今日去深水埗買野,凍凍地好想烚下烚下☺️見到呢間舖$228加一任食🤤幾乎坐滿人,成功成為咗唔洗等位的一枱😂後面啲人繼續排😎坐低員工介紹,原來連羊腩煲/烤魚/雞煲/火鍋湯底全部都係任食😨😨😨😨即係話可以食完羊腩煲再食烤魚再食雞煲再打邊爐😂😂成件事太瘋狂😂羊腩煲十分入味👍🏻肉嫩唔會乾柴😋入座送一盤海鮮拼盤🦐任食刺身前會先上一盤刺身拼盤🦑有齊各款刺身,試完覺得好食再encore😋任食牛肉有prime級手切安格斯、牛板腱、封門柳😋基本任食火鍋配料齊全,小食有炸脆肉鯇😍涼伴青瓜木耳🤤🤤仲有中西湯飲🥣黑牛柏葉同脆肉鯇好新鮮😋又係不停encore之選🤤仲有鮮炸響鈴🔔😍😍😍勁邪惡但非常脆卜卜🤤總括而言,呢餐好滿意✌🏻抵食又多野揀👍🏻員工友善又搞笑😂有機會一定會再黎食埋佢烤魚同雞煲😆

入座送一盤海鮮拼盤🦐

任食牛肉有prime級手切安格斯、牛板腱、封門柳😋

黑牛柏葉同脆肉鯇好新鮮😋又係不停encore之選🤤
仲有鮮炸響鈴🔔😍😍😍勁邪惡但非常脆卜卜🤤

$250 (Dinner)
  • 雙冬羊腩煲
2021-12-05 189 views
今日氣溫驟降,立即想起打邊爐,晚上到了新開的蚊蚊豬老火鍋吃任食邊爐,不用煩點什麼!餐廳主打烤魚、雞煲及放題。招牌火鍋湯底選擇多,有11款,我哋選了期間限定雙冬羊腩煲,最適合冷天氣。放題食物非常豐富,有熟食corner、有火鍋食物自助bar如蔬菜、菇類、粟米、麵、餃、款式也有30款。同時送上一大碟新鮮剌身,三文魚肥美、魷魚鮮甜、甜蝦、仿鮑片、八爪魚也好味,食完還可再點!而深水埗店每枱還有一盤海鮮拼盤,有鮑魚、蝦及元貝,好味。雙冬羊腩煲足料味香濃,有馬蹄、冬菇、筍、芹菜,羊腩淋滑味道剛好。吃完可請服務員加湯直接開始打邊爐,豉油醬料可在自助吧取及加添,非常方便!牛板腱、封門柳等牛肉也是任食,性價比非常高!

餐廳主打烤魚、雞煲放題。招牌火鍋湯底選擇多,有11款,我哋選了期間限定雙冬羊腩煲,最適合冷天氣。

牛板腱、封門柳等牛肉也是任食,性價比非常高!
2021-12-04 122 views
今日同朋友黎左深水埗新開既任食火鍋,呢間火鍋係太子都有分店,不過深水埗新開每優惠每台送一盤海鮮拼盆,同埋選擇都更多,牛肉種類好豐富,仲有期間限定每台都包一煲羊腩煲,食完可以揀雞煲烤魚打邊爐,真係好抵食。首先黎左個雙冬羊腩煲,凍凍地食羊腩煲真係好正,佢既羊肉好香騷,食到暖粒粒。同時送上左刺身拼盆,刺身都係可以任食,真係好抵,不斷 encore 三文魚,d 刺魚都好新鮮。滿足完羊腩煲癮就係打邊爐,揀左鴛鴦鍋(鮮茄薯仔清湯,粟米豬軟骨鍋),火鍋材料係自助落單,有封門柳 prime , 安格斯肥牛,牛販腱 prime , 牛胸爽,牛黃喉,全部都係放題任食,牛肉好高質。肉質好鮮嫩。安格斯牛脂肪分布均勻,牛販腱牛味超香,推薦。其他材料都真心唔錯,選擇都好多,海鮮拼盆都好大碟,三個人食到超飽。最後甜品有好多款口味既 gelato 意大利雪糕,食完真係超滿足。下次會再黎!

今日去深水埗買3C產品,經過發現好似有間新餐廳,有得食勁多款煲,係以任食嘅形式,二百幾蚊又可以食四川烤魚+四川雞煲+羊腩煲?以為自己get錯,問一問職員,原來佢哋呢度嘅放題超特別,你可以食完烤魚,再叫雞煲,食完雞煲又可以叫五指毛桃鮮雞鍋,或者鴛鴦鍋打邊爐。勁誇張喎真心,另外最最最最最抵食嘅係,每台都可以食一煲羊腩煲 ,平時出去食羊腩煲一煲都最少二百幾蚊,喺呢度二百幾蚊除咗食完羊腩煲之外仲可以食雞煲烤魚,見到咁抵食 ,真係冇誇張考慮咗1秒就入咗去😂😂😂一開始我哋揀咗個四川烤魚麻辣味 ,叫咗中辣唔算係好辣,另外職員都好熱心食到一半想加辣啲佢哋自己幫我哋調配辣調料,幫我哋加辣。烤魚份量好大條,肉質都唔錯,真係啖啖肉,份量勁足,另外仲有啲炭烤味,魚皮魚肉都好香,麻辣烤魚真係冇得頂。食完條烤魚,咋咋淋叫個羊腩煲,目標係回本再回本,羊腩煲唔錯,唔會好蘇,羊肉都好多件。 食完羊腩煲就即刻叫返個雞煲,雞煲炒得好香口,麻麻辣辣好吸引。食晒啲車之後就可以加番啲湯,開始我哋嘅打邊爐之旅,呢度嘅任食款式都超多,一定要叫安格斯牛肉,真係誠意十足,平時叫一碟安格期手切牛肉,細碟都要二百幾蚊大碟最少三百幾蚊起,

食完條烤魚,咋咋淋叫個羊腩煲,目標係回本再回本,羊腩煲唔錯,唔會好蘇,羊肉都好多件。 食完羊腩煲就即刻叫返個雞煲雞煲炒得好香口,麻麻辣辣好吸引。
食晒啲車之後就可以加番啲湯,開始我哋嘅打邊爐之旅,呢度嘅任食款式都超多,一定要叫安格斯牛肉,真係誠意十足,平時叫一碟安格期手切牛肉,細碟都要二百幾蚊大碟最少三百幾蚊起,呢度居然係任食,我哋兩個叫咗成12碟,仲要安格斯牛肉嘅質素係真係幾好 ,同出邊打邊爐嘅質素差唔多,都係好香好香牛味,啲油脂真係不得了。

除咗安格斯牛肉之外仲有牛板腱,封門柳,牛胸花,超多款靚牛肉,不過當然啦,要食就食最好,我哋係狂叫安格斯牛肉😝食到喺度諗餐廳點收支平衡😂😂真係超超超超超超抵食👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

以為已經完咗?唔係呀呢度仲可以任叫刺身,一開始已經送咗個刺身拼盤同埋海鮮拼盤,刺身有三文魚 ,馬刀貝,甜蝦等等,雖然唔係話超靚嘅質素,但係咁嘅價錢真係冇得輸。

食到飽飽,仲有雪糕可以解下油膩,居然係香港製造個喎,我就揀咗嗰D24榴槤,估唔到連榴槤味都有,仲要係d24,再一次喺度懷疑餐廳點收支平衡😂😂平時去任食啲雪糕勁難食,呢間嘅雪糕真係幾好食,仲要喺香港製造意大利雪糕,真係食得太飽啦線唔到其他味道,下次過嚟要試埋紫薯味😍

總括嚟講呢間任食烤魚雞煲羊肉煲打邊爐,我哋買單兩個人$590,仲要係繁忙時段,係真心超抵食誠意推介, 仲要係好食👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2021-12-02 60 views
朋友住係深水埗唐樓,佢介紹附近新開左間火鍋放題,咁就黎左一試我地7點黎到,$268(免茶芥)有選擇困難症黎呢度好大獲🤣有羊腩煲、雞煲、烤魚 。簡左烤魚仲要簡泡椒味、香辣味或者鮮茄味🤣我地簡左泡椒酸湯烤魚,湯底好濃,酸酸地好開胃👍🏼條魚好肥美好厚肉👏🏼正烤魚黎左後,店員隨即比左盆海鮮同刺身刺身係可任叫的,海鮮就計人頭奉送一次除左出面自助區,可以電話落單叫肉類,餃子等,安格斯肥牛真心正,肉味濃郁👍🏼高質出面自助位置,有多款飲品有啤酒🍻食物方面選擇都多,丸,蔬菜類,粉麵類最正有水魷魚🦑🤣雪糕又係有好多味簡,低脂意式雪糕,最好味係朱古力99,好濃濃朱古力味不太甜,質感好滑最值得一題,呢度響鈴同饅頭係即炸,送到黎熱辣辣嫁小總結:呢度真係好多選擇🤣🤣🤣

我地7點黎到,$268(免茶芥)

烤魚黎左後,店員隨即比左盆海鮮同刺身

刺身係可任叫的,海鮮就計人頭奉送一次

出面自助位置,有多款飲品有啤酒🍻
食物方面選擇都多,丸,蔬菜類,粉麵類
最正有水魷魚🦑🤣

最值得一題,呢度響鈴同饅頭係即炸,送到黎熱辣辣嫁

小總結:呢度真係好多選擇🤣🤣🤣
2021-12-02 48 views
天氣凍最岩就係打邊爐,朋友話深水埗新開左間蚊蚊豬,好似幾正咁,上星期約埋一齊聚下舊。選左湯底後會先黎刺身冷盤,有三文魚、甜蝦等,件件鮮甜。我地點了泡州酸湯萬州烤魚,份量十足,魚肉肉質鮮嫩,非常入味,除左冷盤,重會有海鮮拼盤,有蝦、鮑魚、青口等,鮑魚入口爽彈。牛肉俾我想象中有驚喜,有安格斯肥肉,每種肉味都頗濃郁,而且唔多筋,肉質夠嫰,性價比高。炸饅頭,外脆內嫰,加煉奶才是王道。除左有海鮮、牛肉,另一樣性價比高嘅原因,重有清酒任飲,邊有得輸。雪糕有幾種味俾大家選擇,我地就揀左朱古力99、楊枝甘露和D24榴連,個人都係最鍾意榴連,因為榴連香太強。

選左湯底後會先黎刺身冷盤,有三文魚、甜蝦等,件件鮮甜。

炸饅頭,外脆內嫰,加煉奶才是王道。

2021-12-01 31 views
冬天最岩就係打邊爐,今次同一班朋友黎左試呢間係深水埗新開既「蚊蚊豬」睇餐牌發現依家有期間限定,可以免費升級食羊腩煲添,不過我同朋友都唔食羊,所以就無試到啦我地揀左食泡辣酸湯味烤魚🐟條魚本身就已經整熟左,所以等啲湯滾起已經即刻可以食得湯底微辣,有啲似食酸辣米線既湯,魚肉新鮮,無腥味,不過打邊爐時要小心啲魚骨😉除左烤魚,一開始重會比左一盤刺身,再加一個海鮮拼盤安格斯肥牛、牛販腱同封門柳肥瘦適中,牛味重,切得比較厚身,不停追加左好幾次🥰打邊爐點少得響鈴😌,呢度既響鈴重要係即叫即炸,好厚身同脆口,同埋好大舊🤣飲品同某些火鍋配料係出面自己拎,其餘既就用QR code落單呢到係提供Gelato意式雪糕,試左幾隻味,覺得最好味係「朱古力99」,勁濃朱古力味,質感好滑朋友食過「蚊蚊豬」太子分店,發現與深水埗店係有分別,多左海鮮拼盤,任食牛肉款式都多左,所以鍾意食牛肉既可以去新分店試下☺️😋

我地揀左食泡辣酸湯味烤魚🐟
條魚本身就已經整熟左,所以等啲湯滾起已經即刻可以食得

除左烤魚,一開始重會比左一盤刺身,再加一個海鮮拼盤

安格斯肥牛、牛販腱同封門柳
肥瘦適中,牛味重,切得比較厚身,不停追加左好幾次🥰

2021-11-30 81 views
難得約齊人當然要去食個飯任飲任食一定是首選餐廳環境光猛以卡位為主可揀萬州烤魚/麻辣雞煲七點半前離座也只是$228想不到有剌身任食,質素不錯萬州烤魚小辣,份量不少,原條即叫即炸很厚肉,沒有腥味,四人食剛剛好吃完魚可以加湯吃火鍋火鍋配料也有很多選擇,沒想到有鴨血,牛胸爽,黑牛柏葉,牛肚即炸響鈴,熱辣辣送一碟安格斯牛肉,四款海鮮安格斯牛肉雪花分佈平均,牛肉味濃外面自助區也有不少選擇更有意式雪糕任食,好滿足

難得約齊人當然要去食個飯
任飲任食一定是首選

餐廳環境光猛以卡位為主
可揀萬州烤魚/麻辣雞煲
七點半前離座也只是$228

想不到有剌身任食,質素不錯

萬州烤魚小辣,份量不少,原條即叫即炸
很厚肉,沒有腥味,四人食剛剛好

吃完魚可以加湯吃火鍋
火鍋配料也有很多選擇,沒想到有鴨血,牛胸爽,黑牛柏葉,牛肚

即炸響鈴,熱辣辣

送一碟安格斯牛肉,四款海鮮
安格斯牛肉雪花分佈平均,牛肉味濃

外面自助區也有不少選擇

更有意式雪糕任食,好滿足