嘅忌廉大蒜味,帶點椰汁香,仲有好香嘅洋蔥🧅 鴨胸好出色,肉質帶點粉,好嫩,仲好香添😻大家一定要試吓‼️🐮泰式醬烤牛肉粒呢個烤牛肉粒好香,泰式醬充滿風味,沒有辣,啱晒唔食辣嘅朋友,牛味香濃,配上牛扒醬汁,更惹味🥰肉質都幾嫩,烤得剛好😋🐮
😋必點皇子烤羊2人餐🐑
隱世河景🏞️抵食高質扒房🍽️
🐮犇道 (屯門)

✨犇道皇子烤羊 2人套餐🐑 $388
頭盤+是日餐湯

🐮頭盤+是日餐湯
頭盤

🐮法式煎鴨胸米形意粉

🐮泰式醬烤牛肉粒

🐮寶雲酥烤羊架配薯菜 🐏
哩個份量可以講係巨量🤣羊架份量超多!外面烤得金黃酥脆,肉質好嫩,超多肉汁!味道好香,配埋芥末檸檬啫喱醬汁,好清爽😋絕對係我暫時食過最好食既一間😍薯條好香,粗身大條,仲可以任加薯條🤣必點‼️

🐮巴別塔甜品盤(2-3人)+$98
無諗過會有一個咁豐富既甜品🤭兩塊好大既窩夫🧇口感勁鬆化,充滿空氣感,蛋味好香濃,簡直一流,仲有四球大雪糕(雲呢拿、朱古力、芒果),配埋窩夫簡直一流!又熱又凍好滋味😍仲有蜜糖、朱古力醬、草莓醬,俾我哋自己調味😋仲有一個心太軟,外脆內軟,入面係熱辣辣既流心朱古力🍫一必開勁流心🙈必點‼️
蘋果汁

🐮蘋果汁 +$14
跟餐加飲品半價,蘋果汁好清甜,解油膩一流🤭

食物✨✨✨✨✨
環境✨✨✨✨✨
衛生✨✨✨✨✨
價錢✨✨✨✨✨

🏠 犇道 Chef Ben- Cafe & Steak Bar (弦海) (屯門)
屯門業旺路101號弦海地下G01B號舖
2023-09-27
$250 (Dinner)
頭盤+是日餐湯
頭盤
蘋果汁
  • 犇道皇子烤羊 2人套餐
2023-09-23 266 views
同中同好耐冇見🥹約咗佢嚟屋企附近呢間犇道我哋坐咗喺角落到住好大塊落地玻璃✨一坐低就已經feel到成個環境好chill好舒服🥰*犇道皇子烤羊2人套餐 $388*我哋嗌咗皇子烤羊2人套餐🤩頭盤個肉好有煙燻味🤤配埋個好鬆脆嘅多士同埋個蘑菇餐湯已經好開胃~個冬陰功忌廉海鮮意粉好足料!!冬陰功味都好重但又唔會太過辣兩個人share嚟食都已經好夠!跟住就係酥烤羊架同埋泰式醬烤牛肉粒~羊架好重味好香 我哋一人一大件 好滿足🤣然後個泰式醬酸酸甜甜咁 加埋啲牛肉粒真係好夾 又唔會太heavy *是日廚師發辦牛扒配薯菜 $198*而且難得嚟到梗係要試吓廚師發辦牛扒個人覺得七成熟肉質啱啱好🤤Overall嚟講個二人餐幾抵食~真係會食到飽環境又舒服🌼一邊同好耐冇見嘅中同傾偈一邊食嘢💕真係好正!!
同中同好耐冇見🥹

頭盤個肉好有煙燻味🤤
配埋個好鬆脆嘅多士
同埋個蘑菇餐湯
已經好開胃~

個冬陰功忌廉海鮮意粉好足料!!
冬陰功味都好重但又唔會太過辣
兩個人share嚟食都已經好夠!

跟住就係酥烤羊架同埋泰式醬烤牛肉粒~
羊架好重味好香 我哋一人一大件 好滿足🤣

環境又舒服🌼
一邊同好耐冇見嘅中同傾偈一邊食嘢💕
真係好正!!
2023-09-21 193 views
近來,連平日坐底食晚餐都變得奢侈,今日難得返工有時間約朋友食飯,就近近地到屋企附近嘅犇道。犇道環境舒適,可以一邊望咗河景,一邊享用晚餐。唔想用腦諗叫咩,所以就點咗犇道皇子烤羊 2人套餐。頭盤一黎已經有驚喜,原本以為只有沙律,原來係番茄包配Parma ham同火箭菜。是日餐湯係忌廉蘑菇湯,重蘑菇味。飲品點咗特飲,烤杏仁生椰乳咖啡,近來夜貓嘅我完全唔怕咖啡因。椰乳配咖啡好夾。主菜二選一,擇咗fusion菜式— 冬陰公忌廉海鮮意粉。冬陰公汁帶微辣,蓋過忌廉汁,整體好香口惹味。之後就上咗成大碟肉,補充精力一流!寶雲酥烤羊架配薯菜,寶雲酥係法國傳統嘅焗羊架方法,烤羊架前塗上芥末醬、麵包糠和香草。外層麵包糠令羊架更有層次感。最重要係羊架完全唔羶,取而代之係香草味。泰式醬烤牛肉粒用沙嗲調味,食落有肉汁。粗薯條即點即炸,同凍檸茶一樣係任添。食甜品係第二個胃,叫咗巴別塔甜品盤,好豐富,有兩大件croffle,最愛嘅心太軟 ,4球雪糕。Croffle脆身,個人好甜配蜜糖一流,而朋友就鍾意紅莓醬酸酸地。心太軟朱古力有流心效果,好濃味。好想要多啲機會出街食飯。
唔想用腦諗叫咩,所以就點咗犇道皇子烤羊 2人套餐。
是日餐湯係忌廉蘑菇湯,重蘑菇味。
之後就上咗成大碟肉,補充精力一流!
心太軟朱古力有流心效果,好濃味。
好想要多啲機會出街食飯。
2023-09-15
Type of Meal