2021-09-09
雪山冰廳🌋|長沙灣 抵食二人餐 好味燉湯|平時食多咗西餐,間唔中都會想食返中式嘅小菜。今次我哋今日長沙灣嘅雪山冰廳。佢哋呢度有得食一啲簡單嘅焗飯,咖喱飯亦都有小廚同埋海鮮可以選擇。今次我哋發覺左右講嘢人生都幾抵食抵食,只要$168 就包左兩個燉湯,兩杯嘢飲,白飯海鮮或者半隻雞,同埋有一款小炒。🐣霸王雞分量好多,醬汁都好惹味。雞肉好滑嫩,啖啖肉,雞味重。d雞皮好滑溜,脂肪都唔系話好多,建議可以2-3個人share。其實佢同海南雞系差唔多,但就系多左1d調味既醬汁,味道就會更加豐富🐮蜜椒野菌薯角牛仔骨煲小菜必食,有黑椒既香味同辣味,薯仔炸完再擺落個煲度,所以薯仔外表有少少微脆,內裡就好軟。薯仔上面已經沾滿上黑椒粒。牛仔骨分量都唔少,,肉質好軟嫩。整體調味都系好惹味,仲要甜甜地,好開胃,個人口味黎講,如果佢再甜d就會更好。但真系值得試下既!我本身都好中意食尼d 煲類小菜,熱辣辣甘。🦐花膠海鮮煮雜菜煲花膠都有3-4塊,都系煮得好軟,都入味。都有其他海鮮,例如,蝦,魷魚,魚肉等等。入面仲有好多例如菜心,白菜。仲有粉絲。個湯都好清甜,攞黎食湯飯都唔錯。熱辣辣,冬天食啱曬。🍹茶走紅豆冰奶茶好香滑,茶
|長沙灣 抵食二人餐 好味燉湯|
🐣霸王雞
🐮蜜椒野菌薯角牛仔骨煲
🦐花膠海鮮煮雜菜煲
🍹茶走紅豆冰
奶茶好香滑,茶味同奶味既平衡好好,茶味好濃。整體甜度適中,紅豆都煮好好軟, 甜度都好好,真系值得推介~
🍹凍檸樂
另外今次尼個二人餐配既湯都好足料,有豬肉,雞腳,好鮮甜,真系幾好飲。
📍 雪山冰廳 (長沙灣)
長沙灣青山道413號東景大廈地下4-5號舖