2021-07-01
今日要去長沙灣做野,立即搵下有冇咩好野食。搵到依間老字好又新潮的冰廳試下。食飯時間入到去坐無虛席,你就知道係好野。見到好多人枱面都放住個肉醬意粉加漢堡,雖然好吸引,但我係俾佢的 始祖椒鹽豬扒飯 吸引入來的,當然要堅持己見,叫個來試下。食物好快上枱,但唔代表佢食凍哂,反而見到佢出哂煙,熱辣辣。係一個咁繁忙的中午都堅持到即炒,已經嬴左一半。始祖椒鹽豬扒飯 (炒底) : 炒底飯唔止有色,夠味,配料天多,2個女仔來SHARE一個都得呀。 豬扒帶骨分件去炸,唔係好乾也好入味,雖然講唔算出色,但都不錯。奶茶紅豆冰: 試下新野,紅豆有沙,唔算太甜,處理得唔錯。但個茶底帶少少 苦味,燶?過度焙焗? 可能自己唔識野,不過就唔太喜歡,個苦味輕身D會好D。
始祖椒鹽豬扒飯 (炒底)
Other Info. :
服務極好,我原本係 搭枱的,亦唔介意(因為知道中午多人),但服務員主動問我如果有單人枱轉俾你好唔好,我當然話好。原本可以唔駛理我(因為已經入左座),但都為左客人可以坐得好D,主動要做多一步,抵讚。
View previous comments ()