🚶🏻位置:由佐敦A出口向右行五分鐘,或於Austin站A出口行五分鐘都一樣到到。完全唔洗驚揾唔到,因為好多人排隊(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)環境:牆上好多同路人嘅裝飾/畫作,入面空間較細,同唔認識嘅大家坐埋一齊都覺得窩心。不過因為店鋪位置得大約三十個,所以等候時間比較耐,要注意人齊先可入座呀。食物:🟠板燒吉列牛 $108無誇張,呢個真係世界級。去之前做足功課,知道呢個係必嗌,又話係入口即融,仲懷疑有冇咁誇張。試完之後先知係真,超級好食。攤開啲牛,見到啲油脂分佈好平均。每邊燒30秒左右就可以擺落口(生熟程度取決於你),基本上點少少汁就已經好足夠。口感好特別,因為出面包咗層吉列粉,所以食落仲會有少少脆口嘅感覺,而且牛肉入口即融,食完即刻就會燒第二塊。極力推薦!評分: 🌕🌕🌕🌕🌕(真係好少好少比滿分!)回頭率:🌕🌕🌕🌕🌕🟠板燒安格斯牛 $108我覺得唔洗再點汁,本身嘅調味就已經好足夠。呢款嘅口感無吉列牛食落咁融化,反而係韌口,一樣咁好味!呢個都係每邊燒30秒就可以~相比起吉列牛,呢個就無咁特別啦,已經同朋友傾好咗,下次去到兩個人都要嗌吉列牛。評分: 🌕🌕🌕🌕🌑回頭率:🌕🌕🌕🌕🌗🟠Set +$38兩款都係+

食物:
🟠板燒吉列牛 $108
評分: 🌕🌕🌕🌕🌕(真係好少好少比滿分!)
回頭率:🌕🌕🌕🌕🌕

🟠板燒安格斯牛 $108
評分: 🌕🌕🌕🌕🌑
回頭率:🌕🌕🌕🌕🌗

🟠Set +$38
兩款都係+$38就可以跟set, 但一份set 份量真係好大,所以我哋就嗌咗一個set。要注意嘅係就算唔跟set,都會有一大碗飯跟住上嫁。一個set包一碗飯素,一個溏心蛋,同一碗昆布湯。飯素好好味~加埋啲牛好快就食曬成碗,不過昆布湯就比較淡味。

🟣唐揚雞塊(6粒)$38
唔記得影相添( ・᷄ὢ・᷅ ) 呢個嘅炸皮較軟身,但入面好好食。雞肉鬆軟、嫩滑,就算炸完都保留到啲肉汁。
評分: 🌕🌕🌕🌕🌑
回頭率:🌕🌕🌕🌗🌑

⚪️青提汽水 $26
呢隻汽水入口較甜,好中意!
評分: 🌕🌕🌕🌕🌗
回頭率:🌕🌕🌕🌕🌗

⚪️蘋果汽水 $26
本身預呢隻味係較假嘅蘋果甜味,但飲落都幾似天然蘋果汁。
評分: 🌕🌕🌕🌕🌗
回頭率:🌕🌕🌕🌕🌑

——————————
👭🏻人數:2女(1偏細食/ 1正常食量)
💵總金額:$344 (人均:$172)(註:只收Cash)
🍽份量:一碟牛超級大碟,加埋一個set同小食真係超飽

⏱時間:平日晚上730pm
⏳等候時間:>30 mins

———————————
2021-06-02 406 views
☕️ 食物:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5💰 CP值:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5🤵🏻 服務:👍🏻👍🏻👍🏻 /5🛋 環境:👍🏻👍🏻👍🏻 /5(P.S. 荃灣及元朗也有分店)最近在網上找到一家食評不錯的隱世吉列牛專門店,那天中午就和老公去做第一對顧客 ☝🏻店舖鄰近渡船街/港鐵柯士甸站,小店面積不大,地方四正,最重要是抽風系統不錯,店內不會彌漫太強烈的油煙味 👃🏻 食品方面,CP值頗高,回頭率也高~ 👍🏻💋 板燒吉列牛 ($108)用上美國安格斯牛肉,面層是薄薄的日本麵包糠,在石板上塗上牛脂,再每面各烤十數秒,七成熟左右最合適!🥩 這個做法令牛肉保持外脆內嫩,鎖住肉汁,亦令牛肉更有層次感,而且它油脂分佈平均,牛肉味也不錯,與燒汁味道十分配合;套餐還包括糖心蛋和飯素白飯,飽肚指數爆燈~ 👍🏻💋 板燒安格斯牛 ($118)這款是全生的牛肉片,同樣是在石板上塗上牛脂,再每面各烤十數秒,五成熟左右最合適!🥩 這款牛肉則略帶筋絡,但勝在牛肉味較濃郁,肉脂分佈同樣出色,老公吃到豎起手指公 👍🏻
☕️ 食物:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5
💰 CP值:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5
🤵🏻 服務:👍🏻👍🏻👍🏻 /5
🛋 環境:👍🏻👍🏻👍🏻 /5
(P.S. 荃灣及元朗也有分店)

💋 板燒吉列牛 ($108)

💋 板燒安格斯牛 ($118)
2021-02-02
$120 (Lunch)
  • 板燒安格斯牛
朋友生日諗住搵間特別少少既餐廳 秘係openrice中都係比較正評既專門店所以我地weekend就試試佢 睇下係唔係真係咁好食先近柯士甸A出口或者由佐敦站行過去大約十分鐘就到一黎到好彩見到只係得數個人等位 竟然唔洗點等大約十分鐘就可以入座lucky 店內邊既位置唔多 可以坐到十幾枱左右大家都叫左佢比較signature既板燒吉列牛 。板燒吉列牛 HKD 108 (晚市定食+HKD38 包溏心蛋+櫻花昆布湯+秘之飯素)上菜都好快手 order完五分鐘左右就黎到 黎到既時間好靚扇形牛牛好ig able 吉列牛大約有十六塊左右 同佢餐牌上既例圖係一樣既店家係使用美國安格斯牛肉作原材料 就咁睇油花分佈平均不過食落我覺得牛肉味唔算太濃 同埋唔夠嫩 有部份既麵包糠加既鹽太多吉列牛最好玩既地方係生熟程度自己控制 可以enjoy 燒既過程 一邊等佢燒有一種自己就係廚師既感覺 熱石板上面會先放牛脂係for 大家先搽滿脂肪係石上等燒牛既時間唔痴底建議大家唔好燒得太熟 唔係肉質會開始韌溏心蛋剛好熟度唔錯個日本米好好食 加上佢地自家飯素加埋燒汁牛牛真係輕鬆食哂整個飯店中會比較大油煙 食完出黎會有味 不過都預左
朋友生日諗住搵間特別少少既餐廳

建議大家唔好燒得太熟 唔係肉質會開始韌
溏心蛋剛好熟度唔錯
店中會比較大油煙 食完出黎會有味 不過都預左

櫻花昆布湯就唔多識欣賞
和風薯條配芝士醬(HK 32)
估唔到呢個薯條都幾大份
仲要厚切得黎又夠熱又有薯味 加上佢配既芝士醬
大家都食唔停口

整體黎講都好值得去試下既 香港做吉列牛既餐廳唔算多
黎到大家都會好掛住去日本旅行既感覺
大家未去到日本之前都可以黎呢到試一試日本風情既吉列牛頂一頂癮先
同埋佢地既食物質索都唔錯 店員都好勤快咁幫我地加石板下面既燃料
提提大家佢地只收現金同FPS
同埋餐廳不設訂枱 有興趣想識既朋友記得早少少去拎位先

食物:8/10
價錢:8/10
環境:8/10

秘 (偉晴街)
佐敦偉晴街11號地下
2021-05-25 299 views
第一次食吉列牛係喺東京🇯🇵簡直顛覆左我對吉列豬扒呢個定律😂多年後喺香港再食返 感動🥲秘。呢間隱世黃店近期人氣急升🔥我都跟上潮流去朝聖一下🤤由於無得book位🥴門外一早已經有條人龍😳排左大半個鐘先入得🥵🐂板燒安格斯牛晚市定食 ($118+$38)安格斯牛嘅油脂分布偏肥😃所以放落石板上無咁易痴底咬落雖然未去到入口即溶😗但非常淋香 食落唔會太油膩😌個飯絕對係加分呀😍 因為放左飯素🍚 個飯好好味😋配上牛肉送飯好想添飯🍚🐂板燒吉列牛晚市定食 ($108+$38)吉列牛又係另一個食法啦切法比較厚 口感比較扎實🥰我鍾意食佢個end cut😋 呢個價錢食到呢個質素絕對超值呀😍
第一次食吉列牛係喺東京🇯🇵
簡直顛覆左我對吉列豬扒呢個定律😂
多年後喺香港再食返 感動🥲

秘。呢間隱世黃店近期人氣急升🔥
我都跟上潮流去朝聖一下🤤
由於無得book位🥴
門外一早已經有條人龍😳
排左大半個鐘先入得🥵

🐂板燒安格斯牛晚市定食 ($118+$38)
安格斯牛嘅油脂分布偏肥😃
所以放落石板上無咁易痴底
咬落雖然未去到入口即溶😗
但非常淋香 食落唔會太油膩😌
個飯絕對係加分呀😍
因為放左飯素🍚 個飯好好味😋
配上牛肉送飯好想添飯🍚

🐂板燒吉列牛晚市定食 ($108+$38)
吉列牛又係另一個食法啦
切法比較厚 口感比較扎實🥰
我鍾意食佢個end cut😋
呢個價錢食到呢個質素絕對超值呀😍
2021-05-25 180 views
之前食過第二間吉列牛專門店 覺得吉列牛都係麻麻地 所以自此對吉列牛冇乜興趣🤢 不過聽人哋講呢間啲吉列牛質素好好多 所以就搵咗日同朋友去試吓啦😝板燒吉列牛 $108 + 加配定食 $58 講唔停覺得呢度嘅吉列牛真係做到外脆內嫩!🥰牛嘅肥瘦分佈啱啱好 不過都係覺得吉列牛嘅牛味始終唔係好出😢 欣賞佢定食嘅飯係有味素 好送飯😋 但係個櫻花昆布湯個味真係好奇怪🤮秘·燒黑松露吉列牛 $148呢個都唔錯 黑松露味幾出❤️ 不過個人都係鍾意原味多啲 因為有咗黑松露味更加食唔到牛味🙈板燒安格斯牛 $108朋友同埋講唔停都覺得呢款冇炸到嘅反而係最好食! 佢個牛味最出 而口感同樣都好嫩😚趣脆蝦波 $48呢個就正常 裏面嘅蝦都算爽彈🦐整體黎講 講唔停覺得呢間嘅吉列牛係好食過吉列牛專門店好多🥰 不過都係覺得吉列牛嘅牛味唔係好重 比較推薦板燒安格斯牛!

板燒吉列牛 $108 + 加配定食 $58

秘·燒黑松露吉列牛 $148

板燒安格斯牛 $108

趣脆蝦波 $48
呢個就正常 裏面嘅蝦都算爽彈🦐

2021-05-21 294 views
叫左兩set原味吉列牛同松露吉列牛兩個都各自喺石板爐到烘燒幾惹味香口肉質好淋外皮脆口牛味肉汁都出個人都係比較喜歡原味松露味唔係幾出配過有味素嘅飯,紫菜芝麻蝦仔送飯一流
叫左兩set原味吉列牛
外皮脆口
牛味肉汁都出
個人都係比較喜歡原味
松露味唔係幾出
配過有味素嘅飯,紫菜芝麻蝦仔
送飯一流
2020-11-21
$150 (Dinner)
之前已經介紹過元朗分店,但住九龍區勁我當然想唔使次次出到元朗先有得食啦!所以就去咗佐敦一試!佐敦相比元朗分店多好多好多好多好多人,淨係排隊都等咗20分鐘,食嘅時間都好急,所以連相都冇影🥲座位方面亦都比元朗迫,坐得冇咁舒服(可能因為多人嘅關係)。今次同樣嗌咗吉列牛同埋安格斯牛,同元朗相比質素真係有啲參差,份量亦都細好多,而價錢仲要貴$20😅(唔知係佢加咗價定係唔同分店有唔同價錢)今次同樣都加咗定食,比起元朗分店多咗碗湯,但碗湯真係我飲過史上最難飲嘅湯😔個堅魚湯好似俾人開稀左五倍咁.....真係一試難忘😓總結,去元朗食啦!去轉南生圍,欣賞下自然生態美景再返嚟食,成個體驗開心好多😂

2021-05-17 658 views
1440分先行到過黎佢哋1500落場不過佢哋好好人 仲比我哋入去黎過快食地方環境舒服 裝修又靚野食好正吉列牛 吉列豬 仲有野飲比想像中更好食最重要係 黃店食都食得舒服過人
2021-05-17
$100 (Lunch)
吉列牛
吉列牛
吉列豬
吉列豬
  • 芝士吉列豚肉定食
2021-05-12 467 views
📎原條鰻魚飯鰻魚勁大條😍食落去冇骨😋連埋啲飯素一齊食,好香好惹味📎板燒吉列牛呢個相對鰻魚飯反而冇咩驚喜,不過自己燒嘅體驗唔錯😆另外亦都有提供到一舊牛油🤤增添到吉列牛嘅香氣。另外亦都提供左個醬汁去點吉列牛😙點埋一齊食好加分😋📎燒牛肉野菜鍋呢個牛肉鍋裏面嘅牛肉反而係最軟淋最入味🥰,不過湯但係去到最後嘅時候輕微偏鹹🥸🤗跟餐加咗個糖心蛋,有少少過熟,不過蛋白仍然係好嫩嘅🙆🏻‍♀️不過其中一個侍應嘅態度就有待改善🙈想問多啲關於食物嘅詳情嘅時候個位是影到唔係幾想回答咁😅但單憑食物質素真係唔錯👍🏻
📎原條鰻魚飯
鰻魚勁大條😍食落去冇骨😋連埋啲飯素一齊食,好香好惹味

📎板燒吉列牛

📎燒牛肉野菜鍋

2021-05-11 254 views
我唸呢間野好多人都知, 之前係日本食過類似既吉列牛, 覺得好食, 所以都一直想試香港既。我放工去, 18:00 入場, 直入, 唔使等位, 18:30 前要黎, 如果你唔想等位, 間野頗細間。不過D人都食得快, 食完就唔會坐, 即走, 所以枱都轉得快既。一個餐, 一個女人夠食, 又係男人, 叫多D 小食啦.. 哈哈。吉列牛係, 外面係吉列炸皮, 裏面既牛仲係生既, 自己放上”鐵板” 呢種食法, 好係可以控制自己要幾熟, 隨自己喜愛, 而且每一啖都熱”喇喇”, 慢慢食, 都可以食到熱既吉列牛。其實味道同肉質都OK 既, 但覺得日本時食既時候好食D。成個餐都好似130/140到, 價錢都算OK 丫。

成個餐都好似130/140到, 價錢都算OK 丫。
一直想試依間既吉烈牛好耐,難得假日去食lunch竟然唔洗等位,好好彩!性價比好高既一間日式食店,雖然裝修簡約,但食物質素唔錯。中意食板燒牛既你一定唔可以錯過~✨午市定食 (+$20 配秘之飯素&溏心蛋)❀ 板燒吉列牛吉列牛外脆內嫩,外層蘸上一層又薄又脆既麵包糠,內層肉質鬆軟,食落有層次感。而且油脂分佈平均,但牛味就冇咁突出❀ 板燒安格斯牛面頭灑上少許鹽及胡椒粉,調味唔錯。依款既牛味較吉列牛香濃,油脂感較重,但肉質比較韌,食落會有少許筋。中意牛味濃既你不訪一試~❀ 章魚小丸子有4粒章魚小丸子,上枱時係熱辣辣,味道就不過不失,木魚絲及紫菜份量好足總結:兩款牛肉份量頗多,燒完配上甜甜既特製醬汁令味道昇華,但唔配醬汁已經好夠味。牛既肉質及味道都唔錯,配上有飯素既飯及溏心蛋,食得好滿足。個人較喜歡食吉列牛~好欣賞職員會主動幫忙換火種,服務態度好好⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆👅味道:⭐️⭐️⭐️⭐️📸環境:⭐️⭐️⭐️🤵服務:⭐️⭐️⭐️⭐️💫💎CP值:⭐️⭐️⭐️⭐️(5⭐️為最高分)⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆⋆

✨午市定食 (+$20 配秘之飯素&溏心蛋)

❀ 板燒吉列牛

❀ 板燒安格斯牛

❀ 章魚小丸子

👅味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
📸環境:⭐️⭐️⭐️
🤵服務:⭐️⭐️⭐️⭐️💫
💎CP值:⭐️⭐️⭐️⭐️
(5⭐️為最高分)
章魚小丸子
板燒吉列牛
板燒吉列牛套餐(8.5/10)招牌吉列必點!👍🏻口感一絕!牛肉很嫩滑,就算烤到十成熟也不會很乾,推薦👍🏻板燒安格斯套餐(7/10)和吉列一起吃就有點黯然失色了,但質量還是不錯的👌🏻,我們選的是金魚湯(墨魚丸🦑)的套餐,墨魚丸的味道一般,不過造型還挺特別🤣秘之飯素配牛肉很搭👌🏻唐揚雞件(4件)(8/10)雞肉相當嫩滑,外皮是薄薄的一層,再沾上沙拉醬👍🏻有驚喜的一道小吃,推薦👍🏻❌我當時是晚上去的佐敦店,門口等位的地方很擁擠,加上夏天來了,很多飛蟻在門口😨怕蟲人士澀澀發抖❌佐敦店的衛生環境很差,室內空調也有漏水現象,建議去其他分店推薦度:7/10回頭度:6/10食物味道:8/10值得打卡:7/10
板燒吉列牛套餐(8.5/10)
板燒安格斯套餐(7/10)
唐揚雞件(4件)(8/10)

推薦度:7/10
回頭度:6/10
食物味道:8/10
值得打卡:7/10
2021-05-05
Waiting Time
40 Minutes (Dine In)
  • 板燒吉列牛
2021-05-03 315 views
行完街食好嘢呢間分店location唔算好就腳 喺尖沙咀買完嘢行過來都要d腳程 不過為咗食好嘢就冇所謂啦來到前面有6-7檯 結果排咗20分鐘左右 都acceptable 同frd一人揀一個定食share 大推原隻鰻魚飯!!! 鰻魚超!大!條!加埋飯素真係好正性價比高!招牌吉列牛反而普普通通 可能我地本身都唔鍾意炸/太油膩嘅嘢 未食完已經覺得好熱氣已經決定咗下次試板燒牛肉instead of吉列 另外要彈下個昆布湯 一條昆布都冇 都冇乜味
行完街食好嘢

同frd一人揀一個定食share

大推原隻鰻魚飯!!! 鰻魚超!大!條!加埋飯素真係好正
性價比高!

已經決定咗下次試板燒牛肉instead of吉列

另外要彈下個昆布湯 一條昆布都冇 都冇乜味
好掛住日本🇯🇵 第二次黎佐敦食呢間日本隱世小店🧡 .板燒安格斯牛 ($118) [😋9.2/10] 🌟牛味好濃!! 油脂分佈平均 紋理好靚 肉質好嫩 燒完好多肉汁流出黎 食落好香 每塊都好有厚度🥰秘·燒黑松露吉列牛 ($148) [😋8.2/10] 加配定食: 秘之飯素 楓糖流心蛋 櫻花昆布湯 (+$38)炸得夠酥脆 食落亦唔會太油膩 麵包糠唔會太多 所以炸粉厚度啱啱好 牛亦夠淋夠嫩 略嫌黑松露味唔夠出 可能食原味好啲 牛肉亦無安格斯牛嗰個咁濃 不過會厚身啲 兩個性價比亦好高🤤 飯素好多 撈飯一流! 流心蛋生熟程度亦控制得好好 不過楓糖味唔係好出 昆布湯好清 解下油膩都唔錯架秘風塘軟殼蟹 ($78) [😋8.5/10] 炸得好香口 炸粉唔會太厚而且一咬開好juicy! 仲有蟹膏!! 但有少少鹹!.好高質好好食既吉列牛同埋板燒牛肉🤩 份量好多性價比好高 店員服務亦好好 會不斷留意個火夠唔夠😌 平日夜晚都好多人架 絕對會再食呢間😚—————————————————————😋 味道評分: 8.6/10 🥳環境評分: 6.7/10🤑性價比: 8.1/10🤩回頭度: 8.8/10————————
好掛住日本🇯🇵 第二次黎佐敦食呢間日本隱世小店🧡
板燒安格斯牛 ($118) [😋9.2/10] 🌟

秘·燒黑松露吉列牛 ($148) [😋8.2/10]
加配定食: 秘之飯素 楓糖流心蛋 櫻花昆布湯 (+$38)
秘·燒黑松露吉列牛

秘·燒黑松露吉列牛
秘風塘軟殼蟹
  • 板燒吉列牛
2021-04-28 628 views
去佐敦lunch都好多選擇,知道附近有間主打燒牛肉叫🦬所以來試試,雖然地點唔係好就腳,但都多人幫襯,我等咗15分鐘就有位,一入到店內已經好大陣油燒味😬我見好多人都叫吉列牛🦬但我見到黑松露吉列牛又好吸引😋所以叫了黑松露定食$148,午餐加$20就有埋秘之飯素🍚同埋流心蛋🥚好似好多😆牛肉外層彩用黑松露再加麵包糠,炸到酥脆外層加上好濃既黑松露😋味道好獨特👍🍚秘之飯素👍飯好軟熟🥚流心蛋好滑午餐來講份量算多👍價錢都合理
去佐敦lunch都好多選擇,知道附近有間主打燒牛肉叫[秘]🦬所以來試試,雖然地點唔係好就腳,但都多人幫襯,我等咗15分鐘就有位,一入到店內已經好大陣油燒味😬

🍚秘之飯素👍飯好軟熟🥚流心蛋好滑

黑松露吉列牛定食