2022-08-06 2115 views
好耐以前經朋友介紹一直都想來,係介乎銅鑼灣同天后之間一條隱蔽街道嘅居酒屋💛見到門面🟥🔺⭕️嘅logo 唔好以為鋪頭係借鏡魷魚遊戲呀,其實係佢出現之前已經有haha,講講下究竟幾時出第二季呀🤭.講返餐廳雖然唔大,但俾人一種幾舒適親切嘅感覺,雖然樓面得一兩個但係服務態度非常友善仲好搞笑🤣餐廳主打日式串燒料理小食,特別以佢燒海鮮非常出色🥰都必須/最好預先預訂!.($66/隻) 大大隻非常新鮮🥰 加上柚子清酒嘅調味畫龍點睛👍🏻/ 中間嘅燒明太子就略嫌乾左啲..🌟($76/隻)一上嚟都被wow到, 超長蟶子一啖都食唔哂,燒得超香肉質新鮮彈牙💯.🌟($52/隻)必食之選!虎蝦超大隻,記得要食埋蝦頭啜哂啲膏因為好香濃🤤🤤肉質鮮甜,配上賣相qq嘅柚子鹽,滲少少係上面更吊住佢嘅鮮味😍.($56/隻)非常惹味食時zit上少少台灣柚子汁增強鮮味👏🏻.是次幾乎係海鮮燒之夜🤣($56)、($66/隻)、($88) 蜆肉大大粒非常鮮甜, 牛油🧈汁燒係非常香到飲埋啲汁👏🏻而魷魚筒都非常彈牙(寫到詞窮🥺😂).🌟($32)而除左佢嘅串燒吸引外佢嘅自家料理都好出色, 例如呢個只用簡單食材嘅料理, 但用料新鮮,足料嘅生蔥,將

[柚子清酒貴妃蚌]($66/隻) 大大隻非常新鮮🥰 加上柚子清酒嘅調味畫龍點睛👍🏻/ 中間嘅燒明太子就略嫌乾左啲.

🌟[柚子汁燒蟶子]($76/隻)一上嚟都被wow到, 超長蟶子一啖都食唔哂,燒得超香肉質新鮮彈牙💯

🌟[虎蝦配柚子鹽]($52/隻)必食之選!虎蝦超大隻,記得要食埋蝦頭啜哂啲膏因為好香濃🤤🤤肉質鮮甜,配上賣相qq嘅柚子鹽,滲少少係上面更吊住佢嘅鮮味😍

[汁燒鮑魚]($56/隻)非常惹味食時zit上少少台灣柚子汁增強鮮味👏🏻

是次幾乎係海鮮燒之夜🤣[清酒🍶煮蜆]($56)、[牛油扇貝]($66/隻)、[大魷魚筒]($88) 蜆肉大大粒非常鮮甜, 牛油🧈汁燒係非常香到飲埋啲汁👏🏻而魷魚筒都非常彈牙(寫到詞窮🥺😂)

🌟[牛油蔥飯]($32)而除左佢嘅串燒吸引外佢嘅自家料理都好出色, 例如呢個只用簡單食材嘅料理, 但用料新鮮,足料嘅生蔥,將牛油塞落飯度慢慢撈均…愈攪愈香🤤😈店員建議可以伴以一件 [墜落午餐肉]($28) 進食🥰 超厚大份燒至外皮香脆嘅午餐肉但不會死咸, 同蔥飯一齊食💯👍🏻

至於其他肉類串燒質數都ok唔會令你失望,特別推介[芫茜牛肉卷]($34)😁食到尾叫埋 [燒菠蘿🍍]($26)非常香甜清清味蕾🤤然後就可以叫埋另一名物:

🌟[燒棉花糖]($22)大大舊巨型棉花糖,燒至微烘半溶狀態,令人無法抗拒😈😬
總括嚟講一間幾有心思嘅居酒屋小店,特別欣賞佢地店員老闆非常nice, 雖然人手不多,但服務親切之餘亦會間中同你開下玩笑搞下氣氛同顧客互動,雖然有時會等食物有啲耐但絕對係慢功出細貨. 要嚟記得要預訂啊,同埋想食燒海鮮都要預訂啊
2022-07-21 1668 views
值得推介嘅居酒屋👍🏻,價錢適中,性價比高,服務好👍🏻,仲有一個好搞笑嘅員工👍🏻。動作好大咁開汽水,同埋佢話 「我會幫你擠啲豉油,擠,擠,擠。」😂😂哈哈哈哈哈。。。即刻帶左啲歡樂比我地,同埋佢自己係完全無表情。哈哈哈。。佢既《牛油蔥飯》好好味,我唔係好食蔥嘅人,都覺得好味,仲想再食🥰其餘嘅燒物都好好味。唔會好重味,食到食物嘅原汁原味。🤩《海膽山藥》呢個配搭都幾特別,可以一試!係《燒鮑魚》麻麻,有啲腥味。😳《清酒煮蜆》蜆肉都大粒,不過有啲蜆肉里有沙。

海膽山藥

燒牛仔骨
燒芝士年糕
菠菜沙律
2022-07-06 983 views
收工之後,想輕鬆一下,就去咗肥後屋食串燒,呢間小店,都係要訂枱號,訂枱會問埋你食咩海鮮,可以預訂,我今次就訂咗下蝦,我覺得如果鍾意食海鮮的話,可以訂多幾款,因為我見到隔離枱啲聖子同埋帶子都好好食,有啲後悔訂咁少,唯有下次先至訂多啲啦燒海蝦,一食就食得出係新鮮,味道鮮甜, 10分彈下牙,一份真係會嫌少,佢啲串燒全部都係有自己個logo,證明係佢地自己串㗎(我認為🤣)其他嘢食都好好食,調味一流不得不提呢個燒飯團,燒到好脆,但係又唔會有陣燶味,燒飯團一燒過火,就會燶,呢度嘅火候掌握得啱啱好

其他嘢食都好好食,調味一流

2022-05-17 872 views
疫情高峰期,大家都唔夠出街食飯甚至禁堂食,令到食肆雪上加霜。艱難時刻仲有鋪頭肯做外賣團購,當然要支持下!肥後屋一直係我favourite list 🥰入面,見到佢轉團講緊要支持下!佢最最最最好味嘅就係佢嘅墜落名物啦!🐷墜落午餐肉如果你減緊肥節食嘅就勸你唔好睇🤣🤣因為佢地嘅魅力係抵檔唔住,厚厚嘅午餐肉咬落去啖啖肉,燒完嘅午餐肉更加惹味,外脆內嫩🤤🤤,食一舊係唔夠喉。厚燒玉子🍢🍳🥚佢地嘅玉子🥚🍳都係厚身嘅,食落去嘅感覺好實在!蛋香味超濃!一啖午餐肉配一啖玉子,非常滿足🤩牛油蔥花撈飯🧈🍚雖然今次影唔到正面,但呢個飯係值得大家試架!滿滿嘅蔥粒加上一小舊正正方方嘅牛油🧈,配埋秘製鰻魚汁,超入味!當碗飯仲熱嘅時候,牛油就會慢慢溶化🫠,溶化嘅牛油配上簡飯蔥香,講完自己都流哂口水啦!仲等?快d去試啦🤣🤣

🐷墜落午餐肉

厚燒玉子🍢🍳🥚

牛油蔥花撈飯🧈🍚

2022-04-05 765 views
疫情下想食餐好嘅都唔係咁易尤其係晚飯偶然遇到肥後屋團購到我住嘅地方即刻踴躍參加單肥餐好豐富雖然送到嚟都好似好多倒汗水咁但盒上有好貼心嘅小字條教點翻熱我用氣炸鍋180度5分鐘成件事完美晒燒飯團🍙仲跟一張紫菜自己包保證唔會淋晒另外由於眼闊肚窄加咗個墮落名物係玉子燒、墮落午餐肉同牛油蔥飯我本身唔食蔥嘅所以影相時已撥開晒啲蔥呢個墮落名物可能堂食會正啲又加上我哋一人已經食咗一個單肥餐所以覺得好膩另外我哋仲叫咗雞泡魚干非常好味😋將來一定要搵機會親身去食味道一定更佳
疫情下想食餐好嘅都唔係咁易

燒飯團🍙仲跟一張紫菜自己包
保證唔會淋晒
另外由於眼闊肚窄
加咗個墮落名物
係玉子燒、墮落午餐肉同牛油蔥飯
墮落名物

味道一定更佳
2022-03-31
單肥餐
雞泡魚干
2021年最後一餐晚餐選擇左係有唔少人推介嘅肥後屋居酒屋食,地點夠便利倒數,又可以支持一下小店💛。小店樓面得一位店員,帶位take order出餐一腳踢,但仍然十分殷勤,非常難得。廚房則密密接order密密燒,每款食物都非常高質,完全冇因order太多而犧牲味道同品質,真心讓人驚訝。小店都好貼心,係前幾天就send定menu比我pre-order左部分食物,有d食材特別係海鮮係需要預定嘅,想試嘅朋友可以留意一下。小店食物款式很多,霎眼睇有過百款,非常厲害。肉串燒方面,特別推介安格斯肉眼同和牛串。安格斯肉眼燒得啱啱好,非常juicy同有牛味,係我當晚最愛嘅第3位。和牛串一件件,每件都散發著油脂滿滿嘅幸福感,大愛~ 明太子雞翼都燒得超香口,皮脆肉嫩,明太子香味係口內爆發,好惹味!牛舌不過不失,再厚切d就perfect。雞皮控朋友仲獨自encore左多串雞皮。強烈推介海串燒!首先上嘅明太子熱辣辣,鹹香十足,做佐酒小吃一流,一邊飲金啤黑啤一邊食明太子,簡直爽!紫蘇廣島蠔係我當晚嘅Top Pick,廣島蠔好新鮮,鮮甜蠔汁一咬就爆出嚟,第一次試蠔同紫蘇葉呢個combo,超有驚喜,係味蕾嘅衝擊,我地

和牛串
雞皮

強烈推介海串燒!首先上嘅明太子熱辣辣,鹹香十足,做佐酒小吃一流,一邊飲金啤黑啤一邊食明太子,簡直爽!紫蘇廣島蠔係我當晚嘅Top Pick,廣島蠔好新鮮,鮮甜蠔汁一咬就爆出嚟,第一次試蠔同紫蘇葉呢個combo,超有驚喜,係味蕾嘅衝擊,我地食完一串就秒速追加多一串就知有幾吸引啦~必試!魷魚筒有咬勁,過口癮一定唔會少得佢。
明太子
紫蘇廣島蠔

海小食清酒煮硯需預訂大大碗,非常清甜,吃得多肉take a break balance下都唔錯!
清酒煮硯

唔知大家平時去餐廳會唔會覺得order菜類或素串燒好似好唔抵,錯啦!我強烈推介你一定至少order芝士油揚,店員重新佢唔係叫腐皮😂,芝士油揚帶著腐皮嘅質感,甜得嚟又唔膩,重點係一咬裡面嘅芝士仲會拉絲,OMG,係味覺視覺雙重享受!芝士油揚係我當晚嘅第2位,搞笑嘅係我地encore多串冇幾耐就聽到隔離枱都跟我地encore多串,真係吸引~甜薯 、玉子同意大利瓜Zucchini嘅火候都控制得好好,一d都唔燶仲保留水分,唔錯唔錯。
芝士油揚

澱粉類睇嚟好普通但內有乾坤,燒飯團同芝士年糕係我當晚最愛嘅第4同5位。之前試過自己動手爐邊燒飯團,原來係超難同好容易黐底,最後要店員幫忙才勉強成功。肥後屋嘅燒飯團有原味/紫蘇/明太子/梅,明太子死忠嘅我地當然揀左明太子。嘩!嚟到兩個燒飯團燒得好靚,微燶兼散發著熱氣,配紫菜一咬更不得了,脆卜卜有煲仔飯飯焦嘅口感但又唔黏牙,配明太子有唔會過鹹,不得了!芝士年糕嘅芝士幼滑,年糕好軟,口感超正~

肥後屋係我so far食過嘅串燒居酒屋裡面最好嘅,食物款式多有高質,簡單嘅食材都有驚喜,大推介!為我2021美食之旅畫上完美句號!💛

(P.S 一個post最多只可以upload12張相,Menu 另外upload係圖片section~)
2021-12-31
$413 (Dinner)
和牛串
  • 安格斯肉眼
  • 燒飯團
  • 芝士年糕
2021-12-11 769 views
我放工同同事去食呢間,冇諗過細細間但係好好食!日式串燒🍢燒得幾脆啱啱好😋鯖魚燒得皮脆肉嫩,加埋個漿汁食到lam lam 脷😋 不過要小心細骨 仲有啲海鮮貝殼類要預早訂🦐🦐因為個帆立貝 🐚有牛油燒同汁燒。我就食咗牛油燒,帆立貝大粒睇圖就知啲牛油撈埋啲帆立貝嘅鮮味🤤味世一鋪面唔係話好大,但係格局似足日本嘅居酒屋柔和嘅光線配埋大家傾偈嘅開心笑聲,令到成個氣氛好和諧。可以喺呢個隱世嘅地方放慢腳步輕輕鬆鬆食一餐加埋個牛油蔥花伴飯,啱晒我呢啲飯桶#肥後屋五歲生日快樂
我放工同同事去食呢間,冇諗過細細間但係好好食!

日式串燒🍢燒得幾脆啱啱好😋

仲有啲海鮮貝殼類要預早訂🦐🦐
因為個帆立貝 🐚有牛油燒同汁燒。
牛油燒帆立貝

我就食咗牛油燒,帆立貝大粒睇圖就知
啲牛油撈埋啲帆立貝嘅鮮味🤤味世一

鋪面唔係話好大,但係格局似足日本嘅居酒屋

加埋個牛油蔥花伴飯,啱晒我呢啲飯桶

#肥後屋五歲生日快樂
Christmas
牛油燒帆立貝
串燒鯖魚
2021-11-07 971 views
一間十分推介的小店,老闆同店員都十分友善健談,食物質素方面有驚喜,絕對係會回頭嘅居酒屋! 🦑瑩光魷魚咬落去有種爆槳嘅感覺,散發出一陣陣鮮甜嘅魷魚味,食落感覺好得意🍶清酒煮蜆蜆肉鮮甜無沙,清酒香濃🍚牛油蔥飯超級邪惡 😈牛油香蔥好惹味,好好食呀!🥢汁燒鮑魚鮑魚新鮮啖啖肉,配上惹味秘製醬汁一流🥟雞皮餃子雞皮金黃酥脆,油香十足,餡料亦都好飽滿🍆燒原條茄子開頭睇個樣好似烚茄子咁平平無其,但食落發現超級juicy,仲有陣陣木魚味💯柚子汁燒象拔蚌象拔蚌亦十分新鮮,爽口彈牙🐓七里香雞patpat外脆內軟,一咬落去有啖啖油香🍙燒飯團飯團十分脆口又唔痴牙👍🏼🐂牛舌肉質彈牙唔韌,啖啖油脂香味,十分juicy🍗明太子雞翼雞皮燒到外脆,明太子餡料十足🍭燒綿花糖 又係邪惡之選👻綿花糖燒到脹卜卜好可愛

🦑瑩光魷魚

🍶清酒煮蜆
蜆肉鮮甜無沙,清酒香濃

🍚牛油蔥飯
超級邪惡 😈牛油香蔥好惹味,好好食呀!

🥢汁燒鮑魚
鮑魚新鮮啖啖肉,配上惹味秘製醬汁一流

🥟雞皮餃子
雞皮金黃酥脆,油香十足,餡料亦都好飽滿

🍆燒原條茄子

💯柚子汁燒象拔蚌
象拔蚌亦十分新鮮,爽口彈牙

🐓七里香
雞patpat外脆內軟,一咬落去有啖啖油香

🍙燒飯團
飯團十分脆口又唔痴牙👍🏼

🐂牛舌
肉質彈牙唔韌,啖啖油脂香味,十分juicy

🍗明太子雞翼
雞皮燒到外脆,明太子餡料十足

🍭燒綿花糖
又係邪惡之選👻綿花糖燒到脹卜卜好可愛
$400 (Dinner)
2021-09-30 1151 views
⏹肥後屋🔼呢間店金舌頭實在要用我嘅靈魂去推薦ʕ•̫͡•ʕ•̫͡•ʔ•̫͡•ʔ•̫͡•ʕ•̫͡•ʔ•̫͡•ʕ•̫͡•ʕ•̫͡•ʔ•̫͡•ʔ不過要book位的摸咗兩次門釘終於俾我book到依家係翻箱攞返出嚟介紹嘅首先老闆娘會喺你到店前一日溫馨提示你booking同埋問你會唔會叫海鮮不過要試居酒屋功架一定要叫海鮮先得嘅首先鮑魚同大蜆燒得一級棒唔會好韌又入味而白鱔亦燒得皮卜卜脆紫蘇葉燒蠔真係十萬個好味呀點解可以諗到呢個咁Match嘅組合架?重有蟹膏醬山藥雖然細細嚿但真係一啖接一啖停不了最後個牛油香蔥飯我唔明點解d咁普通嘅材料會整到咁好食囉真係點解嘅?????Σ੧(❛□❛✿)老實講價錢來講係偏貴但係食物質素真係好高海鮮完全食得出勁新鮮啲蜆新鮮得來又唔會有沙完全感覺到佢哋係用心整美食😍講起又好掛住啦
⏹肥後屋🔼

首先鮑魚同大蜆燒得一級棒
唔會好韌又入味
而白鱔亦燒得皮卜卜脆
紫蘇葉燒蠔真係十萬個好味呀
點解可以諗到呢個咁Match嘅組合架?
重有蟹膏醬山藥
雖然細細嚿但真係一啖接一啖停不了
最後個牛油香蔥飯
我唔明點解d咁普通嘅材料會整到咁好食囉真係
點解嘅?????Σ੧(❛□❛✿)
老實講價錢來講係偏貴
  • 燒棉花糖
  • 明太子山藥
  • 汁燒鮑魚
2021-09-19 1376 views
老細得罪人多稱呼人少,自以為好幽默其實超級討厭😡反而另一位男侍應勤力兼有禮值得一讚(好想叫佢快啲轉工),間舖冷氣又唔夠,正門同側門重到好似唔歡迎你入去幫襯咁,食物絕對普通過普通,已經幫襯咗一支接近$500嘅清酒,問佢可唔可以免我哋一支自攜清酒嘅開瓶費,老師拒絕得來仲串過狗,最好食就係個生日蛋糕(因為係自攜)廁所要攞鎖匙搭電梯經過個燈光昏暗嘅恐怖商場(仲以為自己拍緊陰陽路之迴轉壽屍)廁所連度門都關唔到,恐怖到入到去已經冇晒便意,丟進其他黃店嘅架,一句講晒,永不光顧!

2021-09-18
$580 (Dinner)
Birthday
2021-08-18 1112 views
雖然最出名係食串燒🍢不過唔好睇少前菜嘅質素😬,最推前菜TOP 1 ☝🏻Avocado Salad $58 牛油果沙律🥑鍾意食牛油果同食沙律嘅人就啱哂😋牛油果成熟度啱啱好,好甜🤩沙律菜非常豐富同健康🤪有火箭菜🥗生菜🥗小蕃茄🍅洋蔥🧅配上黑醋加其他醬汁好夾😆 💦食完佢再食串燒絕對 提 升 食 慾 🤤仲減輕油膩感添🍺,最佳食用次序😍:沙律 the first 🤞🏻 串燒 the second ✌🏻雪糕 the last 🤚🏻記得要book位呀! 佢都好full🥺
雖然最出名係食串燒🍢
不過唔好睇少前菜嘅質素😬

最推前菜TOP 1 ☝🏻Avocado Salad
$58 牛油果沙律🥑
鍾意食牛油果同食沙律嘅人就啱哂😋
牛油果成熟度啱啱好,好甜🤩
沙律菜非常豐富同健康🤪

雪糕 the last 🤚🏻

記得要book位呀! 佢都好full🥺
2021-07-07
2021-08-17 856 views
今次試呢間居酒屋食物可能比較普通但不得不讚賞下服務汁燒鮑魚($56隻)牛油扇貝同 ($66隻)虎蝦配柚子鹽 ($50隻)清酒煮蜆 ($54碗)雞泡魚乾 ($58份)牛舌($34串)雞肉軟骨棒($34串)海鱔($50串)燒飯團($30件)稻庭烏冬($36碗)首先係訂完枱之後餐廳會聯絡你要唔要預訂某啲海鮮因為海鮮都係即日去買確保新鮮點餐嘅時候由於第一次去冇乜概念店員都好有耐性介紹番嘢食仲會考慮到嘢食嘅上菜時間好細心咁比番唔同建議餐廳只收現金店員會預先溫馨提示避免尷尬情況整體黎講覺得餐廳好顧及客人既感受服務值得讚
今次試呢間居酒屋
食物可能比較普通
但不得不讚賞下服務

汁燒鮑魚($56隻)
牛油扇貝同 ($66隻)
虎蝦配柚子鹽 ($50隻)
清酒煮蜆 ($54碗)
雞泡魚乾 ($58份)
牛舌($34串)
雞肉軟骨棒($34串)
海鱔($50串)
燒飯團($30件)
稻庭烏冬($36碗)

首先係訂完枱之後

覺得餐廳好顧及客人既感受
服務值得讚
  • 汁燒鮑魚
2021-07-13 955 views
點樣食推介✨💛良心隱世居酒屋💛💛銅鑼灣黃店💛肥後屋地址:銅鑼灣信德街9至11號百威商業大廈地下2-3號舖🍖清酒煮蜆 $54 (8.5/10)🌟好味道🌟睇圖好似平平無奇,飲落佢個鮮味真係鮮到爆炸!冇酒精味只係淨返清酒嘅甜再加蜆嘅鮮,成個combo好正,d蜆肉無沙仲好漲卜卜(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎),口感唔錯,整體好好食!我飲曬d蜆湯!同埋50蚊好抵食!🍖枝豆 $30 (7/10)枝豆冇乜味,不過不失,落多少少鹽好似好d🍖蟹膏山藥 $38 (8/10)本身唔知咩黎,純粹亂嗌,店員話會燒下山藥個面,我聽完都唔係好明,但一黎到先知原來係咁得意🤣,係有pat蟹膏醬係一片薄准山上面,一啖食落口勁鮮🤣,d准山都好脆好有咬口,送酒唔錯!🍖日式冷菠菜 $34 (7.4/10)個汁淡淡地幾清爽,應該係鰹魚汁黎,菠菜上灑左d木魚增加口感,係一款適合夏天食嘅前菜🍖汁燒鮑魚 1隻 $56 (8/10)鮑魚需要一日前預訂,店家應該係用照燒汁去燒,食落口感爽脆,有少少韌only,好食!🍖芫茜雞肉 $30 (7.5/10)應該都係用左照燒汁去燒,雞肉外面燒到少少乾,成舊雞肉裏面包住d芫茜好正😜,一咬就會好重茜味,正!🍖雞肉軟骨棒
點樣食推介✨

💛良心隱世居酒屋💛
💛銅鑼灣黃店💛

肥後屋
地址:銅鑼灣信德街9至11號百威商業大廈地下2-3號舖

🍖清酒煮蜆 $54 (8.5/10)🌟好味道🌟

🍖枝豆 $30 (7/10)
枝豆冇乜味,不過不失,落多少少鹽好似好d

🍖蟹膏山藥 $38 (8/10)

🍖日式冷菠菜 $34 (7.4/10)

🍖汁燒鮑魚 1隻 $56 (8/10)

🍖芫茜雞肉 $30 (7.5/10)
😜,一咬就會好重茜味,正!

🍖雞肉軟骨棒 $34 (7.7/10)
居酒屋必嗌雞肉棒!平時食就俾雞蛋你點,依間居酒屋超特別!係俾鵪鶉蛋!個蛋黃好細粒勁可愛😝,燒得都唔錯,重口味人士覺得可以再落多d醬燒!應該會更惹味!

🍖黃芥籽五花腩 $34 (7.8/10)
五花腩食落口好爽脆,燒到偏乾身唔會覺得油膩,仲有面頭d芥辣刺激你味蕾👍🏻,都係必叫👍🏻

🍖安格斯肉眼 $34 (8/10)
黑椒同埋牛肉味都重,食落勁多肉汁,唔錯👍🏻

🍖多春魚 $22 (7.8/10)
燒得唔錯🤣,bbq時有玩過燒多春魚就會知多春魚真係好_難燒,都係俾錢去居酒屋食喇大家🤣

🍖牛舌 $34 (7/10)
普通,平時係居酒屋食慣牛脷心,返唔到轉頭🤣,食普通牛舌就覺得麻麻地

🍖秋葵 $20 (7.3/10)
秋葵個頭可以再切走多d,個頭好硬,都燒得ok

🍖大菇 $28 (6.8/10)
鹽落得好唔均勻,特別某一舊先有鹽🤣🤣🤣,可以再燒耐d

🍖燒菠蘿 $26 (7/10)
菠蘿有d酸,但我接受到,其實都有d甜味,我覺得好清爽解膩

🍖梅酒set around $180 (8/10)
成排梅酒又幾靚😍,由最左邊開始係紫蘇、柚子、桃同唔知咩味🤣,都唔錯,記得意

回頭指數: 🍧🍧🍧🍧 (滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)

好坐指數: 🧎🏻‍♀🧎🏻‍♀️️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️(滿分:🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️)

Overall 我都幾鍾意依間隱世居酒屋,大家想黎記得要提早WhatsApp預約🙆🏻‍♀️,依度嘅店員同老闆娘都好nice好好笑😜,推薦大家要黎試一次!!特別要試佢嘅清酒煮蜆😝😝😝
2021-07-10 797 views
朋友推介嚟呢度嘅,所以都幾高期望。訂咗枱之後,會有人提早WhatsApp問你會唔會預訂海鮮,不過價錢都比較貴,所以只係叫咗幾款嚟試吓。特色嘅款式比較多,但係對比其他居酒屋,價錢真係比較貴。清酒煮蜆,啲蜆有沙,蟶子要60幾蚊一隻,唔多抵食。燒雞燒牛嘅質素都比較一般,啲肉都燒得都比較韌。而且我覺得店員都比較hard sell, 整體來講我覺得幾失望。如果想食串燒,有其他更好食,價錢更合理嘅選擇,所以唔算好推介。
特色嘅款式比較多,但係對比其他居酒屋,價錢真係比較貴。
清酒煮蜆,啲蜆有沙,蟶子要60幾蚊一隻,唔多抵食。
2021-07-04 786 views
肥後屋,無論食物質素或員工服務都非常高質,令人一去難忘。為慶祝生日,男友提早一星期透過whatsapp book枱💕 (注意餐廳不設walk-in喔)確認訂座後,餐廳會whatsapp問我地有冇興趣pre-order一啲海鮮,因為果啲食材都係即日買即日處理的食飯當晚,我地花左一啲時間先搵到餐廳既位置,因為門口並不顯眼🙈由於係慶生,我地自備左一個蛋糕,去到餐廳門口先醒起唔知需唔需要收切餅費,好彩店員話唔收,仲幫我地雪好個蛋糕🤣除左pre-order既海鮮,我地仲叫左一啲串燒、牛油蔥飯、冷蕎麥麵、兩枝梳打飯後,餐廳咁岩有三枱人都生日,大家一齊share生日蛋糕食,有人請全場飲酒,平時唔點飲酒既我地都小酌一杯,連店員都飲埋一份,好盡興或者近日發生太多不愉快事情,當晚的生日飯實在有令人忘憂既氣氛
肥後屋,無論食物質素或員工服務都非常高質,令人一去難忘。

汁燒鮑魚

冷蕎麥麵

燒棉花糖

完熟蜜桃梳打

2021-07-01
$400 (Dinner)
Birthday
汁燒鮑魚