2024-01-22 162 views
一家隱藏在旺角天橋底的美味燒烤🔥店小人氣旺,大老遠就能聞到燒烤的香味,羊肉串、雞肉串、魷魚、雞軟骨、豬頸肉、雞翼、張飛牛肉、老李燒牛肉等種類豐富~🙌🏻🙌🏻🙌🏻烤韭菜、烤玉米、烤四季豆等也是不錯的選擇,烤製後的蔬菜的焦香和甜味,口感豐富😋😋😋雞肉串買一贈一,只要14港幣,這性價比絕了👍🏻炭火燒烤賦予食物獨特的煙熏味和香味,食材烤得火候剛剛好,保留肉質的鮮嫩,搭配少少辣椒孜然粉,太好吃了🥰🥰🥰
一家隱藏在旺角天橋底的美味燒烤🔥

雞肉串買一贈一,只要14港幣,這性價比絕了👍🏻

幾年前行寵物街聞到好香嘅燒野味,就買咗串牛肉同雞黎食。但牛肉普通而且好少肉,失望!!!!相反,雞就又嫩又惹味!重點係13$ 有兩串。自始就嚟親都只食雞肉。佢會問你要唔要辣~我就食開辣,仲會叫佢多辣~男友就唔吃辣,但我覺得辣定唔辣都唔影響好多,都好惹味~落雨天☔️或者凍凍食個風味真係幾何級數咁上去~當然佢食材都係普通雞,但叫完幾串 企喺街邊食真係風味十足,係好難忘嘅食野體驗。相隔4年再食,個味都係冇變。

相反,
雞就又嫩又惹味!
重點係13$ 有兩串。自始就嚟親都只食雞肉。

佢會問你要唔要辣~
我就食開辣,仲會叫佢多辣~
男友就唔吃辣,但我覺得辣定唔辣都唔影響好多,都好惹味~

相隔4年再食,個味都係冇變。
2022-05-18 612 views
食物係真係好食嘅,但地方真係有啲污糟,好多塵🥲 同埋服務態度超級差💩 我行到去話要牛、羊、豬頸肉三串,無認過我,等咗1分鐘我見佢拎三串過嚟,咁我就繼續等,然後我見到有一串佢有類似青椒嘅物體,我覺得佢誤會咗,我想要嘅係張飛烤牛肉($13)而唔係老李燒牛肉($16),佢就一輪嘴講一堆疑似普通話亦疑似鄉下話嘅物體係咁係到罵我😧 就係圖中呢嗰女人😧 之後我一句都無理,佢問我辣唔辣,我話唔辣,佢再繼續罵😅 然後我再食返我嘅串燒係辣嘅😡 咁嘅服務態度點得😅
2021-09-07 532 views
🌸▸❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥評分(5分為最高):❥好味指數:❤️❤️❤️❤️🖤❥抵食指數:❤️❤️❤️❤️🖤❥回購指數:❤️❤️❤️❤️🖤❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❀『 野火燒❤️‍🔥』依間好多人排😆串燒黎講 份量都算多😋依間鋪都食左幾次🤣整體黎講 除左個頂有少少 都食得過😚吾辣好食過辣🥵<香辣超爽花枝丸 $13>雖然名有香辣🤣但吾叫辣既話 係冇辣味😗花枝丸爽滑彈牙😋加埋秘製燒汁 令人忍吾住一啖接一啖🤤❥<香滑雞肉 $13@2串>雞肉買一送一🍗係幾抵食🤤係依個米如珍珠,柴如桂木既香港食到咁平既串燒的確幾難得😢❥<香脆魷魚鬚燒 $13 >最推薦係魷魚鬚👍🏻加左秘製醬汁燒🤤好香又好有味🤣❥<祕製豬頸肉 $13>口感一般😗冇乜特別 又冇乜肥肉🤐吾似食緊豬頸肉😗❀➩ ➪ ➫ ➬ ➭ ➮ ➯ ➱ ➩ ➪ ➫ ➬ ➭🏢店名 : 野火燒🗺地點 : 旺角📍地址 : 旺角通菜街124號E1店🚃交通 : 旺角站B出口(步行8分鐘)➩ ➪ ➫ ➬ ➭ ➮ ➯ ➱ ➩ ➪ ➫ ➬ ➭
🌸

❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥
❥評分(5分為最高):
❥好味指數:❤️❤️❤️❤️🖤
❥抵食指數:❤️❤️❤️❤️🖤
❥回購指數:❤️❤️❤️❤️🖤
❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥

『 野火燒❤️‍🔥』

<香辣超爽花枝丸 $13>

➩ ➪ ➫ ➬ ➭ ➮ ➯ ➱ ➩ ➪ ➫ ➬ ➭
🏢店名 : 野火燒
🗺地點 : 旺角
📍地址 : 旺角通菜街124號E1店
🚃交通 : 旺角站B出口(步行8分鐘)
➩ ➪ ➫ ➬ ➭ ➮ ➯ ➱ ➩ ➪ ➫ ➬ ➭
2021-09-03 399 views
立足旺角多年既串燒大師傅!!可以立足係小食戰區既旺角一帶,一定有過人技術同味道呢一間係我多年前係旺角搵食就成日都會買既串燒店串燒有時唔需要做多款式,反而做專就足夠今時今日一串心機燒串只賣你$10起,又平又好食,實在已經不多了燒菜類$10起,原支香辣粟米$16,真係平過你自己煮燒肉串類 $13起,牛肉,羊肉串,雞翼,雞串,豬頸肉,花枝丸,魷魚腳,脆雞軟骨今期仲做緊香滑雞肉買一送一 即係$13就食到2串雞肉喇!好抵食好大串,掃街小食必食推介之一,雞肉只係燒到岩岩好熟,睇住佢由生燒到熟真正肉汁豐富鮮味野火燒旺角通菜街124號E1店平均消費$50評分7/10
立足旺角多年既串燒大師傅!!
可以立足係小食戰區既旺角一帶,一定有過人技術同味道
呢一間係我多年前係旺角搵食就成日都會買既串燒店
串燒有時唔需要做多款式,反而做專就足夠
燒菜類$10起,原支香辣粟米$16,真係平過你自己煮
今期仲做緊香滑雞肉買一送一 即係$13就食到2串雞肉喇!

野火燒
旺角通菜街124號E1店
平均消費$50
評分7/10
2021-07-04 336 views
野火燒😍😍今次去旺角買串燒返屋企食宵夜🤩🤩香辣秘製豉油韭菜$10 一串😋又燒得幾靚,上面加左d醬汁,惹味😋老李燒牛肉$16 一串😋牛肉燒完都唔難咬,平價串燒👍新疆羊肉串$13 一串😋羊肉好食,夏天好少機會食到👍地址:旺角通菜街124號E1店整體評分:3.5/5抵食:4/5味道:3.5/5
野火燒😍😍

今次去旺角買串燒返屋企食宵夜🤩🤩

香辣秘製豉油韭菜$10 一串😋
又燒得幾靚,上面加左d醬汁,惹味😋

老李燒牛肉$16 一串😋
牛肉燒完都唔難咬,平價串燒👍

新疆羊肉串$13 一串😋
羊肉好食,夏天好少機會食到👍

地址:旺角通菜街124號E1店

整體評分:3.5/5
抵食:4/5
味道:3.5/5
2021-03-18 297 views
推介指數:7.5/10好食指數:7.5/10回頭指數:8/10-今日行過通菜街見到尼間小型燒烤鋪,見到佢個一級雪花牛肉幾吸引!價錢公道,有牛肉串、羊肉串、豬頸肉、土匪雞翼、雞肉串,若想吃得健康一點的話,有粟米、韮菜、蒜芯以及四季豆,服務呢就麻麻架啦好冷漠,雖然做生意就唔一定要賣笑,但將心比心有小小笑容食個個都會開心啲💕👅-👅:老李燒牛肉$16稱一級雪花牛肉,唔知真定假🙈不過真係幾好食同埋牛肉好淋💕但行過又口痕可以試尼個💕💕💕👅:香滑雞肉$13雞肉嫩滑香口,咬一淡滿滿肉汁| (• ◡•)|我就建議配小辣去昇華佢嘅味道!👅:香脆土匪雞翼$15外脆內軟,同樣滿滿既肉汁,雞肉都嫩滑,唔會話太多調味粉係個面層度。-📍野火燒📍地址:旺角通菜街124號E1店
推介指數:7.5/10
👅:香脆土匪雞翼$15
📍野火燒📍
地址:旺角通菜街124號E1店
2020-07-23 340 views
現在疫性蔓延六點後未能堂食。很多做開夜晚的食店就關門大吉。有些就真係只做外賣。但通菜街這幾間就一點影響都沒有。生意還比平日好。點解?因為佢地一直都只係做外賣。所以我知道這裡搵食就最正確我地兩個人食。所以唔敢點太多。這裡的串燒價錢算合理。唔算好平但都接受到。現在還做雞肉買一送一。但睇返其他人登的食評。應該都做咗一段時間。我還傻到勁開心以為自己剛好遇特價。剛剛睇返其他食評。原來特價咗幾年今次點選了雞翼、牛肉、韭菜、雞翼、雞軟骨。對於只有兩個人的食量。其實已經很豐富。因為之前都曾經光顧。所以今次特別提點職員要落重點味粉和走辣。講返食物:這裡因爲之前已經煎熟曬。所以其實只是將肉煎返熱。但老實說都係唔夠熱和香。但因為佢地之前醃好曬肉。所以都唔算太難食。但就算加咗味粉。都覺得唔係太夠味。其實有好材料如果唔識處理都係浪費。職員態度冷漠。雖然做生意唔一定要賣笑。但有時候有些笑容對自己對別人都係好多於壞。將心比心一下。客人如果唔趕時間煎熱點串燒一定會好味好多。這裡還有一個優點。就係很多唔同的飲品賣。價錢都很貼地。比隔離便利商店更平。如果晚上想食串燒可以考慮這間。雖然我覺得泰式沙嗲串燒比這些港式好味。但這

今次點選了雞翼、牛肉、韭菜、雞翼、雞軟骨。對於只有兩個人的食量。其實已經很豐富。因為之前都曾經光顧。所以今次特別提點職員要落重點味粉和走辣。講返食物:這裡因爲之前已經煎熟曬。所以其實只是將肉煎返熱。但老實說都係唔夠熱和香。但因為佢地之前醃好曬肉。所以都唔算太難食。但就算加咗味粉。都覺得唔係太夠味。其實有好材料如果唔識處理都係浪費。職員態度冷漠。雖然做生意唔一定要賣笑。但有時候有些笑容對自己對別人都係好多於壞。將心比心一下。客人如果唔趕時間煎熱點串燒一定會好味好多。這裡還有一個優點。就係很多唔同的飲品賣。價錢都很貼地。比隔離便利商店更平。如果晚上想食串燒可以考慮這間。雖然我覺得泰式沙嗲串燒比這些港式好味。但這個鐘數有這個已經非常開心。

2020-07-22
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$35 (Last Night Supper)
  • 香滑雞肉
  • 香脆土匪雞翼
  • 張飛烤牛肉
自己本身住旺角,而呢間野既串燒都幾抵食,雞串$13長期買一送一,所以我都有幫襯開但今日,真係食到一肚氣...本身排隊果時,我己經見到睇舖嘅阿姐比串燒前面個客嘅時候,好晦氣咁隊比個客,可能件事唔係發生響我身上無點理繼續排...好...到我嗌嘢食...我買左2串雞,加一串韭菜,總共$23。個阿姐用命令嘅方法同我講:23蚊啊,俾3蚊我啊姐...依家出街奉旨帶散銀架!我同佢講,我冇3蚊,跟住就咁俾左張$20同$10佢,佢之後好冇粗暴咁響我手上蚊掹走$30😡 大哥,依家我幫襯你,唔係爭你錢!!!佢之後好晦氣咁將入好左一袋既串燒掉俾我😡或者我唔係幫襯你好多,你唔志在,但我幫襯左幾次,見到d客都係最多買5串🙄舖頭仔小本經營我唔期望你有親切嘅笑容,但至少唔係惡劣嘅態度!呢間野再係用d咁既態度,遲早1串都無人同你買😡

2019-12-18 186 views
无意中经过,尝试一下,想不到真好吃😋,價錢便宜,速度快,最近还有promotion,鸡肉买一送一,點了雪花牛肉,雞翅和雞肉串,雖然不確定是不是真雪花,不過肉質很嫩,雞翅入味,雞肉略干,整體都很好👌
深宵嘅旺角,好多地方都已經閂晒。可以繼續食嘢嘅除咗近油麻地H&M之外,就係旺角東過埋橋嘅小食~呢一間野火燒係旺角東做地道生意,串燒10幾蚊份。同寶寶叫咗一份韭菜SHARE食。正屎,佢燒烤得啱啱好, 除咗外皮仲肥脆地之外,仲keep到韭菜嘅爽口同juicy,落埋孜然粉同埋辣粉昇華了不少,唔錯唔錯🤤佢啲雞肉長期做緊買一送一,夾埋都係$13 ,下次又試吓先😱-燒韭菜 | $13-野火燒旺角通菜街124號E1店-#foodevilx#foodevilx🇭🇰#foodevilx旺角#foodevilx小店🌱

燒韭菜

#foodevilx🇭🇰
#foodevilx旺角
#foodevilx小店🌱
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
燒韭菜
2019-09-13 141 views
位於旺角金魚街依間野火燒,主力賣各樣燒烤,睇舖面共有13樣可以揀。佢多年前開業至今嘅香滑雞肉串都係做緊優惠酬賓:買一送一,$13有兩串,平均$6.5 有一串雞肉串燒,以現今百物騰貴的社會,真係無乜地方可以食到。雞肉串預先燒到8成熟放起,客人落order 時再放上電爐燒返熱去。雞肉串整體賣相不錯,外面燒得微微金黃,仲可以隨自己個人喜好去叫加麻辣粉,整體雞肉燒得較乾身,內裡只保留少少肉汁,不過雞肉確係夠滑,$6.5 一串確係抵食。

2019-09-13
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$13 (Tea)
2016-06-21 1504 views
前曰行街見佢無人賣,咪行去買d野食下lo....行埋去問...老闆依d係咩肉?佢答"自己睇 LA!! 發話生肉點睇呀 !根住佢就大聲話....o拿..依d就豬,依d就牛,依d就雞,點呀! 我話....老闆!我黎賣野食姐..唔係打你工,甘惡把鬼!! 佢話......甘你要唔要呀!我話比2串雞....... 好....講返野食 !!唔知佢係咪玩野! 串雞咬落唔熟,用手撕開外皮1睇.....裏面係生,點食?行去同佢講,佢話食唔到咪唔好食lo........ 真係激死我,,依間野,大家要小心,佢d態度!1定無下次
前曰行街見佢無人賣,咪行去買d野食下lo....
行埋去問...老闆依d係咩肉?佢答"自己睇 LA!!

我話....老闆!我黎賣野食姐..唔係打你工,甘惡把鬼!!

佢話......甘你要唔要呀!
我話比2串雞.......

好....講返野食 !!唔知佢係咪玩野!

串雞咬落唔熟,用手撕開外皮1睇.....裏面係生,點食?
行去同佢講,佢話食唔到咪唔好食lo........

真係激死我,,依間野,大家要小心,佢d態度!
1定無下次

TakeAway
$11 (Tea)
2016-05-02 1208 views
每次去到太子金魚街,除了要看看有甚麼魚蝦蟹水草要“入貨”之外,另一必備節目就是去街尾近“牡丹樓”附近的串燒檔食串燒,數數手指這習慣已維持了數年之久。為何我會對這串燒店情有獨鍾?皆因它的串燒大大串份量十足,十分有風味。這店一貫街坊店的裝修,串燒採用川式調味,可分大中小辣或麻辣,看著檔主拿著調味粉瓶,從高處洒下,專業優美。這裡的串燒種類不多,只有牛肉,羊肉,雞肉,豬頸肉,土匪雞翼,加些菜蔬如粟米,韮菜,蒜芯及四季豆,而牛肉更細分兩種並貫以老李和張飛等名字方便分辨,店主其實都幾有創意。今趟來到叫了張飛烤牛肉及新彊羊肉各一串,再加一串香滑雞肉,並選了麻辣味道。張飛烤牛肉燒得焦香四溢,肉味濃郁,有嚼勁,不會像外邊有些下了鬆肉粉令肉質太軟;而加了麻辣味道,那種花椒的香氣,辛辣麻痺的口感十分過癮,隨之而來是一陣回甘,剌激惹味。新彊羊肉串味道跟牛肉串一樣的惹味,只是添多了少許羶味,加上花椒油的香氣也辟去了部分羶味,不會太濃剛剛好,而肉質會較牛肉軟嫩,肉香與麻辣在味蕾交替著,刺激香嫩兼而有之。香滑雞肉燒得嫩滑香口,肉汁豐富,配上麻辣更添滋味。這小店的串燒這麼多年仍是水準如一,即叫即燒熱辣辣,而川式調味的
新彊羊肉串
香滑雞肉;串
香滑雞肉燒得嫩滑香口,肉汁豐富,配上麻辣更添滋味。
這小店的串燒這麼多年仍是水準如一,即叫即燒熱辣辣,而川式調味的串燒較一般印尼串燒更惹味,沒有印尼串燒的甜膩卻多了一份剌激,更能食出肉類原味,感覺在香港沒有幾間做得很有水準,而這間算是較好的一間,更重要是價錢不貴,只是$10至$15一串,但較一般的足料大串,所以每次都有一條小人龍,要等上數分鐘至十數分鐘不等,捧場者眾。太子金魚街的租金增幅一向嚇人,希望這小店能敵得過加租的洪流,可以繼續為我們提供更多美食吧!
2016-04-25
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
新彊羊肉串
香滑雞肉;串
2016-01-15 818 views
店名:野火燒地址 : 旺角通菜街124號E1店好味指數:7/10價錢:$12/2串燒香滑雞肉行街經過見到燒雞肉特價買一送一,聞到香噴噴的燒烤味,忍唔住買反兩串食。雞肉外面微脆,肉質唔算嫩滑,但勝在味道夠惹味,調味恰到好處,雞肉亦很厚身和大塊,最後淋埋麻辣粉夠曬爽。
店名:野火燒
地址 : 旺角通菜街124號E1店