1K
2016-12-19 472 views
葵廣好特別,每次去都總搵到啲新野,所以間唔中都會同男朋友過去睇下有乜新野食。阿佳拌麵就喺3樓,但我見份量都幾大,所以今次試住魚蛋先。麻辣魚蛋 $15/12粒本來見到啲魚蛋喺個兜度好似一潭死水,唔多吸引,但基於我真係好想食魚蛋,所以都買黎試試。估唔到又幾好食。魚蛋有魚味,雖然稱唔上超彈牙,但都合格有餘。麻辣醬唔算好辣,只係帶少少麻,算過下癮。整體唔錯,價錢亦都唔算貴。下次黎有興趣試埋拌麵,因為都見幾多人食~

阿佳拌麵就喺3樓,但我見份量都幾大,所以今次試住魚蛋先。

麻辣魚蛋 $15/12粒

麻辣魚蛋

麻辣醬唔算好辣,只係帶少少麻,算過下癮。

整體唔錯,價錢亦都唔算貴。

下次黎有興趣試埋拌麵,因為都見幾多人食~
2016-12-18
$15 (Lunch)
2016-12-06 550 views
呢間新開嘅台灣拌麵店裝修好有特色,十足台灣夜市嘅車仔檔。食物價錢相宜,份量仲唔少,女仔食當做午餐都仲得。為食豬揀咗招牌肉燥拌麵($30),汁揀咗沙茶醬。配料除咗肉燥仲有滷水蛋,滷水豆腐同醃蘿蔔。肉燥幾入味,配埋個有少少似偏腍意粉嘅麵底好似食緊肉醬意粉咁。為食豬覺得個麵有少少腍,有啲咬口會好啲。醃蘿蔔有唔係好夠爽脆,但依然有助中和油膩感。最令為食豬有驚喜嘅係個滷水豆腐同隻滷水蛋。滷水豆腐係為食豬未食過嘅質感,介乎魚片同蒟蒻之間嘅口感,但就冇乜豆味。滷水蛋係最正,雖然滷得唔夠入味,但流心真係好好味。

。為食豬覺得個麵有少少腍,有啲咬口會好啲
2016-12-05 333 views
招牌肉燥拌麵($30)-又黎到葵廣,試下新開嘅肉燥拌麵,味道有原味、沙茶、麻辣等等,司令就揀左沙茶味。拌麵食落好濃,有少許肉燥嘅香味,但味道略為偏鹹。有千頁豆腐同鹵水蛋作配料,蛋仲係半熟流心,鹵得入味,值得一讚。-份量超大,如果預左要掃街,一定要同人share啊😂。
招牌肉燥拌麵($30)

份量超大,如果預左要掃街,一定要同人share啊😂。
2016-12-05 257 views
溏心蛋真係溏心,贊。要的芝麻味,淡淡的芝麻醬好香。豆腐口感很特別。總體幾好食。下次想試試燙魷魚拌面配辣椒醬。可惜無位坐。看着好似唔大盒,但係食晒好飽肚。沒見到配業飲,拌面係干業,如果配業飲仲好D,希望出套餐
招牌拌面
招牌拌面
2016-11-29 480 views
「喂,你知唔知咩係古早味?」友人安德魯問小吃貨。被人考起,拿拿聲在網上search...常吃台灣食品,都無意識去查找。「古早」是閩南語, 有古老、傳統的意思。所以「古早味」就代表著舊時和懷舊的味道了。又令我記起最近喺葵廣去過這家店。招牌肉燥伴麵 ($30)落order後約10分鐘有得拎。其實看上去也是一般配料。魯蛋、魯豆腐、肉燥、醃蘿蔔。「古早味」的噱頭令哥仔拉著小吃貨放棄芝士撈丁走去試新野。麵是台灣麵。腍,軟身,配上甜豉油頗合襯。魯豆腐的口感特別,綿綿的,像魚蛋,很有趣。和配料合在一起吃,並沒有產生化學作用。是平凡、想像得到的味道。是簡單、懷舊的麵。用作填肚子,也值得一試。Encore 度 5/10。
「喂,你知唔知咩係古早味?」友人安德魯問小吃貨。

又令我記起最近喺葵廣去過這家店。
招牌肉燥拌麵
招牌肉燥伴麵 ($30)

落order後約10分鐘有得拎。

招牌肉燥拌麵

是簡單、懷舊的麵。用作填肚子,也值得一試。

Encore 度 5/10。
2016-11-23
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$30 (Dinner)
2016-11-23 263 views
今日放工同朋友去葵廣行街,冇去咁耐原來開左好多間小食店,行過阿佳拌麵見到好多人排隊,所以我地試左個沙茶味既招牌拌麵,味道都幾好,佢個份量好多,又足料,女士們食一個都已經好飽,下次要試麻辣味先得同埋最抵讚既係店員既服務態度好好,好有耐性
同埋最抵讚既係店員既服務態度好好,好有耐性
TakeAway
2016-11-13 316 views
葵廣新食,一於試下!台灣肉燥拌麵 , $30 價錢適中,味道還可。嗌左個原味,另外有幾款味道可以揀。覺得肉燥份量少左啲。不過想讚下個蛋,係溏心蛋,唔係滷蛋,都算有誠意,抵讚!
葵廣新食,一於試下!

台灣肉燥拌麵 , $30 價錢適中,味道還可。

2016-11-10
$30 (Lunch)