2019-06-09 1217 views
提提大家,今天看到地面的店在整修裝潢,聽旁邊店的人說才知道要上一樓。今天是我第二次吃蛇王協,環境,服務,衛生我都是給一星,因為真的沒有什麼高分數可以給。環境是骯髒,有幾隻大型的飛行蟲。服務方面是只有我們一桌人,員工們都很輕鬆,給一星原因是沒有茶水服務,而且桌子骯髒得不得了。但是也想再吃是因為試過其他的蛇店,沒有這一家多蛇菜的款式。而且味道不錯,今天叫了五味,一是蛇羹,二是蓮藕冬菇煲仔蛇腩飯,三是椒鹽蛇碌,四是臘味糯米飯,五是薑蔥灼蛇。蛇羹非常多的蛇肉,味道也很好。蓮藕冬菇煲仔蛇腩飯的蛇肉是最好吃的,很嫩滑很香。椒鹽蛇碌味道比較重,但是我們都很喜歡,吃起來有點像豬排。臘味糯米飯味道是不錯,料頭也足夠。最後的薑蔥灼蛇我們有點失望,吃起來沒有用心做的感覺,只有味精湯灼的感覺,因為吃完這個很口渴,而且這個菜的工序比其他的感覺都要簡單,說這麼多是因為這個最貴,要180,但是比起前四個菜,這個的色香味都完全不值這個價格。但是整體來說,我們對食物是非常滿意的,所以也會再去吃。最後提醒一下,蛇肉很多尖骨,吃的時候要格外小心!

薑蔥灼蛇
薑蔥灼蛇
2019-06-09
$160 (Lunch)
椒鹽蛇碌
  • 蛇羹,蓮藕冬菇煲仔蛇腩飯,椒鹽蛇碌
2019-05-21 409 views
早排見好似好耐冇食蛇行過深水埗見到呢間蛇王協忍唔住就入咗去睇下我叫咗一個蛇羹食蛇羹足料好味場內環境都好乾淨秋風起嗰時可以再嚟呢度食另外呢度都有食蛇羹必備嘅糯米飯但係今次我實在太飽最尾都係冇試到
早排見好似好耐冇食蛇行過深水埗見到呢間蛇王協
忍唔住就入咗去睇下
我叫咗一個蛇羹食
蛇羹足料好味場內環境都好乾淨
秋風起嗰時可以再嚟呢度食
家庭聚會總喜歡到酒樓晚宴,但吃得多覺得太悶,突然表姐提議去吃蛇宴,夠滋補而且又特別,所以早早訂好位子。古色古香的蛇王協,門口已經看到一個個裝蛇的櫃子,還有一個籠子養着蛇,十分吸引。蛇宴被安排在樓上雅座,比門市更加清靜,大枱還可以包廂,好適合家庭聚會呢。今天蛇宴的餐單。好多道菜,而我們今天只吃半席份量。蛇膽酒套餐內附送自製的蛇膽酒,老闆娘說是真材實料,因為蛇膽酒原本是綠色的,蛋白質氧化會變成茶色,這是我第一次飲蛇膽酒,味道香濃,有助清熱。套餐內還有汽水及啤酒奉送,絕不吝嗇。太史五蛇羹好豐富的五蛇羹,每一啖都嚐到蛇肉的味道,加上檸檬葉、白菊花及炸薄脆,令到蛇羹更有口感,濃稠程度可見非常足料。龍飛鳳舞炒蛇片跟鴕鳥肉,炒得好惹味,而且鴕鳥肉腍身很好吃,蛇片有嚼感,配有西芹伴碟香濃。金龍獻豬蛇肉混合蝦膠炸成的,中間吃到甜甜的蛇肉。椒鹽蛇碌炸得好香口,帶點微辣,用來配酒吃不錯秘製炆蛇腩內有蛇腩,鮑片,冬菇及蓮藕,醬汁味道像鮑魚汁,蓮藕腍身,蛇腩好嫩。古法白切雞每日新鮮由街市運來的白切雞,口感嫩滑,雞味香濃。巨型老蛇蟲草花燉烏雞十分足料,可以看到巨型的蛇碌,燉湯味道香濃,內有淮山杞子,感覺好滋補。生

今天蛇宴的餐單。
好多道菜,而我們今天只吃半席份量。

蛇膽酒
套餐內還有汽水及啤酒奉送,絕不吝嗇。

金龍獻豬
蛇肉混合蝦膠炸成的,中間吃到甜甜的蛇肉。

椒鹽蛇碌
炸得好香口,帶點微辣,用來配酒吃不錯

古法白切雞
每日新鮮由街市運來的白切雞,口感嫩滑,雞味香濃。

生扣野生大生瑞
生瑞又為水魚,入口滑滑的,像吃魚膠一樣。

蛇汁時菜
來一碟青菜再配上蛇汁,清清腸胃。

生炒糯米飯
炒得好香的糯米飯,飯粒軟硬度適中,令到整餐飯好滿足。

老闆娘之前在電視中見過,真人感覺亦好青春,跟數年前在電視節目中看到差不多,看來吃得蛇多真的能夠養顏。
Type of Meal
Dinner
  • 太史五蛇羹
2019-03-28 968 views
巳經很多年未食過蛇宴。記得當年尚小跟大人一起去食過,但印象巳很模糊。而且身邊的一部份朋友一聽見食蛇,就覺得我係異類所以咁多年来,都是獨自去"偷歡"食蛇羹剛巧今年,其中一個朋友勁力推介蛇王協的蛇宴。於是的起心乾相约一班 "志同道合"的好朋友齊齊去嘆我的童年回憶:平日,上樓食,也坐冇虛席。眼見也有6~7席。十二人一席$3960,可訂半席,前三天預約訂金1000[半席份量太史蛇羹~回憶中的白菊花,只在蛇宴才能再遇。而檸檬葉,炸薄脆就更不能缺少。一大窩。但很傑撻撻,真係料多過羹。椒鹽蛇球:龍飛鳳舞~炒蛇片,鴕鳥肉椒鹽蛇骨~[生菜包蛇鬆~[[淮杞烏雞八對蛤蚧燉湯~非常足料,有松草花,淮山杞子等藥材,非常補身,而且湯味超濃。[生炒糯米飯~沒有臘腸,臘肉,清清哋嘅齋炒糯米飯,用蔥同花生配搭。反而感覺冇咁漏,及飽飽滯滯。[另加:羊腩煲~再跟一碟西生菜,味道一般般。[另再加:一隻雞~冇咩肉,略瘦,但雞有雞味。[食後感: 半席蛇宴,其實有8人的份量,非常抵食。但味精超勁。回家後口喝到不得了,而且睡醒後勁攰。強烈味精"後為症"出現。整體餸菜的味道及外觀也很住家feel。若一年食一次,也未尚可。
所以咁多年来,都是獨自去"偷歡"食蛇羹

平日,上樓食,也坐冇虛席。眼見也有6~7席。

十二人一席$3960,可訂半席,
前三天預約訂金1000

半席份量

太史蛇羹~

回憶中的白菊花,只在蛇宴才能再遇。
而檸檬葉,炸薄脆就更不能缺少。
一大窩。但很傑撻撻,真係料多過羹。

椒鹽蛇球:

龍飛鳳舞~炒蛇片,鴕鳥肉

椒鹽蛇骨~

生菜包蛇鬆~

淮杞烏雞八對蛤蚧燉湯~

生炒糯米飯~

另加:羊腩煲~
再跟一碟西生菜,味道一般般。

另再加:一隻雞~
冇咩肉,略瘦,但雞有雞味。

食後感:
$420 (Dinner)
2019-03-21 366 views
蛇羹湯底完全淡而冇味, 雞胸肉多過蛇肉, 最慘係又嚡又唔熱, 食完口淡淡, 唔覺暖身, 仲要比成$78蚊; 深水埗大把好嘢食唔駛食佢, 真係請都冇興趣!從未食過咁差的一間蛇羹, 真係冇下次!
2019-03-10
2019-03-14 991 views
朋友的定期聚餐,都有不同的嘗試,這次有人提出蛇宴,我也充滿懷疑。晚上大家在深水埗集合,穿過鴨寮街,來到蛇王協。鋪內是一貫蛇店的印象,有蛇有籠,食客都在吃蛇羹,心想這裡有足夠地方給我們吃蛇宴嗎?原來由旁邊樓梯上去還有一個好大的空間,足夠數席蛇宴。蛇宴要預訂,朋友早就安排好了。蛇膽酒自家製的蛇膽酒清熱解毒,化痰止咳,套餐奉送,還有汽水啤酒,絕不吝嗇。太史五蛇羹蛇羹落足料,而且份量十足,除了蛇肉,還配上木耳、瘦肉、雞絲。湯羹比較濃稠,味道比較濃,加上薄脆,食到停唔到口。龍飛鳳舞(炒蛇片,鴕鳥肉),少油,蛇片稍有嚼勁,鴕鳥肉比想像中香腍,兩者口感稍有對比,配上清新的西芹去炒。金龍獻豬香口彈牙,中間啖啖蛇肉。椒鹽蛇碌似椒鹽排骨,入口香脆有質感,非常惹味。秘製炆蛇腩蛇腩,鮑片,冬菇,蓮藕,非常豐富。蓮藕炆得夠腍,蛇腩又軟又滑,亦好入味。古法白切雞新鮮的白切雞口感嫩滑,香港真的買少見少。巨型老蛇蟲草花燉烏雞湯中有巨型的蛇碌,烏雞和蟲草花帶出鮮甜的味道,滋補暖胃。生扣野生大生瑞蛇汁時菜時菜配蛇汁,有新鮮感。生炒糯米飯食蛇羹的好伙伴,生炒糯米飯口感豐富,不太油膩,耐飽又暖胃。想不到平常吃聚餐的價錢,原來
晚上大家在深水埗集合,穿過鴨寮街,來到蛇王協。

原來由旁邊樓梯上去還有一個好大的空間,足夠數席蛇宴。

蛇宴要預訂,朋友早就安排好了。
蛇膽酒
金龍獻豬
香口彈牙,中間啖啖蛇肉。
椒鹽蛇碌
似椒鹽排骨,入口香脆有質感,非常惹味。
古法白切雞
新鮮的白切雞口感嫩滑,香港真的買少見少。
巨型老蛇蟲草花燉烏雞
湯中有巨型的蛇碌,烏雞和蟲草花帶出鮮甜的味道,滋補暖胃。
蛇汁時菜
時菜配蛇汁,有新鮮感。
生炒糯米飯
食蛇羹的好伙伴,生炒糯米飯口感豐富,不太油膩,耐飽又暖胃。

想不到平常吃聚餐的價錢,原來可以享受到豐富的蛇宴,而且朋友們都飽肚又盡興,以後聚餐又多一個選擇了!
2019-03-08
Type of Meal
Dinner
2019-03-11 475 views
「秋風起,三蛇肥。」然而現今這世代,要吃肥美飽足的蛇宴,又豈止是秋天的專屬味道。由聖誕約到過年,過年約到春分,好不容易約齊一班嗜吃之友,來一趟蛇宴。位於深水埗的蛇王協,由有「蛇后」之稱的周嘉玲打理,一席的價格為$4000元。年青一代也許對蛇的認識不深,不知大家有否留意一百毛的網絡短片,主持東方昇有一集到蛇店弄蛇,正正就是這家名店。六個人用半席,早於一星期前已預訂,而當日亦全院滿座。每枱也奉送三蛇膽酒,以蛇骨、蛇膽熬製,最特別之處在於新鮮蛇膽酒呈墨綠色,若屬真材實料,多放半年會變為茶色。蛇膽酒以外,啤酒、汽水、中國茶一應俱全。先上太史五蛇羹,份量之多已令一眾人驚喜非常,每人分得整整三至四碗。蛇羹材料亦是非常豐富,加上薄脆和檸檬草,滋補而味美,十分飽足。 龍飛鳳舞,即炒蛇片和鴕鳥肉,鴕鳥肉入味,肉質鮮嫩。金龍獻珠,由蛇肉混合蝦膠再炸過,炸蛇丸口感獨特,配上沙律醬更惹味可口。椒鹽蛇碌,將蛇肉去皮,連骨煎炸,幼骨頗多,肉食較少,卻辣得很滋味,配上啤酒一流。秘製炆蛇腩,味道像平常新年會吃到的鮑汁燴冬菇,用上蛇腩,嫩滑暖胃。古法白切雞,白切雞每日新鮮由街市運到,吃得出其嫩滑新鮮。唯燉煮過時,口感較
「秋風起,三蛇肥。」然而現今這世代,
要吃肥美飽足的蛇宴,又豈止是秋天的專屬味道。

由聖誕約到過年,過年約到春分,
好不容易約齊一班嗜吃之友,來一趟蛇宴。

位於深水埗的蛇王協
由有「蛇后」之稱的周嘉玲打理,一席的價格為$4000元。
主持東方昇有一集到蛇店弄蛇,正正就是這家名店。

六個人用半席,早於一星期前已預訂,而當日亦全院滿座。
每枱也奉送三蛇膽酒,以蛇骨、蛇膽熬製,
最特別之處在於新鮮蛇膽酒呈墨綠色,
若屬真材實料,多放半年會變為茶色。
蛇膽酒以外,啤酒、汽水、中國茶一應俱全。

龍飛鳳舞,即炒蛇片和鴕鳥肉,鴕鳥肉入味,肉質鮮嫩。

金龍獻珠,由蛇肉混合蝦膠再炸過,
炸蛇丸口感獨特,配上沙律醬更惹味可口。

椒鹽蛇碌,將蛇肉去皮,連骨煎炸,
幼骨頗多,肉食較少,卻辣得很滋味,配上啤酒一流。

秘製炆蛇腩,味道像平常新年會吃到的鮑汁燴冬菇,
用上蛇腩,嫩滑暖胃。

古法白切雞,白切雞每日新鮮由街市運到,吃得出其嫩滑新鮮。唯燉煮過時,口感較韌。

生扣野生大山瑞,山瑞即水魚的一種。
不好野味,交由朋友全部吃光光,他們說咀嚼時感覺像豬肉,滋陰養潤。

巨型老蛇蟲草花燉烏雞,所說的巨型老蛇大家絕無異議,
在窩內的龐然大物好比大蟒蛇。
燉湯濃郁滋味,亦比一般的雞湯少一份油膩感。

滋味生炒糯米飯,要吃蛇宴又怎少得同是重點的糯米飯,
吃過後,整頓晚餐更見飽足。
2019-03-11 360 views
早前朋友食過一間以蛇作菜式嘅餐廳,當中朋友食完覺得相當抵食而且水準亦很高,所以今次同成班朋友就試埋佢嘅蛇宴。今次呢個蛇宴真係相當抵食,每席奉送汽水、啤酒、蛇膽汁酒,而佢個蛇汁飲完身個身暖哂相當足料。太史五蛇羹一向都相當鍾意食蛇羹,而今次呢個蛇羹真係超足料,有好多蛇肉,加入檸檬葉和香脆的炸物,簡直是絕配。炒蛇片和鴕鳥肉鴕鳥肉相當軟淋,蛇片則淡淡肉,不錯。金龍獻珠(炸蛇丸)蛇丸肉質彈牙和非常香口,加埋沙律醬一齊食好幸福呀。椒鹽蛇碌推介菜式,蛇碌炸到金黃色,香脆好味。而且佢嘅蛇肉亦唔會好乾,送酒一流。秘製炆蛇腩個底味味道調得剛好,個人對於佢個蛇腩都好有興趣,質感淋淋地帶爽口。而佢嘅蓮藕都很好吃非常入味。古法白切雞食得出係新鮮雞,雞肉非常淋滑,每一啖都好有雞味,真係酒樓都難食到呢個質素了。蛇汁時蔬見到雖然是普通的生菜,但原來表面仲加了蛇汁,真係別有一番風味。生炒糯米飯食埋呢個糯米飯真係好滿足,最重要佢飯粒分明,食完好溫暖。整體佢個價錢同食物質素來計真係超級抵,佢呢個蛇宴其實仲有好幾個菜式的,所以呢間蛇館真係值得去食。
早前朋友食過一間以蛇作菜式嘅餐廳,

炒蛇片和鴕鳥肉
鴕鳥肉相當軟淋,蛇片則淡淡肉,不錯。

金龍獻珠(炸蛇丸)
蛇丸肉質彈牙和非常香口,加埋沙律醬一齊食好幸福呀。

椒鹽蛇碌
推介菜式,蛇碌炸到金黃色,香脆好味。
而且佢嘅蛇肉亦唔會好乾,送酒一流。

秘製炆蛇腩
而佢嘅蓮藕都很好吃非常入味。

古法白切雞
食得出係新鮮雞,雞肉非常淋滑,
每一啖都好有雞味,真係酒樓都難食到呢個質素了。

蛇汁時蔬

生炒糯米飯
食埋呢個糯米飯真係好滿足,最重要佢飯粒分明,食完好溫暖。

2019-03-04 232 views
叫個川貝既老人家教路同我講蛤蚧的確實對治療哮喘確有大用,飲 食習慣了就好,諗好唔令 唔好食但健康更重要的。氣管比較虛弱的老人家和小孩子,這個湯掂非常適合,絕對是預防氣管疾病的 甘咪塊試試95$ 比出邊平但見到鬼佬文化既鬼佬都敢飲係一個幾打笑既事😄味道好但作用 暫時未太覺幫到咳嗽😆
叫個川貝既
但見到鬼佬文化既鬼佬都敢飲
係一個幾打笑既事😄味道好
但作用 暫時未太覺幫到咳嗽😆
2019-02-22 356 views
冬天我最喜歡食既三補: 羊腩煲、蛇羹、糯米飯,今日我就可以食到兩樣喇。正之前都食過這間蛇羹不過都是拎走外賣返屋企食,今日我就唔拎走坐低係鋪頭直接食新鮮熱辣既蛇羹加糯米飯一場嚟到梗係叫個大蛇羹慢慢嘆啦!大蛇羹 $78大大碗送上未食眼睛已食先,哈哈!可以加至愛薄脆同埋檸檬葉絲一齊食,好豐富好滿足呀!食完蛇肉可以行氣活血係冬天之補。糯米飯 $18粒粒炒得乾身唔油膩另外見到餐牌有個蛇龜湯不如試埋叫個細蛇龜湯 $22 原來此湯是煲超過12個鐘,功效是解毒清熱祛濕等等

一場嚟到梗係叫個大蛇羹慢慢嘆啦!

大蛇羹 $78
大大碗送上未食眼睛已食先,哈哈!

糯米飯 $18
粒粒炒得乾身唔油膩

另外見到餐牌有個蛇龜湯不如試埋

2019-02-12 463 views
聽說蛇羹行氣活血對復原有幫助,趁家人陪著到了旺角,順便過深水埗蛇王協,整返碗蛇羹食吓啦。去到剛好見到老闆娘把蛇放在客人頸上拍照,原來客人想接觸吓活蛇,係可以要求老闆幫忙的,記得以前在深水埗可以睇到劏蛇取膽嘅場面,但係而家連有活蛇嘅蛇羹店都好少。因為啱啱响旺角食完午餐,所以都係買外賣返屋企自至食。外賣有薄脆同埋檸檬葉絲附送食嘅時候可以加啲落去,可以增以添香味同口感。蛇羹足料,據說裡面有幾種蛇肉,拆蛇肉都幾花功夫架。蛇肉口感有啲似雞肉,但係紋理同長度唔同,唔會同雞肉撈亂嘅,裡面有好多滑滑蛇肉同木耳絲,鮮味好味落埋檸檬葉更香。
聽說蛇羹行氣活血對復原有幫助,趁家人陪著到了旺角,
順便過深水埗蛇王協,
整返碗蛇羹食吓啦。

去到剛好見到老闆娘把蛇放在客人頸上拍照,
原來客人想接觸吓活蛇,
係可以要求老闆幫忙的,
記得以前在深水埗可以睇到劏蛇取膽嘅場面,
但係而家連有活蛇嘅蛇羹店都好少。

因為啱啱响旺角食完午餐,
所以都係買外賣返屋企自至食。

薄脆和檸檬葉絲
外賣有薄脆同埋檸檬葉絲附送

食嘅時候可以加啲落去,
可以增以添香味同口感。
蛇羹

蛇羹足料,據說裡面有幾種蛇肉,
拆蛇肉都幾花功夫架。
蛇肉口感有啲似雞肉,
但係紋理同長度唔同,
唔會同雞肉撈亂嘅,
裡面有好多滑滑蛇肉同木耳絲,
鮮味好味
落埋檸檬葉更香。
2019-01-12
TakeAway
$778 (Tea)
2019-01-11 1511 views
因為舊年喺蛇王協食蛇宴覺得好味,而且菜式特別所以今年推介朋友一齊再食,點知竟然中伏,話明7時半開席但八點先有得食,太史五蛇羹雖然料多但味道一般。龍飛鳳舞炒蛇片鴕鳥肉,唔夠熱而且汁好稠。金龍獻瑞,比舊年細粒咗而且又係唔夠熱。椒鹽蛇碌,又咸又韌 。蛇汁時蔬,明顯係白灼生菜仲過咗火有部份菜灼到變咗啡色。秘製蚊蛇腩,又係唔夠熱而且汁太稠 。古法白切雞,無雞味而且雞肉仲韌到咬唔開。生扣野生大山瑞,汁稠賣相及味道都差。巨型老蛇蟲草花燉烏雞,夠熱不過味道一般。滋味生炒糯米飯,同舊年比簡直係差天共地,濕,我地大家都覺得好明顯係蒸熟之後落鑊兜兩兜。因為今次所有菜式都比舊年差所以無影相!
太史五蛇羹雖然料多但味道一般。
龍飛鳳舞炒蛇片鴕鳥肉,唔夠熱而且汁好稠。
金龍獻瑞,比舊年細粒咗而且又係唔夠熱。
椒鹽蛇碌,又咸又韌 。
蛇汁時蔬,明顯係白灼生菜仲過咗火有部份菜灼到變咗啡色。
秘製蚊蛇腩,又係唔夠熱而且汁太稠 。
古法白切雞,無雞味而且雞肉仲韌到咬唔開。
生扣野生大山瑞,汁稠賣相及味道都差。
巨型老蛇蟲草花燉烏雞,夠熱不過味道一般。
因為今次所有菜式都比舊年差所以無影相!
Other Info. : 菜式唔夠熱係大忌,尤其係蛇宴添,未計我地見唔到果d,視線範圍內都見到有六圍,但只有一個半人負責上菜,因其中一個後其先出現,唔知係咪因為唔夠人上菜,煮好既菜擺到凍左先上檯,不過點都好啦我地決定唔會再幫襯!
2019-01-03
$313 (Dinner)
2018-12-25 1706 views
蛇羹是以多種蛇肉絲為主要材料的羹,其他材料以雞肉、豬肉、蛇骨、冬菇絲、薑絲、花椒八角等肴制而成。蛇羹屬於比較高熱量的食物,天氣凍就可以行氣活血,有暖身的效果。今天11時左右去到深水埗等「蛇王協」開門,原來他們是11:30才開始營業。等了一陣,已有好多食客到達,大家也是來品嚐這兒的美味蛇羹。今天外賣了兩個大蛇羹及一個生炒糯米飯加潤腸,大蛇羹每碗$78,小的$48.00,材料非常豐富,由湯底到拆蛇肉都是功夫,每到冬天我都會幫襯幾次,滿足一下這個食慾。進食時可以加一些檸檬葉幼絲及薄脆 增加香味和口感。吃到一半才想到忘記了拍照,滿滿的一碗已消耗了一半😂。順帶一提 生炒糯米飯都很出色,糯米飯粒粒分明,潤腸亦非常香濃,好味。

2018-12-23 1498 views
感謝Open Rice這個平台,讓我可以記錄低食過的美食。一家人做冬食飯,爸爸選擇了深水埗的「蛇王協」,食個全蛇宴。之前食過一次,一直回味無窮。第一道菜,是滿滿的蛇羹,我一向都很喜歡食蛇羹,加入香草葉和香脆的炸物,簡直是絕配,原來套餐有兩窩蛇羹,可以食過夠。炒蛇片和鴕鳥肉 - 平時很少機會食到鴕鳥肉,所以感覺特別矜貴。金龍獻珠 - 是炸蛇丸,蛇丸肉質彈牙和非常香口。椒鹽蛇碌 - 蛇碌炸到金黃色,香脆好食秘製炆蛇腩 - 很喜歡這個汁,味道調得剛好,鮑魚片、蛇腩、蓮藕都很好吃白切雞 - 雞肉非常嫩滑,和一般酒樓相比,這個雞實在太好吃了。蒸鱷魚尾膠 - 這個份量不太多,女士們都搶著吃膠的位置,可以補充骨膠原蟲草花老蛇燉烏雞 - 這個湯放上來時大家都搶著影相,實在太令人震驚,因有很大條蛇碌在湯內蛇汁時蔬 - 見到雖然是普通的生菜,但不知怎的總覺得特別鮮甜, 一碟菜很快就被搶曬。糯米飯 - 難以形容的好吃 如果不抗拒食蛇的朋友,這個套餐值得一試唯一要改善的,是坐得太擠迫了
感謝Open Rice這個平台,讓我可以記錄低食過的美食。

金龍獻珠 - 是炸蛇丸,蛇丸肉質彈牙和非常香口。

椒鹽蛇碌 - 蛇碌炸到金黃色,香脆好食

糯米飯 - 難以形容的好吃

如果不抗拒食蛇的朋友,這個套餐值得一試

唯一要改善的,是坐得太擠迫了
2018-12-21
$340 (Dinner)
  • 蛇羹
2018-12-14 1078 views
秋天起,三蛇肥,呢幾日天氣突然急降,一經過深水埗就諗起想食蛇,亦自不然會去蛇王協食,原因只有一個:足料。講真食蛇羹緊係想食到多啲蛇肉,蛇肉多碗羹自然味道鮮同濃,蛇王協絕對滿足到我要求,再加多碗即炒糯米飯,食完即刻個身都暖晒,內力都增加百分之五。唯一係價錢亦都一直加....
大蛇羹,即炒糯米飯
2018-12-14
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$96 (Dinner)
大蛇羹,即炒糯米飯